-
1 קבצים מצורפים
תגובה: פרויקט חדש - CJ-7 מודל 1979
לא לדאוג, אפשר אחר כך לגזור את הדיון על התושבות לדיון נפרד ומעניין. בהחלט הרבה חומר למחשבה.
אני חושב שזה פחות או יותר מה שאני הולך לבצע - מקווה שהשרטוט ברור. גשר הגיר שבניתי שטוח לגמרי, ויושב מתחת לקורות השלדה כמו במקור. הכוחות עוברים בצורה ישירה בין הגשר לקורות השלדה. צריך ארבע ברגים בריאים במתיחה שיהדקו את הגשר לשלדה. השיטה המקורית מצויינת, הבעייה שלה שהיא קשה לתחזוקה. כל מה שצריך לעשות זה להעביר את החור של הבורג החוצה. נראה לי שהדרך היעילה ביותר היא על ידי תושבות קטנות נפרדות. הריתוך המבני היחיד הוא העליון, שנמתח. הוא לאורך הקורה, וכמעט באמצע שלה - המקום הכי בטוח לרתך אליו. החלק התחתון של התושבת עובד בלחיצה, הריתוך שם הוא סמלי ובעצם זה רק פיק כדי להחזיק את התושבת במקום. הלחיצה עוברת ישירות לחלק התחתון של הקורה. התושבת לא תשב במישור אחד עם תחתית הקורה אלא מרחק של מ"מ או שניים מעל כדי ששטח המגע בוודאות יהיה עם הקורה ולא עם התושבת הקטנה גם עם המעט שהיא תתכופף. ברגים ואומים פשוטים - אני מניח שאלך על קוטר 1/2 או 9/16- עם גישה חופשית להידוק והחלפה.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...d124312b08.jpg
קובץ מצורף 109560
-
תמשיך משם לתושבת למדרגות צד
-
איך אתה מכין את התושבות?
אני מצליח להבין את ההיגיון שהגשר לא ישב נמוך יותר מהקו התחתון של השילדה, אבל למה לא באותו מישור? למה חשובה הלחיצה?
-
גם אני לא מבין למה לא לייצר flatbelly...
מחיפוש קצר בגוגל בצירוף jeep cj gearbox mount flatbelly
עולות המון אופציות... אם כבר אז כבר..
גשר כזה... גם אם חזק מאוד .. נראה כמו מועד לפורענות כשהוא בולט מקו השלדה...
אז נכון שזוויות הבטן מעולות גם במקור... אבל.. אם כבר אז כבר...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
כי צריך.להרים את הטרנספר והגיר גבוה ובשביל זה צריך לחתוך הרבה ברצפה ( לי זה לא הפריע)
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
-
נראה בסדר. הסכנה היחידה שאני רואה במבט ראשון היא קריעת הפח של השלדה מרעידות וbuckling סביב קצה הריתוך. הפתרון לזה יהיה קצת מסורבל - חיבור התושבת גם לסגמנט העליון או התחתון.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
איך אתה מכין את התושבות?
אני מצליח להבין את ההיגיון שהגשר לא ישב נמוך יותר מהקו התחתון של השילדה, אבל למה לא באותו מישור? למה חשובה הלחיצה?
נראה לי הוא פשוט חותך פרופיל 40*40*3.
תחשוב שבמקרה של מכה חזקה מלמטה על גשר הגיר, אתה תרצה שהכוח יעבור לקורות השלדה ולא לתושבות, הם בסה"כ מחזיקות את הגשר שלא ייפול
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
נראה בסדר. הסכנה היחידה שאני רואה במבט ראשון היא קריעת הפח של השלדה מרעידות וbuckling סביב קצה הריתוך. הפתרון לזה יהיה קצת מסורבל - חיבור התושבת גם לסגמנט העליון או התחתון.
אסף.
מה הכוונה לסגמנט העליון או התחתון ומה זה backling?
