-
תגובה: דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
טוב אז צריך להתכונן. עם רכב נטול אלקטרוניקה שאפשר להסתלק איתו למדבר ולהסתדר שם עד שהכל יעבור..
מזכיר לי חבורות של ״שורדים״ באמריקה שם השגעון האפוקליפטי מתורגם כבר מזמן לתורה סדורה שבצידה ספר הדרכה שנמכר ב39.99 במבצע...
אסף.
זה לא מצחיק.
באמריקה, היכן שהכל בגדול, יש עשרות-אלפים רבים של "שורדים" שכאלה שמתכוננים ליום הדין. חיים בהרים וביערות בבונקרים מבוצרים, מאחורי מצלמות במעגל סגור, אוגרים כמויות דמיוניות של נשק, תחמושת, מזון משומר ו/או יבש, תרופות, דלק, ציוד הישרדות לסוגיו. כל מה שלדעתם יאפשר להם לשרוד את האפוקליפסה ולהחזיק מעמד במשך חודשים ברציפות, או אפילו שנים. מלמדים את הילדים שלהם הישרדות מעשית - נהיגה, רכיבה על סוסים, ציד, דיג, עבודה עם סכין וגרזן, פירוק בשר ציד לנתחים והכנתו למאכל, פשיטת עורות, ירי בקשת וחץ ובכל דבר שיש לו הדק.
יום הדין מבחינת השורדים האלה זה לאוו דווקא התקפה גרעינית מכיוון רוסיה/סין/צפון קוריאה. חלק גדול מהם מאמינים דווקא שהרעה תיפתח מכיוון וושינגטון DC. הם יותר בקטע של התנגדות והימלטות מפני שלטון טוטליטרי, שהמרדף האסוני והמטופש אחרי טכנולוגיה מתקדמת מביא אותנו אליו בצעדי ענק.
המימשל הפדראלי, "החליפות והעניבות מוושינגטון", ה-FBI, ה-CIA, המשטרה, הצבא, הגברים בחליפות שחורות ומשקפי שמש שמגיעים במסוקים שחורים, כל סוכנות ממשלתית, כל סממן של שלטון מרכזי, "כל מה שסמל המדינה מוטבע עליו" כמו שאני אוהב לומר - הם האויב הראשי מבחינתם.
לנו מהצד הם אולי נראים כמו מופרעים, אבל אם אתה יושב לדבר עם אחד כזה, שנראה ונשמע בנאדם נורמטיבי לחלוטין, הוא עשוי לשכנע אפילו אותך.
צחוק צחוק? רכב ישן וטיפש עם קרבורטור ונטול מחשבים זה בדיוק מה שצריך ביום שבו האקר מחוצ'קן בן 16 ישתלט מרחוק על מאות מיליוני מכוניות מנוהלות מחשבים ויהפוך אותן לערימת גרוטאות - או שלחילופין, מערכת ממוחשבת מרכזית תבלוש אחרי כל רכב מודרני, בוודאי אם הוא אוטונומי, באמצעות הצ'יפ שמנהל אותו - ותדע איפה אתם נמצאים בכל רגע נתון.
ועכשיו סיפור מהחיים, על הדרכון שלי.
כידוע, הוא חפץ שנמצא בשימוש בעצימות מאוד גבוהה, ועל כן, באופן טבעי, למרות שתוקפו עד יוני 2021, הוא החל להתבלות.
אחרי שהעירו לי בנתב"ג בפעם השלישית שדף עם קרע עלול לסדר לי מעצר מאוד לא נעים במדינות שבקרי הגבולות שלהן עושים עניין מכל שטות כמו טורקיה למשל, ואחרי שבפעם הרביעית כמעט ולא נתנו לי לעלות לטיסה (אלא אם אגש לדלפק משרד הפנים ואוציא דרכון במקום בעלות ההזויה של - תחזיקו חזק - 1120 שקלים!!!... הצלחתי לשכנע אותם שיוותרו לי רק הפעם) החלטתי לגשת למשרד הפנים בחולון ולהחליף דרכון. הייתי עושה את זה בכל מקרה, גם ללא קרע בדף, כי ממילא כבר לא נותר בו מקום לחותמות נוספות.
