-
תגובה: Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
אסף תקרא בבקשה:
https://he.wikipedia.org/wiki/שחיתות_שלטונית
בגלל גישה של רוב הציבור שהיא כמו שלך, אנו הרוב הדומם נשחקים עד דק.
-
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
אילן,
אם אתה חושב שיש פה שחיתות על באמת, אני חושב שמבחינה חוקית אתה חייב להתלונן במשטרה.
-
תודה על ההבהרה והחידוד. אז אתה טוען שמישהו במשרד התחבורה עש שימוש בתפקידו הציבורי כדי להשיג טובות הנאה.
כאמור זו האשמה די חמורה לדעתי - ולא ראיתי בכל הדיון הזה אף עובדה שתומכת בהאשמה הזו.
אתה מביא את העובדה שמישהו באספיר מרוויח מהמצב כהוכחה לשחיתות - ואני לא רואה בזה הוכחה לכלום מעבר לכך שיש שם מישהו שיודע לעשות עסקים. ועם זה, בניגוד לשחיתות - ממש אין לי בעיה.
כי עם כל הביקורת שיש לי על כל מיני דברים - אני נזהר לא להאשים אנשים או גופים בלי שאני בטוח בכך שזה נכון. וגם אם אתה ודרור תצעקו מאה פעם "שחיתות" - לא הופך את זה לשחיתות. אבל זה כן יכול לפגוע במישהו בקרב בעלי העסקים או בקרב עובדי משרד התחבורה - עסקית, כלכלית, להכתים את שמו הטוב וכן הלאה. צריך להיזהר.
אסף.
-
אסף תקרא בקישור תחת השפעות כלכליות.
שחיתות שלטונית היא לא בהכרח פלילית בועז.
כתבתי כבר לפני מספר עמודים, על העיוות הכלכלי שתקנות כאלה מייצרות.
וכן גם הצעתי ללכת לבג"ץ, אני עדיין תומך בעניין.
-
אילן, אני לא מבין כיצד שחיתות כלשהי אינה פלילית.
אסף- ישראל נמצאת במקום מאוד לא מכובד במדד השחיתות לכן יש יסוד סביר לחשש.
לגבי הבגצ, בתור התחלה בדקת מעשית אם יש קייס?
אם כן אולי אפשר יהיה לגייס עורך דין פרו בונו
-
בועז אני מצטט מויקיפידיה, לגבי ההגדרה של שחיתות שלטונית:
"דבר הנחשב לשחיתות שלטונית במדינה אחת, יכול להיחשב הוגן, מקובל או חוקי במדינה אחרת"
"עודף
רגולציה"
"תרבות של "שמור לי ואשמור לך אספסוף אדיש או בור, עם הבחנה בלתי מספקת של החלטות פוליטיות"
"השחיתות מעלה את העלות העסקית באמצעות תשלומים לא חוקיים"
הרי כולנו מקבלים את התשלומים למעכרים כדבר מובן מאליו, הרי ברור שבמדינות מתוקנות העניין לא יתפס כחוקי, כאן השלטון דוחף אותנו לזה מחוסר ברירה.
לכן משתמע מהכתוב לעיל שלא בהכרח יש מעשה פלילי כאן, שחיתות יש.
לגבי קייס לבג"ץ, לזכרוני יש עו"ד מכובד שכותב הרבה בשרשורים האלה....
-
אילן. אני בכוונה מתעקש כי אתה מאשים בהאשמה חמורה.
ההשפעה הכלכלית היא השפעה של שחיתות - לא השחיתות עצמה. להסיק מתוך זה שיש מרוויחים ומפסידים שהגורם הוא שחיתות זה הגיון לקוי.
לא בכל מקרה שבו מישהו מרוויח משהו מחקיקה או פעילות שלטונית מדובר בשחיתות. מדובר לפעמים בחקיקה או פעילות שמישהו מרוויח מהן כי הוא יודע לייצר לעצמו ביזנס מתוך מצב מסויים. לחילופין יכול להיות שמהצד השני אנחנו, האזרחים, נדרשים לשאת בעוד עלויות וגם זו השפעה כלכלית - אבל לא כל דבר שמשפיע עלינו כלכלית הוא שחיתות.
אז שוב - אם אתה מתעקש שמדובר בשחיתות אתה לפחות צריך לבסס מה שאתה אומר אחרת זה לא יותר טוב מאחרון הטוקבקים.
יש בצד השני מי שאותו אתה האשמת בשחיתות. הוא אולי מושחת. אבל סביר מאוד שלא - ואז איך הוא מרגיש כשהוא קורא שאתה ודרור קוראים לו מושחת?
