אין מקום לאף שיטה אלימה. אין מאיפה לתקוע מברג..... הכל מסביב צינורות פלסטיק.
צריך להשיג מפתח גביע במידה מקורית.
במורד הדרך... הסרה של כל המצנן שמן יחד עם הפילטר.
או מוסך.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Printable View
אין מקום לאף שיטה אלימה. אין מאיפה לתקוע מברג..... הכל מסביב צינורות פלסטיק.
צריך להשיג מפתח גביע במידה מקורית.
במורד הדרך... הסרה של כל המצנן שמן יחד עם הפילטר.
או מוסך.
אסף.
הפילטר נפתח ונסגר עם בוקסה כמו בתמונה שצרף טל.
לגבי סגירה ביד. יש רכבים שבהם כתוב בספר לסגור עם מפתח במומנט מסוים (נגיד 30 n/m(
זה מידה 'לא בדיוק' כמו אף פילטר אחר. מידה ספיישל של טויוטה. 65 מ''מ 14 צלעות. יש באמאזון. בחנויות בארץ רק כחלק מסט יקר למרות שאני עוד הולך היום לבדוק אצל עוד מישהו.
צריך שיהיה בארגז כלים. פעמיים בשנה המפתח הזה יעבוד.
אסף.
מציע לבדוק עם עמי מביצוע. אם אין כזה זמין אז סביר שהוא ישמח לייצר מאפס, כי הוא מוכר בהמשך כאלה למוסכים.
תגיד לו ג'יפולוג וכו'. הוא התעניין בעבר בפרסום כאן.
בטוח לגבי המספר? זה לא מעט.
לגבי טויוטה, ההנחיה היא עוד 3/4 סיבוב אחרי מגע של אטם הגומי עם התושבת.
זו הצורה שאני מהדק פילטרים גם של הרכבים האחרים שלנו.
זו הייתה גם הגישה במוסך בגד״ש.
נכון שלא כל דבר במוסך טרקטורים מתאים לרכבים, אבל התוצאה מופיעה כאן בשרשור.. פילטר עקום שלא נפתח.
מה גם שהידוק רב מידי מעוות ופוגע באטם של הפילטר.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...33ac7738fc.jpg
ואתה מצליח לעשות את השלושת רבעי סיבוב האלה ידנית? כבוד.
אני לא מצליח. משתמש בכלי. זה גם מה שרשום בהוראה שהבאת.
אין לי בעיה לעשות את ה3/4 סיבוב כשאני אכן מורח שמן על האטם כפי שמנחים לעשות.
להיפך, אני מתלבט תמיד אם זה לא מהודק יותר מידי.
זה לגמרי לא פוסל שימוש בכלי עבודה, זו לא הכוונה, אם השתמע כך.
הסוגייה היא כמה להדק ולא איך להדק.
ברגע שהאטם רטוב, המסנן מתהדק די בקלות (בכלי או ביד), נסחט מהשמן ואז קשה יותר לפתוח ממה שהיה להדק.
אסף.
3/4 סיבוב זה כלום, בטרופר לפי הספר אחרי הידוק עם היד סוגרים עוד סיבוב ו 1/8.
כבר ראיתי כאלה שסגרו עם היד והפילטר השתחרר ונפל בשטח אחרי שובל של שמן מנוע, "המזל" בטרופר דיזל זה כשניגמר השמן(מגיע למינימום) המנוע מכבה את עצמו, כאמור מזרקים הידראוליים.
החלפת גומיות ציריה - ביצעתי לאחרונה, פירוק של תחתית המשולש ובורג בולם תחתון, ויצא בלי מכות או התעללות כלשהי. רכב מוגבה בקיט בילשטיין/אספיר.
נורית לחץ שמן בשניות הראשונות- אותה תופעה אצלי. גם אחרי החלפת פילטר (מקורי) וניקוי למע השמן (״פלאשינג״ בלבד בינתיים) לא השתנה. משייך את זה למזא קר, אבל אם יש תובנות אחרות אשמח לשמוע. משתמש בשמן המינרלי המקורי של טויוטה.
לפילטר שמן משתמש במפתח טבעת ששייך בכלל לאופנוע... והוא בכלל גרמני... אבל מתאים. אז אם אתה רוצה להשאיל, מוזמן. יש לי עוד 9000 עד הטיפול הבא גם ככה...
וסוגר אותו במומנט מדוייק לפי הרגש. יד ימין. (לימד אותי פעם חבר פורום ותיק ומוערך שכל מידות הסיבוב לסגירה, בעיקר בחלקים רכים יחסית, כבר אינן רלוונטיות ברכבים ותיקים. ההברגה כבר מזמן לא איך שהייתה כשיצאה מהמפעל). ואין נזילות ואין בעיה לפתוח אחכ.
מקטים מקבילים של מסנן שמן
Mann *W 712/83
בוש 0968452044
Mahle oc988
Fleetguard lf3874
אסף.
שני בולמים קדמיים גמורים הוחלפו באחריות.
על הדרך ראינו שהבולג'וינטים גמורים. חדש מקורי 440 שח. או 32$ ממגהזיפ.... אני מזמין זוג.
מה שכן, חשבתי לקדוח בראש הבולג'וינט ולהבריז ולהרכיב פיטמות גירוז - כמו שעשיתי בקמפר. מישהו ניסה כזה דבר?
אסף.