זהזה
Printable View
זהזה
אולי תפסיקו כבר, למרות שלא לקחתי ויאגרה אני לא יכול לקום מהכסא...:rolleyes:
שינוי מבורך,בעיקר סביב הנושא של שדה ראייה, על הדרך יכול לעבור התאמה לספורט מוטורי?
הי מורן,
מרשים מאוד מאוד! תענוג לעיניים.
אני שמח לראות שאכן המידול הוא מפורט מאוד (שווה את הזמן בצורה אקספוננציאלית:rolleyes:).
אם אפשר לשאול...
- האם גם הציריות והמיסבים ממודלים?
- יש באפשרותך להגביה מעט את נקודת הריתום של הבולמים (ליישר אותם), אולי בלי לפגוע משמעותית בשדה הראיה?
- האם אתה מתכנן את המתלה לפיצוי קאמבר מסויים? (לפחות בתמונות נראה שהרכב מתגלגל לא מעט ומתקבל קאמבר חיובי בגלגל החיצוני)
- האם השקעת בתכנון ג'ג לשלדה ולמתלים? (אקספננציאלי כבר אמרנו...)
ושוב, כל הכבוד, גם במרוצים:p
עמית
מורן אחלה פרוייקט !!
גם אני נמצא באמצע פרוייקט והייתי שמח לקבל עזרה בנושא הנאבות של הסובארו כי גם אני נמצא בשלב הזה בדיוק השארתי לך הודעה בפרטי יום טוב
טום נושא שדה הראיה בהחלט קצת הציק .. בעיקר כשהדרך נהיית טכנית , פחות בשבילים.
שמע בנושא ההתאמה של הרכב לספורט המוטורי .... אתה מוריד לי פה להנחטה ענקית !! אבל אני היה סבלני ואשמור על זכות השתיקה ( כרגע !!!!!!!!).
עמית מה נשמע מאז האירוע לא שמענו ממך !( שלח פ'ל ותמונות !)
א. תודה
ב.כול החלקים שתראה במודלים שלי ממודלים עד רמת השיבה ויותר ( מנסיון אין קיצורי דרך בירדה לפרטים כשנכנסים לתכנון )
ג. נקודות העיגון העליונות של הבולמים לא יגרמו לבעיה בשדה הראיה אלא הרדיאטור .. עדיין לא מידלתי אותו כך שעוד לא
ירדתי לשורש הבעיה .
ד. במצב 0 של המתלה ( בערך 2/3 בולם פתוח ) הקאמר מתוכנן להיות 0. כן מתכנן להיות קאמבר שלילי במהלך הסגירה..
כמה צריך .... באמת שאין לי מוסג כמה מומלץ ואולי זה המקום לשמוע את בעלי הידע מה הם אומרים.
גם בנושא מערכת ההגה יש לא מעט עניינים לא פתורים.. בהמשך אני יעלה את השאלות יחד עם תמונות מהמודל , ואשמח להצעות !!
כמובן שיתוכנן ג'יג למשולשים .
מה זה המילים האילו "אקספננציאלי" עוד נחתוף דלקת כביש החוף מקישקושים כאילו;)
בקורב תמונות !
מיקי דבר איתי בכיףף !
אהלן מורן !!
אשמח אם תוכל לפרט קצת על נושא הארכת הציריות , איך זה נעשה מאילו חומרים והאם הן עמדו בעומס
עייפתי !
שים לב למשהו חשוב שיכול לעשות לך הרבה בעיות באיזון!
תראה בתמונה הזו למשל:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...4&d=1414008491
הרכבת צמיג אחד בניגוד לכיוון הסיבוב שלו! :)
וברצינות, לא פחות ממדהים!
איל
יפה מאוד
נשלח מה iPad שלי ע"י Tapatalk
הי מורן, הרמה להנחתה?, אני מבין שלחצתי על נקודה רגישה : )), אני לא יודע על מה מדובר,
מורן מעניין אותי מאוד לדעת באילו מסבי ציריות אתה הולך להשתמש ומה היא הזווית המתקבלת כאשר המתלה פתוח וההגה מסובב עד סוף מהלכו בגלגל הפנימי לסיבוב.
מה מהלך המתלה המתקבל במתלה החדש?
אני שואל כיוון שיש גבול ליכולת שלהם לעבוד זווית, אני מניח שאתה יודע.
בוול ג'יונט ( עם היי מייס ) כזה מגיע ל - 30 מעלות מנעילה לנעילה .
עידו
איל .. והמשולשים בלי ברגים והכיסאות באויר ו..... ;) ודני תודה !
