-
חוזר: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
ארז,הוואזים היו יותר גרוטאות מכל רכב שהכרתי - עוד בשלב הייצור ברגע שיצאו מהמפעל.ברכב הזה יש מנוע שלא עשה 30K ק''מ.מה שהיה גרוטאה ,זה מה שלא חשוב ברכב,פגושים,ריפודים ,גומיות,
שעפו,ופנסים שכולם כבר מזמן חדשים מהקופסא.בכל רכב שהייתי קונה ,כל זה היה עף ממילא יחד עם המושבים ושאר מותרות היאפים.אין פה שום שאלה של כסף רק בעיה עם תיכנון דפוק של מהנדסים שמעולם לא שכבו מתחת לרכב.בא תסביר לי איך רכב שטח עם צמיגים ''16 265/75 לא מאפשר מרווח עבודה על בטון מתחת למנוע?? זו שאלת כסף?? מדובר בדביליות שמיקמה מתחת לרכב ים של מוטות לכל הכיוונים במקום לפתור בעיה הנדסית בצורה רציונלית.למה אין גישה לשני ברגים של סטרטר בלי ליפט?? למה הברגים האלה לא משושים ואיזה פסיכי הרכיב אלן?? בדיוק הפרטים הקטנים האלה עושים את ההבדל בין מהנדסים שצוברים נסיון על רכבי שטח לבין מהנדסים שצוברים קללות.לא כל דבר פותרים בכסף,חלק גדול מהדברים נפתרים בשכל,וזה בדיוק מה שחסר ברכב הזה.בכל נקודה שאני נוגע אני רואה טימטום גולמי של שותי בירה.איך תסביר בכסף את עינין תיכנון הפילטר אוויר שדופק באופן מתוכנן את האפשרות הכי טבעית בעולם למצבר שני??? ברכב הזה יש מערכות שהוספו לו בערך כספי של רכב נוסף מסוגו,והוא מיושר קו לחלוטין כפי שאני יודע לעשות בהקמת פרויקט כזה,אז מה הקשקוש שהכל שאלה של כסף.קח את הרכב שאתה בעצמך עשית עבור ירון בר-לב שאין מלוקק ממנו ועלה מזמן כבר כמו שלושה רכבים,(ששנים מהם אצלך בסדנא).בכל הנעה שלו הוא נזקק לחמישה סטרטרים עקב כיבוי מנוע אחרי 20 שניות.ואולי זה ממשיך גם היום,אז איפה בעית הכסף כאן??
אין ברירה מלבד להכנס לנעלי המתכננים ולהתחיל לשנות בורג בורג וכפי שנראה יהיה צורך בהחלפת מיכלולים אמינים יותר של חברות אחרות עם כל ההתאמות הנדרשות.זה אומר סטרטר של חברה אחת,אלטרנטור של חברה אחרת,בוסטר של חברה שלישית,ורדיאטור מייצור עצמי.ככה בונים את הגרוטאה מחדש ,וזו הסיבה שהעינין לוקח מספר שנים.את היונימוגים בניתי 5 שנים ,את זה בוודאי יקח שלוש שנים. בסוף נעשה אותו בן אדם.
אתמול הספקתי עקב ההשבתה לצפות את הדלת האחורית באלומיניום עם פתחי שירות למחסנים קטנים בתוך הדלת.זו עבודת קאסטום פרופר שמחייבת התאמה לכל הקשתות של הציפוי בעבודת יד.עם CNC זה לוקח שתי דקות ,אתמול זה לקח 4 שעות.
היום אתכנן את חיפויי האלומיניום שעדיין יש בדעתי להרכיב על הבודי מבחוץ מלבד הפסים התחתונים שכבר הורכבו.זה יכלול חיפוי פנימי של מכסה המנוע במקום הפלסטיק המקורי שיש בו.
-
חיים, הבעיה העקרונית שלך, היא שבחרת לביית דיסקו. הרכב הזה לא ניתן לביות (בדרך כלל פשוט מגיעים להשלמה עם המצב, ומבינים שזה כמו האח המפגר, הוא דפוק אבל אתה אוהב אותו), ולדעתי תצא בלפחות פי שלוש מעלות הרכב, עד שיגיע למצב כמעט משביע רצון, כלומר יתקלקל בדרך חזרה מהטיול ולא בדרך אליו.
