תגובה: החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
עזבו אתכם מאמריקה, אני בן 29, גר לבד בדירת 2 חדרים בשכונה טובה, מחזיק ארבעה רכבים ואופנוע, יוצא לחופשה של 3-4 ימים בערך כל חודשיים, אני אוכל טוב, ממש טוב, המלתחה שלי מורכבת בעיקר בבגדים אלגנטיים של ממיטב בתי המעצבים (אוהב את האיכות), הנעליים לרוב איטלקיות בעבודת יד והשעון שוויצרי.
אני לא שותה וודקה או טקילה, יותר בכיוון של יין, בירה וברנדי.
אינני כותב את כל זה בשביל להוציא עיניים, אלא בשביל להסביר את סגנון החיים שלי.
אין מצב שבישראל הייתי טועם רבע מהחוויות שחוויתי מאז היגרתי.
איפה הייתי היום אם הייתי נשאר?
גם אם הייתי נשאר בהייטק, כמה הייתי מרוויח נטו? דירה במרכז עם חניון תת קרקעי, נגיד 2 רכבים ואופנוע חדש, ביטוחים והכל.
מסעדה טובה פעמיים שלוש בשבוע, ברים, חופשות, ביגוד וכל המסביב, מזל שאני לא חובב מילקי, כמה צריך בשביל לחיות בכבוד בישראל?
ד"א הקרדיט שלי די מחורבן, נגעתי ב740 ואז חירבשתי את הכל, לא סוף העולם.
זה לא חוכמה....תחשוב אישה-ילדים-משכנתא ואז תדבר על נעליים איטלקיות.
אני לא עשיר ולא עמדתי ליד אחד, אבל חי לא רע במושגים שלי, יש לי בית פרטי,רק 3-4 עגלות, אין לי ביגוד איטלקי וגם לא רוצה, טוב לי עם מה שיש לי,
אבל הקו-דה-גרא
אחרי הכול, ביטוח רפואי,רכבים, ושאר הוצאות עלות החיים, כמה(פי כמה) אתה, או אני צריכים להרוויח בישראל כדי לשמור על אותה רמת חיים?
ניחוש לא פרוע שלי, מינימום פי 5 ואולי הרבה יותר ופה קבור הכלב כמו שאומרים
החיים פה הרבה פחות מסובכים, הכסף שווה הרבה יותר, המדינה נותנת לך לחיות ולהתקדם עם מינימום ביורוקרטיה. אז גן עדן זה לא אבל זה הכי קרוב מכול מדינה אחרת שאני מכיר.
אם כבר על הנושא של הבדלים, רציתי לספר על הבדלים תרבותיים
כידוע, או לא, אני נשוי למרוקאית, עם כול התענוג באים כול מני דברים מוזרים עד מוזרים מאד.
1. יצור זבל
אנחנו כמשפחה ממלאים אולי 2 פחים של 50 גלון לשבוע, אבל כשחמתי באה לביקור כמות הזבל גודלת פי 2 ל3 איך זה? לי אין מושג מאיפה הזבל מגיע או יותר נכון איך היא מצליחה ליצר אותו אבל עם עובדות אי אפשר להתווכח.
2. נמשיך עם נושא הזבל, אנחנו(אני) כ "לא ישראלים" לא רגילים לזרוק דברים שיש להם שימוש
דוגמה בפועל, לפני שנה עשינו רמונט כללי של המטבח, אותו באו מקרר,תנור, מדיח ומיקרו חדשים מנרוסטה, כמובן פירסמתי את "הישנים" {כולל את הארונות מטבח)בקרייגסליסט ואנשים הגיעו וקנו אותם, דבר שמאד מאד הפליא את חמתי (יצרנית זבל) ואפילו שמעתי אותה מדברת בטלפון עם משפחה בישראל ומספרת בסוג של גאווה(או התפלאות) איך "הצלחתי" למכור את כול המוצרים המשומשים......לך תבין.
3. נעזוב את חמתי ונעבור לחמי
יש לו בעיות עם הכול, הלחם לא נכון, מגיע בשקית ניילון ולא נייר, העץ לא במידה הנכונה, המטר מבלבל אותו כי יש עליו סנטימטרים ואינצ'ים, אין מספיק שוטרים בשבילו, הברגים באים באורך לא נכון, לדעתו יש לי יותר מדי דברים ואני אמור לזרוק לפח את רובם (בלי ידיעה מה הם) מה שהוא לא מכיר צריך לזרוק.
אני יכול למשיך לכתוב אבל אני מתאר לעצמי שהבנתם את הרעיון.
הוא מקובע בעולם שלו וכול דבר חדש או שונה זה לא טוב.
סתם קוריוז, הם הלכו לקניון לטייל, כמובן שאדון מאיר (חמי) נהיה רעב, חייב ללעוס כול שעתיים או שהוא ימות מרעב אז הם הזמינו עוף טרייקי, הוא הלך ודרש לחם עם העוף!!!!!!!!
הסברתי 1000 פעם, לחם זה לסנדויצ'ים, אין לחם במטבח ובמיוחד לא במטבח אוריאנטלי
זה מעניין אותו? כמובן שלא, אי אפשר לאכול בלי לחם.
בקיצור,
ישראלים זה עם מעניין, מאד מעוקבים בהרגלים, במיוחד בנושא האוכל, אוכלים המון ובתדירות גבוהה, חוסר מוחלט להסתגלות לשיטה או צורת חיים אחרת.
יותר מזה, סגירה מוחלטת לסוגי אוכל אחרים-שונים או לשיטות בישול שונות ממה שהם מכירים.
ההכללות שיש פה פשוט מעצבנות. זה שהחם שלך ניאדרטלי לא אומר שכל הישראלים כאלה.
הוא לא האנדטלי היחידי מיכה, אני יכול להציג עוד דוגמאות אבל אני ממש לא בקטע של לתלות כביסה מלוכלכת
הכלל קובע את הכלל, להבדיל מהיוצא מהכלל
אם אתה חושב שאתה כזה יוצא מהכלל......אפשר להתווכך על זה אבל אני לא אבזבז את זמני על מי שמסרב להקשיב.
ג׳ו,
היית פעם ביוון?
שם, לפי חוק, חייבים להגיש לחם במסעדה לכל מנה..
אנחנו בבית לא צורכים כמעט לחם.
אתה מערבב הרגלים אישיים של מישהו עם ישראליות.
גו, אני יכול ראיתי את הסניף המרוקאי מגדל העמק שלך...
החברה האלו מיצגים אם בכלל, מגזר מאוד קטן באוכלוסיה הישראלית.
בכלל יש בשרשור הזה ערבוב אוכלוסיות ומקומות.
מה הקשר בין מי שגר בפרבר נידח של ניו יורק למשהו שגר במרכז תל אביב?
אבל אני ממש לא רוצה להיכנס לזה.
לא אין את כל הזמן שבעולם כמו ברנרד...
ג׳ו,
אם לא עידכנו אותך אז מגדל העמק זה ההארלם שלנו.... [emoji6]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
מה זה אומר שנגעת ב740?
זה אומר שהיה לו קרדיט די גבוה בשיטה האמריקאית אבל כבר אין לו...
אני לא חושב שניתן עדיין להשוות בין ישראל לארה״ב או לכל שיטה אחרת שעובדת. אולי עוד 100 שנה נוכל לדבר על זה אם נשרוד בתור מדינה .
המערכת בישראל לא מיוצבת ולכן לא תשרוד בצורה הזו לאורך זמן ותצטרך להשתנות.
ברנרד תיאר את מערכת הבריאות כאן ושם. דבר ראשון לא מדובר באותו מוצר - שם אתה מקבל לפי תיאורו מוצר איכותי מאד ובעקבותיו חשבון ארוך לתשלום , כאן גם אם אתה אחד האנשים העשירים והמוכרים במדינה זה לא מבטיח לך טיפול איכותי ואתה יכול להתפגר כאחד העם אם הגעת למיון ללא תכנון מוקדם (ע״ע אלי הורוביץ).
לגבי החשבון - כאן מכריחים אותך לשלם 5% משכרך ברוטו, אתה קונה השלמות וביטוחים פרטיים אם יש לך אפשרות, בתי החולים עושים עוד קומבינות ( רפואת מרפא וכו׳) , משנוררים תרומות מכל מקום אפשרי ועדיין הם נמצאים בקריסה מוחלטת, לא מצליחים להתייצב פיננסית והחשבון חוזר למשלם המיסים.
אז כרגע מי שאין לו ״נהנה״ מההפקר, אבל כאמור זה לא מצב שיכול להתקיים לנצח.
- - - Updated - - -
יכול להיות שסייד קשוע הוא חבר פורום, קורא נלהב של השרשור הנוכחי ולפי זה מחליט מה לפרסם בטור שלו ב"הארץ"??:rolleyes:
http://www.haaretz.co.il/magazine/sa...mium-1.2510280
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itai14
אם "הארץ" לא היה דורש הרשמה להמשך קריאת הכתבה, עדין לא הייתי קורא משהו של "הארץ".
טוב לקרוא את מה שאתם כותבים פה. אישית לא ממש התחברתי למנטליות האמריקנית במקומות בהם ביקרתי, אבל לגור שם תקופה בחוף המערבי זו בהחלט אופציה שאני שוקל לאחר סיום הלימודים. פה בלידס למשל עלות המחיה שלי דומה לזו שהייתה בכפר-סבא, רק עם יחס עלות-תועלת הרבה יותר גבוה ובאווירה יותר נעימה.
אני רק סקרן, עם כל מה שאתם מתארים - האם אתם מצליחים גם לשים כסף בצד או מנצלים את מלוא השכר מדי חודש?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bentsi
אין מצב שבישראל הייתי טועם רבע מהחוויות שחוויתי מאז היגרתי.
איפה הייתי היום אם הייתי נשאר? גם אם הייתי נשאר בהייטק, כמה הייתי מרוויח נטו?
דירה במרכז עם חניון תת קרקעי, נגיד 2 רכבים ואופנוע חדש, ביטוחים והכל.
מסעדה טובה פעמיים שלוש בשבוע, ברים, חופשות, ביגוד וכל המסביב, מזל שאני לא חובב מילקי, כמה צריך בשביל לחיות בכבוד בישראל?
אני יכול לתת לך הערכה די מדוייקת, משום שעד לא מזמן גרתי בעצמי בתנאים דומים (רווק, מרכז הארץ, עובד הייטק). סגנון החיים שאתה מתאר היה כנראה עולה לך 10-14K לחודש, כלומר חלק נכבד מהנטו גם בהנחה האופטימית שבשלב זה כבר היית מגיע לברוטו של 20 פלוס. זה לא היה משאיר הרבה לקרן בלת"מים או לחסכון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
אני לא חושב שניתן עדיין להשוות בין ישראל לארה״ב או לכל שיטה אחרת שעובדת. אולי עוד 100 שנה נוכל לדבר על זה אם נשרוד בתור מדינה. המערכת בישראל לא מיוצבת ולכן לא תשרוד בצורה הזו לאורך זמן ותצטרך להשתנות.
נקודה מעניינת - היציבות. לא חשבתי על זה ככה. צודק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
טוב לקרוא את מה שאתם כותבים פה. אישית לא ממש התחברתי למנטליות האמריקנית במקומות בהם ביקרתי, אבל לגור שם תקופה בחוף המערבי זו בהחלט אופציה שאני שוקל לאחר סיום הלימודים. פה בלידס למשל עלות המחיה שלי דומה לזו שהייתה בכפר-סבא, רק עם יחס עלות-תועלת הרבה יותר גבוה ובאווירה יותר נעימה.
אני רק סקרן, עם כל מה שאתם מתארים - האם אתם מצליחים גם לשים כסף בצד או מנצלים את מלוא השכר מדי חודש?
יש שוני גדול בין מי שמועסק במגזר הציבורי, צה״ל, עובדי מדינה או ארגונים גדולים עם וועדי עובדים חזקים והסכמים קיבוציים - שם מתחילים בקטן אבל יש קידום אוטומטי וודאות גבוהה שאפשר לתכנן לפיה שנים קדימה , לבין מי שמועסק במגזר הפרטי. יש שוני גדול בין מי שמקים משפחה לבין מי שבוחר להישאר רווק .
כל מי שמסודר מבחינת מקום עבודה ושכר יכול לחסוך, השאלה היא על מה הוא מוכן לוותר ... זה דיון שחבל לפתוח כאן.
ברור, אני לא מחפש פירוט עלויות ומספרים. זו שאלה של כן או לא, בגדול, בשביל להבין איך האמריקאים חיים.
אצל הישראלים למשל חסכון הוא פעולה טריוויאלית (כל אחד לפי יכולתו), אבל כשכל החיים בנויים על קרדיט - עד כמה זה נחוץ למעשה?
החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
אני לא חושב שניתן עדיין להשוות בין ישראל לארה״ב או לכל שיטה אחרת שעובדת. אולי עוד 100 שנה נוכל לדבר על זה אם נשרוד בתור מדינה .
המערכת בישראל לא מיוצבת ולכן לא תשרוד בצורה הזו לאורך זמן ותצטרך להשתנות.
ברנרד תיאר את מערכת הבריאות כאן ושם. דבר ראשון לא מדובר באותו מוצר - שם אתה מקבל לפי תיאורו מוצר איכותי מאד ובעקבותיו חשבון ארוך לתשלום , כאן גם אם אתה אחד האנשים העשירים והמוכרים במדינה זה לא מבטיח לך טיפול איכותי ואתה יכול להתפגר כאחד העם אם הגעת למיון ללא תכנון מוקדם (ע״ע אלי הורוביץ).
לגבי החשבון - כאן מכריחים אותך לשלם 5% משכרך ברוטו, אתה קונה השלמות וביטוחים פרטיים אם יש לך אפשרות, בתי החולים עושים עוד קומבינות ( רפואת מרפא וכו׳) , משנוררים תרומות מכל מקום אפשרי ועדיין הם נמצאים בקריסה מוחלטת, לא מצליחים להתייצב פיננסית והחשבון חוזר למשלם המיסים.
אז כרגע מי שאין לו ״נהנה״ מההפקר, אבל כאמור זה לא מצב שיכול להתקיים לנצח.
- - - Updated - - -
נורא מצחיק אותי מה שאתה כותב, אמנם אני לא איזה מומחה בכלכלה, אבל ממה שאני זוכר, במשבר הכלכלי האחרון, אחת המדינות היחידות בעולם שלא הושפעו הייתה ישראל.
דווקא השיטה האמריקאית היא זו שגורמת לקריסות כלכליות שוב ושוב.
ובסופו של דבר, הממשלה מתערבת בצורה של חבילות הצלה כאלו ואחרות כדי למזער נזקים.
אני מדבר אגב על המערכת באופן כללי ולא נכנס לפרטים כמו מערכת הבריאות בישראל.
לדעתי המערכת שלנו עובדת הרבה יותר נכון, בסופו של דבר מטרת המיסים היא חלוקת העושר בין כולם.
ובעושר אני מתכוון לשירותים כמו רפואה וחינוך וכו׳
אם אני צריך לשלם 5% מהברוטו כדי שלילד שלי וגם של השכן שלי שעובד בשכר מינימום יהיה את אותו טיפול רפואי, אין לי שום בעיה עם זה.
הרי זה לא שהוא לא משלם בכלל, הוא פשוט משלם פחות.
על אלה שלא משלמים בכלל אני מעדיף לא לדבר.
גיל, זו טעות , אשמח להסביר לך את זה בשרשור אחר.
לגבי מערכת הבריאות - אם זה היה עובד גם אני לא הייתי מתלונן , אבל כמו שאמרתי מערכת הבריאות כאן איננה נמצאת בשיווי משקל - היא קורסת , היא לא מתפקדת ואין לנו מושג אמיתי כמה זה באמת עולה לנו. שלא תיקלע חו״ח לחדר מיון...
הייתי מספיק פעמים ותמיד טופלתי והנה אני חי, נכון שזה לא מושלם , אבל זה עדיין עובד, אין שום דבר מושלם בכל מקרה.
לגבי ה״טעות״ שלי, אתה יכול להסביר לי אותה פה זה בסדר.