היי מיקי
בנושא הציריות היה עניין של ניסוי וטעיה , בתחילה השתמשנו בתור תותב הארכה בצינור 1" ס'ק 40 , שבגדול ידענו שלא אמור להחזיק
את המומנט אבל רצינו קודם לראות שהאוטו נוסע.
ובאמת אחרי מספר חודשים העסק תפטל, אמנם לא מה שהוא רציני אבל לא תקין!.
לאחר מכן ביצענו חישוב של המומנט שנוצר בצירייה במקסימום מומנט . מה שהתאים לדרישות הוא ציר בקוטר 35 מ"מ מחומר 4130 שנחרטו בו חורים
שמתאימים לקוטר מוט הציריה התותב רותך כפי שמצוין בשרטוט ועד היום מחזיק יפה !
היי טום
בהחלט נקודה רגישה... על בעיות תהליך הרישוי של הרכב כבר דובר בשרשור ועדיף לא להתיחס אילהן ( לפחות לא אני ולא כרגע )
הציריות של הרכב כמו שהבנת הן של סובארו טנדר ( גםב מודל) את הזווית המתקבלת בפוזיצייה שתיארת אני אבדוק.
נכון לגיאומטרייה הנוכחית מהלך המתלה ( ללא הגבלות של רצועות ובאמפסטופים) הוא 600 מ"מ ( קצט מוגזם לא ?!!).
בכול מקרה במודל חסרים עוד באמפסטופים ( לא הידראולים) ורצועות הגבלה , רדיאטור, ותכנון סופי של ספינדלים .
במהלך סופש שעבר החילו אופיא וידידנו עומרי החשמלטור להרכיב את מערכת החשמל החדשה ( מחשב וצמה ) אני רק מלראות את כול
החוטים קיבלתי קצר במוח
וקצט על האגזוז , וגם שעון טורים וכו ..
תכנון הפרונט החדש נמשך, הירידה לפרטים בתכנון מעלה עוד ועוד סוגיות שתכנונם על המחשב יחסוך הרבה זמן ותלבטויות בשלב הבניה.
כמו שניתן לראות מערכת ההגה מתבססת על נדנדות מקביליות ממוסבות , הפעם מחוזקות בהרבה .
מכאן עולה הסוגייה של כמות הסיבובים של גלגל הגה ביחס לזווית הגלגלים המתקבל.
לא זכור לי איזה שהוא דיון בנושא וגם חיפשתי קצת ברשת איפורמצייה מה מקובל ברכבי מירוץ , ( כרגע בתכנון סיבוב שלם של גלגל ההגה
יוצר 25 מעלות בגלגל הפנימי )בעלי הנסיון אשמח לתגובה !
לגבי מהלכי המתלה , טום לשאלתך במדידה שעשיתי הצציריות מגיעות לנעילה באיזור ה 19 מעלות,
מה שמגביל את מהלך המתלה לאיזור ה 450 מ"מ ( לאל התחשבות בהגבלות ).
המכלול הבא בתכנון הוא הראדיאטור .
כמו כן החדש חובר בהצלחה והרכב מניע ונוסע, הליך חיבור המחשב היה לא פשוט בכלל.
האגזוז גם לקראת סיום
- - - Updated - - -
עוד
קובץ מצורף 94684
הרכב שלך מזכיר מאוד בצורתו את הרכב של Guerlain Chicherit שאיתו הוא התרסק בניסיון לשבור שיא גינס, חפש את התמונות של השלדה, אולי זה יתן לך השראה להמשך.
סתם לידע כללי, מהלך המתלה שציינת מקביל לטנדרים של האצטדיונים ולרייזר 1000, כולם על 45 ס"מ מלפנים.
https://www.facebook.com/chicherit
"היו ימים שהפורום הזה רתח !!!שרשורים מדהימים עלו כל שני וחמישי ומלחמות עולם התנהלו על זויות היגוי , קטרי צנרות, משקלים וגודל צמיגים.לאן נעלמו כל משחיזי הברזל והמילים ? למה שותקים כל מכופפי הסקדיול והפחים ?איפה ברוך, ארנון, רפי ודרור איפה עידו, לירן, שחר ודודי ?האם יכול להיות שחוק הספורט המוטורי הצליח להרוס גם את היצירתיות ?" ( באדיבות חנן )
היום המצב גרוע בהרבה !!!
בכול מקרה אני כן עוד רוצה לשטף !
היי טום בהחלט מעתיקנים!;)
הליך הרישוי של הרכב הגיע כנראה לסיומו !! אין רישוי !!
עם אופיר ירצה לפרט על העניין הוא מוזמן , לי אין עצבים לזה !
בעקבות הצורך בשינוי הפרונט עולה החשבה לשנות את תת השלדה לצינורות .
זה ניתוח לא פשוט וכרגע אני עובד על התכנון הכולל של כול הרכב.
מידול הראדיאטור גרר אחריו שינוי לא קטן של צורת הפרונט , לדעתי לטובה בעיקר בגלל שיכולתי
לתכנן את שדה הראיה למצב בו החלק הכי גבוה הוא הצינור הראשי שמקשר את הקשת הקידמית
בגדול הפרונט די גמור אני עובר לשאר הרכב , הבה בתור תא הנהג !
אני חושב שתסיים את הרכב ותתייחס אליו כאל גרסה ראשונית. כשהכול יתקתק, תבנה שלדה חדשה דנדשה. אני בטוח שתמצא דרך לשפר אותה עוד יותר.
השלדה בסך כל המחיר לעומת המחיר הכולל הוא לא גבוה.
מיכהלה' את הרכב כבר סיימתי לפני כמעט שנה .
בגדול הכול די מתקתק !.
נכון יש הרבה לשפר, ואנחנו עובדים על זה ממש עכשיו ( שיפורים למנוע ) אני ירכיב על הנושא השיפורים כתהיה התקדמות
בכול מקרה נגמר התקציב ;) ואין מרוצים !!!!
גם נכון.
אם אתה משנה את הפרונט אז עוד לא סיימת את הרכב :-)
למה ללכלך?... כל השנה אין מרוצים, ורק בסוף דצמבר, לפני שהשנה נגמרת, יש מירוץ כל יומיים בערך... העיקר שיוכלו להציג סטטיסטיקה של "עונת מירוצים" ולגרד קצת תקציב למירוצים בדצמבר הבא אי"ה....
כמו שאומרים בפולנית מדוברת - אמרתי לכם.
תחפש אחורה, לשרשורים מ-2006-2007 בערך, כדי להבין למה אני מתכוון.
mor אשמח לפתח דיון מקצועי על הנושאים שהעלת,
דבר ראשון, מהייכן המנוע יוצא?
שנית, אשמח לדעת אם מדובר על רכב עם מהלך מתלה גדול יחסית למה לא ליצור זווית "דאיב", הרי גם הקונספת של המתלים האחוריים שלך מדבר על משהו שנועד לגהץ שבילים (מתלה נגרר).
תכנון פרונט חדש והכל, חברי הפורום לא סתם לוחצים על מעבר לשלדה תקנית, גם אני בעד, הבנתי שזה סיפור ארוך, בכל זאת נשמח לראות אותך בספורט עזוב אותך מכל הרפש...
הי טום
את הכלוב אני לא מתכון לבנות מחדש לכן המנוע והגיר היו צריכים לצאת מתא הנהג (כמו היום) ז..ן לא קטן ( מבחינת תכנון הקוקפיט ).
על מהלך המתלה כבר דיברנו , מדובר על פחות או יותר 400-450 מ"מ על19 מעלות זווית ציריה ורוחב של 2.20 .
עם אני מבין נכון אתה מדבר על "Diving Angle" , אני לא באמת מכיר את המשמעויות של הזווית המדוברת
אצלךברכב קיימת הזווית , לא זוכר לי עם דובר על המשמעויות של הנושא .
אשמח עם תוכל להרחיב על הנושא
מי מזה את הרכב
שלידה תקינה אחו שקשוקי !
טוארג אם אני לא טועה
Sent from my iPad using Tapatalk
שלום לך דני !! ניחשת נכון ! זכית ב 3 נקודות וקפה עלי בסדנא של הבאגי ;)
אכן מדובר בטוארג 2 של אל עטיה מ-2008 ( איזה שילדת FIA מפופילים מרובעים יפה יש לו ! )
מה עם תמונות של הנבלה החדשה ישנה לך , לא קיבלנו אפילו אחת !!!
מורן אני בעדך אבל רק לסדר הטוב, אתה יכול להשתמש בפרופיל מרובע, רק ללא תפר ואת זה יותר קשה להשיג מאשר צנרת בארץ. או, לבנות שלדה משני ח מחוברים יחדיו עם תפר לכל האורך.
מצד שני כבר שנים לא בדקתי את התקנות ומאחר ולא טורחים לפרסם אותן (כנראה רק מקושרים יודעים מה התקנות כדי להרוויח כסף) אז אולי אני טועה.
http://www.fia.com/sport/regulations..._category%3A76בבקשה תתחיל ב -Article 283
מה הקשר לFIA? ישבה וועדת גאונים מטכניון ועוד כל מיני מומחים מטעם עצמם וכתבו תקנות.
סליחה טעות בשירשור, אשמח אם תעבירו את התמונה לשירשור הרלוונטי