-
אורי, לעשות גחון שטוח לגמרי זה גם פרויקט - צריך לסובב את הטרנספר (clocking). צריך לחתוך בבודי. וזה בא על חשבון זויות דריישפט כמובן. יש X פרויקטים שאני רוצה לבצע כדי להעמיד את הג'יפ ולהתחיל לטייל איתו, זה לא אחד מהם, זה אולי משהו שיבוא בעתיד הרחוק.
-
אוקיי .... אבל. (לא שאני נכנס לך לשיקולים וסדר עדיפויות)
אתה כבר בתוך זה.... עושה גם ככה פחחות וצבע... הטרנספר וכל רכבת הכח פרוסה לפנייך... לא חושב שבעתיד יהיו לך תנאים טובים יותר.
לגבי הזווית של הדרייבשאפט... אתה עוד תהייה בסדר יחסית מאחר ואתה גם ככה לא מתכנן הגבהה קיצונית.
הרווח הזה של כמה סמ שווה ערך בנקודה הנמוכה הזו... למרווח בטן מהקרקע כאילו עלית בעוד 2 מידות בגלגלים.. וזו מבלי לפגוע בחוסן, מרכז כובד.. צריכת דלק ויחסי העברה..
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
א
הרווח הזה של כמה סמ שווה ערך בנקודה הנמוכה הזו... למרווח בטן מהקרקע כאילו עלית בעוד 2 מידות בגלגלים.. וזו מבלי לפגוע בחוסן, מרכז כובד.. צריכת דלק ויחסי העברה..
אורי, אני מזכיר לך שזו רק זוית בטן, ובעיני היא הזוית הכי זניחה.
הוא לא משפר במאום, בקונפיגורציה שלך, בסרנים ובגובהם, או בזוויות הגישה והנטישה.
אז בדיוק כמו שהוא אמר, והייתי נוהג באופן זהה - אין שום סיבה לשינוי כזה, שמצריך בפני עצמו עוד שינוייים.
-
קלוקינג זה לא סיפור גדול. אם אתה רוצה יש אפילו טבעת מתאם שעושה את כל העבודה.
לחילופין למהנדס מכונות שכל היום עובד עם סולידוורקס זה לא סיפור גדול לתכנן ולחתוך.
גם חיתוך וריתוך בבודי זה לא סיפור גדול. זה בסך הכול באיזור הריצפה. דורש קצת התאמות לא ביד דיל.
דורש כמובן מפרק כפול בגל הנע הקידמי (עוד $$$)
השאלה הגדולה האם זה שווה את זה? לעניות דעתי ממש לא, ומהסיבות ששמיל ציין.
אולי למשהו שכבר שיפור ושינה מכל כיוון ורוצה עד פרויקט, אולי..
לפי דעתי גם גשר גיר עבה ומסיבי כמו שנמרוד עשה מיותר. המקורי עושה עבודה לא רעה בכלל.
ובמקרה והוא נסדק, נשבר, מתקנים או מחליפים.
אשר לתושבות, נמרוד לדעתי זה לא הכיוון בגלל הסיבות שאסף צין.
דופן השילדה מאוד רגישה ואם היא נדפקת דורש לא מעט עבודה לתקן אותה.
אם אתה רוצה להיות ממש ממש צדיק, תקדח חור עובר כמו שאני עשיתי.
תכניס פנימה תותב ותרתך כמו שעידו הציע (מקדח כוס מלמעלה תכניס את התותב ואז תרתך חזרה)
חזק מאוד אין סיכוי שהשלדה תקרע, או תימעך, וגם הרבה פחות עבודה (כמו שאתה אוהב)
אם יש בעיה בבורג פשוט אפשר להחליפו.
-
ולמה לא להשתמש בתושבות לפי העיצוב של התושבות בודי. מישהו שם כבר חשב על חוזק פיזור לחצים עומסים ריתוכים וכו,,,
פשוט להכין משהוא דומה ולרתך.
-
תושבות הבודי הן קוביה שמרותכות מסביב.
