תגובה: ביטקוין Bitcoin - מי מתמצא?
העלה הנידף ברוח ממשיך לצלול ולאבד מערכו בדרך לאפס המוחלט :cool:
הרגולציה של סין להגבלת המטבע פוגעת בו קשות :cool:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4959488,00.html
מי שכספו חשוב לו כדאי שישקיע במשהו יציב יותר כמו חוטיני שמחירו נוסק לאחרונה :cool:
אתה רק מחזק את העובדה שאין לו בסיס ריאלי
ואם תתאמץ קצת,
תוכל למצוא ברשת את האזהרות לא להחזיק אותו בבורסות מכיוון ששם הוא חשוף.
אחלה המלצה.
אם משהו הוא עובדה, לא ניתן לחזק או להחליש אותו, כי עובדה היא עובדה.
אכן לביטקויין אין בסיס ראלי, כמו לעוד כמה מטבעות איזוטריים נוספים כמו הדולר האמריקאי, השקל ולמעשה כל מטבע.
בכלל, האם תוכל להסביר מהו בסיס ראלי של מטבע?
אני אנסה להעלם מהבורות שלך ביחס למה שהגדרת כמטבע איזוטרי
(הניסוח הכי עדין שמצאתי, אולי ילדותי היה יותר מתאים (התנצלותי) )
כל התורה על רגל אחת = "שהמדפסת" מנוהלת ע"י מדינה.
השווי "הריאלי" של המטבע נגזר מפרמרים כגון:
אמינות
מאזן הסחר של אותה מדינה
שערי הריבית עם דגש לשערי ריבית הנהוגים במדינות אחרות
פרמטרים כלכלים כמו צמיחה (לרבות השפעות כמו השקעות מבנה האוכלוסיה ועוד)
אמינות (כתוב פעמיים מכיוון שהוא מאוד משמעותי ומשפיע על הציפיות והתחזיות)
בהצלחה
יש דבר כזה ערך ראלי בכלל?
כל דבר הוא סחיר ומושפע מהצע וביקוש שיכולים להשתנות בכל עת.
ככול שמשהו יותר מוכר ומחזיק בדימוי יציב ( כמו זהב דולר וכו׳) והשוק שלו יותר מבוזר הוא פחות תנודתי ואף מהווה מקלט בעיתות חוסר וודאות.
למיטב הבנתי, הרעיון של הביטקוין הוא להיות מטבע על-מדינתי. מקור האמון בו לא תלוי בחוזק, אמינות או גודל של המדינה שמנפיקה אותו, אלא יותר דומה לזהב - על ידי הנדירות שלו. אין ממשלה או נגיד בנק שיכול להדפיס אותו שרירותית. הכמות שלו מוכתבת על ידי חוקיות שאי אפשר לשחק איתה. זהב - על ידי מצאי בטבע, ביטקוין על ידי אלגוריתם שמחקה את הנדירות הזאת.
זה נכון נמרוד אבל גם לזהב לא יהיה ערך ללא ביקוש.
מה שנותן לו את הערך זה האמון והמוניטין רב השנים...
ני דברים שעדיים חסרים לביטקויין כמו גם הסרת התנגדויות רגולטוריות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
הכמות שלו מוכתבת על ידי חוקיות שאי אפשר לשחק איתה.
מכיוון שהסכנה היא סייבר, רמת האמון נובעת מהגב שניתן להעמיד ל "חוקיות" או "האלגוריתם"
מי הגב הזה?
איגוד הביטקוין מזהיר: אחזקת כספים בבורסות ביטקוין שלא לצורך מסחר - מסוכנת
בעקבות קשיים שהתעוררו במשיכת כספים מבורסות ביטקוין ברחבי העולם,
יצא איגוד הביטקוין באזהרה לציבור שמחזיק את כספיו בבורסות למסחר במטבעות דיגיטליים
"הפריצות הגדולות ביותר שאירעו עד היום התבצעו על ידי גניבת כספים שהופקדו בבורסות מסחר"
אסא ששון דה מרקר
http://www.themarker.com/markets/1.4050396
פורבס - בלוקציין
http://www.forbes.co.il/news/new.asp...=E&0r9VQ=EIKJL
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
אני אנסה להעלם מהבורות שלך ביחס למה שהגדרת כמטבע איזוטרי
(הניסוח הכי עדין שמצאתי, אולי ילדותי היה יותר מתאים (התנצלותי) )
כל התורה על רגל אחת = "שהמדפסת" מנוהלת ע"י מדינה.
