תגובה להודעה: VW type 2 טרנספורטר קמפר (פרוייקט שיפוץ חדש מתחיל)
ועכשיו, אחרי אבן הנגף הזו שהוסרה, נשארו לי כדי לסיים את השיפוץ:
השלמת מערכת החשמל, כולל חשמל בית, מצבר שני, מטענים, ממיר, וחיבור אביזרים בדשבורד (וכיוון שאני עוסק בזה באופן כלשהו גם ביומיום, אני מנחש שזה ייקח הרבה מאוד זמן)
פינישים למערכת המים - חור ניקוז וכנראה הוספת מסננים
פחים תחתונים מתחת למנוע - החלקים היחידים שחסרים במערכת הקירור
צביעה וסידור של פגוש אחורי
צביעה של הוילונות שאיבדו צלם וילון
התקנת מצלמת רוורס וחיישנים (זה יבוא עם הפגוש)
מסגרוּת - חיזוק תושבת הגלגל מקדימה, מדרגות צד
תיקוני פחחות קלים
ו... אז השקה.
אסף.
אסף,
לפני חודש בביקור מולדת ראיתי את האקזמפל בת"א,אם אני לא טועה ליד בית ספר #####.נחמד,אבל כתימני ממוצא גרמני לא מקובלת עליי החלודה שראיתי בקנטים-נא לתקן.גם הצמיג ספר לא משהו.
לידיעתך כל בעל רכב VW בדויטשלנד הינו באופן אוטמטי זכאי לשרות דרך חינם,כך שאם אתה נתקע תתקשר.
ראיתי פה כמה אקזמפלרים יפייפים של הרכב הנ"ל.
האמת,פרויקט תענוג
דרור הראל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לא הבנתי איך, למען השם, אלומיניום עם הדבקה של פורמייקה, יראה מקורי..??
יש לך תמונה של משהו דומה?
אסף.
לא אבל אני מוכן לייצר לך:)
עידו
נו, דרור, באמת.
מילא שגדלנו במרחק שני רחובות, אבל כשאתה בחופשת מולדת עובר לידי, אתה לא נכנס לקפה? בירה? גת? משהו?
החלודה תטופל. יש דברים יותר דחופים, ואני מניח שהפחחות תהיה במרץ (כי אז יש טסט ונעשה סיבוב ב"דרך השטח בשרון", ששם הפחח נמצא). אבל תודה על הדאגה.
אסף.
בטח אסף,
אם הייתי נכנס אליך,הייתה מבקש ממני לנקות לך את הבית ולקטוף את התפוזים בפרדס.
דרור הראל
כל אחד והתפקיד ההסטורי שלו...
;)
(ומי שלא מבין - לא נורא)
אסף.
נדמה לי שזה היה קטיף כותנה, לא תפוזים ... :roll: ;)
אייל
אצלנו במושבה זה היה תפוזים. עצוב, ואמיתי לגמרי.
אבל כבר ממש סטינו מהנושא.
אסף.
[התקנת מצלמת רוורס וחיישנים (זה יבוא עם הפגוש)
אסף.[/QUOTE]
אני מכיר אחד מומחה שמתקין מצלמות וחיישנים (לא מהזבל הסיני אלא משהו איכותי) אם תצטרך עזרה :D
צר לי. אצלי רק זבל סיני.
שבת... תחרות קרוס קאנטרי... הקמפר יצא לרעות בשדות. ועכשיו, עם ארבעה בולמי קוני - איזו מכונת שבילים! איזה גיהוץ! איזה כיף!
שבילי כורכר, שלוליות, קצת בוץ -והוא - נהנה. וגם אני...
אבל אי אפשר בלי להתבאס - הנורה של הבלמים נדלקה - אבל רק כשלחצתי על הדוושה... אבל הרכב בולם טוב, והדוושה לא יורדת נמוך מדי - ומצד שני חסר הרבה נוזל במיכל. אבל אין שום נזילה למטה. טוב, הוספתי נוזל, ונראה שהכל בסדר, אבל אני לא נוסע לשום מקום עד שנברר היטב מה קורה. אגב, יכול להיות שזה בגלל שחיקה של הרפידות הקדמיות, ש"עולה" בהרבה שמן שחונה בקליפרים. בכל מקרה הכל ייבדק.
אסף.
היי אסף
תבדוק גם שאין נזילה לתוך הבוסטר ולכן אתה לא רואה נזילה חיצונית.
רפי
הכל ייבדק. אבל זו כמות די גדולה שחסרה - לא יהיה לה מקום בתוך הבוסטר.
מצד שני הרפידות הקדמיות בנות 20 שנה, וכשאני משחזר את הנסיעה כמה עשרות קילומטרים לפני שנדלקה הנורה, התחילו רעשי "מתכת על מתכת" מהקליפרים הקדמיים - ולכן אני לא פוסל מצב של שחיקה ברפידות הישנות בצורה כזו שהרבה שמן ירד לתוך הבוכנות של הקליפרים.
בינתיים, הבוכנות האחוריות חדשות, הצנרת הגמישה מאחור חדשה. יש לי אם יהיה צריך ערכת שיפוץ לקליפרים הקדמיים, רפידות קדמיות חדשות, צינורות גמישים חדשים לקדימה, בוסטר ראשי חדש.
אז אני מוכן לכל תרחיש..
אסף.
בשעה טובה חיברתי את החיישנים לשעון של האווירון. בהתחלה הקריאות היו מאוד מוזרות עד שעליתי על זה שחיברתי את החיישן של הטמפרטורה ללחץ ולהיפך... עכשיו אפשר לראות בזמן אמת מה הקריאה של שני החיישנים, והלוק המודרני זה גם משהו..
את עניין הבלמים צריך לפתור עד הטסט, אז אני אקדיש לזה מרץ בסוף השבוע אם לא יהיה גשם..
ואגב טסט, גם לי, כמו לכל בעלי רכב האספנות עם טסט בחודש הבא, משרד הרישוי לא שלח את הרשיון לחידוש. התקשרתי, ונערת הטלפון הבטיחה ש"שולחים עכשיו". בסדר.
ויש גם חבילה חדשה שהגיעה - עם פעמיים פילטר אוויר. כמה הסתובבתי בין חנויות החלפים בתל אביב, עם רשימה מפורטת של כל המק"טים מכל היצרנים שיכולים להתאים... וכלום. בחנות של פז'ו שלחו אותי לצרפת, בחנות של פיאט אמרו מכוניות כאלה יש רק באיטליה, בפולקסווגן לא הבינו מה נפלתי עליהם, והפרסים הרימו טלפונים לכל האזור, ואין. 10 דולר מאוחר יותר, עבור שני פילטרים, ועוד 20 על המשלוח, ואני מסודר לפחות ל40 אלף ק"מ הבאים עם FRAMים בעלי המק"ט המקורי. הוצאתי את הפילטר של הפז'ו שלא בדיוק התאים, והיה מכווץ מפחד בתוך הבית, הרכבתי את הפילטר החדש, ויותר אני לא מפחד מאבק דרכים.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
עד שעליתי על זה שחיברתי את החיישן של הטמפרטורה ללחץ ולהיפך... אסף.
אתה מפוטר ;)
חנן, קצת סובלנות... שני חוטים באותו צבע.... לא חכם מצדי, אבל לא נורא...
אסף.
כל גנב מתחיל יודע להסתדר עם חוטים באותו צבע - ראה ערך איצובילייזר /קודנית ושות' :D
פעם הבאה תתקשר למומחים :twisted:
אתמול "הפקרתי" את הקמפר לכמה ימים במוסך... כמו שכבר הבנתם הכל אני עושה לבד, אבל שני דברים שאני לא יכול הם הכנה לטסט (כי חייבים מוסך) ופחחות (כי אין לי ידע וכלים ואני לא רוצה לבזבז זמן וכסף על ללמוד בשביל שלושה וחצי חורים).
אז עוברים עלי ימים של חרדה לגורלו של הקמפר האמיץ, ואני כולי תקווה שעוד כמה ימים הוא יהיה יפה יותר ובריא יותר, תודות לשעיה הפחח במוסך של ניר. בינתיים אני לא ישן בלילה, אפילו שאני יודע שהוא בידיים טובות...
אסף.
מחזיקים אצבעות לגורל הקמפר .
מה כוללת עבודת הפחחות , תיקונים בלבד או צבע מלא ?
רק כמה נגיעות. דרור הראל כתב שהוא לא מרוצה ממצב המרזבים, אז לא יכולתי להשאיר אותם ככה. ויש 3 נקודות חלודה "קשות" (חור או התחלה של חור) ועוד כמה שטחיות. אני לא בעניין של פחחות וצבע להכל, כי זה המון כסף, והרכב ייסע ויחנה בעיר... חבל. דווקא צביעה קומפלט אולי אני כן אעשה לבד- כי את זה לא בשמיים לעשות מבחינת ידע וציוד... אבל עוד כמה שנים.
אסף.
אתמול והיום - טיול קמפינג ראשון - ובהרכב משפחתי מלא - בקמפר.
עדיין לא הכל גמור, וזה טיול "טרום השקה" כדי לבדוק מה עוד צריך לעשות.
נסענו ליומיים ב"ארץ הקסאמים", חבל אשכול - אזור מקסים של שדות רחבים והמון אוויר, על סף המדבר. נסענו בכביש, נסענו בשבילים, אפילו נסענו בבוץ, והVW הקשיש הראה שהוא נהנה.
ביום נחנו בצילו, בלילה ישנו בתוכו - שניים במיטה שלמעלה ושניים במיטה שלמטה, כמו שאמור להיות.
הדבר המדהים הוא התגובות בכל מקום - לא ייאמן כמה אנשים ניגשו אלינו ושאלו שאלות. מבטים בכל רמזור ומכל מכונית שעוקפת, שיחות בכל עצירה. האמת? לא ציפיתי.
עוד דבר נהדר הוא האיוורור המקורי - דרך המשולשים והתריסים מתחת לחלון נכנס המון אוויר קריר. נכון שלא היה מאוד חם בחוץ, אבל יניקת האוויר היא ממקומות של לחץ נמוך, והוא קר יותר מטמפרטורת הסביבה. גאוני.
אבל לא פחות חשוב - הדו"ח הרשמי של ה"הרצה", עם המלצות שייושמו עד ההשקה המתוכננת די בקרוב (במושגי הזמן שלי)..
קודם כל, זו הנסיעה הארוכה באמת הראשונה שלנו עם הקמפר, כביש מהיר במהירויות של 90-100 (קמ"ש), ובסוף הנסיעה המנוע לא חם, לא איבד שמן, והמשיך לנגן כרגיל. הוא גם יבש, אין נזילות. זה אומר שמי שסגר אותו אחרון עשה עבודה לא רעה בקטע הזה (למרות פדיחות איומות בדברים אחרים), ועם כל הגומיות שאני החלפתי, ההחלטה לא לפתוח את המנוע נראית כרגע נכונה.
דרך אגב, התצוגה של הטמפרטורה ולחץ - נהדרת. אולי זה לא מכוייל פיקס, אבל קל לראות מגמות ולעקוב. אם יהיה משהו חריג, מייד שמים לב. משהו חריג זה למשל שהחוט של החיישן טמפרטורה נתפס באיזה עשב ויצא מהמקום (הוא בתחתית המנוע) ומייד רואים שאין טמפרטורה. דורש שיפור.
לא הכל טוב - אחרי נסיעת שטח, פתאום ובלי התראה, אני שם לב ששוב חסר חצי מיכל של נוזל בלמים, ואין שום נזילה נראית לעין. מילאתי והעניין לא חזר. כנראה שיש נזילה שלא נראית לעין - דרך המשאבה הראשית לצד הוואקום (זה המקום היחיד שיכול להיות). אני חייב לציין שגם בפעם הקודמת שזה קרה, זה היה אחרי נסיעת שטח. יכול להיות שיש עניין של זווית או גובה יחסי בין צנרת הוואקום לצנרת הבלמים. אבל זה לא משנה - המשאבה הראשית החדשה כבר מחכה. בכל מקרה אני אבדוק שוב את המשאבות בגלגלים (מאחורי הגומיות) ואת הקליפרים, לוודא שזה בכל זאת לא הם.
מה עוד?
מערכת החשמל הפנימית עוד לא גמורה, כידוע, וצריך לתת גז ולגמור עם זה.
ריפודי דלתות - מהקדמיות נכנסת רוח, הפורמייקה על האחוריות סדוקה ושבורה. אי אפשר ככה.
רדיו!! רמקולים, חיווט, די פשוט - אבל צריך לעשות.
ניקוז לכיור (חור ברצפה... כואב), ועל הדרך אולי אני אעשה גם יציאה על הדופן לחיבור לטוש (מקלחת שטח).
תיקוני פחחות - לא הספיקו לעשות, ובשבוע הבא נחזור לפחח שייתן את הכמה שעות עבודה.
חימום - חייבים משהו ללילות. אני עדיין מחפש מחמם גז שמתאים לקמפרים במחיר סביר.
מצלמת רוורס...
ליישר את הפגוש האחורי ולצבוע אותו לבן
ואת הג'נטים הקדמיים באפור כהה כמו האחוריים.
מדרגות... חיזוק למתקן של הספייר...
זה נראה הרבה אבל זה לא המון - ולפני חודש עמוס (חו"ל, מילואים) אז אני מקווה שאני אעמוד במה שקבעתי לעצמי וההשקה תהיה לפני הקיץ.
אסף.