אני מקווה שאתה מבין שזה לא חיפושית..
אז אם כבר -
http://s520.photobucket.com/albums/w...%20and%20Bays/
אוסף נפלא.
אסף.
Printable View
אני מקווה שאתה מבין שזה לא חיפושית..
אז אם כבר -
http://s520.photobucket.com/albums/w...%20and%20Bays/
אוסף נפלא.
אסף.
אסף, 28 דפי שרשור בלינק שהעליתי...
כאן - http://forums.vwvortex.com/showthrea...1#post66542654
היא מצטלמת בקמפר...
לא ידעתי שיש כ"כ הרבה בחורות שמתעניינות בשיפוץ רכבים עתיקים.. http://www.jeepolog.com/forums/images/icons/icon6.png
אבל מה שכן, אם אסף יצתלם בלבוש מינימלי בקמפר שלו אני לא בטוח שזה יתקבל בהבנה..
שיגרה.
טסט.
שני תפוחי הגה.
רישרוש חדש מתא המנוע.
עברה עוד שנה.
אסף.
פרוייקט נפלא נפלא.
בסוף השבוע היה מבצע להחלפת הגומיות של הבולג'ויטים.
(והנה מדריך מקוצר להחלפת הגומיות, ובכל לפירוק נאקל מהזרועות)
הרכב על מגבה. לפרק את הגלגל ולהנמיך את השלדה על בוק.
קובץ מצורף 40277
כמו שאתם רואים הגומיה התחתונה גמורה והעליונה תקינה. מדובר בצדנהג - וזה הצד שיש בו בעיה ייחודית בפירוק הנאקל - הכבל של הספידומטר שצריך להיזהר עליו. קודם כל פותחים את האום התחתון (בוקסה 27). חכו עם העליון.
קובץ מצורף 40288
זה הבולג'וינט התחתון, מבט מקרוב ובלי האום.
קובץ מצורף 40292
עכשיו פותחים את האום של הבולג'וינט העליון. שימו לב - יש כאן קונוס בתוך קונוס, עם תותב אקסצנטרי, שאחראי להתנהגות הכביש המשובחת של הטרנספורטר. סמנו את המיקום שלו על הנאקל. אחרי זה סיבוב של האום יסובב את התותב בתוך הקונוס שלו בנאקל - וכך לא יהיה צריך לחלוץ אותו - והאמינו לי, מסובך לחלוץ אותו. אחרי שהוא מסתובב בתוך הנאקל, תופסים אותו עם מפתח גדול, ואז אפשר לפתוח את האום.
קובץ מצורף 40286
קובץ מצורף 40287
זמן החליצה - צריך חולץ גדול מספיק, הבולג'וינטים האלה ארוכים! אני משתמש בג'ק מתחת לנאבה כדי לא לתת לנאקל ליפול. כשמנמיכים אותו, לשים לב לכבל הספידומטר, ולשים לב לצנרת הבלמים! זהירות!
קובץ מצורף 40285
קובץ מצורף 40282
עכשיו חולצים (עם החולץ) את התותב האקסצנטרי מהבולג'וינט העליון, ומורידים את הגומיות הגמורות. שימו לב שעל הגומיות יש טבעות קפיציות - את העליונה (הגדולה) צריך לפרק לפני הורדת הגומיה. התחתונה יורדת עם הגומיה וצריך להיזהר שלא תיפול על הרצפה.
קובץ מצורף 40278
קובץ מצורף 40284
נשאר לנקות את הבולג'וינט, ולהרכיב את הגומיה החדשה. השיטה שלי היתה נוחה היא ללמרוח גריז על הבולג'וינט, למלא את הגומיה החדשה בגריז, לשיםאת הטבעת הקטנה על המגרעת שבגומיה, ואז להלביש את הגומיה למקום. את הטבעת הגדולה הלבשתי בהרבה מאמצים, לVW כמובן יש כלי ייעודי לזה, לי זה לקח בראשונה שעה, באחרונה שתי דקות.
כשהכל מורכב מחזירים את הנאקל למקום, לא לשכוח את התותב האקסצנטרי ולהיזהר על כבל ספידומטר וצנרת בלמים קשיחה. את האומים מהדקים ל72 פאונד-רגל, ולשים לב למיקום של התותב האקסצנטרי יחסית לנאקל.