מחירון משרד הפנים:
הוצאת דרכון חדש - 280 שקלים. זה יקר. זה מקומם, פאקינג חתיכת נייר עם כריכה כחולה ותמונה ב-DPI מזעזע. אבל זה מה יש.
החלפת דרכון שהתבלה - 560 שקלים!!! למה? ככה. במה זה שונה מהוצאת דרכון חדש?... לא שונה. אבל עולה פי 2.
לשני הדרכונים האלה מחכים 14 ימי עבודה נטו, שזה כמעט שלושה שבועות ברוטו. ככה זה במדינת ישרעל.
יש לך טיסה מחר ואין לך דרכון או שפג התוקף או שהוא קרוע ואתה צריך פתרון מיידי? הוצאת דרכון במקום בנתב"ג, עם תוקף לשנה אחת בלבד - 1,120 שקלים!!!!!!!! פי 2 מדרכון בלוי. פי 4 מדרכון חדש. למה?.... ככה!!! כי תעשיית השחיתויות שנקראת "מדינת ישרעל" צריכה מימון.
ועכשיו בא השוס: החלפת דרכון רגיל בדרכון ביומטרי - חינם. כן. סכום עגול של 0 שקלים. לא טעות. אפס. ח-י-נ-ם.
גם הוא, כשמסיימים לכרוך אותו, נוסע מחולון לירושלים ומירושלים לרשל"צ ומרשל"צ לכתובת שלי בחולון וזה לוקח לו 14 ימי עבודה. כי ככה זה בבירוקרטיה ישרעלית. הוא עובר בדרך לפחות 4-5 פקידונים שמקבלים ממני משכורת על מנת להעביר אותו מצד שמאל של השולחן (שם המתין יומיים) לצד ימין (שם ימתין עוד יומיים) ואז יעבירו הלאה, לשולחן הבא. ביחד עם הדרכון מקבלים גם תעודת זהות ביומטרית. זה בא ביחד. 14 ימי עבודה,כמעט שלושה שבועות, מדינת ישרעל, שחיתויות, פקידונים, בלהבלהבלה. אבל זה בחינם.
זהו. ירד האסימון. לא סתם שודדים אותנו על דרכונים רגילים בזמן שאת הביומטרי נותנים בחינם. זה כדי שניקח ביומטרי.
ההגיון אומר - בוקר טוב בנאדם, אתה ב-2017! לא ב-1957. לך על הביומטרי. זה בחינם, אתה טס הרבה לחו"ל, זה יחסוך לך זמן ועצבים - שלום ולא להתראות לתורים בביקורת הגבולות בנתב"ג. גם בכניסה, גם ביציאה. (למי שלא מעודכן - הכרטיסים המגנטיים הצבעוניים למכונות טביעת כף היד כבר מזמן לא בשימוש).
הלב אומר - השתגעת?.... אתה?.... דרור ברלי?... זה ששונא את המימסד ושונא חוקים ושונא פקידונים ומתנגד למאגרי מידע ובאופן כללי מתעב את כל עובדי המדינה בכלל ואת אלה שמתערבים לו בחיים בפרט?.... נפלת על השכל?.... דווקא אתה תתנדב לתת לשלטון המרושע של מדינת ישרעל את טביעות האצבעות וקרנית-העין שלך?... דווקא את ה תעניק לממלכת הרשע עוד אפשרות לעקוב אחריך לכל מקום?...
דווקא אתה תאפשר לכל האקר מתחיל לדלות את פרטיך ממאגרי המידע הממשלתיים ולעשות בהם כרצונו?...
התלבטתי ברצינות. מנהלת הסניף הסבירה לי בסבלנות, שאני צודק ושהיא שותפה לחששות שלי, אבל שמוטב לעשות את הביומטרי עכשיו, בחינם, ולהינות כבר עכשיו מהיתרונות - כי בקרוב מאוד לא תהיה ברירה. זה יהיה חובה וכולם יצטרכו לעשות, וסביר להניח שזה כבר לא יהיה בחינם.
אז זהו. גם לי יש דרכון ות"ז ביומטריים. עכשיו לא רק גוגל בעקבותיי אלא האח הגדול האמיתי. מדינת ישרעל. בעעעעעעע.
-
דרור,
בעניין המאגר הביומטרי הסיכון להפללה וכד' דווקא ירד לחלוטין כשההאקר המחוצ'קן יגנוב את המאגר..
פשוט תהיה להם בעיה גדולה יותר להוכיח שטביעת האצבע דנמצאה היא שלך (מבחינה משפטית זו תהיה הוכחה חלשה יותר מאשר כיום).
לעניין הרכבים האוטומטיים, דווקא חוויה טובה עם המערכת המקורית של אופל, ניתנת לניתוק קבוע וההתראה על שמירת מרחק שקטה ויעילה מאד!
-
אתה ברלי .???? אתה !?!?
אפילו אני עוד מתנגד בלי שום סיבה טובה ....
Sent from my Pixel using Tapatalk
-
יכריחו אותך גיא.
לא תהיה לך ברירה, וגם תשלם עבור זה.
לא מאמין על עצמי שאני אומר את זה - אבל עדיף עכשיו כשזה בחינם.
-
אני חושב שהוציאו נגד זה בג'צ ..
-
האחראי על סלילת התשתית לשלילת העצמאות, ידליק את משואית העצמאות:
http://www.pc.co.il/featured/239442/
אשרינו שזכינו, ואחרינו המבול
-
אני מבין שמכל מדליקי המשואה הוא הכי פחות ראוי לדעתך...
עדיף רמי לוי או יו״ר סוחרי שוק מחנה יהודה?
אמנון שעשוע הוא לטעמי דמות ראויה ואפשר לנמק בקלות למה.
יחד עם זאת הייתי מעדיף סוג אחר של מדליקי משואות.
יש קצת זילות בשנים האחרונות
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני מבין שמכל מדליקי המשואה הוא הכי פחות ראוי לדעתך...
אני לא אחראי להבנות של אף אחד
עדיף רמי לוי או יו״ר סוחרי שוק מחנה יהודה?
בלי להכיר אותם ואת פועלם, עקרונית - למה לא?
אמנון שעשוע הוא לטעמי דמות ראויה ואפשר לנמק בקלות למה.
יחד עם זאת הייתי מעדיף סוג אחר של מדליקי משואות.
יש קצת זילות בשנים האחרונות
כבר מזמן הפסקתי לייחס רצינות למשמעות הדלקת המשואות. אני משתדל להתמקד באנשים פשוטים ובמעשים טובים, ולא בטקסים מנופחי-מלל של מדינה האוכלת את הראש של יושביה.
לכן אין לי מושג מי הדליק ומתי והאם יש זילות, אבל אני יודע שפה זה ג'יפולוג והשרשור עוסק במכוניות אוטונומיות ומדי פעם הערה פריפריאלית כמו זו שבמקרה התגלגלה אלי.
-
דרור,
המכונות הצבעוניות עובדות, לא כולן והן בצד אבל עובדות.
לגבי הדרכון, כל עוד יש לך בתוקף לא יחייבו אותך להחליף.
החלפתי לפני שנה, יש לי עוד 9 שנים עד שיחייבו אותי.
מקווה שעד אז יפרצו את המאגר ויבטלו את השטות הזו.
אני מקווה שבחרת לפחות לעשות ביומטרי בלי טביעת אצבע (יש אפשרות כזו),
אם לא, אתה יכול לבקש לבטל את הטביעת אצבע.
ההבדל הוא תוקף ל 5 שנים ולא ל 10. שוב, יש סיכוי לא קטן
שיפרצו אותו או מישהו יעשה שימוש לא תקין ואז הוא יבוטל
(או לפחות ילכו לפתרון של עדי שמיר).
-
דרור, אם אתה רוצה לחיות במדינה עם שלטון מרכזי מוחלש, בלי אח גדול, חרטא ביומטרי, וגם כמעט בלי מיסים, יש לנו כמה כאלו בסביבה... סוריה, לבנון, עיראק... תן קפיצה מעבר לגדר. אני מוכן לשמור לך על הסופה עד שאתה חוזר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לבנון, עיראק... תן קפיצה מעבר לגדר. אני מוכן לשמור לך על הסופה עד שאתה חוזר.
דווקא שם הוא יצטרך אותה לברוח מהשלטונות..
