חברים,,,,,
יש לי רעיון /הצעה,,
לקיים מפגש של ג'יפאים ואנשי הרשות בראשותו של מר פלד, מפגש שבו כל אחד יציג את דעתו/טיעוניו וכו' ,,,ונראה לאן נגיע !
לפני מספר שנים היה מפגש כזה עם ה"פלג הצפוני" של הרשות באלון הגליל.
מאחר והצעתי,,,,,מוכן גם לארח.
Printable View
חברים,,,,,
יש לי רעיון /הצעה,,
לקיים מפגש של ג'יפאים ואנשי הרשות בראשותו של מר פלד, מפגש שבו כל אחד יציג את דעתו/טיעוניו וכו' ,,,ונראה לאן נגיע !
לפני מספר שנים היה מפגש כזה עם ה"פלג הצפוני" של הרשות באלון הגליל.
מאחר והצעתי,,,,,מוכן גם לארח.
מה תהיה התכלית של המפגש?
למיטב התרשמותי הם אוכפים את החוק ככתבו וכלשונו פלוס מינוס זיופים קטנים.
מה שצריך להשתנות זה אולי החוק וזה ממילא לא בסמכותם.
ולעניין גבולות השמורות העמימות אינה מקרית
בועז, מאחר והתרשמותי שונה מהתרשמותך (:,, ומאחר ועל פי השאלות שעלו כאן יש עוד מספר "אי הבנות",,
אפשר במסגרת "שיחות ללא תנאים מוקדמים" לפחות להבין צד אחד את השני,,,אפילו ללא הסכמה.
אל תהיה נאיבי - הם אלה שדוחפים לרובם המכריע של החוקים - כך "מערכת" יוצרת לעצמה כוח ובסיס קיום ו"אוספת" סמכויות" ותקציבים לאכיפתם ובאופן כללי, אתה הבסיס לקיומה...
גם אני קראתי בשקט וגם אני לא ראיתי שום תשובות אמיתיות/מספקות ולא נראה לי שגם נקבל - יש רק גישה פאטרנליסטית של "בואו נסביר לכם למה צריך להיות בדיוק ככה ולמה זה חשוב".
עם כל הכבוד (ובאמת יש לי כבוד, הן למטרה והן לעוסקים במלאכה), אנחנו, כך אני חושב, לא בכיתה ו' ולא צריכים להסביר לנו את החשיבות בשמירה על הטבע ולא איפה מוצאים את גבולות הגיזרה של שמורה כלשהי - את "הצד של רט"ג" מכירים והוא חשוב ואוטופי וחד צדדי ולא נראה לי שאלדד נמצא במצב אובמקום שהוא יכול ורוצה לשנות זאת...
לכן "השמצתי" אותם וכיניתי אותם "העושים בקודש" - חדורי אמונה בצידקתם ונכונות דרכם, שכל דבר אחר בכלל לא בא בחשבון.
נתתי דוגמא את נחל פרצים, מישהו כתב פה על פלמחים, יש גם את תל ברוך ו"סי-אנד-סאן" ועוד כל מיני מקומות וחוקים שכאילו מדמים את הנהוג בחו"ל (מישהו כתב פה, באדום, שקמפינג ובישול ושהיית לילה ודריו (חו"ח) אסורים גם בכל מקום אחר בעולם, בשמורה - לא ברור לי מאיפה האמירות הנחרצות האלה...) ואת ארסוף (שנמצא ממש בתוך שמורה אבל...) ועוד הרבה מקומות אחרים, שמצבם ישאר כמות שהוא ואלדד לא יכול ולא רוצה ולא חושב שצריך לשנות.
כמו שאמרתי,אני נותן לאלדד, קרדיט על היוזמה ועל הנכונות "להופיע" ולהשתתף ב...לא יודע אםניתן לכנות את זה דיון אבל אני לא מתבלבל לרגע - מלבד נקודות ב-P.R., הרבה לא ייצא מזה..
אלדד, במידה והיית בוחר להתייחס בתגובותיך הנדירות בשרשור לשאלות הענייניות שהוצגו, ובמקביל מתעלם (לפי שיקול דעתך) מהתגובות העוקצניות היית יוצא גדול.
משבחרת להתייחס (בצורה אישית) בעיקר לטענות האישיות ולא לעקרוניות, אתה מפסיד את אחרוני הקליינטים הפוטנציאלים של השרשור הזה.
בתור אחד שניהל המון שעות שיחה עם נציגי רט"ג כאלה ואחרים, חלקם אף חברים אישיים יקרים, אני חייב לומר לך שעד עתה השירות שאתה עושה למטרת הדיון לא טוב.
מנסיוני, השרשור הזה עד עכשיו הרבה פחות מועיל מכל שיח עם גורם רט"ג זוטר בשטח.
קח את זה ברמה המקצועית כחומר למחשבה.
יונתן.
גם בעיני לא כ"כ מצא חן ה"עור הדק והעדין, שאלדד הפגין אבל..
בו ניקח את ההמלצה שלך בעצמינו - נתעלם מ"פניות אישיות" ונראה מה בכ"ז יש לנציג להגיד..
שלא יעלה התירוץ ש"לא היה לו עם מי לדבר"...
כאמור, אני סקפטי ופסימי וכמו רובינו (הסקפטים והפסימיים) מקווה שיוכיחו אותי... טועה.
אלדד.
מקווה שנהנית ונחת בחופשה - מגיע לכולם.
עכשיו.. לעבודה.. פה.
יש משהו פרודוקטיבי להגיד/להציע/להסביר?
שאלה חדשה (מניח שלא דרוש זמן רב על מנת לספק את התשובה):
גן השלושה, הסחנה, הנו באחריות משותפת של הרט"ג ומ.א עמק המעיינות. להבנתי, אחריות משותפת = שההכנסות מהאתר מתחלקות בין שני הגופים.
מכיוון שתקציב הרט"ג מגיע מהמסים שאני וכולכם משלמים, משמע שעלויות התפעול של גן השלושה מגיעות גם מהמסים שלי (תשתיות האתר, עובדי רט"ג שעובדים בגן וכד').
מדוע אם כן, תושבי מ.א עמק המעיינות (ורק הם, מתוקף היותם תושבי המועצה), נהנים מההכנסות של האתר בעוד שאת עלויות התפעול שלו אני מממן (בין היתר).
במילים אחרות, אני מממן את תושבי מ.א עמק המעיינות גם אם בכלל לא נכנסתי לאתר (מכספי המיסים שלי ולא מעלות הכניסה).
(ואני מבקש לא לערב את נושא סגירת הנגישות של שאר אתרי המועצה המדוברת לציבור, לצורך הדיון זה לא רלוונטי)
יונתן, מעניין מה שאתה אומר.
מצאתי את זה ברשת.
יכול להיות שהמועצה תרמה שטחים משלה לטובת הפרק ויחד עם הרטג מתחלקים ברווחים מהתפעול.
-----------------
הגן הלאומי הוכרז ככל הנראה לפי תוכנית ג/665. תוכנית זו, שאושרה בדצמבר 1966, מייעדת 128 דונם לגן הלאומי.
בנובמבר 1968 אושרה תוכנית עדכנית יותר, תוכנית ג/867, המגדילה את שטח הגן הלאומי ב- 11 דונם נוספים בהם ממוקם המוזיאון הארכיאולוגי.
עם זאת, ככל הנראה הרחבת הגן הלאומי לא הוכרזה מעולם, הגם שבאתר רט"ג מצוין שטח הגן הלאומי (ללא ההרחבה) כ- 139 דונם.