היתרון - הרבה שטח ריתוך, החיבור מסביב מבטיח קשיחות.
שאלות שצריך לשאול את עצמנו - האם בתוך קורת השלדה מאחורי תושבת הבודי יש חיזוק? בלנדרוברים למשל אני יודע בוודאות שהתשובה חיובית. בגלל צורת החיבור של התושבת שיוצרת בעיה ומרכזת מאמצים, יש בתוך הקורה צלעות חיזוק אלכסוניות. מה יש בתוך השלדה של הג׳יפ?
האם המאמצים בתושבת דומים? לא ממש. על תושבת הבודי יושב משהו גמיש. המרכב מונח על התושבות, צף על הגומיות, ולא מאלץ את קורות השילדה. תושבת גיר מחוזקת היא קשיחה וכנראה מהווה קורת רוחב בשלדה, מקשיחה אותה. זה, אגב, שונה מגשר הגיר המקורי הגמיש.
שורה תחתונה תושבות המרכב מחוברות כמו חיבור של קורת שלדה לקורה אחרת. כלומר חיבור קשיח שמטרתו בחיבורי קורות להעביר מאמצים בעיקר בפיתול של הסולם. אבל עליה יושב גוף גמיש. ולמרות זה היא עדיין מחלישה את קורת השלדה בגלל הריתוך ההיקפי.
אסף.
-
5 קבצים מצורפים
-
10 קבצים מצורפים
התחלתי לחתוך את הגוף ולהחליף פחים. הפאץ' הראשון שנכנס למקום זה רגלי הנוסע. יצא סביר, יש הרבה לקחים. את הלוח הזה ניסיתי בשיטה משולבת - butt-weld מאחורה וחפיפה, overlap, מקדימה. אני חושב שbutt-weld עדיף בהרבה, למרות שבכל מקרה התוצאה מספיק חזקה וטובה. למי ששואל - פרופיל 100X50 הולך להחליף את כל הפינה, גם מחליף את כל האזור הרגיש הזה לרקבונות, גם משמש בסיס לכלוב ההתהפכות - חיבור בין הקשת הקדמית למרכזית, וגם בתור רוקר פאנל/מדרגת צד הכי חזק שיכול להיות. המשך ביום שישי הבא.
קובץ מצורף 109991
קובץ מצורף 109992
קובץ מצורף 109993
קובץ מצורף 109994
קובץ מצורף 109995
קובץ מצורף 109996
קובץ מצורף 109997
אפשר לראות פה את מה שאני חושב לעשות כדי לאפשר גישה לאום של תושבת הבודי המרכזית.
קובץ מצורף 109998
קובץ מצורף 110000
-
רעיון מעניין לתושבת. איך אתה חושב לסגור את הפתח בהמשך כדי שלא תצטבר שם טינופת/חלודה?. אני ניסיתי להימנע מפתח עליון מהסיבה הזו למרות שזה בהחלט נח.http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...3355284526.jpg
אצלי קדחתי חור עם מקדח כוס ליד החור של התושבת. מספיק כדי להכניס אצבע/מפתח להחזיק קונתרה.
הפרופיל כרוקר פנל גאוני. למה לא עשית את זה לפני חודש אז הייתי מעתיק ממך... עכשיו כבר סיימתי פחחות.[emoji6]
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
-
פרופיל כרוקר פאנל?
בעייתי בעיני. למה אתם חושבים שהפח של הבודי יחזיק את משקל הג'יפ כשכל העסק מתנדנד על סלע גדול?
הפרופיל אכן חזק ויחזיק מעמד, אבל כל הבודי שמעליו עלול להתעוות. גם ברגי תושבות הבודי לא בדיוק מיועדים להחזיק את השילדה + המכלולים המכניים שתלויים מהבודי.
אני טועה?
לגבי תושבות הבודי - הרעיון של נמרוד מצויין. אין מה לחשוש מהצטברות לכלוך. זה מספיק גדול על מנת להכניס לשם פעם בכמה חודשים צינור של שואב אבק חזק, שימצוץ משם את כל הליכלוך.