אתה צריך טויוטה 75, ולא דיסקו.
(לשם הסטטיסטיקה אזכיר, שאחרי שנה וארבעה חודשים עם הפאג'רו, הגעתי בעלות האחזקה כמעט לעלות יישור הקו הראשוני בשבועיים הראשונים שלי עם הדיסקו. לפי אותה סטטיסטיקה, עלות של שנה עם הדיסקו, תגיע בערך אחרי חמש עד שש שנים בפאג'רו).
אפי צ.
-
התאמת רכב כוללת הרבה משתנים שרק אחד מהם הוא דגם הרכב.מה שהצעת נדון כאן בשרשור לפני מספר חודשים ונמצא כי מחירו של הרכב הזה עולה על 120K במודל זהה. עם תקציב כזה האפשרויות שונות לחלוטין ,ולגבי זה כלל לא מעשי.
-
הגיר האוטומטי מזכיר לי את נוכחותו המפגרת בכל פעם שאני צריך להניע את הרכב בדחיפה - ולא יכול.כדי להגיע לליפט הקרוב במרחק 8 דקות נסיעה ,אני צריך גרר - לא פחות.רבע שעה אחרי שהאלומיניום יעלה על הליפט תסתיים העבודה של החלפת הסטרטר.אני כבר מחכה להחלפת הג'אנטים שאולי יעשה מחר.
היום תיכננתי חיפויי אלומיניום לארבעת ידיות הדלתות ,למכסה המנוע מבחוץ, ולמכסה המנוע מבפנים.היות והכל ייעשה ב-CNC העינין יקח הרבה זמן עקב עומס על המתכנת.
כל חיפוי הדלת האחורית נעשה בניטים עם ראש רחב. אך בסיבוב שני אני אחליף אותם בברגי נירוסטה 6 מ''מ המוברגים לאומים בלחיצה שיוטבעו בדלת.כך ניתן יהיה לפרק ולהרכיב את המכסה ללא בעיה.
הפרויקט של השעונים עומד כרגע אך אני אקדם אותו בחודש הבא כשהלחץ מביצוע דברים חיוניים יירד.
בינתיים יש לי נסיעה ליום יומיים לקפריסין שמוצפת בגרוטאות האלה,וניראה אם אפשר להביא משם משהו למפגר שלי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי gooja
לפי אותה סטטיסטיקה, עלות של שנה עם הדיסקו, תגיע בערך אחרי חמש עד שש שנים בפאג'רו).
אפי צ.
אה אה
אז אם יש לי דיסקו 4.5 שנים העלות שלו כמו 20 שנות פאג'רו......
בלי קשר חיים לא מנסה ל"ביית" את הדיסקו-הפוך גוטה הוא מנסה להשמיש רכב כביש-שטח יוקרתי (בזמן המכירה הדיסקו היה רכב יוקרתי ומפנק) עם שפריצרים ומגבים לפנסים ולהפוך אותו לרכב עבודה קשוח. לכן צפויות בעיות...
נחמד שחיים ן KOOKE עושים את אותו תהליך בניה אבל הפוך....
בכל אופן בהצלחה
-
סוף סוף החלפתי היום את נעלי הריקוד של האלומיניום בנעלי עבודה טובות.הג'אנטים ממגנזיום הוחלפו בברזל HD כך שהבטחון שלי עלה ב-20% בבת אחת.
החלפתי אתמול את הסטרטר ,אך זה שפורק ולא עבד על הרכב ,עובד יפה מאוד על שולחן העבודה.מישהו יכול להסביר את זה??
לאחר ציפוי הדלת האחורית באלומיניום ,אני רוצה להיפטר גם מריפודי הדלתות האחרות מציפויי הבד שסופגים אבק כמו שכלב צובר קרציות.כך אפשר יהיה לשטוף אותן מאבק עם צינור מים בשתי דקות.
