אל תדאג גל חום מגיע בשבוע הבא...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Printable View
אל תדאג גל חום מגיע בשבוע הבא...
הטנדרון עבר טסט נוסף בהצלחה אחרי כמה בעיות קטנות. החלפתי את תפוחי ההגה אחרי ששיפצתי מוט ספייר אצל ארמון הגאים (הוכן מראש). פעם ראשונה שאני מבקר אצלו. התרשמתי מאוד לטובה מהמקצועיות והרצון לעזור. האמת שלא ידעתי שאפשר לשפץ ככה את התפוחים. הוא מייצר אוקולון במידה המתאימה וסוגר עליו את התפוח.
מלבד זה הכשילו אותי על זיהום אויר (פליטת co2). כיוון קרבורטור תו"כ שהמדיד תקוע באגזוז והצלחנו להביא את הערכים לטווח הרצוי.
חשבתי שלא בודקים זיהום לרכבים ישנים.
באופן מפתיע הופיעה על הקבלה מהטסט עמלת רישום ק"מ (ע"ס 2 ש"ח). מישהו נתקל שמחייבים בזה? מעט מקומם אבל לך תתווכח.
כמה תמונות מהטיול האחרון לנשמה :)
קובץ מצורף 117333 קובץ מצורף 117334 קובץ מצורף 117335 קובץ מצורף 117336
קובץ מצורף 117332 קובץ מצורף 117331
3 ימים שכללו:
יום 1: יציאה ממצפה רמון צפונה לאורך המכתש וכניסה למכתש דרך מעלה נוח. מעבר בעין ארדון, רמת סהרונים ונחל אדום, ויציאה דרך נחל נקרות ומישר לכביש 40. שינה בתחתית הר קירטון.
יום 2: נחל ערוד, נחל פראן, סיבוב רגלי בנחל ורדית ושינה בפראן ציחור.
יום 3: מעלה ורדית ונחל זעף עד לכביש 90.
המסלול מצורף כקובץ.
היה נחמד להיפגש בורדית ;)
ממה שראיתי בסוכות, אין ספק, עבודה יפה מאוד, הטנדר נראה כאילו יצא מהמפעל :)
הוא יצא מהמפעל של עימרי[emoji16]
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
היי :)
התראיינתי בשבוע שעבר לפודקאסט שנקרא פופקורן של ליאור פרנקל. הפודקאסט עוסק בקריירות אלטרנטיביות. ליאור מארח בפודקאסט אנשים מתחומים שונים שעשו שינויי קריירה, הקימו עסק מיוחד, נכשלו או הצליחו.
בפודקאסט סיפרתי איך בכלל התחלתי עם כל עניין השיפוץ, איך פתחתי את השרשור הזה בג'יפולוג ולמה הוא עזר לי כל כך לחצות את קו הסיום.
הפרק שבו השתתפתי עוסק בעיקר בקשר שבין תחביבים לקריירה.
אז אם לא הספיקה לכם החפירה שלי פה בפורום, אתם יותר ממוזמנים להאזין לפרק ולשמוע על השינוי, הקשיים ואיך הכל התגלגל.
היו לי עוד הרבה דברים לספר, אך קשה להכניס 4 שנים לפרק אחד.
הפודקאסט זמין בלינק הזה, וגם בפודקאסטים של האייפון ובסאונד קלאוד.
קובץ מצורף 118797
הם שם בג'יפולוג בהחלט מחכים ומתמוגגים מהעדכונים...
אתה בחור רציני ומעורר השראה ללא ספק.
מצטרף למחמאות ונהניתי לשמוע אותך, משלים את התמונה המלאה, עונה להגדרת אוטודידקט.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
סחטיין עלייך עומרי!
Sent from my iPhone using Tapatalk
הורדתי את הפודקסט והקשבתי לו במהלך טיסה, נהניתי מאד. אתה איש מיוחד ומעורר השראה.
רק לא הבנתי איזה מן ג'יפ זה הUX הזה שאתה מדי פעם מזכיר... חשבתי שאתה בעניין של SJ בעיקר :rolleyes:
ה- ux זה תחביב אחר שגם כנראה מאפשר לממן את ה- sj...
יצא לי לראות את הרכב חולף על פני בתל-אביב לפני כשבועיים, יפה כמו בתמונות. כל הכבוד.
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
עומרי לקח רכב עם ux שנוי במחלוקת וייעוד מאד ספציפי. שדרג לו את הui עם קצת צבע עכשווי לצד יישור קו ובכך קיבל תהילת עולם :)
צריך ללמד על זה באקדמיה.
גם אני שמעתי את כל השעה וחצי של הפודקאסט.
חוץ מהסיפור המצחיק בהתחלה על הבנזין, מאוד נהניתי להקשיב ולשמוע על החוויות, על ההסתכלות המרעננת על החיים והאתגרים שהם מעמידים לפנינו.
