השרשור הטה את הכף!?
לא מחיר השוק השלילי של דיסקו 1?
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
Printable View
כמו שאמרתי בתחילת השירשור - אנשים רעים וקנאים!!!
שלמה, שיעברו לך מעל הראש, הרוחות הרעות המנשבות פה.
בסופו של דבר, כך מסתבר, כולם רוצים לנד רובר (ולא חשוב איזה...:)) - קטנים וגדולים, ישראלים ואמריקאים. משיכה שאין להסבירה התגבר עליה וכל אחד מנסה להשתמש בכל מיני תירוצים והכפשות והעלבות והעלבויות... הכל על מנת להילחם ב... עצמו ובשדים הפנימיים שלו, שרוצים משהו אנגלי אצילי ו...מכוער.
ראה לדוגמא:
!!!
דרור בוחר בגרוטאת המתכת, שרק בשנים האחרונות השכילו האנגלים להתקין בה כיסא בסיסי, במקום הדלי ההפוך, שהשתמשו בו עד אז...
זה הרכב שהיית רוצה ל-"לייף" דרור?
תסתכל על כל החברה האלה, מטיולי השטח לתיירים - גם כשהם יושבים ליד שולחן האוכל, הם שמים את הצלחת ימינה מהמרכז והרגליים שמאלה מהכיסא - הם כבר לא יכולים אחרת... בגלל הרכב הלא סימטרי הזה..
ובכלל, הדיסקברי הוא מעיין דיפנדר בתלבושת קצת יותר מודרנית/נוחה. אז למה????
ושלמה - סופה זה מגניב (אני מודה). דיסקברי זה... לא. במיוחד לא טירטור הטרקטור של ה-TDI.
אני לא הייתי בונה על הובלה בשיירה, עם סיום התיכון..
ולמה להוריד את המיגונים?
וג'ו, בכלל...
פתאום אנחנו שומעים שהיה לו דיפנדר ושהוא אהב אותו ופתאום מסתבר שהילד חולם על דיסקברי (בעוד 3-4 שנים) - איך בכלל ילד אמריקאי שמע על הגרוטאה האנגלית?
אמרתי - לכולם יש איזה "אנגליה" קטנה בתוכו, שרק מבקשת להתפרץ החוצה - יאללה!!! תפסיקו להתבייש ולהסתתר!! צאו מהארון!!!
הערת שוליים קטנה - אמינות ותיכנון אמריקאי לרכב שטח..
לפני 4 חודשים קנינו גראנד צ'ירוקי 2014.
ברור שלקחנו את "ערכת השטח" שכוללת, בין היתר, LOW, נעילת דפרנציאל אחורית, TC לשטחים שונים (בוץ, חול, סלעים...) ומתלי אויר מתכווננים (חובה!) וכמובן, מנוע V8.
אגדת שטח או, כפי שמפרסמים אותו - הג'יפ הטוב ביותר שייצרו עד היום!
לא שמעתי בקול ג'ו, שאמר לי לא להתבלבל ושלא מדובר ברכב שטח ויצאנו לאגם קרוב, דרך היער, כמובן.
ביער יש הרבה שבילים והמון שלוליות - "מחייגים" ל"בוץ" בבורר המצבים, הרכב עולה לגובה מקסימלי, לוחצים על LOW (הנעילה אחורית משצלבת אוטומטית עד ל-20מייל לשעה) ונכנסים בזהירות (לא ברור מה גובה המים..).
כך עברנו כמה שלוליות, כמה בוציות מאוד, עד שרצינו (בשלולית ארוכה) לצלם מתוך הרכב את המעבר (לדורות הבאים ולחברים, פה, שלא יודעים שביער יש שבילים לרכב..).
אחרי שעברנו את השלולית וראינו כי טוב (לא עמוק מידי ואין בורות באמצע וכו'), נסעתי לאחור לצלם את החצייה.
עוד אנחנו מתארגנים (עם האייפון שלה..) וממעמקי השלולית, במרכזה, עולה וצף לו באיטיות פגוש, שבאופן חשוד, דומה לזה שלנו...
הועמס אחר כבוד בתא המטען (יחד עם הבושה..).
ממשיכים בג'ונגל וחוצים שלולית די עמוקה, שמעלה לשנייה, גל קידמי מעל מכסה המנוע (לא משהו חריג בטיולים עם הריינג' (עם גלגלי"33.5 והגבהה לשמיים) ודיסקברי וגראנד 2002 וטרופר ופטרול) ואפילו מרגישים את הנעילה האחורית וה-TC עובדים - עברנו בלי בעייה. כל הכבוד לאמריקה..
אחרי 10 דקות מגיעים לכביש וממשיכים לאגם.
אחרי העלייה לכביש, נותנים טיפל'ה גז והאוטו מגמם נואשות. כך כמה פעמים עד שהסתדר... כך חשבנו..
עוד 10 דקות עוברות ומגיעים לאגם.
"היא" והגמדה הקטנה (הגדולים בארץ) יורדים לחוף ואני מחפש צל, להרכיב את הפגוש.
5 דקות והפגוש במקום - לא נשבר כלום. בליטות פלסטיק מגוחכות מחזיקות את הפגוש במקום ונכנסות בחזרה בלי בעייה - בושה. כנקרה לחץ המים, ברוורס, גרם לפגוש להתנתק!!
אממה...
החלק המחבר בים תיבת מסנן האויר לבין בית המצערת שבור לחלוטין!!!
האויר נכנס חופשי אחרי הפילטר!
כמו כן, הפילטר כולו רטוב ומים בכל מערכת האויר!
אז ראיתי, לא חשבתי בכלל לבדוק, שפתח יניקת האויר פונה לחזית, בדיוק מעל הפנס הקידמי השמאלי, כמו ברכב ספורטיבי - לטובת זרימת אויר מהיר וקר וכדי שיוכל לשאוב כל חלקיק של מים מלפנים!
תיכנון גאוני!
אבל זה לא הכל.
הפילטר נרטב לגמרי והמנוע, שרעב לאויר, יצר ואקום וכל מערכת צינורות הפלסטיק, שמובילה את האויר פשוט קרסה לתוך עצמה ונשברה!!!
כמובן שהדבקתי הכל (לחזק יותר מהמקור ולקח 4 שעות בתנור, על טמפ' נמוכה, לייבש את הפילטר) והדבר הבא היה להתקשר לג'ו.
ג'ו הזהיר אותו לא לגשת כך לסוכן של ג'יפ (רכב חדש, 4 חודשים. באחריות) משום שהוא יאשים אותי ב... נסיעת שטח...
בושה!!!
הזמנתי חלק חדש ($100) וכנראה שזו הפעם האחרונה שהרכב רואה משהו שהוא לא אספלט...
אמינות שטח אמריקאית - אני יכול להבטיח לכם, שדבר כזה לא היה קורה בחיים לריינג' רובר או לריינג' ספורט או לדיסקברי _3 או 4, תבחרו) ואפילו לא ל-LR2..
בושה וחרפה - הג'יפ הטוב ביותר שייוצר עד היום, עאלק..
הסר דאגה מלבך.
גם לרינג׳ רובר החדש, השטח שלו זה הכביש...
כבר כמעט שלא מייצרים רכבי שטח של ממש כיום.
תמכור את הגרנד ותקנה לה דיסקו מהר.
אגב, למה ההיא שמביאה את הכסף הביתה משתמשת באייפון ונוסעת בגראנד?
יכול להיות שאפילו אצלך בבית אתה לא מצליח לשכנע את בעל המאה?
אחד אחד..
ממש לא נכון.
פה, בגראנד החדש הזה, לפחות בנוגע לפתח יניקת האויר ולחומר ממנו עשוי ה"צינור" הזה, זה תיכנון וייצור גרוע מאוד.
מיקום מטופש ביותר לפתח וחומר שמתאים יותר לסופר מיני עם מנוע 900 סמ"ק.
בחרו באויר קר יותר ?(וזרימה... מלפנים) וזנחו את ההגנה שמקנה מיקום מאחורי הכנף - גם לחול ואבק זה לא מתאים - ממש יונק כל מה שמגיע מלפנים.
בחרו בחלק שמתאים לכמה שיותר כלי רכב (דודג' וקרייזלר - כביש) מאשר להשמתש בחומר חזק יותר, לרכב שטח - הפלסטיק פריך ודק ופשוט קרס!
באנגלים ואפילו ביפנים, אני לא חושב שזה (היה) קורה.
דיסקו זה מגעיל - גם ה-LR4 החדש לא משהו..
אי לא צריך לשכנע את בעל(ת) המאה - בעלת המאה לא רוצה פרטים ולא התחבטויות ולא שיקולים-לכאן-ולכאן. בעלת המאה רוצה אוטו גבוה וחזק ולא פחות מהאקספלורר שהיה לה בארץ.
הגראנד החדש נתן/נותן את התמורה הטובה ביותרלמחיר פה - רכב סופר מפואר (לקחנו אחת פחות מהמפואר ביותר, בגלל שלמפואר אין את מתלי האויר וכו'), מוקף עור (כולל הדשבורד - מוסיף המון!!!), מחושמל, ממוזג (מושבים), מחובר (BT וכו') ונוח.
לפני ההחלטה ביקרתי בתערוכת המכוניות בפילדלפיה (קישקוש מוחלט - התאספות של סוכנויות מכירת רכב) ושם יכולתי לבדוק, זה לצד זה, את כל האופציות הרלוונטיות ורמות הגימור - הגראנד נראה הטוב ביותר - נקודה.
הרבה לפני כל הארופאים (Q5, Q7, לקסוסים, מרצדס, BMW וכו'), שלרמת הגימור הדומה לגראנד הזה, צריך להוסיף הרבה אלפי דולרים (מרצדס בכלל מעופפים..), אחרת אתה מקבל פלסטיקים וגומי בסיסי לחלוטין.
היחידים שנראו טוב יותר הם הריינג' והריינג' ספורט - עשרות אלפי דולרים יותר!
נשארנו עם הגראנד החדש - חיכנו חודשיים עד שיצא לשוק.
הבוס עם אייפון 5 בגלל שזה בא בחינם מהחברה... ביחד עם 4S.
חינם זה הכי משוכלל והכי נוח והכי טוב - ועם זה, אפילו אני לא יכול להתווכח.
אבל... חברה שלה, שקיבלה גם היא אייפון 5, לא מוכנה להתפשר ואני מחפש לה גלקסי S4 בהזדמנות..:)
וחוץ מהכל.
אני גיבור גדול פה, בג'יפולוג (כמו שפוקסי פעם "איים" עלי) - בבית, אני עושה מה שאומרים לי ומשתדל לא להיכנס לצרות (שלא תתחיל לבדוק את ההוצאות על הריינג'...:rolleyes:).
ודבר אחרון.
כל הזמן "בעלת המאה" צחקה עלי שרציתי לקחת איתי את הריינג' לפה - נסענו כמה פעמים בשטח (עד כמה שאפשר לקרוא למה שיש פה "שטח") עם הגראנד ועם האקספדישן (מאוד נוח) וכל פעם היא אומרת שחבל שהריינג' לא פה ומתי אני "עושה" פה אחד כזה - אין תחרות ואין השוואה לנוחות וה"נון-שלנטיות" של הנסיעה בריינג', לעומת היתר...
ברנרד, הרגת אותי........
לי יש דיסקברי TD5 2004 ואין שום צמיגי שטח במידות שלו. רק 50/50
לי יש דיסקברי TD5 2004 ואין שום צמיגי שטח במידות שלו. רק 50/50
מה זה "המידות שלו"?
255/65 R16
אני, במקומך, הייתי מחליף למידה האחרת האפשרית 245/70 ואז יש הרבה אפשרויות (כולל חיסכון בדלק..) ונדמה לי שאפילו אפשר לעלות, באופן רשמי, ל-245/75...
אבל, אחרי שנים עם צמיגי שטח "מלא", הייתי נשאר עם 50/50 - הרבה יותר שקט ולא הרבה הבדל בשטח..
ברנרד,
אין רשמי אחר זולת 235/70/16 ב"מזרח" תרתי משמע! לעומת ה"מערב" הלא פרוע ששם הולך 265/75/16 או 235/85/16.
בדקתי שוב.
אפשר לרשום גם 235/75 וגם 255/70 על 16..
ולמה השטח מוביל? ה-"35 עוד לא נבדק בשטח.. בכלל - אני צופה צרות מכיוון המייסבים הקדמיים. משהו בסיגנון הטויוטות עם המתלים הנפרדים..
אבל נראה לי שהפתרון בדרך.
ואז נקרע את השטח.. אם נצליח למצוא דבר כזה פה, בסביבה.
והוא בכלל לא עגלה... זה יותר אוטובוס - עם הצמיגים וההגבהה מזל שיש מדרגות צד "נפתחות", אחרת היה צורך בסולם קטן לעלות...