בינתיים סיימתי לתכנן ציפוי חיצוני ופנימי למכסה המנוע ,והוצאתי הזמנת ייצור שבטח תתבצע במהלך ינואר,לא לפני.באותה הזדמנות הזמנתי חיפויי אלומיניום עם עיצוב נחמד לארבעת הידיות פתיחה של הדלתות.כל החיפויים האלה אמורים להתבצע לאחר חיפוי בהדבקה של יריעת פי.וי.סי בצבע שחור מט הנצמדת מאליה.
יש לי מספר תיקוני פחחות לא רציניים שכבר סיכמתי עם פחח על ביצועם ב-300 ש''ח שרק אחריהם אוכל לבצע את חיפויי ההדבקה וחלקי האלומיניום.
עדיין לא בניתי את מערכת חלוקת המים על לוח מסודר ואעשה זאת בקרוב עקב הבאלגן בתא הזה.
גם המחסן של חלקי החילוף יצטרך לעבור שידרוג בקרוב ,מה שלא הספקתי בהתחלה עקב חוסר זמן.
הגבלת ההגה באמצעות הברגים סיים את בעית הנגיעה במוטות הרדיוס ,ועכשו אני לא דרוך בכל סיבוב הגה.
הפתרון של הכנסת אוויר נוסף לפילטר על-ידי פתיחת חלון לכיוון המנוע- הוכיח את עצמו, ויש עכשו למנוע אספקה מעולה של כל כמות האוויר הנדרשת לו.זה פותר כרגע את הבעיה של מיקום המצבר הרזרווי בשלב זה ללא השקעת זמן וכסף.אולי אחזור לעינין השנורקל בהמשך השידרוג.שכחתי רק לעשות פתח ניקוז למים ,באם ייכנסו לפילטר מצד המנוע.אעשה זאת השבוע.
יש עכשו בית פיוזים חדש - שטרם הורכב,והוא מיועד לכל צרכני החשמל שהם לא לצורך הפעלת המנוע והרכב.ברגע שיתפנה לי חצי יום עבודה המערכת תורכב ליד בית הפיוזים שבתוך המנוע.כרגע יש על הרכב כ-20 או 30 פיוזים ועוד יתווספו 10 של המערכות.בוואז הרוסי היו 3 פיוזים שהיו משני קטבים עם חיבור של חוט דק בינהם לשימוש רב פעמי.כשנשרף ''פיוז'', פשוט חיברת בין הקטבים בחוט מתכת דק ,והעסק ממשיך לנסוע.אלה כנראה ימים שלא יחזרו.
חשבתי להחליף את משאבת ההגה בחדשה ,למרות שהישנה עובדת אך כנראה קיבלה מכה מסלע בעברה הרחוק ,שאמנם לא השבית אותה אך היא בכל זאת פגועה.היות והמיקום שלה מאחור ממש נמוך ,היא מיועדת לפגיעה בכל ירידה מסלע רציני.(הרי התיכנון של הדבר הזה מיועד ללונדון רבתי) אני חושב להעביר אותה לחזית ,שם היא מאוד גבוהה ופחות פגיעה.זה גם מתאים לי עקב הצורך לבנות את מוט ההגה הקדמי ממשהו יותר רציני מהקיים,כך ששילוב שני השינויים האלה יוכל להשתלב נכון.את המשאבה החדשה כבר אשים במקומה החדש או אם זו תיפגע בינתיים.מישהו שעשה זאת יקצר לי את הדרך לפתרון.
מהצרה של חלונות החשמל כנראה לא איפטר עוד הרבה זמן.חלון הנהג מסרב לרדת וזה מעצבן ,אבל מה לעשות - כנראה שזה התפקיד הבסיסי של הרכב הזה - לעצבן את בעליו.מי שיודע על דלתות עם הורדה ידנית ,אשמח להחליף איתו את הדלתות או לקנות אותן.בקרוב אני בקפריסין ושם אולי אוכל למצוא דלתות נורמליות לרכב שטח.יתכן והוא ייצא לשם למספר חודשי עבודה כך שנכיר גם את מדבריות האי.
