-
תגובה: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5
היי חנן
לפי הנתונים שאתה רושם ניכר שאין סיבה נראית לעין להוציא את האיוניק לגמלאות ובכל זאת הוא יוצא.
מה השיקולים?
אני מבין שוויתרת על האפשרות למכור אותו לאור מה שמוכנים לשלם עליו.
מכאן אשמח להבין את השיקולים.
תודה
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
תגובה: Article: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5, (פלוס עדכונים שוטפים עד 190000ק"מ)
היי.
מכל בחינה אוביקטיבית הרכב נראה ומרגיש כחדש אז לכאורה הכול סבאבה ואין סיבה להחליף.
אבל אם אני ממשיך אתו ככה עוד שנה הוא יגיע ל300000ק"מ ובשנה שאח"כ ל350000 וברור שמתישהו משהו יתקלקל ויהיה יקר לתיקון.
אז אני מעדיף להוציא 110000ש"ח על רכב נוסף, אמנם עם מיפרט משמעותית פחות מרשים משל האיוניק5, אבל עדיין מספיק לצרכים של נסיעה לעבודה, בידיעה שיש לי גיבוי של האיוניק עם טווח גדול, מרחב מחיה גדול למשפחה, הספק טעינה ac וdc גבוהים פי 3-4 לטיולי משפחה ולגרירות בסופי שבוע.
נסענו בבוקס והוא מרגיש הרבה מעבר לעלות שלו. הופתענו מאוד לטובה, בכל מובן.
המיפרט החשמלי שלו ממש נמוך. סוללה של 43kwh טעינה חד פאזית 6.6kw טעינה dc 50kw, אבל זה מספיק בשביל הנסיעה לעבודה, ובשאר הפרמטרים הוא טוב כמעט כמו האיוניק.
טלי תהיה עם האיוניק במקום הפיקנטו, שישמש מעכשיו את הבנות, ביחד עם הi10. להערכתי האיוניק יעשה מכאן והלאה כ15-20 אלף ק"מ בשנה.
בלי קשר לדגם הרכב שנבחר, הרגשנו שאנחנו מחזיקים בצי רכבים מתיישן, שחייב להתעדכן, אם אני לא רוצה למצוא את עצמי עוסק בתיקונים במקום לרכוב.
-
תגובה: Article: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5, (פלוס עדכונים שוטפים עד 190000ק"מ)
לדעתי יגיע למיליון קמ' בלי דרמות מיוחדות. יש כבר טסלות שהגיעו ועברו.
רענן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
לדעתי יגיע למיליון קמ' בלי דרמות מיוחדות. יש כבר טסלות שהגיעו ועברו.
רענן
למיטב ידיעתי השיא *על בטריה מקורית* זה 700,000 קמ
-
מבחינת הרכיבים הראשיים בקו ההינע, אני מאמין שהסטטיסטיקה אתך. אבל רכב זה מעבר לרק קו הינע, ומתבלה בלי קשר למקור האנרגיה.
אין אצלי סימנים לזה, חוץ משחיקה קלה בציפוי הכפתור של הקרוז :) אבל מתישהו זה יגיע. ציריות, ריפודי כסאות, מיסבים, אטמים וכו'.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
היי.
מכל בחינה אוביקטיבית הרכב נראה ומרגיש כחדש אז לכאורה הכול סבאבה ואין סיבה להחליף.
אבל אם אני ממשיך אתו ככה עוד שנה הוא יגיע ל300000ק"מ ובשנה שאח"כ ל350000 וברור שמתישהו משהו יתקלקל ויהיה יקר לתיקון.
אז אני מעדיף להוציא 110000ש"ח על רכב נוסף, אמנם עם מיפרט משמעותית פחות מרשים משל האיוניק5, אבל עדיין מספיק לצרכים של נסיעה לעבודה, בידיעה שיש לי גיבוי של האיוניק עם טווח גדול, מרחב מחיה גדול למשפחה, הספק טעינה ac וdc גבוהים פי 3-4 לטיולי משפחה ולגרירות בסופי שבוע.
נסענו בבוקס והוא מרגיש הרבה מעבר לעלות שלו. הופתענו מאוד לטובה, בכל מובן.
המיפרט החשמלי שלו ממש נמוך. סוללה של 43kwh טעינה חד פאזית 6.6kw טעינה dc 50kw, אבל זה מספיק בשביל הנסיעה לעבודה, ובשאר הפרמטרים הוא טוב כמעט כמו האיוניק.
טלי תהיה עם האיוניק במקום הפיקנטו, שישמש מעכשיו את הבנות, ביחד עם הi10. להערכתי האיוניק יעשה מכאן והלאה כ15-20 אלף ק"מ בשנה.
בלי קשר לדגם הרכב שנבחר, הרגשנו שאנחנו מחזיקים בצי רכבים מתיישן, שחייב להתעדכן, אם אני לא רוצה למצוא את עצמי עוסק בתיקונים במקום לרכוב.