למדתי מעמרי הרבה לאורך הפרויקט...והחברות המשותפת שלנו. עכשיו למדתי אפילו עוד טיפה.
תודה על הקישור.
הנעים לי עכשיו את הנסיעה ברכבת מקיסריה לבאר שבע.
מקווה שתמשיך לשתף ולעדכן גם בפרויקטים הבאים
החלפת עלים.
סוף סוף הגעתי לשלב שדרוג המתלים.
משיקולי תקציב וכיוון שהעלים שהיו על הטנדר המקורי היו במצב סביר לא החלפתי את העלים בזמן השיפוץ.
אחרי שנתיים פחות או יותר, הקפיצים שקעו עוד יותר והפכו קשים. מהלכי המתלה מראש לא היו מי יודע מה.
אחרי התייעצות ולמרות השרשור של יונתן מצפה, החלטתי ללכת על הסט של אולדמן. החלופה היחידה שמצאתי היא הסט של EFS, אבל כמה שלא חיפשתי, לא הצלחתי למצוא מישהו שמרוצה מהסט של EFS (מלבד פבל שנאלץ להשאיר את רוב החלקים של הסט במחסן כדי להגיע למצב הזה). לטנדר אין משקל מקדימה עם מנוע 1,000 וגם הארגז האחורי לא שוקל הרבה, ככה שסביר שעל הטנדר זה ירגיש פחות נוח מאשר על סמוראי 1.3. החשש היחידי שלי הוא שבטיול כשאני מעמיס באזור 200 קילו, הרכב ישקע עד לרצפה עם האולדמן שנחשבים רכים (או חלילה ישבר כמו שקרה ליונתן).
בנוסף לסט המלא של אולדמן, הזמנתי גם עלה עומס אחורי למקרה ואכן הרכב יהיה רך מידי (כרגע לא הורכב כחלק מהסט).
קובץ מצורף 122109
מעט הסתבכתי עם פירוק העלים כשהעלה הראשון שניסיתי לפרק מהטנדר לא שיתף פעולה. הבורג והמוביל התחברו ולא היה מנוס מלחתוך אותם. חוצמזה, פתחתי את 2 הצדדים של הסרן האחורי יחד במקום להתעסק עם צד אחד בכל פעם. מה שהשאיר אותי עם סרן חופשי שלא בדיוק רוצה להישאר ממרוכז.
הסט האחורי של אולדמן עבה יותר מהסט המקורי (יותר עלים אך כל עלה יותר דק), החבילה מספיק עבה כדי שהיובולטים המקוריים לא יתאימו. למזלי שגיא הגיע לאזור והציל את המצב עם סט יובולטים HD שהיו זרוקים לו בארגז.
הרכבת הסט הקדמי הייתה קלילה בהרבה. ה-יו בולטים התאימו, לא נתקלנו בברגים תקועים ועבדנו כל פעם על צד אחד והכל רץ. אני מניח שאם אין בעיות מיוחדות, 2 אנשים יכולים לסיים את המשימה הזו ב-4 שעות כולל הפסקות קפה.
קובץ מצורף 122107
האמת ששגיא הציל את המצב פעמיים, הזמנתי את הסט מלואו רינג' דרך רביב חייק שמתעסק בייבוא חלקים לרכב (מצטרף להמלצות על שירות מדהים וסבלני). זה הנסיון הראשון שלי עם השירות ואני ממש מרוצה. יש לו שיטה ייחודית ומאוד מעניינת שלא הכרתי לפני.
בגדול, מחיר המוצר כולל משלוח בדולר, כפול 8, זה המחיר שתשלם בשקלים (כולל הכל: מעמ, מכס, שילוח עד דלת הבית).
אתה שולח לו לינק למוצר שאתה רוצה בארה"ב, והוא דואג להכל.
אז איך שגיא הציל את המצב? בהתחלה המחיר של הקפיצים היה 384+250 דולר (עלות ומשלוח). רביבי המליץ לי לחכות קצת שאולי תיהיה לו עוד הזמנה מלואו רינג' וככה אני והלקוח השני נוכל לקבל עלות משלוח נמוכה יותר באיחוד החבילות. לעצתו של רביב המתנתי עם התשלום, יום למחרת, שגיא מצא קידום מכירות של לואו רינג' שהעניק משלוח חינם בתוך ארה"ב. כלומר שילמתי 384 כפול 8 = 3,072 שח כולל מעמ לסט של 4 קפיצים שהגיעו אליי הבייתה בתוך שבועיים (חסכון של עלות המשלוח כפול 8 ~ משהו כמו 2,000 ש"ח) .
בהזדמנות חגיגית זו, חזרתי לנדנדות המקוריות (הייתי על נדנדות של 15-18 ס"מ). אחרי ההחלפה הטנדר ירד ב1-2 ס"מ - הסט הזה קצת יותר גבוה אבל הנדנות המקוריות קצרות ב10 ס"מ בערך).
