תגובה: טרקטורון חשמלי זה צעצוע או כלי רציני?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
אולי דיי להיות יפיי נפש??
כלי של תינוקות שלא מגיע מעל 5 קמש עם שלט להורה...
הטרקטורונים האלה מסכני חיים לילדים נקודה!
אני בעד שהיםכו אותם לחוקיים
אתה יודע מה שילד בן 13 יוכל לעשות רישיון עד 48 וולט..
אני עצמי כמעט הורדתי שני ילדים כאלה עם הרכב, שלא באשמתי
והילד שלי כמעט נדרס במושב כמה פעמים ע"י הילדים המטורפים האלה.
Sent from my M2006C3LG using Tapatalk
כמה וולט יש בקלנועית ממוצעת?
אני רוצה לראות את התובע שידע להסביר מההבדל בחוק בין קלנועית לטרקטורון חשמלי.
טרקטורון חשמלי זה צעצוע או כלי רציני?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מכיוון שהכבישים בקיבוץ נחשבים ע"פ החוק ככבישים,
תבדוק שוב מה ההגדרה הפרטנית אצלכם בחלקים השונים של הקיבוץ.
אני מכיר מקרה שדוח משטרתי על חציית קו לבן נפסל בבית משפט כי הקו צויר ע״י מישהו בקיבוץ על דרך (כביש סלול) שאינה באחריות מעצ או רשות עירונית.
יש משמעות שונה לשטח תפעולי/מפעלי ולפחות חלק מהקיבוץ אם לא כולו, מוגדר ככזה.
שווה להתעדכן מה הסטאטוס ומה המגבלות.
אין הבדל בין כביש לעפר.
ההגדרה מתיחסת ל״דרך״.
ודרך זה מה שפתוח לציבור.
היה פעם ״שטח תפעולי״ לרכבים מסויימים אבל למיטב ידיעתי גם זה הוחלף במתאר פשוט יותר לפני שנה.
נראה שבשל הבעיתיות ואוזלת היד של הרשות המחוקקת, המשטרה משתמשת באופן מאולתר בכלים המוגבלים שנותרו בידיה על מנת להרתיע.
לא ממש סגור ומוצלח אבל כנראה יותר טוב מכלום
שווה לגזור את החלק האחרון ולצרף לדיון שנפתח במיוחד לנושא.
שלום,
נראה כלי מגניב ביותר!
רציתי לדעת אם אתה חושב שזה סוג של כלי שמתאים לזוג מבוגרים?
לאחר הארכת הכסא, מתאים מאוד.
עם זאת, ומאחר ודגם ה1800 יותר מרווח מלכתחילה, הוא עדיף בהיבט הזה, וכמעט מכל היבט אחר. הוא מגיע מראש עם כסא מרווח הרבה יותר, אז במחיר של הארכת הכסא בדגם ה1500, אתה מגיע כבר כמעט לעלות של הדגם הבכיר.
אם תקרא את השירשור תבין שזה בדיוק השימוש..
Sent from my M2006C3LG using Tapatalk
תודה רבה , מהשרשור זה באמת השתמע, אגב הkidow1800 זו האופציה הכי טובה לדעתכם ? נניח עד 15 אשח (יד שניה גם סבבה, לדעתכם כדאי יד 2 או שלא כדאי לקחת את הסיכון )
לגבי יד 2 או חדש, זו החלטה אישית.
אני נגד משומש באופן כללי, אבל ספציפית לכלים מהאופי הזה, זה נראה לי עוד יותר לא מוצלח. מישהו כבר דאג להרוס את הכלי לפניך.
לגבי הKidow ,הם הרגיזו ואכזבו כמו שתואר כאן בשרשור אז קשה לי להמליץ על הכלי, למרות שלא הוא אשם בהתנהלות של היבואן. מאידך אני לא מכיר בכלל כלים אחרים. יתכן שהיבואנים שלהם עוד יותר גרועים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
הכתובת היתה על הקיר, אבל אני בספק מאוד גדול אם יקרה/ישתנה משהו בעקבות זה.
למה? כי במדינת ישראל אנחנו חיים - והילד ערבי, נו.
תנחומיי למשפחתו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הכתובת היתה על הקיר, אבל אני בספק מאוד גדול אם יקרה/ישתנה משהו בעקבות זה.
למה? כי במדינת ישראל אנחנו חיים - והילד ערבי, נו.
תנחומיי למשפחתו.