קובץ מצורף 40289
קובץ מצורף 40290
ועוד תמונה, של צד נוסע, שהיה יותר קל למרות שגם שם יש בעיות יחודיות (למשל סירפדים, אבל אני חושב שזו בעיה ייחודית שלי)
קובץ מצורף 40291
אסף.
השרשור הזה ממש עושה לי חשק לאחד כזה , בעיקר אחרי איזה סיבוב שקבלתי באיזה שישי בבור והבנתי שזה הרבה יותר מקמפר ...
יופי של פרוייקט , אגב התמונות לא עלות ...
חג שמח לכולם,
מצ"ב תמונות של שני קמפרים נוספים, שצילמתי. שמורים ללא שריטה. גם ישנים יותר ישנם ולא מעט. יפים ושמורים.
קובץ מצורף 40301קובץ מצורף 40302קובץ מצורף 40303
הסינכרו, הוא אכן משהו מיוחד. התמזל מזלי וקיבלנו באוניברסיטה קרוול סינכרו חדש לגמרי (שנת 92, מנוע מאחור). כלי עדין אך בעל יכולות יוצאות דופן עם שתי נעילות רוחביות.
גם הדבל קבינה מודל 70 שהיה ברשות המשפחה כ- 15 שנה, הפגין עבירות מופלאה. היה גבוה וכמעט ואין מכללים שיכולים להפגע בחלק התחתון.
אמיר
אוקי חשבתי שזן של סיכנרו מפואר יותר, נוו אבל זה עדיין עושה לי את זה
אכן התמונות לא עולות .
זה? הג'ק המקורי של הרכב, ג'ק בילשטיין. מאוד נוח.
אסף.http://www.jeepolog.com/forums/attac...8&d=1303207365
גם הידית בצד של הג'ק היא מקורית או שזו כבר תוספת שלך?
חוץ ממנה הוא נראה זהה לג'ק של הניבה. רק שהידית אצלך נראית הרבה יותר מוצלחת. אצלי נשבר הגלגל שיניים הצידי והג'ק היה חסר שימוש. לאחרונה ריתכתי אום במקום הגלגל שיניים שנשאר ועכשיו אפשר להשתמש בג'ק עם מפתח ברגים רגיל או ראצ'ט.
הידית מקורית והיא למעשה מפתח הגלגלים.
(בוקסה 19 )
הרבה פעמים אני דווקא משתמש ברינג-ראצ'ט להרמה והורדה.
תעשה חיפוש באינטרנט על Bilstein Jack, תראה שהיו להם הרבה דגמים מוצלחים, וזה של הBUS יחד עם דגם מסויים של BMW הכי מוצלחים בעיני.
אסף.
טיול משפחתי מדברי.
נסענו עם הקמפר לנחל זהר, חניון לילה בנחל פרצים עליון (חניון שאני מאוד אוהב).
באמצע הלילה מגיע עידן הפקח עם הכלב והטנדר, ומודיע לנו שצריך להתפנות- לפי התחזית המעודכנת, שיטפון בדרך.
איך שגמרנו לארוז מתחיל גשם...
יציאה מהשטח, חזרה לכביש, לדילוג הכי קצר שאפשר - לחוף ים המלח. האחרים, אנשי האוהלים, מצאו מקום באכסניה. לנו הגשם לא הפריע...
ובבוקר - יום מדברי בסגנון חורפי. שיטפון, כידוע, לא היה.
נסענו צפונה לאורך ים המלח, עצרנו בכל מיני מקומות מעניינים בדרך, טיפסנו לתצפיות ממצוקי דרגות, ועלינו לירושלים. http://www.carsforum.co.il/vb/images...n_rolleyes.gif
זה כנראה כבר היה יותר מדי.
הילוך שלישי, 45~40 מי"ש. התגרות בגורל? לא נכחיש. כלומר העליה לירושלים הפילה הרבה חללים בהסטוריה, הייתי צריך לקחת את זה בחשבון. אבל עד עכשיו הכל היה פיקס... מי חשב על דבר כזה? יש את השניה הזו שמרגישים שתגובת המצערת משתנה. הצליל משתנה. הקריאה של מד החום משתנה...
בסוף הקטע הראשון של העליה, שעון החום מטפס ל120, עוצרים בשוליים, הטמפרטורה בינתיים על 125, וממשיכה לעלות. אני לא מגלה עד לאן, אבל היה מלחיץ לחצי דקה, במיוחד כשהתחלתי לשמוע רעשים שעוד לא שמעתי. כמה דקות של עמידה עם טיפה גז, והטמפרטורה התייצבה ואז ירדה, וירדה ונהייתה ממש נמוכה.
ציפיתי שיהיה חם בתוך המנוע, אבל לא עד כדי כך.
בהמשך, בכל עליה תלולה, ניסיתי גישה אחרת, שהוכיחה את עצמה. הילוך שני, 40 קמ"ש, לחץ שמן 3 באר או טיפה יותר, ושום דבר לא מתחמם. לאט (אבל ממש לאט) ובטוח (אבל לא כל כך בטוח). פחות מ 100 מעלות.
אני ממש מקווה שלא נגרם שום נזק. נבדוק את המנוע לעומק בהזדמנות הכי קרובה.
לפני הטיול התעצבנתי על לוח אספקת החשמל שבניתי פעם קודמת (שהיה בסדר, אבל לא ישב טוב במקום), והתחלתי מדף נקי. יותר נכון מלוח אלומיניום נקי. שעה אחרי, והכל עבד.
קצת יותר פשוט ממה שהיה, ועדיין זו לא הגרסה הסופית (אספקת המתח כרגע היא רק כשיש טעינה - צריך להתניע כדי שהלוח יקבל חשמל - כיוון שמצבר ה"בית" לא מחובר (יקר לי)), נקרא לזה טיוטה שניה. המקרר עובד. מערכת המים עובדת (ואיזה לחץ יש... עוד ועוד להדק את הבנדים עד שלא היו יותר נזילות). השקעים עובדים. בקיצור - בתור טיוטה, מדובר בהצלחה.
אסף.
באמת ראיתי את הרכב חונה בירידות לים המלח הוא נראה מעולה במציאות יותר מהתמונות!
סיפרתי לכל מי שהיה איתי באוטו על הפרוייקט .. כולם ממש התלהבו...
חג שמח
אני מקבל הרבה תגובות גם בפרטי וגם כאן בדיון, אז תודה לכולם, ואני באמת מקווה שזה עוזר למישהו שנכנס לפרוייקט שיפוץ לגלות שהשד יכול להיות לא נורא כל כך..
אתמול הוקדש כמעט כולו לשיפוץ הריפוד של דלת ימין. בתמונות אפשר לראות איך הדלת נראתה לפני - הPVC מקולף וקשה, וגם איבד צורה, המזוניט כולו עקום ומעוות, ובכלל, הדבר הנכון היה לזרוק ולקנות חדש.
אבל אני מעדיף שלא.
אז פירקתי מהדלת, וקודם כל יישרתי חלקית את המזוניט. כמו שהוא התעקם ממים, הרטבתי את הלוח והידקתי לשולחן עם לוחות עץ למשך שעה. למרות שהייתי ספקן, זה עבד. לא באופן מושלם אבל בהחלט הרבה יותר ישר. עשיתי את זה בשני חלקים כדי שלא יהיו סדקים.
אחרי זה פניתי לטפל ב PVC. מישהו כתב לי שאני נותן לאוטו חום ואהבה, ואז הבנתי מה צריך לעשות. חום. עברתי על הקיפולים שכבר התקשו עם אקדח חום, כדי שה PVC יתרכך, ואז יישרתי אותם, והידקתי שיתקררו ישר. כשהכל כבר היה מיושר הדבקתי עם דבק מגע ספריי (כזה שמרססים, מחכים חצי דקה ואז זה נדבק מעולה). הבעיה הבאה היתה השוליים, גם שם חיממתי שיתרכך, קיפלתי והדקתי. כשהשוליים היו מהודקים סביב הקיפול חיממתי שוב רק את אזור הקיפול, ולחצתי גם עליו. אחרי זה דבק מגע, ועוד פעם להדק. ככה עברתי כל פעם 20 ס"מ, על כל ההיקף, עד שהכל היה מודבק.