אחרי ההרכבה, הטנדר בהחלט רך יותר בכביש, בעיקר בבאמפים. תכלס מה שמעניין אותי הוא ההתנהגות של הטנדר בשטח עמוס בציוד לשלושה ימים. את זה עדיין לא בדקתי.
בנתיים מדדנו את מהלך המתלה כדי להתאים בולמים. מידות הבולם שאני מחפש הם 30 ס"מ בסגירה, ו-48 סמ בפתיחה. מהלך מרשים בהתחשב בזה שהסט די סטנדרטי.
מחפש טיפים לקניית בולמים מתאימים למידות האלה. אני מחפש בולמים רכים יחסית בטווח מחירים סטנדרטי (עד 350 ש"ח לבולם). בנתיים כל מי שסביבי ממליץ על מונרו. יש למונרו בולם במידות האלה 30-48ס"מ?
בלי קשר למתלים, הטנדרון עבר עוד טסט בהצלחה.
חורף נעים לכולם!
ממליץ בחם על kyb, מחירים מעולים בחול ועושים עבודה טובה.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
תודה יא מלך. מאיפה הזמנת? יש משהו באירופה?
איזה צבע הם? אני ממש מעדיף שחורים :)
תתחדש.
לאולדמן יש סיווג משקל לקפיצים:
סטנדרטי,MD, ו-HD, שההבדל בינו ל-MD הוא עוד עלה (מה שקיבלת), ועוד 100קג.
ממליץ בחום להעמיס את הרכב במשקל טיול+ ולעשות סיבוב שטח קצר ליד הבית לפני גיחת שטח אמיתית.
אצלי, אמנם ברכב אחר, מאד מהר הוספתי את העלה הנוסף מאחור.
אז בכביש הוא קצת יותר קשיח, אבל בשטח עם משקל ציוד, גם לא מלא, זה מעולה.
בלי זה, הרכב רוכן אחורה.
בולמים:
בגלל שהקפיץ גמיש יותר, אתה צריך דווקא בולם קשיח יותר ולא רך יותר.
איך שלא תסובב, לאולדמן יש בולם משלים לסט..
תתחדש ותהנה!
אני עם סט שלישי של אולדמן.
צודק, התבלבלתי.
מקדימה לקחתי MD והזמנתי עוד עלה HD למקרה ואצטרך.
ומאחורה מראש לקחתי את הHD.
קובץ מצורף 122111
תוכל לפרט עוד על בחירת הבולמים?
הבולמים של אולדמן יקרים יותר (ובעיקר צהובים, צעקני לי מידי לטנדר הכחול).
גם קפיצים רכים יחסית לעלים על רכב קל כמו סמוראי עדיין קשיחים.
הניסיון שלי על הסמוראי הארוך עם סט שנבנה במתלם והיה רך יחסית הלך מעולה עם בולמים של מונרו מבחינת נוחות והתנהגות אבל העמידות שלהם לא הייתה טובה ואחת לשנתיים בערך הם היו נפרצים.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
לי יש נסיון טוב עם מנורו מבחינת אמינות. עד עכשיו הייתי על הטנדר עם בולמי מונרו בני 6 שנים (שהיו מורכבים על הג'ימני הקודם שלי).
אבל הם מאוד קשים..
- - - Updated - - -
אתה זוכר איזה סדרה? סנסטרק?
הרגת אותי,
הסט הראשון היה כחול ואחכ היה אפור מאחור ושחור מקדימה.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
היו לי על רכב קל סנסטארק והייתי מרוצה יחסית.
ברכבים אחרים זה לא החזיק, נפרצו מאד מהר, סדר גודל של שנה.
בשטח הם מתחממים ולא מתפקדים מאד מהר ברכב שעובד.
לא אוהב בולמים צהובים ?
ספריי צבע לבחירתך.
ספרי צבע לא מחזיק על בולמים, זה נראה כמו שחורדינית תוך חודש...
מוזר לי מה שאתה אומרים על המונרו.. הג'ימני שלי עבד מאוד קשה והם היו מעולים. גם על הטנדר לא ריחמתי בשנה הראשונה, והם היו ממש אחלה.
לא יודע אם להעלב או לשמוח :)
אני מת על הפרויקט שלך. עושה רושם שעד עכשיו ידעת בדיוק לאן אתה מכוון בלי להתפזר. למה להתחיל עכשיו?
עם בולמים צהובים, והגוון הכחול המדויק הטנדר יהפוך לפרסומת של בילשטיין!
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7469533b10.jpg
יש יותר סיכוי שאסע בלי בולמים בכלל משארכיב כאלה בולמים על הטנדר.
אז... תביאו לי כל בולם כל עוד שהוא שחור!
;)
ובקיצור, אחפש לי מונרו במידות האלה או ה KYB שפבל המליץ.
עם בילשטיין אין לי בעיה..
שילוב הצבעים לעומת זאת..
קובץ מצורף 122112
:cool: