4 דקות ו 10 שקלים (חולדאי דופק אותנו גם בחיסונים) ביום שישי.
Printable View
זה רק הפרומו, חכה שהוא יהיה בממשלה
שמעתי מחבר שאיכילוב... 3 דקות והחוצה. כללית.
בהצלחה.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
יש פה מישהו היודע אם המנה השניה באותו הרכב וכמות ?
פשוט את המנה הראשונה לא הרגשנו בכלל ,
אתמול התחסנו (חמישה) במנה השניה וכמעט כולם לא יכלו להתהפך ולשכב על צד החיסון.
רענן
החומר כן, זה רק המחטים כבר פחות חדות [emoji6]
המזריק אמר שזה אותו הדבר בדיוק. היבול הסטטיסטי שלי עד עכשיו -אני , חבר סקפטי, חמות בת 70+עם רקע רציני, חמי - כואב קצת במקום ההזרקה. אשתו של הסקפטי- יומיים וחצי מרותקת למיטה עם חום וכאבים ואחרי זה כלום.
אמרתי בצחוק אבל המציאות עולה על הדמיון
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d5582d7c2d.jpg
השבב לא מצליח לעבור במחט דקה, צריך עבה יותר.....:p
טוב, היום אני שבועיים אחרי המנה השניה. כאבים בזרוע חלפו בערך אחרי 10 ימים אחרי הראשונה. אחרי השניה חום כאבי שרירים ועיפות בלתי מוסברת. שבת וראשון האחרונים במיטה עם חום. רק היום חזרתי לעבודה. אבל למרות הכל, זה עדיין עדיף מכל בחינה מאשר לחלות.
מה בהמשך.... דעתי בלבד.
בכל מקרה לא רואים את האור בקצה המנהרה, אנחנו עדיין רחוקים משם. מדובר על שנים, עד שיחוסנו 80- 90% מאוכלוסית העולם.
בנתיים אין שום תיעדוף ל"דרכון הירוק" . להיפך, אדם שחוסן הופך להיות מסוכן בסביבה של לא מחוסנים. והרבה מדינות כבר מבינות, ומונעות כניסת מחוסנים.
בישראל תחוסן רוב האוכלוסיה ובקרוב נוכל לפתוח את הכלכלה לפעילות כמעט מליאה. אבל כדי להצליח בזאת נתב"ג ייצטרך להישאר סגור.
במצב זה נוכל לנסוע מכס. לפתח תקווה, או למבוא סהרורים.....ואם רוצים נתב"ג פתוח, כנראה שנחזור למתכונת הסגרים.
עד עכשין הכל מתנהל כאן כשורה(בע"מ, עד כמה שמאפשר הבלגן כאן) וכנראה שנחזור בקרוב לשיגרה שכה התגעגענו אליה, עד שתגיע המוטציה הזדונית שתחזיר את הפניקה, והיא בתורה תחזיר אותנו לתחילת 2020. הלוואי שאתבדה.
קצת אופטימיות.....בבחינת ההיסטוריה הרחוקה יותר, התגברה האנושות על מגיפות גם כשלא עמדה לרשותם חיסונים וידע רפואי מתקדם,
ויום אחד הנגיף והמוטציות שלו פשוט יעלמו מעצמם.
כל מאה שנה מגיע אסון שמחלק את הקלפים מחדש בין בני האדם בעולם.
האם זה האסון?
אולי
וואללה... ספר את זה לאירנים שזוממים עלינו ועולים בסערה השמיימה.
עוד רגע קט מוות מהקורונה יוכר כשאהיד לצורכי קיצבה והם יחזרו.
שמח לשמוע שכולם עברו את המנה השניה של החיסון בקלות יחסית כי אצלי אלו היו 24 שעות של גיהנום.
חום גבוה שלא יורד גם עם משככים, אצל אשתי לעומת זאת, מעבר לקצת כאבי שרירים, עבר בקלות.
אגב, כנראה שבגלל החום כמעט ולא הרגשתי את הכאב בכתף.
ועדיין, הייתי עושה זאת שוב מבלי להסס שיגמר כבר החרא הזה!
אגב, בעניין החניה, אני עשיתי בהיכל שלמה. במנה הראשונה לפני 3 שבועות החניה הייתה חופשית, אבל במדינת היהודים מבינים מהר מאוד שאפשר לעשות כסף גם מסבל של אחרים אז השבוע החניה כבר הייתה בתשלום (אני הגעתי עם הקורקינט אבל אשתי שילמה חניה יום קודם)
ליאור
לא לריב, תוכלו להשוות שוב בזריקה השלישית שבדרך
יכול להפנות להסבר?
כי זה נשמע לא הגיוני, ולא נתקלתי בתוכן כזה, ואשמח אם תוכל לשתף מאיפה זה מגיע.
מאיפה הבאת את זה?