-
עם כל הכבוד לפרופסור הנכבד ובאמת יש לי קצת כבוד אליו, למרות הצפצפה הטורדנית שלו שמצליחה להוציא מהדעת אלפי נהגים מדי יום, ולמרות תרומתו למהלך שישלול את העצמאות של רבים מאוד וישבית לנצח תחביב לגיטימי וטעם לחיים של רבים אחרים. האמת, לפחות לדעתי, ממש ברורה - אם לא היה עושה אקזיט ב-15.3 מיליארד, אף אחד מהפוליטיקאים הבזויים הללו שמוכנים ללכת מכות על הזכות ללקק לו את הסוליה של הנעל, לא היה יורק לכיוונו. בטח לא נותן לו משואה להדליק. אתם יודעים שזה נכון. אז קצת פרופורציות.
ומשהו לנמרוד:
זו לא הפעם הראשונה ולא השלושים שאתה רומז שאתה רוצה סופה בכלל וקצת את הסופה שלי בפרט.
אני יכול להבין אותך. היא באמת שווה. יש לה קסם מחוספס כזה שאי אפשר לעמוד בפניו. אני גם יכול להבין לליבך איך זה כשהג'יפ האמיתי שנמצא אצלך בגראז' עדיין מפורק ולנהוג בטנדר-טויוטה, עם כל הכבוד (ולטנדר-טויוטה יש לי הרבה כבוד), קצת יצא לך מהאף - ואתה מוכרח קצת מהסם הממכר הזה עם חלון קדמי מקופל ורוח חמה בפרצוף ושישה צילינדרים בטור שבגיל 22 עם 355K ק"מ עדיין בועט חזק בגב, כל עוד זה מותר וחוקי ופוליטיקאים בזויים לא מכריחים אותנו להפסיק לנהוג ולעבור להשתמש במכוניות אוטונומיות שיתופיות ומצפצפות של פרופסור שעשוע.
אז אם זה כל כך בוער בקצו תהאצבעות, אל תתבייש. תרים טלפון. תקבל אותה לאיזה סופ"ש כשהיא מובטלת בזמן שאני עם הילדים ומשתמש בפוקוס. אני לא צוחק. סומך עליך שהיא תחזור בחתיכה אחת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
דרור,
המכונות הצבעוניות עובדות, לא כולן והן בצד אבל עובדות.
אני נוסע כל חודש בממוצע. אז יש לי מושג על מה אני מדבר - המכונות הישנות כבר לא עובדות.
למעשה הן כבר לא קיימות. לפחות לא בביקורת הגבולות ביציאה מהארץ.
כבר לפני כמה חודשים, אחרי שתוקף הכרטיס הצבעוני פג, כבר לא יכולתי להוציא כרטיס חדש.
הדלפק בצד שמאל של אולם ביקורת הגבולות שהנפיק את הכרטיסים, אינו מאוייש כבר חודשים רבים.
בביקורת הגבולות בכניסה לארץ יש עדיין כמה מכונות כאלה שמבוססות על טביעת כף יד, אבל הן פועלות על דרכון (גם דרכון רגיל) ולא באמצעות הכרטיס הצבעוני.
לבעלי דרכון ביומטרי יש אפשרות לעשות ביקורת גבולות ולקבל את הפתקית כבר ביציאה מהשרוול במכונות קטנות שמוצבות לאורך המסדרונות לכיוון היציאה מנמל התעופה.
-
ולנושא הדיון עצמו,אף מילה על המקצועות שיחלפו מהעולם? על כמות
המובטלים? ולא רק בענף הרכב.
מי מכין את האנשים לעתיד?
-
חברים, אני מציע שלא תהיו גיבורים גדולים.
אפשר לומר על ברלי-עצבני הרבה דברים - ארמגדון, השמיים נופלים על הראש הפולני, סופני, אפוקליפטי, לא משנה מה; אי אפשר - לצערי אגב - לומר עליו שהוא הוזה.
תמיד קו-האיזון בין שלטון כוחני מדי לבין שלטון כאוטי מדי נע במטוטלת, השאלה איפה המשקולת נמצאת בכל רגע נתון, וגם באופן כללי בכל שלטון. או במילים אחרות - אף אחד מאיתנו הוא לא פשיסט-לגמרי כמו שלא אנרכיסט-לגמרי. אפילו הברלי.
אבל,
אם יש מקום לחשש שמגמות טכנולוגיות, המונעות על ידי רדיפת בצע ומחופות בנייר צלופן מנצנץ של ערכים-כביכול, יביאו את הממשל הדמוקרטי המוביל בעולם לפשיזם - ולא משנה אם בחיינו או בחיי צאצאי-צאצאינו - אז במדינת חור-לגויים החשש הזה מוכפל בסדר גודל.