נכון ועצוב מאד שילד נהרג , אבל ילדים מתים גם במעבר חציה , גם בתאונות אוטובוס , גם בטיול שנתי, גם בדרך לחופשות משפחתיות באילת, גם בדרך לביה"ס עם ההורים ברכב , גם שההורים שוכחים אותם ברכב ב40 מעלות ו...... להמשיך?
אז נפסיק לחיות נסגור את כולם בבית ונשמור עליהם שלא ימותו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
נ
אז נפסיק לחיות נסגור את כולם בבית ונשמור עליהם שלא ימותו.
לא, אבל מכאן ועד לקבלה של ילדים בני 10 שנוהגים על כביש ציבורי, רב המרחק.
אותו הדבר עם אופניים חשמליים. ליד הבית שלי, לפעמים יש לי תחושה שהם בקורס קמיקזה.
אני לא אישרתי לילדים שלי אופניים חשמליים.
חלק גדול מאלה שאני רואה, רוכבים עם שתי הרגליים בצד אחד, על קסדה אין מה לדבר, ולרוב עסוקים בסלולרי.
איך הם שורדים? - מנפלאות הבורא
בברכה,
יוני5
אם היה יהודי צהוב-בלורית ותכול-עיניים משכונה תל-אביבית צפונית, רצוי בן של איזה סלב, במאי, שחקן, או שופט, או כוכב ריאליטי כלשהו, כבר היה מתעורר הרעש. כמו שהיה עם הבן של אבי נשר.
אבל כמו שכתבתי - הילד ערבי מכפר קאסם, אז למחרת כבר שכחו שזה קרה.
הרי מבחינת המדינה הזו, מה שטוב אצלם, זה שהם הורגים את עצמם בעצמם. ביעילות מרשימה.
אני רק מקווה שכל מי שעברה בראשו מחשבת העיוועים לקנות לילדים שלו דבר כזה, יחשוב פעמיים.
דווקא היתה כתבה עכשיו בנושא אצל קושמארו אם כי לא ארוכה.
דיברו המון על המהירות, וממש מעט על העובדה שרוכבים על זה ילדים בגיל חד-ספרתי.
כרגיל בישראל, התעסקו רק בהגדרה החוקית - אי אפשר לאכוף כי זה צעצוע. האם זה באמת צעצוע או לא צעצוע?.....
אחד המוכרים של זה הסביר שאם זה נוסע רק 8 קמ"ש אז זה צעצוע ואז מותר לילד לרכב על זה.
מוכרים את זה כצעצוע - אז איך זה מגיע ל-40 ול-50 קמ"ש?.....
מישהו כאן מוכן לעמוד באמצע שביל בפארק ושדבר כזה ייכנס בו ב-8 קמ"ש?..... 8 קמ"ש מספיקים כדי לפצוע אתכם יופי-יופי. ב-40 קמ"ש זה יהרוג אתכם. או את הילד שלכם. ומה שמפחיד אותי זה שכל ילד בן 5-6 יכול לעלות על זה ולנסוע במקומות ציבוריים.
כרגיל, צווחני "אור ירוק" והתקשורת מייבבים שצריך להתייחס לזה כטרקטורון לכל דבר.
ואז מה? יהיה לזה ביטוח ורישוי. יהיה לזה מסמך מנייר - זה מה שיהפוך את זה לפחות מסוכן?.... או שזה רק כדי שיהיו כתובות שיוכלו לשלם ולפצות במקרה תאונה?...
אני באמת לא מצפה לשום דבר מהרשויות. אבל איפה ההורים?.... לעזאזל, הם אלה שקונים לילדים את הדבר הזה!... איפה קצת, רק קצת אחריות?
להיות אב, טכנית - שהבולבול יעמוד וייתן את השפריץ ברגע הנכון בנקודה הנכונה, זה כל אחד יכול.
אבל להיות אבא ולנהוג באחריות - זה כנראה קצת קשה וקצת גדול על חלק לא קטן מהעם הזה.
מצחיק אותי קצת הביקורת הנוקבת שלך... לא חושב שהיא לא לגיטימית אגב... זו דעתך ואני מסכים עם רובה אגב... מבלי לקטלג ולהשמיץ את המוכרים...את השוטרים ואת את אור ירוק...ואת ההורים...
...אישית מאמין גם בבחינה עצמית... את עצמך אתה מבקר מדי פעם?
לתת לילד שלך או של מישהו אחר לשים צמיגים יבשים סדוקים וגמורים בני 10 על גיפ שנוסע בכביש הציבורי זה אחראי ?!
איפה האחריות כאבא? במקרה זה עלול להיות ילד עם בלורית בהיר עור ואבא טייס... והנפגע עלול בכלל להיות הילדה הקטנה של השכנים מהקיבוץ ליד... או אז מה יקרה הרשויות ירדפו את מי? או שהם אמורים היו להשקיע בחינוך ומיסוד וגביית עמלות ואגרות שקר ... כי נראה שמדריכי נהיגה...מהוללים... ומכונאי מדרכה...... ולוחמי צדק ושחיתויות... שכחו בעצמם בטיחות ואחריות מהי.. רק להרצות ולהטיף החוצה הם יודעים... לך יש גם קצת אחריות?!
לתת מתנות זה כנראה פשוט כמו להשפריץ ביקורות והשמצות לכל הכיוונים...
אם תרצה או לא, גם אני וגם אתה חלק מהעם... והמציאות שאתה מבקר יום יום... גם אני וגם אתה אחראים לה במידה רבה.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
תגיד לי, מה אתה רוצה?
כשהעולל שלך יגדל קצת, אתה תקנה לו כלי כזה?...... אל תענה לי. אני יודע שלא.
אבל יש כאלה שכן. והכלי הזה פופולרי בדיוק בקרב אותם מגזרים ואוכלוסיות וטיפוסים ש.... נעזוב. אתה יודע טוב מאוד למה ולמי אני מתכוון.
ומי שלא מסוגל לראות את הבעיה, ובכן..... קטונתי.
וזה ממש לא היה אכפת לי שהם נופלים מהכלי ונפגעים, מה שנקרא תאונה עצמית - אני רק חושש לחפים מפשע שאיתרע מזלם להיפגע מכלי כזה.
ועכשיו לזה:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
...אישית מאמין גם בבחינה עצמית... את עצמך אתה מבקר מדי פעם?
לתת לילד שלך או של מישהו אחר לשים צמיגים יבשים סדוקים וגמורים בני 10 על גיפ שנוסע בכביש הציבורי זה אחראי ?!
איפה האחריות כאבא?
אתה מוזמן לבדוק את תאריכי הייצור של צמיגי הג'יפ שלי, זה שהבן שלי נוהג בו - ואחרי זה אני מצפה ממך להתנצל כאן כמו גבר.
דרור אתה כל הזמן אומר שמתערבים לנו בחיים עם בירוקרטיה, הגבלות.. חוקים ותקנות...עמלות ומיסים...מיותרים.
שכולם בתוכנית זדונית לחלוב אותנו עד תום.
אז גם פה אתה רוצה את זה עם טרקטורוני צעצוע...? אתה טוען שאי אפשר לסמוך על שיקול דעתם של ההורים.. והמדינה צריכה להתערב .. אתה כל הזמן בוכה שגוזלים מאיתנו את חופש הבחירה והתנועה...
ביקרת את ההורים....ואתה כהורה מסרת צמיגים בני עשור לרך צעיר ותפרן להתגלגל איתם? על מה יש לי להתנצל? זה בסדר?!
זה בטיחותי? מצד אדם המטיף ומבקר ומשמיץ כל היום? אדם שבמקצועו מדריך נהיגה?! טוען לכשירותו לטיפולי מדרכה עצמיים ... ואז עושכףה דבר כזה לא אחראי מנגד? לא מבין איך זה מתכנס.... מרים גבה על שיקול הדעת וקלות הדעת או אולי חוסר ההבנה הבסיסי בחשיבות הקשר של הרכב עם הכביש או השטח. .. אז פה החוק אגב לקח מאיתנו את חופש הבחירה ושיקול הדעת וקבע שהצמיגים הללו פסולים.
ואם כמובן יש עוד דרור ברלי שמסר bf 31" שטח מלא גמורים בני עשר ...לצעיר לג'יפ הראשון שלו אז סבבה... קבל את התנצלותי, הכנה והאמיתית.
אבל אם זה נכון המקרה... בוא נפסיק את ההתנצחות הזו ותעשה מעשה אחראי בכיוון הנכון. ואין שום כוונה להתנצלות או שתחזור מהטפותיך לכל עבר..., אני מכיר אותך ואתה יודע יותר טוב מזה.
נ.ב מאוד רוצה לקנות לנהג הצעיר שלי טרקטורון חשמלי צעצוע שנוסע 10קמש בעוד שנה כשימלאו לו 3, ולא אני לא רואה בכך בעיה.