אני מוכן לקחת ממך את הרכב הכי זקן בצי ;)
-
זה כנראה לא מה שאתה חושב שזה. יש אחד זקן יותר ממנו ביותר מפי שתיים. ירד מפס היצור כשחגגו למדינה בר מצווה.
-
עם כמות הרכבים הזו עוד ידרשו ממך למנות קצין רכב לצי...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
זה כנראה לא מה שאתה חושב שזה. יש אחד זקן יותר ממנו ביותר מפי שתיים. ירד מפס היצור כשחגגו למדינה בר מצווה.
אני חושב שאני יודע מה זה, ואני מאוד אשמח לחסוך לך את הטירחה שבלהחזיק אותו.
אני לא בטוח שלשחר יש רשיון לזה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
אני חושב שאני יודע מה זה, ואני מאוד אשמח לחסוך לך את הטירחה שבלהחזיק אותו.
אני לא בטוח שלשחר יש רשיון לזה.
בטוח אין לי
עזוב תיקח אתה את מה שזה לא יהיה
אני אקח את ההיילקס
שנינו נהיה מרוצים
ואפילו נעזור לחנן לצמצם את הצי המזדקן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
חנן מצא פיתרון מחוץ לקופסא למטלה המאוסה של מכירת רכב לטובת אחד חדש: פשוט לא למכור.
-
מי שרוצה לרשת את חנן צריך לפעול - יש לו שלוש בנות לחתן.
סיכוי של שליש לקבל היילקס אספנות. השניים האחרים יסתפקו בקאיה פיקנטו ויונדאי i10 :rolleyes:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מי שרוצה לרשת את חנן צריך לפעול - יש לו שלוש בנות לחתן.
סיכוי של שליש לקבל היילקס אספנות. השניים האחרים יסתפקו בקאיה פיקנטו ויונדאי i10 :rolleyes:
לא נראה שקראת את השרשור....
-
https://imageshack.com/i/pmDwODaDj
האיוניק שלי תינוק.
222000ק"מ.
96.7% SOH.
-
הבנאדם נוסע בקירוב 200 אלף ק"מ בשנה.. אפילו למונית זה הרבה.
ממוצע 550 ק"מ ליום, בהנחה שהאוטו עובד 7 ימים בשבוע 52 שבועות בשנה.
שתי טעינות ביום.
פסיכי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אני כבר לא מופתע מהביצועים החריגים לטובה של הסוללה ברכב הזה. לפני שקניתי את הרכב ראיתי מה קורה ברכבים מקבילים אחרים והתמונה שם היתה פחות מרשימה. עדיין לא מדאיגה עם נתון אופייני של כחמישה אחוז ירידה לאחר 50000ק"מ וכעשרה אחוז ירידה ברכבים עם 300000ק"מ אבל אצלי התמונה טובה בהרבה, ואני רואה שגם אצלך, מיכה. נהדר. אשמח לעוד עדכונים בהמשך.
ראיתי דיווח ברשת על בעל איוניק 5 עם 270000ק"מ ותשעה אחוז ירידה בקיבול. אין לי מושג איך הוא מתנהל עם הסוללה ויעדי הטעינה.
עדכון לכבוד יום הולדת 90,000 ק"מ ו40 חודשי שימוש:
ה SOH עדיין 100%.
ראוי לציין שהורדתי את הטעינות הרגילות ל70%, טוען יותר מזה רק כשצריך.
סוללת ה12V עדיין המקורית, ללא בעיות כלשהן.
ה ICCU (עדיין??) מקורי.
צמיגים עדיין מקוריים.
לראשונה שילמתי על טיפול, לקחו 1500 ש"ח מוגזמים בעליל על החלפת נוזל בלם, פילטר מזגן ועדכוני תוכנה (ריקולים אני מניח), הכל ביחד שעה וחצי עבודה.
רשמתי לפני לחפש מוסך מתחרה באיזור רחובות לטיפול הבא שיכלול את החלפת נוזל הקרור של הסוללה.
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מרשים מאד, מסתמן כאחלה רכב.
מה העלות של החלפת בטריה כזו?
-
145000ש"ח לפני עבודה, וכולל מע"מ.
לא רואה הגיון בהחלפה כזו, אלא אם יונדאי לקחה את זה על עצמה, כמחווה לחבר מועדון ישבני הפלדה.
יותר זול לקנות איוניק5 אחר, טרי יותר, ולמכור את שלך לברזל.
-
אחרי שמוציאים את הבטריה זה הולך לפח הכתום, לא?
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YoavR
אחרי שמוציאים את הבטריה זה הולך לפח הכתום, לא?
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
צובעים בכחול ומשקיעים ליד היתוש.
שונית חדשה.
זה אקולוגי, לא?