מי שלא שייך ו\או נחשף לאחת מהאוכלוסיות הבאות כדוגמה, ונוספות שלא אציין כדי שלא להכביר מילים, יכול להרשות לעצמו לדבר ממרומי משכורת-שכיר-ההייטק שלו במושגים סטריליים של שיעור אזרחות, כמו "שלטון מוחלש".
ביום שהוא ישתייך לאחת האוכלוסיות הללו, לא רק שיימחקו לו המושגים ההיפיים הללו מאוצר המילים - אלא גם ספק רב אם הוא יתקע דגל ישראל על האוטו ביום העצמאות. ולא, אני לא מתכוון לנטורי-קרתא אלא לאזרחים דה-בסט כמוני כמוכם:
- חייבי ההוצאה לפועל, המאפייה הגדולה בארץ אשר 90% מהחובות שהיא מנהלת הם ניפוחים וריביות ורק 10% הם הקרן (נשמע מטורף, מופרך? שאלו את מבקר המדינה, ועוד לא דיברתי על שוד המליארדים שהוא עדיין לא גילה)
- המגזר שהיה אמור להיות מנוע הצמיחה של המשק - עצמאים קטנים ובינוניים, שהרשויות עושות הכל כדי לחלוב מהם כספים ובקשישים עד שהם לא רואים שקל ופשוט קורסים, או נושאים את כאבם בשיניים חשוקות ומקווים שהילדים שלהם יוציאו גרין-קארד
- אבות גרושים, אשר כ-200 מהם קופצים מדי שנה מהגג בגלל רשעות ואטימות בלתי נתפסות, שאין להם גבולות, מצד הרשויות ומערכת החדק
- ואם כבר הזכרנו את מערכת החדק הלוקל-מפוארת - כל נפגעי מערכת המשפט, שהיא להערכתי אחת האוכלוסיות הגדולות בארץ, כולל ההמונים שבהעדר אמון במערכת (וכסף לשלם על צדק-יקר) נמנעים מכל מגע איתה גם במחירים אישיים כבדים.
מניסיון אישי של לא מעט שעות מנוע של משפטן, שלא מוכן לעשות התמחות במדינה הזאת ולהיות חלק ממערכת העוולות הזאת.
"ועוד ראיתי תחת השמש מקום המשפט שמה הרשע ומקום הצדק שמה הרשע" (כה אמר קהלת, שהכיר היטב את המאטרייה האנושית בכלל והיהודית בפרט) - מערכת הרשע, לא יכולתי לנסח הגדרה מדוייקת יותר; וזה לא קיצוני לצערי. ממש לא.
יש פה בג'יפולוג לפחות חבר אחד שאני יודע עליו, שיודע היטב על מה אני מדבר ויותר מזה.
ואסכם זאת במשפט אחד ממצה: בגלל לובשי הגלימות השחורות, אני מתבייש להיות יהודי.
וזה עוד לפני שדיברנו על כך שהפרקליטות ובתי המשפח הם השלטון האמיתי במדינה הזאת, אם כבר מדברים על "שלטון מוחלש".
- קרבנות המשטרה - תפירת תיקים ושקרים על ימין ועל שמאל, ריקבון עמוק שקשה מאד לראות איך מתקנים אותו.
אתם צוחקים על דרור והמאגר הביומטרי?
אני מודיע לכל החוכמולוגים פה, שביום שידפקו לכם שני שוטרים בארבע בבוקר ויעצרו אתכם באשמה פלילית כזו או אחרת, אל תתפלאו. אחרי חקירה של שלושה ימים ללא שינה אתם תודו שבגללכם הירח נעצר במסלולו, וטביעות האצבע מה'זירה' - בין אמיתיות שהודלפו מהמאגר בין מפוברקות על ידי החוקרים - כל אלה יעשו לשופט עבודה קלה (ע"ע סעיף קודם), ובמדינה שבה אחוזי ההרשעה בפלילים מגיע כדי 99% (לעומת 60-70% במדינות נאורות, ולא אכנס כאן לסיבות לכך והן ידועות לעוסקים בתחום) - אתם תמצאו את עצמכם צועקים לחפותכם מאחורי סורג ובריח, אחרי שהשמים נפלו לכם על הראש בבוקר בהיר אחד, וכל האזרחים שמעולם לא פגשו את מערכת הרשע יצקצקו ויגידו "אם השופט אמר אז יש דברים בגו". זוועה.
יש לכם מושג כמה אזרחים יושבים היום בבתי הכלא על לא עוול בכפם, או שקיבלו עונש שאין קשר בינו לבין העבירה שעברו באמת?
ישבתם פעם מול חוקרת, שמעולם לא פגשה אתכם, אבל היא נחושה לצייר לעצמה עוד עיגול על הקנה וכבר לא רואה בני אדם אלא אובייקטים לקידום?
- חקלאים. פאר העשייה הציונית וההתיישבותית, ההולכים ומתמעטים מיום ליום ומספרם עומד כעת על פחות משישית (!) לעומת מספרם בפרוץ המדינה, כאשר האוכלוסייה אז היתה קטנה יותר במאות אחוזים. מי שלא מייצא - בקושי שורד; השלטון עושה הכל כדי להרוג אותם.
סליחה, שכחנו שהכי חשוב זה 5 יחידות מתמטיקה ומהנדסי אפליקציות אייפון. ומובילאיי גם, שיהיה למי ללקק במשואית.
- ג'פאים... סתאאאאם פשוט נגמרו לי כל האוכלוסיות שהמדינה מתעללת בהם אז ניסיתי...
חברים,
אל תצחקו על הברלי. אם הוא היה יודע עשירית ממה שאני יודע, הוא היה מתחבא מאחורי הדלפק בתערוכת רכב-כלשהי בברצלונה ולא חוזר לפה יותר לעולם.
נכון, בכל שלטון יש שחיתות מטבע האדם, אבל יש ויש. יש שלטון שתפיסת-היסוד התרבותית שלו היא לשרת את אזרחיו, ויש שלטון שתפיסת-היסוד התרבותית שלו היא לחלוב את אזרחיו ולשרת את עצמו.
יש מדרגות גם בשחיתות, ואנחנו לא במקום זוהר בלשון המעטה.
תזכרו מה אמרתי לכם.
אל תהיו גיבורים גדולים.
-
כל העסק יוצא מאיזון כללי.
תוחלת חיים עולה.
פחות מקומות עבודה.
פחות מזון בעולם.
על חשבון מי יחיו כל אלו שאין להם פנסיה תקציבית בעולם?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני נוסע כל חודש בממוצע. אז יש לי מושג על מה אני מדבר - המכונות הישנות כבר לא עובדות.
למעשה הן כבר לא קיימות. לפחות לא בביקורת הגבולות ביציאה מהארץ.
כבר לפני כמה חודשים, אחרי שתוקף הכרטיס הצבעוני פג, כבר לא יכולתי להוציא כרטיס חדש.
הדלפק בצד שמאל של אולם ביקורת הגבולות שהנפיק את הכרטיסים, אינו מאוייש כבר חודשים רבים.
עובד נכון לחודש שעבר.
הם לדעתי בכוונה נותנים הרגשה שהדוכן לא פעיל, ומאד בכוונה דוחפים אנשים לביומטרי בצד הנגדי, אבל זה בהחלט עדיין עובד.
הם לא מנפיקים את הכרטיס הצהוב, אבל השימוש זהה, אתה מניח את הדרכון במקום להעביר את הכרטיס.
-
כל מילה, בזנ'ט שתקוע על פסגה בשומרון/בנימין.
אני יודע על מה אני מדבר (יותר נכון שותק) ואני עוד ההוא שלא יודע כלום.
הלואי שהיה לי דלפק להסתתר מאחוריו...
-
כל מה שגיתאי כתב - אמת לאמיתה ורק הקצה של הקרחון. אני למשל, יכול להודות לאלוהים ולגרושתי החביבה על שנשארנו חברים טובים וסגרנו עניינים בינינו בלי התערבות עוכרי דין חמדניים ובלי לגרור אותי באף לאותם בתי משפט שגיתאי תיאר בדייקנות מפחידה, שהיו פוסקים שעלי לשלם מזונות יותר ממה שאני מרוויח, והיו שולחים גם אותי לקפוץ מאיזה גג, או להתגורר בפורד טרנזיט ישנה כמו מישהו גרוש שאני מכיר שלמרות השתדלות כנה מצד גרושתו ובתי המשפט של מדינת החוק והצדק, מסרב בתוקף להתאבד.