-
שמעתי על מישהו שחיבר בזנט בתור מגן סף, ואמר שעובד יפה.
וראיתי דיגום מסחרי של חיבור פח עבה בצורת L לדופן עד לתושבות, לאותה המטרה.
-
שאלה של הדיוט בענייני ריתוך, תיקון ופחחות-
כאשר יוצרים טלאים כאלה, כפי שעשית ברצפת הרכב(חתכת והחלפת בחתיכה אחרת), האם את הטלאי החליפי אתה מייצר בעצמך? אם כן, איך מייצרים פאנלים כאלה עם כל הקימורים, התבליטים וכד' באמצעים ביתיים?
או שפשוט הזמנת מחו"ל את הטלאי הרלוונטי?
אריאל
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
שמעתי על מישהו שחיבר בזנט בתור מגן סף, ואמר שעובד יפה.
וראיתי דיגום מסחרי של חיבור פח עבה בצורת L לדופן עד לתושבות, לאותה המטרה.
אני השתמשתי בבזנ"ט 40X40 בתור מגן סף בסיקס הקודם שלי, עשה את העבודה יופי, כולל הרמה עם הייליפט - אבל היה כמובן מלכודת לחות וחלודה.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...75614173&stc=1
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ariel-ro
שאלה של הדיוט בענייני ריתוך, תיקון ופחחות-
כאשר יוצרים טלאים כאלה, כפי שעשית ברצפת הרכב(חתכת והחלפת בחתיכה אחרת), האם את הטלאי החליפי אתה מייצר בעצמך? אם כן, איך מייצרים פאנלים כאלה עם כל הקימורים, התבליטים וכד' באמצעים ביתיים?
או שפשוט הזמנת מחו"ל את הטלאי הרלוונטי?
אריאל
במקרה הזה השגתי שתי חתיכות רצפה מוכנות, שאריות מפרויקט של חבר פורום אחר.
-
4 קבצים מצורפים
-
1+ רעיון מעולה.
אבל.. איך חתכת את הפחים כל כך מדויק?
תן לי לנחש, קודם חתכת את הטלאי ואז סימנת על הגוף.
זה עובד טוב בחתיכות גדולות, פחות טוב על טלאי קטן.
-
חתכתי בבודי, אחרי זה חתכתי טלאי אוברסייז, הצמדתי אותו, סימנתי בטוש והשחזתי עד להתאמה. זה באמת טלאי קל כי מאחורה הוא בהגדרה גדול, ויחתך בסוף.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...6cf8ca5631.jpg
-
5 קבצים מצורפים
התאמת פרופיל 100X50 בדופן:
קובץ מצורף 110099
קובץ מצורף 110100
קובץ מצורף 110101
קובץ מצורף 110102
במקביל אתמול בלילה התחלתי לעשות סקיצה של כלוב התהפכות. הקשת המקורית הקיימת באפור, כיפוף אחד חדש באדום, השאר צינורות. הצינור האופקי יקבל רגליים שיתחברו לפינות הדשבורד, ומאחורי הדשבורד רגליים אופקיות עד לפרופיל למטה.
קובץ מצורף 110103
-
קצת אוברקיל אלא אם אתה מתכנן להתהפך הרבה.
-
אני לוקח את המילים בחזרה - נראה טוב מאוד הרעיון הזה של הפרופיל למטה.
-
למה? מה טוב בזה? אני לא שואל מסרקסטיות או ציניות, באמת רוצה לדעת. כמו שראית, אני צריך מתישהו להתחיל לשפץ את הבודי שנמצא אצלי.
-
כי הדפנות האלה בבודי, עם הפחים הכפולים, הם נקודת תורפה. תופסים לחות ורטיבות ומחלידים מהר מאוד.
הפרופיל חזק, לא יירקב, לפחות לא מהר ולא בימי חייך.... וגם יכול לשמש כרוקר פאנל/בסיס לכלוב התהפכות ומדרגת צד.