לא פחות ממדהים.
כל הכבוד
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Printable View
לא פחות ממדהים.
כל הכבוד
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
וואו.
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
קובץ מצורף 143316
קובץ מצורף 143317
מתקדם לאט לאט.
אין ספק שבגריל ומכסה מנוע פחות השקעתי. לא הורדתי צבע לגמרי. שפשפתי עם נייר שיוף גס את הקיים וצבעתי יסוד על זה.
המכסה מנוע דרש קצת תיקונים של טלאיי ריתוך ועוד יצטרך השלמות של מרק פחחים. הבנתי שיש שם כזו שכבה של מרק קיים שאם אתעקש להוריד הכל תהיה לי המון עבודה להביא למצב מלוטש וחלק לפני הגמר.
בסוף - הגריל, כנפיים ומכסה מנוע אלו חלקים שבמקרה הצורך אפשר לקנות חדש ולהחליף אז אני יותר סלחן לעצמי.
בימים האחרונים אני הולך עם חיוך דבילי על הפרצוף.
את הלילות אני מעביר בתכנונים ופנטזיות על מה הולך להיות. חורש את הפינטרסט ואת הרשת עם תמונות של זיוודים שונים של CJ\YJ.
פתאום הכל מקבל צורה והופך להיות אמיתי....
התחלתי הרכבות ראשונת להתאמה ועבודת פחחות, במקביל בנייה של תושבות מושבים אחוריים (המושבים במקור מסקודה רומסטר).
מצנרת PVC עשיתי מוקאפ כללי וראשוני של כלוב על מנת לקבל אינדיקציה למידות ואיפה עוברים הצינורות ביחס לנוסעים.
במקביל התחלתי לתכנן כלוב על המחשב. (על כך שרשור נפרד, התכנון כאן לא טריוויאלי ומעניין - אותי לפחות ;)).
קובץ מצורף 143440
קובץ מצורף 143441
קובץ מצורף 143442
קובץ מצורף 143443
קובץ מצורף 143444
קובץ מצורף 143445
אני לא אובייקטיבי, אבל מסתמן שזה הולך להיות הדבר היפה ביותר והמגניב ביותר שאי פעם עלה על שבילי המדבר....
נראה טוב! (לא המוקאפ של הכלוב... ויש לי נסיון עם כמה כלובים - אשמח לסייע).
אולי פספסתי אבל בחרת כבר צבע?
מוקאפ בקטע של להגדיר נפח ולתת פרופורציות כלליות... לא יותר :D.
אשמח שתסייע, יש כמה סקיצות. נראה לי שאפתח שרשור יעודי לנושא, אעלה שם תמונות, אשתף דילמות וסקיצות, נוכל לנהל שם דיון.
לגבי צבע, הגוון המרכזי נכון לעכשיו כזה (בפועל הוא בהיר יותר מאיך שנראה כאן):
קובץ מצורף 143446
ביחד עם קווי מתאר ואביזרים בשחור.
הצבע - רפטור בטקסטורה עדינה (יש לי את האקדח של הביוקר שלהם שניתן לשלוט איתו על רמת הגרעון)
אני הייתי מוותר על רפטור, אלא אם אפשר להגיע לגימור חלק לחלוטין. כמו צבע רגיל.
הגימור של הרפטור לא פרקטי לשום דבר חיצוני. זאת פשוט מלכודת לבוץ.
בקול תרועה גדולה... סיימתי את שלב הפחחות.
מרק פחחים נמרח למכביר בכל האזורים הנדרשים לכך. מירב עבודת הפיסול בוצעה על הכנפים שם עשיתי המון פשרות עם האמן שבי כי חלאס כמה אפשר. גיליתי שמקומות שנראו לי בעיתיים ושיש להשקיע בהם עוד הרבה עבודה פתאום נראו הרבה יותר טוב אחרי שעוזבים אותם לנפשם איזה חודש. הרצון להתקדם בסוף גובר על שיגעון הגדלות. (אולי זו גם הסיבה שלא צילמתי את העבודה על הכנפים :p). במקביל נלקחה החלטה אסטרטגית שמשקיעים באמת רק במשטחים חיצוניים. כל החירבושים, הפאקים ועיוותי הפח שבפנים הבודי אף אחד לא יראה ופונקציונאלית הם לא מפריעים.