אני יודע יותר מעשירית ממה שאתה חושב, גיתאי, אבל לא בורח מכאן כי אני כמו אחינו הערבים, אוהב את הארץ שלי (לא את המדינה. שים לב. רק את הארץ) וגם כי למי שלא באמת רוצה לחיות במדינות עולם שלישי מפגרות באמת ולמות שם מהצטננות או מזיהום במעיים, כבר אין כל כך לאן לברוח. וזה בדיוק בגלל הטכנולוגיה המתקדמת שמאפשרת למשטרים דמוקרטיים לכאורה אבל מרושעים מהיסוד כמו כאן, להיכנס לך לורידים ולנימים - וזה כך כבר בכל מדינה מערבית. האמת? פחד.
מכוניות אוטונומיות אתם רוצים?... לשתות קפה ולחנטרש בטמבלפון בזמן שהאוטו לוקח אתכם? אני רוצה חופש. אני רוצה שיתערבו לנו בחיים כמה שפחות. אני רוצה שלחיים ולעבודה של בנאדם יהיה ערך. שלא יזרקו אותו לרחוב כי רובוט הוא יעיל וכלכלי ממנו. ההשלכות של מכוניות אוטונומיות, של מאגר ביומטרי, של טכנולוגיה מתקדמת שתהפוך מיליונים למובטלים ורעבים, הן מרחיקות לכת והרות אסון. אף אחד מכל ההוזים שמוקסמים מטכנולוגיה, לא מסתכל מעבר לאף ולאינטרס האישי של האקזיט. זה טירוף. תסלחו לי.
-
גיתאי כותב "אמת לאמיתה", אה דרור?
לפחות היה נמנע ממספרים. אלו מסבכים אותו, ואותך. וקל לתפוס אתכם בטעות, הגזמה, שקר - או סתם בורות - כשאתם זורקים מספרים.
גיתאי כתב, למשל, כעובדה גמורה:
"אבות גרושים, אשר כ-200 מהם קופצים מדי שנה מהגג בגלל רשעות ואטימות בלתי נתפסות, שאין להם גבולות, מצד הרשויות ומערכת החדק"
העובדות הן אחרות (מתוך הדו"ח העדכני בנושא, מרץ 2016 https://www.google.co.il/url?sa=t&so...CbpIHlWASifOYw
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...99f708af34.jpg
גיתאי כתב גם ש99% מהעמדות לדין פליליות מסתימות בהרשאה, וש90% מהחוב להוצאה לפועל הוא ריבית...
אני מטיל ספק בכל מספר שכתבת.
ואם על "אמיתות" כאלו מתבססת תפיסת המציאות שלך, אין לי יכולת לקיים איתך דיון. תמשיך עם דרור [emoji6]
-
מכיוון שאני יוצא עכשיו לטייל, תקבל מענה רציני מאוחר יותר או מחר.
ואם אוכיח לך שהמספרים נכונים, זה מה שיוציא אותך מהבועה?
-
אם אשתכנע שמה שאתה כותב מבוסס על עובדות, נוכל לקיים דיון.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
-
דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי
-
תלוי גם איך אתה מבצע חיתוכים בטבלאות. ובעוד דברים.
Sent from my SM-G850F using Tapatalk
-
ותודה בועז, לא הכרתי את הכתבה הזאת
Sent from my SM-G850F using Tapatalk
-
עד רבא, טוב לחקור, לקרוא, ולהצליב מקורות.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
-
-
תסלחו לי רגע ...
ומה עם אותו אחד שנאלץ למכור את התחתונים כדי לממן את המזונות שגדולים מ 200٪ משכורת שלו ? שלא נותנים לו לראות את הילדים שלו .. בטח לא להיות שותף בגידול שלהם ? .. אז הוא לא התאבד .. אבל הוא גם לא חי.
תעשו טובה תעזבו את הנושא הזה.
בבקשה.
(ותודה לאל אני לא מדבר על עצמי)
-
בגלל זה המשכורות של הגברים יותר גדולות, לא?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
בגלל זה המשכורות של הגברים יותר גדולות, לא?
לפעמים הגרושה מרויחה קצת יותר מפעמיים הגרוש. ...