על הפנל המחודש חיברתי קליפסים חדשים שקניתי.
בצד של הדלת, קודם כל ניקיתי היטב עם טרפנטין את כל שאריות הדבק מהניילון שהיה שם פעם ואת כל הג'יפה שהיתה דבוקה. כמו כן ניקיתי את כל הדלת מבפנים כולל פתיחת כל מעברי המים והניקוזים שיש בתוך הדלת. מצאתי כמה נקודות חלודות - זכל ליישור שנעשה פעם מבחוץ בעזרת השיטה של ריתוך מסמרים בפוק ומשיכה שלהם. זה עובד אבל משאיר עיגולים חלודים בצד הפנימי. ניקיתי אותם וצבעתי.
החלטתי הפעם להדביק את הניילון לדלת לא בעזרת דבק או סיקהפלקס (בדלת הנהג השתמשתי בדבק נאופרן שעושה עבודה נהדרת), אלא בעזרת דאקט-טייפ. ראיתי שבמכוניות חדישות הניילון מודבק עם מסקנטייפ, ונראה לי נכון - כך גם יותר קל יהיה להוריד את הניילון בעתיד, למשל כשאני ארצה להחליף את המסילות של החלונות. אז חתכתי ניילון לצורה הרצויה, הדבקתי, והכנסתי לחורים בדלת "חורים" חדשים מגומי שאליהם נכנסים הקליפסים של הריפוד.
נשאר רק להרכיב, לחבר את הרמקול, וזהו.. הדלת "כמו ישנה", כלומר הכל מחובר מבודד אטום ויפה - אבל רואים את סימני הזמן וקמטי הזקנה - בדיוק כמו שאני חושב שצריך להיות. מבחינתי זה עדיף על דיפון חדש ובלי צלקות אופי.
אסף.
והרבה אופי ויופי יש בפרוייקט הזה.
שמעו סיפור... עם מוסר השכל.
אתמול אחרי הצהריים רציתי לקחת את כל הילדים לסיבוב ב"אוטוקומבי". כרגיל הוצאתי אותו מהחבוא, ואז שטיפה קלה וסיבוב מסביב כדי לנקות את החלונות.
תוך כדי שאני מנקה את החלון האחורי, נדמה לי שאני מריח דלק.
הופה.
מרחרח, ואכן - ריח של דלק עולה מה"אוזן" (שזה פתח יניקת האוויר לתא המנוע - כלומר הריח מגיע מתא המנוע)
פתחתי את מכסה המנוע - ואכן - כל תא המנוע מסריח מבנזין.
עכשיו עוצרים הכל, לא נוסעים לשום מקום היום.
פתחתי גם את המכסה העליון, וגיליתי שלולית קטנה של דלק במקום שלא קשור בכלל למערכת הדלק - בחלק הקדמי של המנוע
בהתחלה לא הצלחתי למצוא מאיפה הנזילה, אבל בסוף ראיתי שיש נזילה דווקא בצד השני של המנוע, מצינור כניסה למזרק בראש ימין בכלל.
לא משנה, לקחתי מברג ארוך והתחלתי לעבור על כל הבנדים של הצנרת.
כולם עד אחד - היו לא מהודקים.
גרמניים, אמריקאיים, כולם. לא מהודקים.
איזה פחד.
עכשיו אני מבין למה אומרים לעבור פעם בשנתיים לעבור על כל הצנרת גם כשמדובר בצינורות חדשים.
והבטחתי מוסר השכל -
אל תשכחו לנקות את החלונות. זה עשוי להציל את הרכב שלכם משריפה...
אסף.
שלום אסף.
ראשית הרשה לי להחמיא על הפרוייקט המדהים שאתה מבצע.
שנית, יש לי שתי שאלות:
1. מה תפקידו של הניילון שנמצא בתוך הדלת? (ברכבים מסויימים ראיתי במקום ניילון, חומר הדומה לקלקר)
2. האם אין תחליף לבנדים הישנים? בהרבה רכבים קיימים היום מחברים מהירים (במערכת הדלק).
יהונתן.
תודה..
לניילון תפקיד כפול.