-
חיים
מזכיר לך את עניין טמפ' האויר ביניקה מכיוון המנוע....
טמפ' גבוה יותר - פחות חמצן - מנוע יעיל פחות... תערובת יותר עשירה - הספק יורד - צריכת דלק עולה.
-
ערן, לפי מיקום הפתח הוא יונק אוויר ישירות מהפן לאחר המעבר דרך הרדיאטור .זה אוויר שמגיע מהצד השמאלי של הפן ולא אוויר שעבר קודם דרך המנוע. אני עוקב אחרי צריכת הדלק ובינתיים זה עושה רושם טוב.
-
חיים,מה עם תמונות?
17 עמודי שרשור,עדכון כל שעה,ותמונות לרפואה איפה?ודי עם התרוץ,לא יודע לא מצליח.
העם רוצה תמונות ועכשיו.
דרור הראל
-
חיים, דרור צודק במאה אחוז.
אתה הרי אינטליגנט(דבר נדיר בגזע שלך....:twisted: :p ) כך שתמונות לפורום זה
לא ממש סיפור בשבילך.
השרשור הזה באמת לא שווה כלום בלי תמונות, ואני אפילו לא מנסה לקרוא את ההודעות
המחורבנות( :lol: ) והארוכות כאורך הגלות שלך, פשוט מפני שאין כוח לזה.
אני חושב שהשרשור הזה הוא אחת הדוגמאות הכי טובות שיש והיו לאימרה המופלאה - תמונה אחת שווה אלף מילים.
יש לך בדיוק 24 שעות לפתור את מחלת ה"אין תמונות" שלך.
לאחר מכן, נתחיל לטפל בך באמצעים אלימים....
-
ברוך, תן הארכה קטנה .24 שעות זה ממש קצר.
-
-
אני לא אומר שיותר תמונות לא יהיו במקום, אבל המילים של חיים - שירה. שווה לקרוא ברוך :D
-
פעם ראשונה ,ולאחר שצבעתי את הג'אנטים מברזל בצבע שחור,אני רואה כלי שיש לו סיכוי לשתי ביצים מטיטניום.אולי בעתיד- אבל בהחלט עם סיכוי.כל היום הסתכלתי על האחים שלו שבכביש ,והם לא דומים כבר עכשו. מחר יצטרכו לעיין ברשיונות שלו בכדי לדעת מי האמא.
השבוע מתוכנן לעשות סיבוב שני על הפגוש האחורי. צריך לפרק את מיכל המים ,ולאחריו את הפגוש הסמוי שעליו יושב מיכל המים.לזרוק את הקודם שיוצר והורכב לפני פחות מחודש, ולייצר חדש יותר ארוך שיכלול בתוכו טבעת גרירה אחורית שהיום כלל לא קיימת.זו עבודה לכל יום שישי הקרוב - אם לא יורד גשם.
התכנית לשבת הינה סוף סוף להרכיב את הציליה החדשה עם כל המערכות ההיקפיות שלה. כלומר - מחצלת ענק תחתונה ,מזרון כפול ,כריות סעודיות,מטבח מושלם אינטגרלי,ואולי גם אספקת חשמל לתאורת 12V מפנסים שתיכננתי לפרק מטרקטור שבעליו שכח אותו.ברור שיהיו צילומים גם מהארמון אבל לבושתי טרם הספיקותי ללמוד את סוד העברתם אליכם.(רק שברוך לא יקרא את זה).
הסטרטר אמור לחזור משיפוץ מחר ומענין אותי למה הוא החליט לשבות בלי סיבה מובנת לי.
אני מאוד מתלבט איך להגביה את החלק האחורי ב-2 אינצ' אולי 3 ,בלי התחכמויות גדולות ובוודאי בלי הוצאות כספיות לא אפשריות.בוואזים פשוט ייצרתי נדנדות חדשות ובתוך שעה הכלי היה מורם כמו גדול.כאן עם הספיראליים זו בעיה מורכבת בהרבה.פשוט הרבה יותר להעביר את מתכנני ל.ר. קורס במוסקווה.