הדיון הזה מראש לא היה ענייני, אין בו הרבה תועלת מלבד פריקת תסכולים והוצאת קיטור. אבל אני לא מוכן לשבת מהצד ולראות כיצד אתם מלבינים ברבים את פניהם של כל עובדי משרד התחבורה ושל בעליהן של כמה חברות שעוסקות בתחום.
אסף.
- - - Updated - - -
ולגבי מעכרים - בכל מקום במדינה - זו שחיתות של ממש. בעיה גדולה.
האם שינוי החקיקה גרם ליותר מעכרים? לדעתי לא. להיפך.
אסף.
-
וואללה. יש קול שקול בשרשור הזה. מרענן.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
-
לא מעניין השוואה בין מדינות.
עודף רגולציה הוא חוקי לצערנו.
שימוש לרעה בכח המשרה הוא פלילי.
אל תבנה על ברנרד בתיק הזה.
כשאני חשבתי שיש קייס לספורט המוטורי שרפתי זמן וכסף לבירור המצב החוקי ובהמשך בחרתי דרך פעולה ( במקרה ההוא לבחור ועד ספורטאים מיצג שיגיש עתירה).
אם אתה מאמין במשהו אז תכבד את עצמך ותעשה לבד או עם קבוצה של חברים.
-
אסף, מצטער אני לא מסכים איתך, שחיתות היא מה שקורה במדינה שלנו (כתב בועז, ישראל נמצאת במקום לא טוב במדדי השחיתות במדינות ה OECD), אני לא מאשים דווקא פלוני או אלמוני. אני גם לא מסכים עם הגישה שלך, שבעיני סלחנית, זה לא אישי נגדך כמובן.
בועז אחת ממטרות המקום המכובד הזה היא שנתאחד אנשים עם יכולות שונות למטרה משותפת, לגשת לבג"ץ אני יכול בכוחות עצמי ובכספי האישי, אם ככה אז בשביל מה אני כותב כאן? יש מספר עורכי דין כאן, שיקום אחד ויתן דעתו, אם יש קייס אני בטוח שנצליח לגייס את עלות האגרה, אני כבר התחייבתי לעניין.
-
וואללה אילן, אם אני מאמין במשהו אני דוחף אותו ורותם למטרה אנשים נוספים.
לא יושב על הגדר ומחכה שמישהו יעשה בשבילי את העבודה.
תפוס את העורכי דין שפה, תקימו צוות חשיבה וטקסו עיצה.
נראה אותך עושה ולא רק מקטר
-
לגבי רכבים מוגבהים בפועל, ובקשתנו הפשוטה לתקופת גרייס - "דור המדבר" - ראו סעיף 16 במסמך הראשון:
16. באשר לרכבים שביצעו הגבהה בטרם פרסום הוראה זו תינתן לגביהם ארכה עד לתאריך 1.3.2018 להסדיר את נושא ההגבהה בהתאם לנוהל ולבצע רישום מתאים ברישיון הרכב.
מילים יפות, אבל בתכלס, קניתי לפני 3 שנים רכב מוגבה - למי פונים כדי להסדיר את נושא ההגבהה ??
-
שלומי,
תקרא תגובה שלי מספר 228 תבין את הצרה.
-
אילן אספיר דורשים רק החלפת קפיץ? לא גם בולם? עם החלפת קפיצים אני יכול לחיות. בולמים זו צרה.
-
אנחנו לא ממש יודעים, נראה שמתקין כדי לתת אישור ידרוש ערכה שלו בתקן מופלץ כלשהו, אם תבוא עם ערכה כלשהי הוא יכול לדרוש ממך מה שבא לו כדי לתת לך אישור שהרכב שלך כשר (אבל מסריח)...
אצלי יש את אחת הערכות הטובות שיש, כמובן שהיא בארה"ב כשרה וזכה, אפילו ג'יפ הציעו אותה כאופציה ברכב בשנה מסויימת. היום אני צריך לזרוק אותה לזבל ולהתקין ערכה סוג ז' מקומית. משום מה יש כאלה שכאן שחושבים שזה בסדר.
-
אילן, מה שאתה עושה זה דמגוגיה.
אף אחד , גם לא משרד התחבורה, טען שהקיט שלך זבל.
הדרישה מתיחסת להתקנת קיט שעבר בדיקת התאמה במעבדה TUV ואושר כבטיחותי.
ארהב בניגוד לארופה מותר על פי רוב להתקין הכול בלי שום בדיקה.
ישראל שהתקנות שלא מנסות להיצמד לארופה מבקשת אישור.
היינו כנראה מעדיפים כמו אמריקה אבל אי אפשר לבוא ולומר שהדרישות שלהם נטולות הגיון...
מה שנטול הגיון בעיני הוא הבולם כחלק מהקיט.
הבולם לא משנה את המבנה והכללתו בדרישה כן משוללת הגיון ולטעמי פסולה מיסודה אם היא קיימת.
לא זוכר שראיתי לכך דרישה בנוהל
-
לא אילן. אף אחד כאן לא חושב שזה בסדר.
מצד שני כמו שכתבת -אנחנו גם לא ממש יודעים.
מצד שלישי - איך הסתדרת עד היום? כשהתקנת את הערכה לא ידעת שזה לא חוקי? אתה מופתע עכשיו לגלות שזה המצב?
אסף.
-
כן בועז אני דמגוג מציאותי.
שתשלם $$$ מיותרים בשביל לעבור רישוי שנתי תיזכר מי אמר לך שכך יהיה. היום אני רק משלם בגלל נוחות שלי, עבור השירות, הג'יפ שלי עובר רישוי ללא שום בעיה שנה אחרי שנה.
היום הג'יפ שלי מושקע, בטיחותי, מתוחזק ביותר ומרשים, אין לי שום כוונה לשנותו בגלל שחיתות שילטונית ואכן זה יעלה כסף שנצטרך לשלם.
-
כשאתה קובע שהוא בטיחותי, לפי איזה תקן/ בדיקה?
אני אנחש ניחוש פרוע שהקיט לא עבר שום בדיקה במעבדה בנלאומית מוכרת.
מראש אני מסכים שהנוהל שמסמיך רק בדיקות של מעבדה פרטית גרמנית כבדיקה היחידה מחוץ לישראל הוא מפלה ושגוי אבל זה נוגע רק לקיטים שכן עברו בדיקה כלשהי...
-
אני נוטה להסכים עם העמדה שבאופן יחסי, אבל מאוד יחסי, המצב החדש טוב יותר מהמצב הקודם.
אבל באופן אבסולוטי זה עדיין מצב גרוע שמגביל אותנו והקלישאה ששם זה ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות ביחס לכאן, ארץ המגבלות הבלתי אפשריות- עדיין שרירה וקיימת...ביג טיים.
וזה רק כאשר מדובר על מי שנכנס לתחום מאתמול...כי לגבי מי שיש לו כבר הגבהה לרכב, המצב החדש גורם לו להפסד כספי לא מבוטל.
וזה לא הוגן, לא בגלל שיהיה מי שייפגע מכך כספית, אלא בגלל שאין שום הצדקה מגובה בשיקולים הנדסיים להעדיף ערכה כזו שמאושרת בתקנה על פני ערכה אחרת שמשום מה אינה מאושרת.
צודק בהחלט גם דרור שטוען בצדק לגבי הרשות, שיקחו את ההיתרים שלהם וידחפו אותם לת#ת...פחות או יותר. וזה הכי נכון שיכול להיות, הם לא עושים, ("הם" אלה הפקידונים גוזרי הגזירות ולאו דווקא האנשים המקצועיים), לאף אחד טובה. שימו לב, כל הטרראם זה על פאקינג 50 מ"מ!! זה כלום בפיתה. מעשית זה לא עוזר לרוב הג'יפאים שמשפרים את הרכב מעבר לקוסמטיקה.
ומדובר רק על הגבהה. מה לגבי שינוי מידות צמיגים??? (לצורך מה ההגבהה אם לא להגדיל מידת צמיגים), ועוד שיפורים רבים וטובים שלפי החוק היבש עדיין נחשבים, או יכולים להתפרש כאסורים.
זה בדיוק כמו ה "אי הפללה" שפירסמו לאחרונה לאחר מאבק ציבורי נרחב. לעג לרש. עושים לך טובה שמאפשרים לך לחיות.
השמרנות הפוליטית לעולם תעוות את חיינו עד שנקים קול צעקה רמה, וזה יקרה רק לאחר שנתאגד. לא יקרה.
אבל כמו שאמרתי גם בפוסט אחר, התקנות החדשות לפחות יאפשרו לבוחנים דרך לאשר את הרכב. עלה תאנה אמר מישהו, וזה עדיף.
עכשיו מה שצריך זה להתקמבן עם המתקינים המורשים, (לא, לא אני. המעכר שלי...), לצורך הוספת ההערה האווילית הזו ברישיון ולהמשיך כתמול שלשום.
מדברי אסף אני מבין שדווקא ישנם אנשים מקצועיים בצד השני ש"חושבים ישר"...אבל הם לא הכתובת לתרעומת שלנו. נראה לי.
האיוולת ו/או הרוע זה מהרבה יותר גבוהה.
טל.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk