הבעיה שלו לא הייתה הנעה אלא עודף ציפה. עדיין גלגל 31 לא יגע בקרקע כל הזמן.ציטוט:
נכתב במקור על ידי ERAN NO 1
Printable View
הבעיה שלו לא הייתה הנעה אלא עודף ציפה. עדיין גלגל 31 לא יגע בקרקע כל הזמן.ציטוט:
נכתב במקור על ידי ERAN NO 1
ברוך, אם אני זוכר נכון (שרשור ארוך - לך תזכור;) ואין לי כח לחפש) אתה לא מתכוון להשתמש ברכב לתחרויות מהירות למיניהן (אמרת שאתה הולך לבנות טרופי טראק בשביל זה).
אם אכן כך המצב, האם עדיין יש למושב הנווט זכות קיום? לא נראה לי שהוא שימושי במיוחד בתחרות עבירות - עדיף שירוץ לפני האוטו ויכוון או שפשוט יסתכל מהצד :D
גלעד
איך שכחת את מסעות הניווט של קרוס קאונטרי טרופי??ציטוט:
נכתב במקור על ידי Gilad
מיקי יוציא עליך חוזה....8)
הרכב נועד אמנם גם לאקסטרים, אך בעקר כוון לירקון טרופי וכאלה מסעות ניווט ועבירות,
שבהם הכרחי נווט טוב, לסיפור דרך או כל ניווט אחר, שכן הוא יכול להגיע למהירות סופית של
קרוב ל - 120 קמ"ש.
ופה בדיוק אתה צריך לענות לשאלת התמרון - הרכב שלך יכול לתמרן בירקון הצפוף? בין המסלעות?
מה עם מודיעין? אם היו לי תמונות של המכשולים , הייתי מעלה בפניך שאלה על כל מכשול , כי כמעט בכולן יש צורך בסיבוב פרסה צר ביותר ואו דריסת סס"לים.
המכשול ה"כמעט" קבוע שלי - השמאלי ביותר , עולים למעלה , ופורסים על העץ, אחרי שעולים קיר סלע חלק שאותו אין ספק שתעבור נוכח האורך של הרכב. הקטע של הפורסים היה מאד גבולי לעידו שלו יש רכב יותר קצר ועם היגוי אחורי - אז לך ? וזו רק דוגמא של מסלול אחד.
קח עוד אחד - בתל-עדשים , שוב המסלול שלי (הראשון ברשימה) , שפ"צ רציני (מוש מפרויקטים נשען על הרכב) וקצר ביותר - איך שם ?
שלא תבין לא נכון , הרכב מדהים וללא ספק יאכל כל אתגר , אבל אני מתפלא על הייעוד שלו, במיוחד נוכח הנסיון הרב שלך בשגעונות של מיקי וההוכחה שלך עם הצפרדע הקטנה לעומת הגדולה הראשונה...
ניחא, נחכה ונראה - אני שם עם החותמת , מחכה לך במכשול הבא :-)
דרך אגב , בסרטונים רואים בבירור את הצורך בגלגל-עזר הזה וללא ספק שגלגל יותר גדול כמו 31 היה מועיל אף יותר נוכח החבטות שהוא חוטף בכל מכשול.
זהו, אני נכנע. התשת ועייפת אותי עד מוות עם ענין התימרון המז..... הזה.
בוא נעזוב אותו כבר, ונראה מה יהיה, אם וכאשר יהיה בכלל איזה אירוע,
דבר שדי מוטל בספק כפי שהדברים נראים כיום.
סביר יותר שבסופ"שים תמצא אותי עם צמיגי כפות חורש דיונות ברייסים וקופץ על גבעות,
מאשר מתחרה בליגה שעוד לא נולדה.... :-( .
למה לא יקרה בקרוב ? לא קיבלת את המייל שלי ? רק חסר לקבוע את הלוגו ותצא הזמנה.
חוצמזה , לא שילמת דמי חבר אז גם ככה אתה לא במועדון :mrgreen: :mrgreen:
מה היה לנו?
רכב ארוך מדיפנדר\היילקס "רק" בעשרים ס"מ אבל עם היגוי אחורי..
אני רואה רק יתרון על רכב רגיל במימדים מקבילים-בטח מול ההגה משאית של היילקס או דיפנדר ששניהם +\- באורך דומה.
אתה רואה את הרכב הזה באתגרים רגילים שרכבים רגילים ואפילו משופרים עוברים - לא בתחרויות ולא בתחרויות עם מיקי יוחאי... תקן אותי אם אני טועה...ציטוט:
נכתב במקור על ידי ד ו ר ו ן
אבל בוא לא ניקח את זה לשם, זה סתם יסיט את השרשור לכיוון לא קשור.
הרכב מדהים , היוצר מדהים , יש עוד דרך ארוכה עד למוצר הסופי ויש עוד בחינות - נחיה ונהנה.
ערב טוב לכולם אני רוצה לשאול שאלה אחת למה אתה לא מזמין את ה44 אינצ שלך לנסוע לידך גם בשביל הכף וגם כדי לאתגר אותך כי זה ברור ששנים שיכולים להגיע למעברים ומכשולים מענינים זה תמיד יותר טוב להתראות ברוך תן לי הודעה ואני יגיע
כבר דיברתי עם מיקי בענין זה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי dbaruch
הוא אמר שידאג למסלול חביב שיתן מענה לך ולי גם יחד.
