תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
רוצה לשתף בהתפתחויות האחרונות בתחום, בדגש על פתרון בעיות ליתיום, הטמנת סוללות וכו'?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיתאי נוה
רוצה לשתף בהתפתחויות האחרונות בתחום, בדגש על פתרון בעיות ליתיום, הטמנת סוללות וכו'?
https://www.theverge.com/2019/11/6/2...tery-recycling
עדיין יותר שאלות מתשובות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיתאי נוה
בוא פעם אחת ולתמיד נדבר על בעיית הסוללות, ונשים אותה במספרים.
ברכב חשמלי יש חבילת סוללות. בממוצע משהו כמו 250 ק"ג סוללות. נניח שאורך החיים של הסוללות תואם את האחריות שהם מקבלות - 8 שנים. נניח שנסענו 20,000 ק"מ בשנה, 8 שנים - 160,000 ק"מ. ואז הבטריות נזרקות לפח.
ומה חסכנו? 160,000 ק"מ, נחל בצריכת דלק של, נניח, 12 ק"מ לליטר. 13,333 ליטר דלק מאובן.
13 ושליש טון דלק (שלא נשרף והגיע לאטמוספירה. ונחסכו גם שאר ההשלכות הסביבתיות שקשורות ביצור, זיקוק, שינוע ואחסון שלו)
לעומת רבע טון סוללות (עם ההשלכות הסביבתיות של היצור, שינוע, אחסון וגם מחזור/הטמנה שלהן)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ב
13,333 ליטר דלק מאובן.
13 ושליש טון דלק (שלא נשרף והגיע לאטמוספירה. ונחסכו גם שאר ההשלכות הסביבתיות שקשורות ביצור, זיקוק, שינוע ואחסון שלו)
(10 ושני שליש טון.....:p)
החשמל שמהן מיצרים טעינה מגיע מהשמש או מדלק פוסילי?
נראה לי ששכחת להכניס למשוואה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
בוא פעם אחת ולתמיד נדבר על בעיית הסוללות, ונשים אותה במספרים.
ברכב חשמלי יש חבילת סוללות. בממוצע משהו כמו 250 ק"ג סוללות. נניח שאורך החיים של הסוללות תואם את האחריות שהם מקבלות - 8 שנים. נניח שנסענו 20,000 ק"מ בשנה, 8 שנים - 160,000 ק"מ. ואז הבטריות נזרקות לפח.
ומה חסכנו? 160,000 ק"מ, נחל בצריכת דלק של, נניח, 12 ק"מ לליטר. 13,333 ליטר דלק מאובן.
לעומת רבע טון סוללות (עם ההשלכות הסביבתיות של היצור, שינוע, אחסון וגם מחזור/הטמנה שלהן)
החשבון שלך חסר מרכיבים משמעותיים.
זה ממש לא קילו מול קילו.
נתחיל בזה שהמזהם הוא לא משקל הדלק אלא משקל הגזים.
זה לבדו מבטל את ההקבלה שלך.
בנוסף,
אתה צריך להביא בחשבון את כלל תוצרי הלוואי של ייצור וגריטת הסוללות, משלב אמבטיית החומצות.. אתרי סילוק הפסולת הכימית הנוזלית של תהליך הייצור, הגזים שמשתחררים לאטמוספירה בתהליך, וזיהום הקרקע והמים..
תוסיף את תהליך ייצור החשמל.. וממה הוא מיוצר בעצמו- פוסילי נוזלי או גז?
סולרי זה לא.
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
אפשר לבנות בליסטרה ענקית.
כל פעם להעיף איתה טון של סוללות מתות לחלל וזה ע״י מתן אנרגיית מילוט מספיק חזקה בכדי לצאת מהאורביט של כדור הארץ לכיוון השמש. - השמש תקבל עוד מסת חומר לשרוף, תפיץ אנרגיה גבוהה יותר , ונוכל לבנות עוד אתרים כמו באשלים, נוכל להטעין עוד סוללות על אנרגיית שמש וגם תשאר לנו אנרגיה עודפת להפעלת הבליסטראות.
ואז נוכל בשקט לעבור לחיות מתחת לאדמה. כשהכל למעלה מאוזן.ואפילו עם יתירות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
(10 ושני שליש טון.....:p)
צדיק! זה היה מבחן ערנות למהנדסים צעירים [emoji16]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
אפשר לבנות בליסטרה ענקית.
כל פעם להעיף איתה טון של סוללות מתות לחלל וזה ע״י מתן אנרגיית מילוט מספיק חזקה בכדי לצאת מהאורביט של כדור הארץ לכיוון השמש. - השמש תקבל עוד מסת חומר לשרוף, תפיץ אנרגיה גבוהה יותר , ונוכל לבנות עוד אתרים כמו באשלים, נוכל להטעין עוד סוללות על אנרגיית שמש וגם תשאר לנו אנרגיה עודפת להפעלת הבליסטראות.
ואז נוכל בשקט לעבור לחיות מתחת לאדמה. כשהכל למעלה מאוזן.ואפילו עם יתירות.
צריך להחליף תחתונים בגללך (:
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
בפרקטיקה, רכב חשמלי זה ה-NIMBI של מדינות שבעות ועשירות ותעשיות שמיישרות קו עם מי שיש לו כסף וקובע את הטון.
בעולם הפחות עשיר, ימשיכו לייצר את התעשייה המזוהמת שמאפשרת את הסוללות לרכבים הנקיים בזמן שאותם יצרני רכב ימשיכו למכור שם רכבים שלא עומדים בתקן מערבי.
המקומיים ימשיכו לייצר את המוצרים ה״ירוקים״ עבור יפי הנפש שמצקצקים בחצר שלהם אבל לא שמים זין על מה שקורה בחלקים אחרים בעולם.
לדעתי כל הדיבורים על איכות הסביבה, משני הצדדים, של הבעד ושל הנגד, מפספסים לגמרי בהבנה של הכניסה של הטכנולוגיה הזו כמוצר המוני.
תראו לי את הכסף. לי ולרוב האוכלוסיה.
כשיגיע היום שבו המוצר הזה יעלה זול יותר בשקל לקילומטר בסה"כ, בצורה מוחשית, כולל אחזקה ומסים ואנרגיה והכול, אז כולם (למעט בודדים) יקנו אותו.
אם לא, אז לא יקנו (למעט בודדים).
זה עד כדי כך פשוט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לדעתי כל הדיבורים על איכות הסביבה, משני הצדדים, של הבעד ושל הנגד, מפספסים לגמרי בהבנה של הכניסה של הטכנולוגיה הזו כמוצר המוני.
תראו לי את הכסף. לי ולרוב האוכלוסיה.
כשיגיע היום שבו המוצר הזה יעלה זול יותר בשקל לקילומטר בסה"כ, בצורה מוחשית, כולל אחזקה ומסים ואנרגיה והכול, אז כולם (למעט בודדים) יקנו אותו.
זה עד כדי כך פשוט.
ומכאן באה הפליאה שלי על הודעת היצרן ששיתפת, ומכאן באה השאלה שלי - האם נפתרו הבעיות הממשיות - כולל בהיבט הכלכלי נטו - עד כדי כך שמוצדק לעבור לייצור רכב חשמלי בלבד?
או שזה ספין, שמאחוריו אמת אחרת - למשל, סגרו מפעל אחד איזוטרי מתוך 40 ועשו מזה סקופ עאלק?
תשאל חופשי, כדאי להתחיל בגוגל. אני לא הסמכות לעניין, ולמעשה, נדמה לי שגם לא הבעתי את עמדתי בשום שלב.
ברמה האישית שלי: זו טכנולוגיה אוטומוטיבית, אז זה מעניין. בזה זה מתחיל ובערך גם נגמר.
כשזה יהיה מספיק זול בהיבט הכולל אני גם ארכוש את זה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיתאי נוה
ו
או שזה ספין, שמאחוריו אמת אחרת - למשל, סגרו מפעל אחד איזוטרי מתוך 40 ועשו מזה סקופ עאלק?
ומכרו את הורדת פליטת הפחמן שלו לחברה אחרת..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
זה עד כדי כך פשוט.
את זה אני טענתי כבר מזמן, אבל אתם האשמתם אותי בהתנגדות עיקשת לקידמה ולטכנולוגיה.
אני רק הוספתי, שמעבר לבחירת הקהל על פי הגיון פרקטי וכלכלי נטו, יש מאחורי זה גם רגולציה שתכפה את זה על הציבור (כפייה זוחלת כמו בנורבגיה למשל) בין אם ירצה ובין אם לא, גם אם זה יעלה יותר (ואל תמהרו לקבוע שזה יעלה פחות. בסופו של דבר רוב ההוצאה שלנו על רכב ועל דלק מורכבת ממיסים ועל אחת כמה וכמה היום, במצב הכלכלי הבעייתי הנתון שכנראה יהיה איתנו עוד זמן רב, אני לא רואה איך המדינה מוותרת על מדפסת המזומנים הזו) וגם אם יטאטאו את הזיהום מתחת לשטיח של מישהו אחר, באפריקה או באסיה או בכל עולם שלישי אחר שמספיק רחוק מהעיניים ומהלב של הסביבתנים המפונפנים שנורא אוהבים להשוויץ במודעותם לסביבה - מה שבפועל ברור שיקרה. כי זו דרכו של העולם.
עד עכשיו דיברתי. הכל היה בתיאוריה.
גם התנסיתי בניסאן ליף אי שם בהשקה בחו"ל לפני כך וכך שנים.
כבר אז הבנתי שזה חרטא. סוג של קנוניה נגד הציבור.
אבל כאן הרי סוגדים לטכנולוגיה.... אז נתתי לזה את הזמן. שהתשתיות יתקדמו.
עכשיו עומדת כאן למטה בחניון יגואר i-pace EV400 נוצצת.
זה לא מבחן אז לא אלאה אתכם. זה נוסע מדהים.
אבל נושא הטווח וכפועל יוצא ממנו גם יעילות וזמינות תשתיות הטעינה בישראל, הוא בין מגוחך לטראגי.
ההתחלה היתה מרשימה. יצאנו טעונים 100% מהרצליה לחולון, הטווח שלרשותי עומד על כמעט 370 ק"מ.
זחילה בפקק, עם מזגן. עפו 60 ק"מ מהטווח....
הכביש נפתח קצת. הייתי ראשון ברמזור, אז נתתי לחיצה אחת כדי להרגיש עם מה יש לי עסק - וואו!!!!!!! זה לא זינוק, זה שיגור!!!
אבל מהר מאוד מבינים שהכיף הזה יעלה לכם בהרבה תיסכול אחר כך. כי לחיצה אחת, רק אחת! שתתה 15 ק"מ מהטווח.....
ומחר טיול כבישים עם עוד 10 מכוניות כאלה אחרי בשיירה. מוטב לצאת לדרך טעון עד הפקק, לא?....
אז חיפשתי ברשת את עמדות הטעינה הקרובות לביתי. ויצאתי למסע סיזיפי ברחבי גוש-דן כדי לגלות שעמדה אחת היא בכלל בחצר סגורה של מפעל או משהו אחר. שהשנייה לא קיימת (השומר בחניון ממול: "כן, פירקו אותה אחרי שבלילות היו באים שיכורים ונרקומנים ושוברים אותה"), שאחרות לא בדיוק טוענות את האוטו ושהשקעים התעשייתיים שמפוזרים חניון שלי לא מתאימים לכבל ההטענה שקיבלתי עם האוטו.
לפי החישוב, המיץ שנשאר לי בסוללה אמור להספיק לי למחר, כולל החזרת האוטו אחה"צ להרצליה, אבל באמת על הקשקש של הטווח.
בפועל ברור לי שזה לא יספיק ואצטרך לקרטע במכונית של יותר מחצי מיליון שקל, במצב eco על 80 קמ"ש ללא מזגן ועם חלונות פתוחים ולהזיע בחום של אמצע אוגוסט כמו בחיפושית 64' שהיתה לי אי שם באמצע האייטיז.....
איך אמר צחי הנגבי - "זה חרטא".
כל עוד התשתיות נראות כמו שנראות, כל עוד אין כאן חוק שמחייב כל תחנת דלק להחזיק מקבץ עמדות הטענה תקינות שיתאימו לכל רכב חשמלי בשוק, אין לרכב חשמלי מה לחפש כאן בכלל.
אז בינתים אין מה להתלהב מטסלה וריביאן ושאר צעצועים על בטרייה שאולי מאיצים חזק אבל גם אם יש לכם עמדת טעינה פרטית בחצר, כשאתם צריכים לנסוע באמת, לכו תמצאו איפה "לתדלק" אותם. זה לא רק לחלוטין לא פרקטי, אלא אשכרה על סף סוג של עונש.
אז בינתים אל תתפתו. תישארו עם מנועי שריפה פנימית הטובים שעדיין ניתן לתדלק איפה שרוצים. מתי שרוצים.