במאי 1974 הופקדה להתנגדויות תוכנית ג/1870 שמטרתה להרחיב את הגן הלאומי ולכלול בו את עין חיים הסמוך (כחצי ק"מ מערבה). תוכנית זו לא אושרה מעולם, אולם גם לא נדחתה עד היום.
אתר חומה ומגדל, אינו מהווה חלק מהגן הלאומי, למרות המעבר החופשי בינו ובין הגן הלאומי, ושטחו 8 דונם הנכללים בתוכנית המתאר של קיבוץ ניר דוד, תוכנית ג/7470.
אנשים,
כל עוד מקבלי ההחלטות הגיעו מהשטח (פקחים) או שימשו כבעלי תפקידים ברשות אין מצב שיהיה שינוי.
לא תצליחו לשנות את קו המחשבה שלהם שאיתו פיתחו והעבירו אחד לשני במשך שנים.
עד שלא יגיע לרשות מנהל חיצוני ממגזר אחר במשק שיהיה עם ראש פתוח להבין את הצרכים של המטיילים כלום לא יעזור,
לא פגישה ולא פורום יגרמו לשינוי החוקים והכללים הקיימים.
לצערי עד אז כל חודש ימשיכו לסגור אזורים נוספים ויצמצמו לנו את האפשרויות לטייל.
למה? כי הם פשוט יכולים ואין אף אחד שיכול להתנגד!!!
העניין הוא שלאורך השנים היו לא מעט ראשי רשות שמונו כמינוי חיצוני.. ולא צמחו מבפנים.
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
רק שכחת משהו קטן , מינוי לתפקידים כאלה זה בד"כ קומבינה וסידור עבודה לחברים ומקורבים ...
כך שאותו ממונה עסוק בפיתוח הקשרים הקומבנטוריים שלו (מרכזי מפלגה וכדומה) ומשאיר לפקידות לעשות כרצונן.
כך שאין שינוי במקרה הטוב, במקרה הרע מתעמרים בפראיירים שממנים להם את המשכורת.
רענן
לא שכחתי לרגע.
זה רק מחזק את דברי קודמי שמי שכנראה באמת מנהל את עצמו בשטח הוא דרג השטח, ללא יד מכוונת אמיתית ואחידה מלמעלה.
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
מסתבר שהפקחים שונאים שנאת מוות גם את רוכבי האופניים,
מסתבר שיש מקומות שמחייבים את רוכבי האופניים לקחת אותם ביידים שחס וחלילה לא יעשו קוליסים בחול.
למה? כי מבחינת החוק אופניים הם כלי רכב לכל דבר.
להלן ציטוט מפורום רוכבי אופניים:
"לנו, כרוכבי אופניים וכאוהבי טבע אין סיבה לצאת נגד הפקחים.
אבל לצערנו המצב בעייתי, ומי שאחראי לו זה פקחי הרט"ג במספר אזורים בארץ (בעיקר בדרום).
אותם פקחים מונעים ע"י שנאה תהומית, שורשית, אידיאולוגית ארוכת שנים לרוכבי אופניים.
השנאה הזו גורמת להם להשקעת משאבים גדולים לנסות להלחם בתופעה "המוזרה" של רוכבי אופניים בשבילי אופניים (סינגלים).
בין היתר מארבים, ציוד תצפית, ואפילו פעולות בלתי חוקיות מצידם.
להשגת המטרה הם מצאו תקנה ארכאית ולא רלוונטית לכלום המגדירה אופניים ככלי רכב (כלומר אופניים = ג'יפ בהיבט איפה מותר/אסור להיות). "
עוד כמה דוגמאות לכך שהפקחים דואגים להרחיק את המטיילים משמורות הטבע.
בגלל חוק מנדטורי: רוכבי אופניים נקנסים ביותר מ-600 שקל על רכיבה בשמורות טבע
רוכבי האופניים בדרום נגד רשות הטבע והגנים
תקנות רכיבת האופניים בשמורות הטבע