חשבתי להוסיף לחלונות האחוריים וילונות אטומים איכותיים הניתנים לגלילה בהתאם לצורך - סה''כ 4 יחידות,כך שלא ייראו את תוכן הרכב ,או לשמור על פרטיות בחדר השינה,וכשרוצים פותחים את הוילון לצורך ראיית הנוף או לצורך סריקה בלילה.יש למישהו רעיון מה יכול להתאים לזה???
מצאתי דיסקו לאחר טוטל-לוסט שמתאים לפירוקים של חלקים קטנים ומעצבנים. בשבת אני מקווה לבקר אותו ובתיאום עם הבעלים ,להשלים או להחליף חוסרים באלומיניום שלי.
השבוע הזה נראה ארוך במיוחד לאחר שהכלי היה מושבת בשבוע שעבר.
-
מה יהיה תגיד ?
אני אמצא זמן ואקפוץ ליום צילומים נוסף.
אם יש בקשות מהקהל לצילומים ספציפים , ציינו לי בה"פ.
רכס-חיים - צפה פגיעה :lol:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
התכנית לשבת הינה סוף סוף להרכיב את הציליה החדשה עם כל המערכות ההיקפיות שלה. כלומר - מחצלת ענק תחתונה ,מזרון כפול ,כריות סעודיות,מטבח מושלם אינטגרלי,ואולי גם אספקת חשמל
כריות סיעודיות? עכשיו הבנתי מה אתה זומם: בית אבות נייד לתשושי נפש! רעיון גדול!!!
פשוט הרבה יותר להעביר את מתכנני ל.ר. קורס במוסקווה.
אתה מתכוון, שהרוסים יראו לבריטים את מה שהם גנבו מהם לפני X שנים?
בברכה,
יוני5
-
גם בדיסקו זה לא בעיה להגביה
אתה פשוט מיצר מגליל פלסטיק קשיח (שכחתי את שם החומר) תותב שיושב בין התושבת העליונה של הקפיץ לקפיץ. הבעלים שהיו לפני הגביה את הדיסקו כך ב 2 אינץ. אני נסעתי כך שנתים.
זה לא הגבהה אידיאלית. המוט רדיוס יושב בזווית לא נכונה כנל הדרישפט מה שאומר שהגמומיות נאכלות בקצב מזורז. אבל עדין זה לוקח הרבה זמן. היות ואצלך זה רכב לטיולים הם יתיבשו הרבה לפני שיאכלו. יש עוד כמה תופעות לווי אבל בגדול נהג מנוסה יכול לחיות איתם בקלות.
עלות אפסית (עד 400 שח) ויש לך את ההגבה שרצית.
שוב זה לא אידאלי והרכב לא יהיה מאוזן כמו שהו עכשיו אבל בהחלט אפשר לחיות עם זה.
אם תרצה לעשות הגבהה כמו שצריך זה בקלות עלול להגיע ל 6K
ועוד משהו... אין שום מקום להשוואה בין המתלים של הדיסקו (שהם בתכנון מודרני) לבין המתלים של הוואז. זה כמו להשוות בין טרקטור למכונית פרטית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני אורבך
גם בדיסקו זה לא בעיה להגביה
שכחתי את שם החומר
כנראה שאתה מתכוון לאוקולון.
-
למישהו יש שרטוט של האוקולונים לצורך ייצור?? אני אעשה אותם מאלומיניום חרוט כך שלו תהיה בעית בלאי מואץ. אני חושב שנכון יותר לחלק אותם לשני חלקים - עליון ותחתון - כך שכל חלק יגביה רק 3 ס''מ. מחר או ביום שישי אשכב מתחת לרכב לצורך תיכנון מפורט.
היום ,עקב חוסר ב''חמצן שטח'',ובמיוחד עקב השבת הדפוקה - יצאתי לשטח הקרוב - מה שאני מכנה ''בקעת האינדיאנים'', ופרשתי לראשונה את הרכב עם הציליה המושלמת ,השטיחים וכל הציוד בדיוק לפי התיכנון התיאורטי.הכל תיקתק כמו שחשבתי במעט יותר זמן מהמתוכנן עקב חוסר ניסיון.יש מעט שיכלולים קטנים שיכולים לחסוך שתיים שלוש דקות בהקמת ובפירוק הבית, וזה ייעשה מיד.צילמתי כעשרה צילומים של מראות מגן-עדן. אל תשאלו איפה הבקעה הזו מסיבות מובנות.