הוא משמש כמחסום אדים, מונע מהלחות שברכב להתעבות בתוך הדלת (כמו שהיא מתעבה על החלונות), ולהפוך למים שיגרמו לחלודה.
ומהצד השני, מונע מהמים שנכנסים לדלת מהחריץ של החלון להרטיב את המזוניט.
כמובן, הדבר השני הוא לדלת ישנה עם אטימה לא טובה באזור החלון, והראשון הוא לדלת חדשה...
אסף.
היתה תכנית להגיע למפגש בגעש בערב החג. התכנית היתה פשוטה - בדרך מהעבודה אני עובר בבית, מעמיס את הילדים, נוסע לחצר שבה הקמפר חונה, בודק שאין יותר נזילת דלק, אוכלים צהריים, קפה לדרך, שטיפה טובה כראוי לערב חג, ויאללה, למפגש.
"החיים הם מה שקורה לך בזמן שאתה עושה תוכניות", אמר מישהו.
אז עד הקטע שלבדוק שאין נזילת דלק הכל הלך לפי התכנית בתוספת אי-אלו עיכובים קלים. כשלעצמו, פקק של שעה בין תל-אביב לשרון יכול להיחשב "קל", ולכן למרות שזה לא היה העיכוב היחיד, נשאיר אותם כ"קלים".
הגעתי, שלחתי את הילדים לשחק עם הילדים האחרים, פתחתי מכסי מנוע והנעתי. במבט ראשון נראה שהכל בסדר. חיפוש מדוקדק עם פנס, לעומת זאת, יחד עם פתיחת מצערת, גילה לי שהבנד הלפני-אחרון של לופ ההזרקה יורק בכמות קטנה. אבל הוא מהודק עד הסוף. מתברר שהוא מהודק באמת עד הסוף, אין לו יותר לאן להתהדק. צריך להחליף אותו. כמובן שהבנד שצריך להחליף הוא זה שנמצא בפינה הכי רחוקה של תא המנוע. ימין ומקדימה, צמוד לקיר אש. חצי שעה אחר כך, לא יותר מ5 שריטות חדשות על גב יד ימין ועל זרוע שמאל, והבנד הוחלף בחדש. עכשיו כבר אין נזילה משם, וכך אפשר לראות בבירור שיש נזילה גם מהחיבור של צינורת הדלק למזרק שממש באותה הפינה.
הצינוריות מולבשות על המזרקים עם מין חצאית מתכת לחוצה, והלחיצה כנראה התעייפה. עוד 3-4 שריטות, שתיים מהם עמוקות (הבנזין מחטא), אני שם על הצינורית בנד בנוסף לחצאית, בתור תיקון פרוביזורי - כי חייבים להגיע לגעש.
אז אני רואה שיש עוד נזילה, נראית כאילו יש חור בצינורית, או אולי מהגוף של המזרק? לא ברור, כי לא ממש רואים.
אוקיי, השעה כבר חמש, הפילטר אוויר כבר בחוץ יחד עם ה AFM, צמת החשמל זזה הצידה, עוד כל מיני חלקים כבר לא בתוך התא מנוע, סכין יפני חותך את הצינורית לאורכה, בוקסה 10 על ידית 1/4, והמזרק בחוץ. עשיתי את זה מהר, רק חמש וחצי, בטח החבר'ה עוד שם, צ'יק צ'ק נרכיב הכל ויאללה.
על השפיציק של המזרק יש אטם גומי - טבעת שהפרופיל שלה ריבוע של 2 על 2 מ"מ בערך. האטם גמור. סדוק כולו. בזמנו כשקניתי את המזרקים, הם הגיעו עם האטמים. חדשים, הרכבתי את האטמים החדשים כמובן ולא את הישנים שהיו כבר 30 שנה מורכבים. טעות. 30 שנה הם לא נזלו, האטמים הישנים. למה להחליף? זה החדש, אולי שנתיים על האוטו, והוא כבר גמור, סדוק ומתפורר. כל מה שהיה צריך זה שאני אהדק את הבנדים, הלחץ של הדלק יעלה קצת בחזרה למה שהוא אמור להיות, וגמרנו.
טוב, מזל ששמרתי את המזרקים הישנים עם האטמים העתיקים שלהם, עדיין גמישים ועדיין בריאים. אטם חדש, צינורית לחץ חדשה על המזרק, נסיונות להרכיב את כל הפזל חזרה, ואז נזכרתי שכדי להרכיב את המזרקים של הראש הימני, צריך להרכיב אותם יחד, את שניהם עם החליל. בשביל זה צריך לפרק עוד כמה דברים, וגם אז זה לא פשוט... השעה 6, למפגש כבר לא נגיע היום.
איזה באסה.
בשביל זה צריך להחליף את כל הצנרת. הכי טוב זה צנרת כמו במכוניות מירוץ - עם חיבורים תעופתיים. הבנדים הכי טובים אם נשארים עם בנדים הם מהסוג עם הקפיץ, כמו בפג'ואים למשל. אבל הם לא מתאימים לכל סוג צינור וזה בעייתי כי המזרקים והחליל וגם הווסת - חלקים קשיחים שלא מחליפים - בנויים בצורה שלא מתאימה לזה. ורק עליהם יש 12 בנדים מתוך ה16 בכל המערכת..ציטוט:
2. האם אין תחליף לבנדים הישנים? בהרבה רכבים קיימים היום מחברים מהירים (במערכת הדלק).
אסף.
אתה ,,,, יותר מכולם נראה לי , מכיר ,משתמש ומיישם את המשפט הידוע :
" if it's ain't broke don't fix it " מה קרה הפעם ? אין ספק - מעצבן !
אין לי מושג איך המנוע עדיין סובל אותך עם סיפורי ההתעללויות ומד החום :confused: :p
כמה שהיא ישנה,,, אהבתי לראות את מצב הדלת הכללי (אפילו עוד לפני היישור היצירתי)
של הפנל . תהייה בטוח שהיא נראית הרבה יותר טוב מדלת הבלייזר שלי שצעיר ממנה בכמה שנים .
אומנם קמפרים זה לא ה cup of tea האישי שלי , אבל איזה כיף לקרוא את ההעידכונים ולראות
את התמונות של מה שהיא נועדה להיות ולעשות . הסיפוק הוא עצום עבורך (אני מאמין) בסופו של דבר .
בהצלחה בהמשך .
שחר.
אז עברו עוד כמה ימים, וסאגת הנזילה נמשכת. את האטם החלפתי, את הצינורית של המזרק גם, כולל שני בנדים חדשים וטריים. הכל הורכב חזרה למקום. כל הבנדים במצב טוב, כל צינורות הגומי גם. אטמים של שני המזרקים של צד ימין חדשים (הזמנתי עוד סט אטמים בזמנו, עם המזרקים, אבל מפירמה ידועה, ולמרות הכל החלטתי ללכת איתם). אבל עדיין - יש נזילה.
פעם, לפני הרבה זמן, כתבתי לכם שהיה לי "חליל" סדוק של ראש ימין. אז ייצרתי חדש בטכנו-צינור. כרגע, מסתבר שהמקום היחיד ממנו יכולה להיות הנזילה הוא מההלחמה של ה"חליל" הזה.
ישבתי בשבועיים האחרונים יום יום על thesamba, והופה - יש חליל למכירה. 22$ כולל משלוח, והוא בדרך לארץ. אם זה לא זה, יש מצב שאני אוריד מנוע כדי לבדוק טוב טוב מה קורה שם...
בזמן הזה שהייתי מושבת מעבודה על הקמפר, הגיעו עוד שני חלקים. האחד הוא פנס התקרה העגול, זה שמורכב על התקרה בחלק המתרומם של הגג. הפנס הקיים, חסר לו המכסה. וגם המגעים שלו לא משהו. העתקתי את המקט שרשום עליו, והרצתי חיפוש. ו..הפתעה. אותו חלק בדיוק, אותו יצרן ואותו מק"ט, עדיין קיים היום. 12$. חדש דנדש. הגיע, הרכבתי, שמתי בפנים מטריצה של 9 לדים, ויופי.
החלק השני הוא יציאת הניקוז של הכיור, היציאה עם ההברגה המותקנת בדופן - קניתי על הדרך בכמה דולרים בודדים באותה חנות RV שבה מצאתי את הפנס. גם כאן מדובר בחלק המקורי, אותו יצרן ואותו מק"ט.
לשם ההשוואה, מי שמחזיק בווסטפליה יכול לחלום על למצוא חלקים מקוריים חדשים, לא כל שכן בכאלו מחירים. מי שיש לו קמפר גרמני שובר את הראש במציאת חלקים כאלו - שבסופו של יום עושים את הלוק של הקמפר מבפנים הרבה יותר צעיר - למרות סימני הזמן הניכרים בריפודים והפורמייקה.
אסף.
כמעט 35 מעלות בצל, משהו כמו 90 אחוזי לחות באזור השרון - יום מצויין לעבודה. הייתי חייב לו, אחרי שבסופ"ש הפנוי הקודם הקדשתי המון זמן לריאו, והקמפר עומד ומתמלא ג'יפה מהפקאן, לא בסדר.
אז החלפתי היום את החליל - הצינור המתכתי, ובאמת יש סדק קטן קטנטן בהלחמה. באסה. רואים בבירור שגם הצורה שעשו לי את הצינור, לא מספיק מדוייק, גרם לו לגעת בדופן של הרכב ובגלל זה כנראה נגרם הנזק.
בכל מקרה, בשביל להרכיב את החליל צריך לפרק מהמקום את המזרק החמישי שנמצא על הפלנום באמצע המנוע. בשביל זה צריך לפרק את הדיסטריביוטור. אם כבר אני שם, אז את כל הצד השמאלי של צמת ההזרקה אפשר להעביר מתחת לדיסטריביוטור ולסעפת יניקה - כדי שהאזור ייראה יותר נקי ופחות מבולגן עם חוטים וצינורות.. ואם אני כבר מפרק את הדיסטריביוטור, אז כבר כדאי להכין אחת ולתמיד מפתח 13 מכופף שכל מי שמפרק מדי פעם דיסטריביוטור ממנוע TYPE4 צריך שיהיה לו. ובנקודה זו חשוב להגיד שזה מהדברים היחידים שצריך בשבילם כלי עבודה מוזרים. למרבה המזל יש לי נסיון מסויים עם מכוניות צרפתיות של סוף שנות ה70, כך שהנושא של לחמם מפתחות עם ברנר ולתת להם צורות חדשות לא זר לי.
בקיצור, מפה לשם, ואם כבר -אז כבר, ועל הדרך... עשיתי לא מעט דברים אבל החשוב ביותר הוא שאין יותר שום נזילת דלק, המנוע מנגן ממש יפה, ובא לציון גואל (עד הפעם הבאה).
אסף.
תמונות...
פתח הניקוז החדש לכיור (ליד חיבור מים בלחץ)
קובץ מצורף 46230
המנורה - חדשה וישנה:
קובץ מצורף 46231קובץ מצורף 46228קובץ מצורף 46229קובץ מצורף 46232
ככה מתחילים את היום:
קובץ מצורף 46233
הסדק שבגללו הכל התחיל:
קובץ מצורף 46236
החליל - אחד מפירוק ב22 דולר ואחד מייצור מיוחד ביותר מ300 שקל...
קובץ מצורף 46235קובץ מצורף 46234
מפתח מיוחד לפירוק מפלגים (בטוח יש כזה עם מק"ט VW מיוחד):
קובץ מצורף 46237
תא המנוע וצד שמאל שלו, אחרי הסידור:
קובץ מצורף 46227קובץ מצורף 46238
אסף.
הקפה..עושה רושם אעפס, של מכונת אספרסו כלשהי .[הקצף מסגיר].
אם כבר בורגנות אז עד הסוף.סחטיין.
תתחדש על החלקים.
מה הלחץ בחליל במערכת ההזרקה הזו?
האם מדובר במערכת L-JETRONIC של בוש?
באילו רכבים נוספים היתה נפוצה מערכת ההזרקה הזו באותן שנים?
יהונתן.
L-JET של בוש, אכן. 30 באר.
זו היתה מערכת די נפוצה - פורשה, אלפא, ועוד כמה מכוניות אירופאיות שהיתה להם גרסת הזרקה בארה"ב.
אסף.