אחרי שהגעתי לשביעות רצון יחסית על מכלול העבודה, החלטתי כי טוב והכנתי את הבודי לשכבת הפריימר הסופית:
קובץ מצורף 145073
קובץ מצורף 145074
קובץ מצורף 145075
קובץ מצורף 145076
קובץ מצורף 145077
קובץ מצורף 145078
פריימר סופי בהחלט:
קובץ מצורף 145079
קובץ מצורף 145080
קובץ מצורף 145081
קובץ מצורף 145082
לצבע גמר חיצוני אני עוד לא מוכן כי לפני זה אני צריך סיים את הדפנות המתרוממות ובשביל שאלו יתחילו אני צריך להעמיד כלוב. צינורות וקשתות מכופפות הוזמנו בתזמון מאוחר עקב שאננות שלי כך שהם יגיעו רק אחרי חול המועד. מה שכן אפשר ורצוי לעשות זה גמר לפנים הבודי.
וכך עם המון התרגשות ומעט חרדה נשלפה ערכת ה"רפטור" השחור:
קובץ מצורף 145083
הקיט כולל 4 בקבוקים של בסיס ופחית של מקשה שסה"כ נותנים בערך 4 ליטר צבע. את אקדח ההתזה ה"ייעודי" רכשתי בנסיעה לארה"ב בעבר. עוד צריך להצטייד במדלל לצבעים פוליאוריתנים עבור נקיון המשטחים כהכנה, נקיון הציוד אחרי ושטיפה של אקדח ההתזה בין לבין (קראתי שבצביעה ממושכת בה מחלפים בקבוקים בסשן אחד, מומלץ כל 2 בקבוקים לשטוף את האקדח במדלל כי החומר מתקשה דיי מהר בתוך האקדח).
אקדח ההתזה שרכשתי שונה מהרגיל בזה שיש לו דיזה מתכווננת כך אפשר לשלוט על הטקסטורה הסופית בצורה יותר מבוקרת.
באקדח ה"רגיל" הטקסטורה נשלטת על ידי לחץ ההתזה ומרחק ההתזה. באקדח עם הדיזה אפשר לדייק יותר עם כיוון פתיחת הדיזה.
קובץ מצורף 145084
היישום לא מסובך אם כי זה היה אימון טוב לקראת הדבר האמיתי מבחינתי - צביעה של חוץ הרכב ברפטור בגוון. לתפיסתי פנים הרכב מאתגר יותר כי הגישה למשטחים היא לא טריוויאלית. האידאל זה לשמור את האקדח התזה מאונך למשטח אותו מתיזים ולבצע "יעפי" התזה אחידים. זה לא אפשרי בפנים הרכב כי הגישה למשטחים מסורבלת כך שאתה מוצא את עצמך מטפס על כסא ומכופף את הגוף בזוויות לא הגיוניות בניסיון לבצע צביעה אידאלי. חוץ הרכב הרבה יותר נגיש מהבחינה הזאת.
ולמרות זאת.... איזה כיף זה לראות את התוצאה הסופית:
קובץ מצורף 145085
קובץ מצורף 145086
קובץ מצורף 145087
קובץ מצורף 145088
קובץ מצורף 145089
דגש חשוב זה שהצבע מתקשה בצורה ראשונית יחסית מהר (שעה כזה) כך שאת כל המיסוכים של המסקינטייפ צריך להוריד כל עוד הצבע רטוב כדי להימנע מקילופי צבע בהורדת המיסוך של צבע יבש.
מבחינת תכנון העבודה, כאמור לא תכננתי נכון את התזמון של בניית הכלוב מול חופשת סוכות. יש לקחת בחשבון שאמנם הצבע יבש למגע אחרי שעה אבל ייבוש מלא (curing) מתרחש רק אחרי 5-7 ימים כך שאני מושבת מכל עבודה על הבודי עכשיו לשבוע....(תכנון נכון יותר היה להקדיש את חול המועד לבניית הכלוב וביום האחרון של החופש לצבוע...נו שויין, יש מספיק מה לעשות מסביב.
מבחינת כמויות ושטח כיסוי: במפרט של רפטור מצהירים על 3 מ"ר לבקבוק כלומר 12 מ"ר כיסוי לקיט. כשחישבתי מטראז' למשטחים בבודי חישבתי 9 מ"ר יעני 3 בקבוקים (בבודי שלי יש יותר משטחים בגלל ההגבהה והסגירה של הדפנות + תחת הבודי מבחוץ גם צבוע שחור). בפועל צבעתי גם את המשטחים הפנימיים של הכנפים ומכסה מנוע בשחור כך שהשתמשתי בכל ה 4 בקבוקים והספיק לי לגמרי.
תכננתי שיישאר לי בקבוק שחור לפגושים וכנפונים אבל לא נורא. יש לי 2 קיטים נוספים שניתנים לגיוון ושם יישאר לי בוודאות ספייר כך שאני יכול במידת הצורך לגוון בשחור לכל מני אביזרים הקפיים (מדרגות צד לדוגמא).
זהו. מאוד מרגש ומשמח. אני מתחיל כבר לנקות, לצבוע ולהרכיב מכלולי דוושות והגה, מתחיל לתת תשומת לב למנוע (משאבת מים חדשה, קיט שיפוץ לקרבורטור), צמת החשמל תישלף מהבוידעם בקרוב והשבוע מתוכננת נסיעה לינוביץ עבור מיכל דלק ומסגרת חלון קדמי חדשים. לאט לאט (ממש לאט) אבל זה קורה :cool:
חג שמח לכולם
מדהים נועם! מתחילים לקבל תחושה איך יראה בסוף:)
חג שמח בהחלט!!!
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
כל הכבוד, נועם.
שאפו גדול, בעיקר על ההחלטה לשחרר. לא קל.
כל הכבוד! נראה מעולה...
Sent from my iPhone using Tapatalk
תענוג!
אז אחרי יומיים של בהייה בציפוי רפטור שעשיתי, הבנתי שעשיתי טעות - מתוך הרצון להשתמש בפנים הבודי כאימון לקראת חוץ הבודי כיוונתי לטקסטורה עדינה. בחלק מהמקומות יצא לי טקסטורה כל כך עדינה שמבחינה ויזואלית זה נראה מעולה אבל פונקציונלית לפנים הרכב זה חוטא למטרה. הטקסטורה העדינה לא נעימה למגע, קרוב לנייר זכוכית. באזורים בהם יושבים אנשים - דפנות המוגבהות זה לא יהיה נעים להישען או להניח ידיים ובאזור המטען זה יעשה לי שמות בכל פריט ציוד שיגרר על המשטח.
הטקסוטרה הגסה בעוד שהיא פחות יפה יוזואלית, היא חלקה לתחושה ורובוסטית, הרי לשם כך המציאו את הציפוי הזה.
בקיצור החלטתי להוסיף שכבה של רפטור באזור המטען והדפנות ביישום נדיב לקבלת טקסטורה כבדה יותר.
מבחינה טכנית להלן תובנות מהניסיון שלי:
בשימוש האקדח עם הדיזה המתכווננת, לחץ אוויר על 4 באר.
עבור טקסטורה עדינה, לפתוח את הדיזה 2 סיבובים. מרחק התזה יחסית גדול (60 ס"מ סדר גודל) ותנועות יד יחסית מהירות, אחרי מעבר ראשוני על אזור מסויים, עשיתי מה שנקראה dusting coat שזה תנועות מפוזרות על שטח גדול (כמו לנפנף מנגל עם האקדח התזה). צריך לשים לב, תנועות איטיות מדי והשתשהות באזור אחד יותר מדי יגרמו לאזור להיות מבריק יותר בנראות לעומת אחרים. עוברים על כל האזור כמה פעמים בתשומת לב שהכל מקבל שכבה של צבע.
עבור טקסטורה גסה - דיזה פתוחה 4 סיבובים (או יותר) מרחק התזה קרוב יותר ועבודה איטית יותר ו"יסודית" יותר כך שהחומר המותז ממש נבנה. יותר קל ליישם גס זה לא דורש יותר מדי תשומת לב לפרטים.
להלן תמונות להשוואה מתוך העבודה שלי:
טקסוטרה עדינה ומחוספסת למגע:
קובץ מצורף 145091
טקסטורה גסה יותר, חלקה ונעימה למגע:
קובץ מצורף 145092
חישוב מחדש של שטח כיסוי - ביישום של טקסטורה עדינה נעשה שימוש בפחות חומר, יכול להיות שאם היית עושה הכל עם דיזה פתוח או הייתי משתמש באקדח רגיל הייתי גבולי יותר מבחינת כמות הקיט אל שטח המשטחים בפועל.
נראה לי שלכיסוי פנים בודי קצר אין בעיה עם קיט אחד. לבודי ארוך אולי טיפה גבולי, כדאי לתעדף משטחים (קיר אש פנימי לדוגמה אין סיבה לצבוע ברפטור).
קובץ מצורף 145093
לא יודע אם רואים בתמונה אבל באזורים של המשטחים העליונים והאזור העמסת ציוד מאחורה איפה שהצבע מבריק יותר זו השכבה הנוספת שהוספתי.
עכשיו אני רגוע ומרוצה. מקווה שאוכל ליישם בצורה טובה את התובנות שלי בצביעה הסופית.
נראה מדהים,
כל הכבוד על הביצוע ועל השיתוף.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
כבוד על הקפדנות ויישום מחדש.
אצלי בארגז הטנדר הנחתי מחצלת לינולאום (מונח, לא מודבק)בין הציוד והציפוי.
זה עוזר הדדית, גם לציפוי וגם לציוד.
חצי שנה כמעט של הפסקת עבודה כפוייה.
מכלול נסיבות מאפשר לי לחזור, להגיע ולעבוד על הג'יפ. במקום שאני נמצא בו כרגע זה ממש טיפולי אפילו. לאורך החודשים האחרונים הגעתי מדי פעם לבקר, לראות שהכל שלם ועדיין נמצא. בימים הראשונים ללחימה עברה בי מחשבה האם כדאי לעשות מאמץ ולפנות את הרכב משם פן ייפגע מאיזה פצמ"ר\רקטה אבל החלטתי שמול כל האפשרויות, עדיין הסככה בקיבוץ זה המקום הכי בטוח.
ואכן, מלבד ערמות של אבק ועלים בסככה, הכל שם בדיוק כפי שהשארתי. מזל שלי שסיימתי את כל עבודת הפחחות וצבע ראשוני לפני שהכל התחיל, כך שהכל נראה טוב ושום דבר קריטי לא מחליד בהמתנה.
הניתוק מהבית ובניית חיים (זמניים) במקום אחר מביאים אתגרים ללא ספק, יחד עם זאת אני מגדיר עצמי כאדם עם חוסן נפשי מאוד גבוה ויכולת מידור ותפקוד על גבול ההדחקה במצבים כאוטיים. ועדיין החזרה לסככה ולעבודה עם הידיים על פרויקט כזה שאני כל כך מחובר אליו פשוט עשתה לי טוב...כל כך טוב. חזרתי אחרי סשן עבודה לבית הזמני עם חיוך ענק על הפנים ויותר מזה עם תחושת שלמות ורוגע שבכלל לא שמתי לב שחסרה לי, משהו בי התמלא שוב.
התחלתי בקטן, קצת לסדר ולנקות, לעשות שיחזור של איפה הפסקתי ומה תכננתי לעשות. הייתי בעיצומו של תכנון וביצוע של כלוב בטיחות אפילו כבר הזמנתי צינורות מכופפים. כמה ימים אחרי שהתפננו לאילת קיבלתי טלפון ממפעל הכיפוף להודיע לי שהצינורות מוכנים....אמרתי להם תודה ושישמרו לי, כי לא אבוא לקחת בתקופה הקרובה. צריך לבדוק איתם איפה זה עומד היום.
בינתיים החלטתי להתחיל במשהו קל בשביל להתניע מחדש את בלוטות החשק:
עיגון פילטר אוויר ובניה של תושבת למצבר - מיקום פילטר הדוד ברכבים האלה הוא נושא נפוץ לדיון, ראיתי מגוון פתרונות שאנשים יישמו אבל יותר מכל התחברתי לכיוון של אמנון כאן בפורום.
עיגון הדוד על קיר האש עם פתח השירות הצידה וכך גם כל הצנרת מהחזית לקרבורטור מתקצרת והכל נעשה מסודר יותר. המחיר היחיד הוא להזיז את המצבר מהדרך.
קובץ מצורף 146343
קובץ מצורף 146344
קובץ מצורף 146345
אני מאוד אוהב שהגישה לתחזוקה של הפילטר אוויר נוחה ונגישה וכאמור מבחינת האוריינטציה של הצנרת זה ממש נראה שככה זה אמור להיות במקור. המצבר במיקום החדש עדיין נגיש לתחזוקה מבחינת נגישות לקטבים, החלפה של מצבר דורשת מעט אקרובטיקה במקרה הטוב ובמקרה הרע פירוק של הפילטר אוויר (שזה לא כזה נורא).
זהו בינתיים. מאחל לעצמי לחזור לעבודה ועדכונים שוטפים.
דבר איתי אם תרצה עזרה, אני מסתובב לא מעט בקיבוץ.
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
אני לא מבין מספיק בתחום, אבל עלתה בי מחשבה. האם מיקום פתח היניקה כל כך קרוב למצבר שפולט גזים ואדי חומצה לא בעייתי?