האלומיניום התנהג ממש יפה. צלחתי איתו את השביל המקביל לפסי הרכבת מצד מזרח בין תחנת הרכבת בחדרה לשמורה בצד דרום.משהו כמו שניים שלושה ק''מ. מי שמכיר את הקטע הזה בחורף יודע להעריך עבירות רכב בבוץ מסיבי.זה בדיוק המקום שאתה שוקע בו בדצמבר ונחלץ מהבוץ באפריל/מאי הבא.האלומיניום ריחף בפחות מ-3000 סל''ד עם נעילה אורכית בלבד ,אפילו לא על L .נהניתי להכניס אותו דווקא למרכז המהומה של ים הבוץ ולא לשולי הביצות, במטרה ללמוד למה הוא מסוגל.תמיד כיף להיתקע שני מטר מהבית, למה לעשות את ההכרות בנחל גרר?? אבל אני ממש נהיניתי מהעדינות של הצליחות ,ללא שום התפרעויות בגז.
בכל יום אני מוסיף לו משהו ,ויחד עם זה מגלה שני דברים נוספים שאעשה בעתיד. כך יוצא שככל שאני הופך אותו למושלם יותר ,רשימת השיפצורים מתארכת,והוא מתרחק משלמות.
-
חיים, אם אני זוכר נכון יש לי זרוקים במחסן שני ספיסרים להגבהה.
לא יודע מה הגובה המדויק שלהם (נראה לי באיזור ה4 ס"מ), אני אבדוק ביום שישי והעדכן אותך.
כמובן שאם הם ימצאו מתאימים לך הם שלך.
-
חיים,עברו 48 שעות,אין תמונות ואין בטיח,"חול חול ואין מה לאכול",או כמו שסבתא שלי היתה אומרת-זומאג' מערגלי וחאמר מאשווי",אתה טוחן אותנו בסיפורים,לא יכול ,לא יודע,היה חושך,לא אמרו לי.
אם לא הייתי מכיר אותך,הייתי טוען פה להונאת הציבור,למרות הגיבוי שאתה מקבל מנמרוד להמשיך ולכתוב לנו הודעות באורך הגלות,אני רוצה להזכיר לך שהדור הצעיר היום אינו מסוגל לעקל מסרים מורכבים,הנכתבים בפונט משעמם ואורכם כאורך הגלות,אנחנו רוצים תמונות .אני סוף סוף רוצה לראות האם שינתה את הטמבונים הנוראים והמכוערים שהדבקתה להומו ,עם הטמבון האחורי שהרכבתה,אתה יכול להפסיק לקרוא לרכב הומו,אני לא מכיר אף אחד שירצה להיכנס ב"תחת" כזה.
לילה טוב,תביא התמונות גבר
דרור הראל
-
חיים, הלחץ של החברים משפיע עליי
צפה לשיחה ממני מחר בבוקר...
-
הודעה לפורום - אין לכם שום סיכוי למלכד את הרכב עקב חוסר התמונות.הוא במקום סגור ובמעקב מצולם 24 שעות ביממה.אז תרדו מהרעיון הזה, ומהר.
-
אם האוטו מצולם 24 שעות ביממה, אז איפה התמונות?
-
[QUOTE=דרור הראל]חיים,עברו 48 שעות,אין תמונות ואין בטיח,"חול חול ואין מה לאכול",או כמו שסבתא שלי היתה אומרת-זומאג' מערגלי וחאמר מאשווי",אתה טוחן אותנו בסיפורים,לא יכול ,לא יודע,היה חושך,לא אמרו לי.שכחת ,אכלו לי נשכו לי
אם לא הייתי מכיר אותך,הייתי טוען פה להונאת הציבור,למרות הגיבוי שאתה מקבל מנמרוד להמשיך ולכתוב לנו הודעות באורך הגלות,אני רוצה להזכיר לך שהדור הצעיר היום אינו מסוגל לעקל??? מסרים מורכבים,הנכתבים בפונט משעמם ואורכם כאורך הגלות,אנחנו רוצים תמונות .אני סוף סוף רוצה לראות האם שינתה את הטמבונים הנוראים והמכוערים שהדבקתה להומו ,עם הטמבון האחורי שהרכבתה,אתה יכול להפסיק לקרוא לרכב הומו,אני לא מכיר אף אחד שירצה להיכנס ב"תחת" כזה.
סוף סוף תגובה אמיתית ונכונה
ראשית , הכל נכון שנית ,
עכשיו שההומו מקבל אחוריים מתכווננות על פי תכנון חיים הוא יהיה בהחלט יותר אטרקטיבי בשוק
-
לאור הנסיון המצטבר בביצוע פריסות בשטח,העברתי את כלי המטבח לתוך החלל הייעודי להם בערכת המטבח הניידת. בכך פיניתי יותר מחצי מגירה ונותרתי עם אפשרויות איחסון נוספות.זה מאפשר לי העברה של כל החלקים הקטנים ממחסן חלקי החילוף לתוך מגירת כלי העבודה - בחלקה האחורי.מדובר בפלגים,דיסטרבוטור,רצועה,משאבת מים,מכסה דלק, מכסה מיכל מים וכו'.כך במחסן החלפים יישארו רק החלקים הכבדים והגדולים כמו אלטרנטור,בולם הגה,ציריות וכו'.
גם הציליה תעבור שידרוג נוסף.החיבורים לעמודים יהיו חיבורים מהירים ,והעמודים שעל הרכב יקוצרו בכ-20 ס''מ עקב גובהם המיותר.כך אני משפר את איחסונם ומוריד מעט ממשקל עמודי הברזל הטלסקופיים.
יש התענינות מסחרית של אנשים המוכנים לרכוש כזו ציליה ,ואני מניח שעם הצגת התמונות ,ירצו נוספים במשהו ממוסד המורכב ומפורק ב-8 דקות.היות ומערכת מושלמת כזו עולה בייצור לפחות 2000 שקל ,אין אפשרות לשווק אותה בפחות מ-3000 ש''ח לאחר ההתקנות הייעודיות ברכב עצמו שדורשות עוד עבודת ריתוך.האם זה מחיר סביר לדעתכם עבור חדר של 16 מ''ר???
סוף סוף יש פתרון מעולה ממחברי פליז לניתוב מערכת המים בין המיכלים השונים לבין שלושת היציאות האלטרנטיביות.בשבוע הבא נחגוג עם חנוכית מים כך ששתי פעולות של סיבוב ברז יקבעו את המיכל המבוקש ואת היעד הרצוי לקבלת המים.
עכשו מסתבר לאור הנסיון שכמות מים של 100 ליטר כלל לא מוגזמת ליציאה מדברית,שלאחריה אני ממלא חזרה את המיכלים ב-70 ליטר לפחות.ועוד לא דיברנו על התפרעות עם מקלחת שטח.
הבאתי בחשבון את התגובות ההיסטריות בעינין התמונות ,והן תגענה בסופו של דבר.
-
סוף סוף עבדתי על הג'יפ יום עבודה מלא.אמנם ללא סיוע שקיוותי לקבל מהבן שלי,אבל לפחות לא הפריעו לי.פירוק והרכבה לבד של מיכל המים זה קטע פיזי לא קל,אך עשיתי זאת במטרה לייצר מחדש את הפגוש הסמוי עליו יושב המיכל.בתמונות אפשר יהיה לראות 8 חורים מאורכים המאפשרים במקרה חירום להרים את מיכל המים ב-3 ס''מ חשובים שימנעו ממנו פגיעה.מעבר להתרוממות הזו - המיכל ייפגע. וחבל.