השווי "הריאלי" של המטבע נגזר מפרמרים כגון:
אמינות
מאזן הסחר של אותה מדינה
שערי הריבית עם דגש לשערי ריבית הנהוגים במדינות אחרות
פרמטרים כלכלים כמו צמיחה (לרבות השפעות כמו השקעות מבנה האוכלוסיה ועוד)
אמינות (כתוב פעמיים מכיוון שהוא מאוד משמעותי ומשפיע על הציפיות והתחזיות)
בהצלחה
צ'מע, בג'יפים אני די בור, אבל בכלכלה יש לי תעודות ממוסדות אקדמאים מכובדים שמעידות שאני מבין קצת :)
כמו שאמרו קודם, אין דבר כזה שווי ריאלי ולא סתם אתה מכניס את ה'ריאלי' למרכאות...
כל המדדים היפים שאתה כותב הם נחמדים, אבל בסופו של דבר שערי המטבע נקבעים ע"פ היצע וביקוש במסחר, בדיוק כמו הביטקויין.
לגבי האמינות, אז נניח שהאמינות (של מי? של הממשלה?) משחקת תפקיד, אז הביטקויין נהנה מאמינות של חוקי המתמטיקה, שהם מעט יותר אמינים מכל ממשלה של כל מדינה, בטח בטווח הארוך... :cool:
ועדיין לא הסברת מהו 'הבסיס הראלי' אלא דווקא הסברת יפה שיש מדפסת, רק מה, שמנהלים את המדפסת אנשים אחראיים שיושבים בממשלה :D.
וזה שהבורסות פגיעות זה נכון, אז תחזיק את הביטקויין שלך במקום בטוח, בדיוק כמו שאתה מחזיק את ה$ במקום בטוח.
כבר היו ממש לא מזמן פריצות אדירות בבורסות רבות והמטבע צנח (והיה מי שחגג כאן בשירשור ;)), אבל רואים שהוא התאושש ויצא מהמשבר.
אז אתה עושה את עצמך?
מה
מה שאני מנסה להגיד של ההיצע וביקוש במטבעות אחרים מבוססים על פחות אויר.
אבל היי גם מאויר אפשר להרוויח, כשיש מספיק מאמינים בכיוון שלך ושאתה מצליח להרהר בכפירה קצת לפניהם.
אמונה זה טוב
( אם אתה מזהה אותה אצל אחרים)
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
שיט שיט שיט.
המסקנה המתבקשת היא שעורכי דין לא מבינים בהשקעות
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6dd8d8fa6d.png
דווקא עורך הדין הזה, צריך להבין יותר טוב מכולנו מה הערך של אמצעי להעברת כספים שאיננו ניתן לניטור...
העו"ד הזה מדאיג אותי, בועז.
הכל בסדר איתו?
נעלם לאחרונה...
מקווה שלא חטפו אותו ומעבידים אותו בכפיה במכרה ביטקויין...
הכול בסדר איתו.... לדעתי הוא מתכנן קאמבק.
נראה לאחרונה בדיון על קומפרסורים...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אני מציע לקרוא מהר, במיוחד את הפסקאות האחרונות, לפני שהפוסט... נעלם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
דווקא עורך הדין הזה, צריך להבין יותר טוב מכולנו מה הערך של אמצעי להעברת כספים שאיננו ניתן לניטור...
ובגלל זה, במנגנוני הניטור/רגולציה של היום, עורך הדין מעריך שהקישקוש הזה ישאר אמצעי להעברת כספים ותו לא, בדיוק כמו הפתקים של החרדים, איגרות בונד, שטרי חוב, כרטיסי הגרלה (למי שלא יודע, יש גם "מסחר" בהם"), תווי שי ועוד אמצעים שונים, שמטרתם לעקוף את החוק.
ברור שיש כאלה שמרוויחים מזה, בדיוק כמו איגרות הזבל של פעם, וכשיש היקף תנועה מספיק, הם גם צוברים "פופולריות".
אבל מטבע... זה אף פעם לא יהיה.
הדבר הזה "יחיה", כל זמן שיהיו מספיק טפשים/עברייניחם/חכמולוגים שירוויחו מזה - כל זמן שראש הפרמידה עדיין מצליח "להזיז" את הדברים.
לעניין ה-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
העו"ד הזה מדאיג אותי, בועז.
הכל בסדר איתו?
נעלם לאחרונה...
מקווה שלא חטפו אותו ומעבידים אותו בכפיה במכרה ביטקויין...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
הכול בסדר איתו.... לדעתי הוא מתכנן קאמבק.
לא חטפו ולא מעבידים ולא.."הכל בסדר".
למי שלא יודע (הגיעו אלי כמה מיילים פרטיים שהתעניינו)...
החלה פה איזה עונה של PMS וצנזורה ואיומים במחיקות וחסימות וחרמות, וכשיצאתי נגד התופעה (נגד איום מסוים אחד), מיד נמחקתי.
מיד אח"כ, ובהמשך לאותו PMS, נמחקו עוד כמה פוסטים שלי ואף נחסמתי מספר פעמים... לגמרי.
המחיקות והחסימות, כך נאמר לי מצד שלישי - שהרי החוסם לא מוצא לנכון לתרץ/להסביר (בדיוק כמו הסיפור על ההוא שעושה מה שעושה, בגלל שהוא יכול) - היתה באמתלה שאני פוגע בחברים ומעכיר את האווירה והחוסם, למעשה, נחלץ להגנת החברים באתר.
מי שהספיק לקרוא את הפוסטים (המינוריים!) שנמחקו והובילו לחסימות, יכול היה לראות שהתוכן שלהם כלל לא נגע לחברים אלא העלה ביקורת צינית/סרקסטית ועדינה (יחסית למה שאני יכול) על המחיקות והחסימות ועל המוחק/חוסם עצמו, שבמקום לקחת את הדברים לתשומת ליבו ולהתעשת, בחר, שוב, למחוק ולחסום.
חבר באתר שיכנע את אותו בעלים להסיר את החסימה (וגם זו שלפניה) לפני מספר ימים, לאחר שהתחייב בשמי "להתנהג יפה".
אני חושב שאני התנהגתי יפה מאוד.
אינני מתכוון (כפי שאתם ..קוראים) להרכין ראש בהכנעה ולחכות שיעבור ה-PMS, כפי שייעץ לי בעלים אחר בה"פ.
אני לא מתכוון לצאת ב"הצהרות פרידה" בומבסטיות, כמו שעשו כמה שבחרו להתנתק.
אני אוהב את האתר ואת החברים ואת הדיונים פה.
אני פחות אוהב את ההתערבות הגסה והצדקנית, שמידי פעם מפציעה/"מפציעה" פה - אני אכתוב ואביע את דעתי פה, כל זמן שלא יחסמו אותי.
האתר פרטי ובעליו יכולים לעשות ככל העולה על רוחם (כמו גם למחוק את הפוסט הזה, כמו שעשה לפוסטים קודמים, ולהעלימו ולחסום אותי, שוב... לתמיד..שוב).
בזמן האחרון, לטעמי, "ככל העולה על רוחם" הגזים לגמרי ואני לא מוכן להתיישר לפי הגחמות וההתעמרות של "בעל הכוח".
זכותו לחסום אותי.. שיבושם לו - הוא אף יכול לרחוץ בנקיון כפיו ולתרץ/להסביר לחברים שהורחקתי בגלל עבירות חמורות על חוקי האתר = פגיעה ברגשות הטהורים של הבעלים המסוים = מכבסת מילים של "ככה בא לי".
אני בטוח לגמרי שאתר יכול להתקיים יפה מאוד בלעדי ואני מעריך במידה רבה של ביטחון, שאני יכול להתקיים בלעדיו.
איך אני נוהג להרגיע את ה"מתעצבנים" - זה כולה אינטרנט.
למי אמרת שיש PMS?
ברנרד חתיכת אידיוט. הפוסט הזה לא ימחק, כדי שיהיה ברור למה אתה נחסם, אם למישהו אכפת.
התגובה הבאה שלך שלא עניינית תגרור לחסימה - ללא פג תוקף הפעם.
זה היה באמת מהיר. ברנרד נחסם שוב, ללא הגבלת זמן.
חזרה לדיון - ביטקוין נדמה לי הנושא.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
אם להתייחס לחלק הענייני,
יש לא מעט מטבעות וירטואלים כאלו כיום וזה המפורסם והנפוץ מבינהם by far ... זאת כבר עובדה קיימת.
כמו כן יש מדינות שמכירות בו באופן רשמי, כמו שיש שמכירות במדינה פלשתינאית, נאהב את זה או לא, קיימת אפשרות פשוטה להמיר אותו למטבע רשמי של מדינה ולכן game over !
את המוטיבציה של עבריינים להשתמש באמצעי הזה אתה מכיר, היקפי ההון השחור הם עצומים, זה לא הולך להשתנות בקרוב - יש כאן מוצר עם ביקוש אמיתי שאי אפשר להתעלם ממנו, לא משנה אם קוראים או לא קוראים לו מטבע. עדיף אפילו לא לקרוא לו מטבע ...
כל מטבע של כל מדינה הוא קשקוש וירטואלי לחלוטין שמושפע בעיקר מספקולציות ונשחק לאורך זמן, אבל כל זה כבר נכתב כאן בלי סוף.
מה החרטא הזה?!
אני נהנה בכל פעם להעיר את השירשור ולראות את ברנרד מתפתל, אין זכות קיום לשירשור הזה בלעדיו!
לא יודע מה קרה ולא ראיתי מה כתב במקומות אחרים, לפעמים עולים לטונים וזה יכול לקרות לכל אחד אבל אחרי שמתקררים כדאי לחשוב על זה שוב.
בקיצור, מקווה שה'לתמיד' הזה קצוב בזמן, לכל אחד מותר להיות אידיוט לפעמים ולכל אחד זה גם קורה, יאללה, שחררו, כולנו ילדים גדולים.