דבר איתו ותן לו תזכורת - מבחינתי, אפשר שיש-שבת בשבוע הבא. בסופ"ש הקרוב אני רוצה
לצאת שוב לדיונות, וגם לשם אתה מוזמן עם ה - "44 שלי(לשעבר).
אם יש לך או למיקי רעיון לגבי דיונות יותר קשות ממה שיש באזור חולון-ראשון(ויש שם כמה קירות רעים),
ספרו לי על זה.
קבענו?
ברוך שלום,
בעוד אנו יושבים ב"סיעור מוחות" (אפשר לחשוב איזה מוחות) במשרדו של גיא רפאל, ותוהים על היתרונות והחסרונות של החרגול, למול רכב בתפיסה ה"קונבנציונלית", עלה הרעיון להפגיש בין הרכבים.
לא למטרת הוכחה למי יש גדול יותר, כי אם להשוות בין שתי התפיסות.
להעמיד את הרכבים בסיטואציות זהות, ולהבין הלכה למעשה איפה היתרונות של כל אחד ואיפה החסרונות.
נשמח לקיים מפגש כזה בתאום.
להשתמע,
טל חפץ
בשם גיא רפאל.
בלי לפגוע בכבודך, ועד כמה שאני זוכר, גיא לא אילם וגם עם טלפון הוא מסתדר לא רע.
אם הוא רוצה למסור לי משהו או לדבר איתי, הוא יודע יופי איך לעשות זאת, ותאמין לי שהוא לא זקוק למתווכים או למישהו שידבר בשמו, לא הוא, לא אילן ולא מאיר, והוא בטח לא צריך ליצור איתי קשר דרך פורום!
חוץ מזה, אם בכל זאת אתה מייצג אותו, אז אני מבקש שתמציא לי יפוי כח חתום.......:mrgreen:
טוב נו, אתה יודע, אחד קורא, אחד מקליד ואחד מנסה להבין, ולך תאסוף את כולם יחד ביום חול...
ויפוח כוח !? חה, אתה רוצה גם אחד שיודע לנסח ??
המסר הועבר, נראה אם זה שמחייג הגיע היום.
טל.
תמונות מהחורשן היום, 07/09/07. במלה אחת, היה כיף. הפעם הראשונה שטפסתי קיר (לא קשה במיוחד, אבל עדיין) עם החרגול. היה פשוט מגניב.
תודה רבה לגיא שלקח אותנו לקירות והכין לנו קפה.
נראה כמו טיול בשוויץ עם כל הלבן הזה מסביב :D
העיקר שנהניתם.
חחהה ... תודה לי ?
תודה לכם, לצפרדע שהיה כבוד להכיר סוף סוף ולך שעשית לי סיבוב ברכבת השדים ...
תודה גם על השינוע של הרדיאטור :-)
רכב מדהים, אין ספק. נוח בצורה מפתיעה מאוד ( לעומת ההיילקס הכל נוח אז ... )
תודה.
לא ראיתי תגובות כלשהן לסרטונים, ולכן אני מניח שלא ראיתם דבר מה מאד מענין וחשוב-.
מי שיבחן היטב את הסרטון הרביעי, בערך באמצעו, יוכל להבחין בבירור כי הגלגל האחורי ימני לא מסתובב, ומה שמזיז את הרכב הוא בעקר 4 הגלגלים הקדמיים.
הסיבה לכך פשוטה - הציריה החיצונית הקצרה של הדנה 60 נגזרה די בהתחלת היום, והרכב נסע רוב הזמן על גלגל אחד מאחור אבל בעקר על 4 הקדמיים.
העליה של אותה מדרגה חלקלקה מפודרה, נעשתה למרות השבירה, והאמת היא שבאותו רגע לא כל כך הבחנו בכך, והיה צריך קצת יותר תנופה כדי לעלות.
אני מאד מרוצה מכך, מכיוון שזה מוכיח לי שהקונספט של שני סרנים קדמיים עובד טוב ומאפשר ביצועים סבירים גם עם גזירה כזאת מאחור, ואני היום יותר משוכנע שסטאפ כזה עדיף על שני סרנים אחוריים ואחד קדמי.
אני מניח ששום רכב 4x4 "נורמלי" לא היה יכול לטפס מדרגה כזאת עם ציריה גזורה מאחור, והיכולת הזאת אמורה לאפשר לרכב להמשיך ולתפקד באופן סביר גם בתוך מכשול לא קל.
הלקח העיקרי, כמובן, הוא לדאוג לכך שהציריה החיצונית של הדנה 60 בעלת 30 השיניים(כמו למעשה ציריה רגילה של דנה 44!!!) תוחלף במהרה לציריית כרומולי עבה יותר עם 35 שיניים.
הקשרים באמריקה כבר התחילו לעבוד בכיוון....;)
אם אתה רוצה התיחסות .. אני אתן לך התיחסות :-)
אוטו כזה, שיש לו 50% יותר גלגלים .. עושה הרבה יותר מ 50% יותר אבק בזמן נסיעה ...
:twisted:
ותדאג להכין איזה חלון קידמי, לפני שתוציא לנהג איזו עין.
נ.ב.
מר ליזרד היקר, כשעלית את העליה עם גיא, עשית את זה עם ציריה גזורה מאחור.
כל הכבוד - אני גאה בך....8)