מציע לך לבדוק מה קרה וכמה מתו במגיפה העולמית האחרונה (השפעת הספרדית), והאם אתה או העולם מוכן לקבל דבר כזה היום.
ולמי שאמר שהיו פחות אנשים בעולם, אז אדרבא, אם בעולם פחות צפוף ההדבקה והאבידות בנפש היו ככ גדולות, אז תחשוב מה פוטנציאל הנזק היום, כשיש הרבה יותר מעבריות בין יבשות וקבוצות אוכלוסיה, והצפיפות כמדיום הדבקה, הרבה יותר בעייתית לקיטוע.
אתה מדבר על תקופה שלא האמינו שצריך לרחוץ ידיים לפני טיפולים רפואיים, כל שכן במעבר בין מטופלים... גם בין גופות למטופלים חיים..
על תקופה שבה הביוב זרם ברחובות גם במדינות "הנאורות"... ולצידו גם מכרסמים מעבירי מחלות שאר מרעין בישין
ועל היעדר יכולת ניטור באוכלוסיה להבדיל מהאמצעים הטכנולוגיים הקיימים היום.
נכון, יש יותר אנשים, אבל יש גם יותר יכולת.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
תתפלא , עברו מעל 100 שנה ויש עוד אזורים רבים בעולם שחיים כך .
משם מגיעים כל סוגי השפעת , בין היתר הגיע הקוביד 19 החמוד.
כנראה שעל ההתפשטות אין לנו כל כך יכולת שליטה
(לא יודע אם יש מקום בעולם שהקוביד 19 לא הגיע),
אך למזלנו הקטלניות שלו נמוכה יחסית.
המדענים מוטרדים מאד מוירוס מוטציה משולבת של שפעת העופות והחזירים.
התגלה פעם אחת בדרום אמריקה .
הוא מסוגל להיות המדלל הרציני של אוכלוסיית העולם.
רענן
קטלניות ״נמוכה״ לשיטתך, שהרגה בשנה, בנגזרות שונות של מחלה ישירה ועד סיבוכי המשך שקטלו עוד אנשים מעל 2.2מליון איש מסביב לעולם, וזה במקומות שיודעים לספור, כלומר הרבה יותר.
הקורונה הוא מהמשפחה שאותה ציינת המטרידה את המדענים ולכן חלק משמעותי מהנסיון למגר אותה, כי היא מוטציה קשה בהרבה מקודמותיה ורצוי לקטוע לה את שרשרת ההתפתחות כמה שאפשר.
הגדיר את זה יפה הרופא שניהל את מחלקת הקורונה הראשונה בארץ, מת זה מת.
אם אלו היו 4000ילדים מתים הייתם מתייחסים למחלה בשוויון נפש כזה?
ראשית,
אכן כל מת היה אדם ומלואו ומאד מצער.
בפרט שהסבל נוראי ויכול לדמיין מה עובר על החולים
(בילדותי סבלתי מאסטמה, זוכר את הלילות מחוץ לבית של רעב לחמצן ואת הציפצופים שהשמעתי).
לעצם העניין,
הקטלניות של הקורונה מחושבת ומוערכת (נכון לעכשיו) 0.3% עד 0.6%
הקטלניות של המוטציה של שפעת חזירים+עופות (שהשמידה כמעט חווה שלמה)
מוערכת בסביבות 20% עד 30%
למזל האנושות, אותה מוטציה לא הספיקה "לקפוץ" לאדם וכל משק החיות בחווה הושמד מייד.
בקיצור,
הוירולוגיים מזהירים מהכחדה מוירוס.
אסטרופיזקאים מזהירים מהכחדה ממפגש עם אסטרואיד.
ולא דיברנו עוד על השפעת התחממות כדה"א ...
רענן
חיסון שני ניתן אתמול. ביד של החיסון כואב, אבל לא כאב נוראי. בבוקר היה קצת חלושעס, אבל ממש לא משהו הסטרי. אני מאוד שמח שזה מאחורי.
אציין כאן שאני מכיר מי שעבר את שני החיסונים + זמן המתנה ונמצא חיובי לקורונה לאחר שנחשף לחולה מאומתת. כלומר נדבק ומדביק אבל לא חולה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
איך שרשרת המחלה תדעך אם גם מחוסנים מדבקים?
חיסונים אחרים דווקא כן מונעים הדבקה, למשל החיסון נגד חצבת כמו שכתוב כאן: https://www.ecdc.europa.eu/en/measle...%20individuals.
אני מנחש שגם החיסון של פייזר מוריד קצת מיכולת ההדבקה, פשוט הם לא רוצים להצהיר על משהו שלא נבדק, וקצת קשה לבדוק את זה.
Sent from my LM-V450 using Tapatalk
דווקא מאז תחילת המסכות, בחורות לא בורחות ממני כל כך מהר....