באותה הזדמנות של פירוק המיכל ייצרתי שתי לוחיות אלומיניום מעוצבות לצורך הסתרת הבושה של גמר השלדה מאחור ע''י ל.ר והרכבת זוג מגיני בוץ שיימנעו את זיהום מיכל המים מהתזות הגלגלים. מה עוד שבצד אחד הם מתיזים על הברז ומצד שני על פיית המילוי.זה יצא ממש יפה והישבן של האלומיניום השתפר פלאים.
הציליה עברה מקצה שיפורים,והמוטות שעל הרכב קוצרו ב-30 ס''מ ,כך שהגובה שלה היום מתחיל ב-2,30 מטר,ויורד עד 1,90 בצד השני. בדיוק המינימום ההכרחי.הפינות קיבלו חיבורים מהירים ,כך שזמן ההרכבה ירד במספר דקות.כנראה שאין פתרון טוב יותר לעיגון בקרקע מלבד 3 יתדות ברזל דפוקות בפטיש 2 ק''ג. (אחד העמודים החיצוניים מחייב 2 יתדות לצורך ייצוב המבנה.)
היות וכלי המטבח מאוחסנים כעת בארגז המטבח עצמו,נותר שפע של מקום לצורך בניית מזווה הגון.הכנסתי בעומק המגירה קופסאות שימורים מכל המינים,קטניות,איטריות,קמח,ריבות,והמון תבלינים.
מצאתי קופסאות נירוסטה לתבלינים בנפח של 200 סמ''ק,עם רשת עליונה מנירוסטה במקום חורים לפיזור,ומעליה מכסה פלסטי לשמירת הריחות. משהו מהסרטים. קניתי 12 יחידות עבור כל סוגי התיבול האפשריים.
גם מחסן החלפים שודרג וכל החלקים הקטנים אוחסנו בתוך מגירת כלי העבודה - בחלקה הפנימי,וכך שוחרר חלק נכבד מהמחסן עבור מוצרים נוספים.
מספר נושאים דורשים התייחסות בהקדם.
1.תאורת לילה סבירה וחסכונית מאוד בציליה וברכב.
2.הגבהת הרכב לפחות ב-2 או 3 אינצ'.
3.מיכל דלק רזרבי - לפחות 25 ליטר - ולא בתוך הרכב.
4.פתרון לג'ק הגיוני,אם אפשר שמיועד לעצלנים.(לחץ אוויר??)
להיום מתוכנן טיול קצר יחסית עקב עלויות הדלק המטורפות,וכנראה שטיולים ארוכים יצטמצמו לפעם בחודש.
-
סליחה, אבל לאור המסכת הבלתי מוסברת וחסרת ההגיון בנושא התמונות, ובהסתמך על כך שלא עמדת גם בהארכת המועד אשר ניתנה לך ברוב אדיבותנו, לא נותר לנו אלא לתמוה מיהו ההומו האמיתי בפרשה הזאת....:roll:
לא תישלח שום הודעה או אזהרה נוספת :!: 8) :!:
-
רכס לא רק מנהל מיצג שווא,הכולל הטעיה ומשיכת זמן.הוא נוהג כאחרון הפוליטיקאים הדלוחים בארצנו הפועלים על פי הפתגם "הכלבים נובחים והשיירה עוברת" רכס ראה הוזהרתה,הפתגם "כלב נובח אינו נושך" אינו נכון תמיד.יש גם כלבים שנושכים כריות.
דרור הראל
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
סליחה, אבל לאור המסכת הבלתי מוסברת וחסרת ההגיון בנושא התמונות, ובהסתמך על כך שלא עמדת גם בהארכת המועד אשר ניתנה לך ברוב אדיבותנו, לא נותר לנו אלא לתמוה מיהו ההומו האמיתי בפרשה הזאת....:roll:
לא תישלח שום הודעה או אזהרה נוספת :!: 8) :!:
כל כלב (במקרה שלך זה צפרדע) בא יומו.
אתה צולמת אתמול מר ברוך , רכס יצולם בהמשך השבוע.
אולי אני צריך להציע את שירותי כצלם לפורום ג'יפולוג - רץ מיצירת מופת ליצירת מופת. :mrgreen: