מה אתה מזמין משם?
לגבי אותם מוצרים, ברוב המוחלט שנתקלתי, באיביי, יש משלוח חינם והמחיר הכולל זול יותר מאשר אמזון ארהב.
היו מקרים בודדים של מוצרים מאמזון גרמניה שהיו אטרקטיביים, אבל באופן די מובהק איביי זול יותר משמעותית.
Printable View
הנסיון שלי מלמד שאיביי יותר זולים כמעט תמיד והרבה יותר מגוונים.
אין לי הרבה נסיון שירות עם אמזון אבל המעט שיש לי היה פחות מאיביי למעט המענה הטלפוני המהיר שלהם.
משתמש גם בעלי וגם בגיר בסט וכל קניה לגופו של עניין היכן שמשתלם יותר מבחינה כוללת.
אמזון יותר יקרים אבל השירות לדעתי טוב יותר, אם כי גם אמזון וגם איביי ופייפל רמת השירות שלהם טובה מאוד. הפסקתי לקנות בעלי אקספרס אחרי שזלזלו בי ולא נתנו מענה הגיוני. ממליץ שלא לקנות דרכם.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
דורון ובועז אני לא יודע על מה אתם מדברים במחירי המשלוח והמס.. סתם לדוגמא, הזמנתי לא מזמן לוקרייט לג'ימני, העלות של המוצר240 דולר, המיסים 43, המשלוח 13.. כלומר ה50 אחוז מס על מוצר לרכב לא בא פה לידיי ביטויי.. והמשלוח כמעט בחינם. גם אם הם טעו בחישוב, הם לא יגבו ממך יותר. לעומת זאת באיביי אתה נתון לחסדיי חברות השילוח שיכולות לזמבר אותך בעלות המוצר על כל מסי השקר שלהם... באמזון אתה מקבל מחיר סופי בלי הפתעות בדרך. בנוסף, שום דבר שהזמנתי מהם לא נדרש לשום אישור, אף פעם לא התעכב במכס, וברוב המקרים מגיע לפניי תאריך המשלוח המינימלי הצפוי.
ביטול תמיד אפשרי וביטלתי לא פעם.. אף פעם לא הייתה בעיה. באיביי, לך תרדוף אחריי המוכר..
יוני,
מצאת במקרה מוצר שלא סווג נכון בקטגורית המכס שלו.
פשוט טעות שיצאה לטובתך. אל תסיק מזה דבר.
בועז אתה טועה..
הנה, שקלול עדכני מאמזון עד הבית של הלוקרייט
קובץ מצורף 121280
שקלול מחשבון יו שופס, לצורך הדוגמא של חברת ששילוח.
קובץ מצורף 121281
עוד כ70 דולר מס שצצו להם.
נתקלתי בזה פעמים רבות, בהרבה מוצרים שמוגדרים לרכב שעוברים את ה75 דולר.. זה לא מקרי. אני לא יודע מה באמת קורה שם, אבל למי אכפת??
אם תמצא עוד כאלו אל תהסס. הנסיון שלי שונה לחלוטין
בועז, גם אני מזמין את רובם המוחלט של החלקים לצ'ירוקי מאמזון ארה''ב. עלות המשלוח ושקלול המיסים עושים את שלהם. המיסים שם נמוכים מאוד, תמיד. וגם אף פעם לא היו לי בעיות במכס דרך אמזון. תמיד עבר חלק.
אמזון מעט יקר יותר ברוב המקרים , אבל אי אפשר להשוות את מהירות המשלוחים והמעבר במכס.
פעם עקצו אותי באיבי , כמובן שיצאתי טמבל לא בדקתי על המוכר , באמזון זה לא יקרה, מה שיוצא מהמחסנים של אמזון בטוח לחלוטין, אין מצב שלא יגיע ואם לא יזכו.
אתה כנראה לא מספיק למדת את הנושא של קניות ברשת.
לאיביי יש אחריות ויש לך גם את פייפל שדואגים לך.
אגב, הנסיון שלי בטיפול בעוקצים בין איביי לאמזון היה לטובת איביי.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8c723ef5e9.png
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...44030f1c2f.png
שמתי לב שב ebay , נסגרת האופציה להתלונן כעבור כחודשיים מהקנייה, למרות שתאריך ההספקה המשוער לא עבר ( המוכר מספק טווח תאריכים)במקרה אחד המוצר הגיע לבסוף ובאחר אני עדיין מחכה. מה אני מפספס ?
באופן כללי אני מקבל מעלי את הפריטים הרבה יותר מהר ושם גם ברור עד מתי אפשר לפתוח תלונה לכל מקרה.
כבר לא - איביי מכרו את פייפאל לפני כשנה למיטב זכרוני.
אבל בכל מקרה - לקניות באיביי יש "אחריות" (הגב של איביי) כמו שציין בועז ובנוסף יש את הגב של פייפאל לכל עסקה הנעשית דרכם.
אכן כאן יש לנו בעיה קלה - בגלל זמן המשלוח הארוך לישראל (הרבה "בזכות" דואר ישראל) - מועד ההספקה המשוער לחבילות הנשלחות בדואר הוא ארוך ממה שהיה פעם ולעיתים קרובות חורג מהזמן שאיביי מאפשרת לפתוח תלונה על אי-קבלת המוצר.
ישנן 3 דרכים להתמודד עם סוגיה זו (מזיכרון, לא בדקתי לאחרונה):
1. לקראת המועד האחרון לפתוח תלונה באיביי, אפילו שטרם עבר המועד האחרון הצפוי למשלוח - יש לפתוח תלונה על אי קבלת המוצר - תקבל תשובה שיש להמתין עד המועד האחרון הנקוב, אבל אז אתה כבר נמצא במצב של תלונה פתוחה שהוקפאה ולכן כעבור כמה ימים כאשר יגיע המועד האחרון ועדיין לא קיבלת - אתה יכול "להחיות" את הקייס הפתוח (שלא כמו לגבי פתיחת קייס חדש).
2. לפנות ישירות למוכר בשאלה לגבי המוצר שלא הגיע - הרבה מאד פעמים המוכר יעשה מאמץ לסייע / לזכות גם לאחר תום המועד האחרון לפנות לאיביי (מניסיון), לפחות במקרים בהם מדובר בחנות רצינית ולא ברמאי מועד...
3. לפנות לפייפאל ולפתוח קייס על אי קבלת מוצר שהזמנת באמצעות תשלום שלהם - יש להם אמצעי לחץ משמעותיים ביותר אל מול הספקים וכמובן שהקניות דרכם "מבוטחות" לתקופה ממושכת הרבה יותר (אם איני טועה - לגבי קניות ממוכרים במזרח אסיה - 180 יום כך שאתה עדיין יכול פנות אליהם אם הרכישה הייתה בחצי השנה האחרונה). דרך אגב - יש להם גם שירות לקוחות טלפוני בעברית ואפשר להתייעץ מהו הצעד הנכון לעשות במקרים שיש לך התלבטויות.
כן, בעיקר בגלל החגים כנראה, החבילות לא מגיעות, לא באשמת המוכרים ככל הנראה ולכן לא פתחתי קריאות אבל עבר הזמן באיביי (חודש וחצי?) . אכן פתחתי קייס בפייפאל ליתר בטחון.
עוד שאלה - כשאני מסלים תלונה בפייפאל אחרי תכתובת עם המוכר, הם מבקשים תיאור של המקרה בפנייה אליהם, הממשק הוא בעברית ועל כן תיארתי את המקרה בעברית, אבל שמתי לב שהם מעבירים את התכתובת איתם למוכר ומחכים לתגובה ממנו.
וכשמזמינים פריט והפייפאל מצרף כתובת משלוח בעברית - האם המוכר יוכל להדפיס את הפונט הזה ? כי אם כן אז אולי זה עדיף בשביל הדוורים כאן שמפזרים לי את הדואר בכל העיר ...