תגובה: בג'יפולוג יודעים הכל #1928 - אקדח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amitaikl
המצדה הוא אקדח full size סטייל גלוק 17
הרמון הוא חיקוי( טוב!) של גלוק 19
הp10 בגודל של גלוק 19
חדש במחיר הזה שהוא לא "עדר" יהיה כנראה טאורוס.
משומש נסה לחפש סמית 9c. לי הוא קצת קפץ ביד ולא אהבתי. החלפתי אותו בcz p07 שיזכיר לך את היריחו מבחינת פקדים ושימוש ואפשר למצוא משומשים במחיר טוב ובמצב מצוין.
חדש שגם יכול להיות לך נוח מבחינת דרישות זה סיג 320 אבל מחיר גבוה
הp10 מגיע בשלוש מידות
s קטן
c כמו גלוק 19
f פול סייז כמו גלוק 17
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אתה הולך לירות כל יום?
הולך להשקיע הרבה במטווחים לרכישת מיומנות מעל לממוצע?
אם לא,
תקנה את ה9ממ הכי קטן שיושב לך נוח ביד וזהו.
כל ההתעסקות בדגם זה או אחר למשהו שבמקרה הרע, תוציא פעם אחת מהנרתיק חוץ מרענון וחידוש הרשיון.
גישה לא נכונה.
כל מי שמחזיק אקדח צריך לדעת לתפעל אותו והכי חשוב לפגוע היטב במטרה.
אחרת, תזדכו על האקדח כי אם וכאשר תדרשו לתפעל אותו, תעשו יותר נזק מתועלת.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ביצעתי לאחרונה החלפה, מכיר ההיצע ביד2 ואת הפרוצדורה.
נתחיל מהסוף - לא ניתן להגיע ללשכות, הכל נעשה דרך המייל. כדי לבצע החלפה ישירה מול אדם פרטי אתה צריך שטר מכר חתום ע"י עו"ד . אם יש לך עו"ד זמין אז מה טוב. את האקדח שלך תמסור במשטרה מקסימום כי לא נראה לי שתמצא קונה בסכון ששווה לך לטרוח בשבילו.
היריחו שלך ארוך או קומפקטי ? אם ארוך אז יש לך אפשרות לעבור לגוף קצר - cz75 d compact מוצע ביד2 ב 800 ש"ח , טנפוליו דומה (אקדח מאד איכותי) ב 450 ש"ח.
אם בעניין של פולימרי - אז ראיתי CZ P07 בלוח ב 900 ש"ח וסמית P99 ב 600 ש"ח שאם הוא תקין ומגיע עם 2 מחסניות יהיה נוח לנשיאה.
אלו אופציות זולות. בהשקעה יותר גבוהה - במחיר של 2500 הייתי לוקח רמון חדש מסוחר נשק ומברר אם יש מצב לזיכוי כלשהו על האקדח שלך.
אם לא - אז "ארומה ארמס" שיושבים בקריית אריה פ"ת ישמחו לשמור לך אותו תקופה עד שתמצא קונה וכנראה שיהיו אטרקטיביים בלי קשר במחיר של הרמון. רמון זה גלוק 19 דור 3 עם תוספות ושדרוגים. הפרוצדורה מול סוחר היא פשוטה יותר ממול פרטי.
על גלוק 19 משומש , או סמית 9C מבקשים סביב 2000, אפשר לנסות להציע 1500, מי שרוצה למכור ירד.
בג'יפולוג יודעים הכל #1928 - אקדח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
גישה לא נכונה.
כל מי שמחזיק אקדח צריך לדעת לתפעל אותו והכי חשוב לפגוע היטב במטרה.
אחרת, תזדכו על האקדח כי אם וכאשר תדרשו לתפעל אותו, תעשו יותר נזק מתועלת.
מישהו אמר לו לא לדעת לתפעל מה שיש לו ביד?
זו הלוגיקה שלך, לא שלי.
התייחסתי לרכישה.
יש הבדל עצום בין מישהו שנושא אקדח להגנה עצמית בפעם בחיים, לבין מי שיורה ספורטיבי/ירי מעשי.
לאיכות ודקויות האבזור יש משמעות רבה לחלקי שנייה של החלפות מחסנית ויכולת ירי מהיר ומדויק, ולעמידות הכלי לבלאי.
אף אחד מאלו שיורים בפעם בשנתיים ברענון או פעם בחמש שנים בחידוש רשיון לא מנצל רבע ממה שאקדח ממוצע מינוס יודע לתת.
מה יעזור תפס מחסנית או עצר מחלק מוגדל אם הוא לא מיומן להכניס מחסנית הלי לנתק קשר עין עם המטרה?
או מפצה סטייה מובנה או הדק איכותי יותר?
הם בקושי מצליחים לעמוד ב-50% פגיעה בדף בגודל מגרש כדורגל שמולם.
ולכן, לדעתי, למשתמש הממוצע מינוס, שזה99% בערך מבעלי הרשיונות, לדעתי אין מה להתחבט ככ בתת-דגמים אלא מה שנוח להם לנשיאה על הגוף (אחרת זה ישאר בבית), ובכף היד בירי בקצב שלהם.
כן ללכת לנסות כמה דגמים, אבל מיותר להתחבט על דקויות מחוץ למעטפת שימוש, עולות הרבה כסף, וסקסיות בתודעה לחשוב שיש לי כזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
ביצעתי לאחרונה החלפה, מכיר ההיצע ביד2 ואת הפרוצדורה.
נתחיל מהסוף - לא ניתן להגיע ללשכות, הכל נעשה דרך המייל. כדי לבצע החלפה ישירה מול אדם פרטי אתה צריך שטר מכר חתום ע"י עו"ד . אם יש לך עו"ד זמין אז מה טוב. את האקדח שלך תמסור במשטרה מקסימום כי לא נראה לי שתמצא קונה בסכון ששווה לך לטרוח בשבילו.
היריחו שלך ארוך או קומפקטי ? אם ארוך אז יש לך אפשרות לעבור לגוף קצר - cz75 d compact מוצע ביד2 ב 800 ש"ח , טנפוליו דומה (אקדח מאד איכותי) ב 450 ש"ח.
אם בעניין של פולימרי - אז ראיתי CZ P07 בלוח ב 900 ש"ח וסמית P99 ב 600 ש"ח שאם הוא תקין ומגיע עם 2 מחסניות יהיה נוח לנשיאה.
אלו אופציות זולות. בהשקעה יותר גבוהה - במחיר של 2500 הייתי לוקח רמון חדש מסוחר נשק ומברר אם יש מצב לזיכוי כלשהו על האקדח שלך.
אם לא - אז "ארומה ארמס" שיושבים בקריית אריה פ"ת ישמחו לשמור לך אותו תקופה עד שתמצא קונה וכנראה שיהיו אטרקטיביים בלי קשר במחיר של הרמון. רמון זה גלוק 19 דור 3 עם תוספות ושדרוגים. הפרוצדורה מול סוחר היא פשוטה יותר ממול פרטי.
על גלוק 19 משומש , או סמית 9C מבקשים סביב 2000, אפשר לנסות להציע 1500, מי שרוצה למכור ירד.
תודה ניר, המצב באמת קצת מורכב יותר כיום אבל פתיר. אני מתלבט בין תרומה של הכלי למישהו בראשית דרכו, לבין הפקדה שלו ונסיון למכור.
החסרון ברכישה בבית מסחר הוא רק המחיר מול התמודדות ביד2 עצמאית... ואני מוכן לספוג את זה עד גבול מסוים. היתרון הוא שבית המסחר פותר את כל הפרוצדורה מקצה לקצה, כולל ירי במקום במגוןן כלים שיש להציע.
דורון - אני נושא את הכלי יום יום, נהיגה, משרד, שטח ותמיד מוסלק. נאלצתי לשנות קצת את מידות הבגדים לשם כך אבל בסהכ אני מסתדר עם זה.
אני מתאמן אחת לחודש לפחות כשמתאפשר, ולא רק "ירי חופשי" אלא במסגרת אימונים של המועדונים השונים (idpa, מגן, מאומן). לא תחרותי אלא "הגנה עצמית".
איך עובד תהליך של העברת בעלות כשהנשק מופקד במשטרה?
ראיתי סמית איזי מופקד במשטרה, איך אני מוציא אותו לבדיקה אצל נשק ואחר כך כל שאר הפרוצדורה?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אתה לא מוציא מהמשטרה, אתה קודם קונה, מקבל רשיון ואח"כ מוציא מהמשטרה ובודק.
אין לך מה לנסות אקדחים בחנות נשק אם אתה על תקציב, כי זה יעלה לך יותר מהאקדח ותכלס זה לא נותן כלום.
בגדול אני מסכים עם דורון, קח משהו שנוח להסתובב איתו, לא כבד, שילד יכול להיות לך קצת קשה ודורש יותר תרגול כדי לפגוע אבל אין לך מה לחשוש מתקינות אם זה במחיר טוב, תוודא רק שזה לא 9 קצר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
.
אין לך מה לנסות אקדחים בחנות נשק אם אתה על תקציב, כי זה יעלה לך יותר מהאקדח ותכלס זה לא נותן כלום.
.
תסביר...
כמובן שאני מכוון ל9*19 סטנדרטי ולא משהו אחר.
עש גם יד שניה בחנויות מסחר , והם עושים את כל הפרוצדורה של ההחלפה.
Sent from my Redmi 8A using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
avikkllk
עש גם יד שניה בחנויות מסחר , והם עושים את כל הפרוצדורה של ההחלפה.
נכון וזו אכן הכוונה שלי, אם לא היה ברור עד עכשיו... אין מצב למצוא חדש בתקציב שלי ועוד בבית מסחר
וגם לא כל כך דחוף לי לקנות חדש...
זה נכון, אני עשיתי טרייד על הסמית אומנם לקחתי חדש ,
אבל היה גם סמית יד שניה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
תסביר...
כמובן שאני מכוון ל9*19 סטנדרטי ולא משהו אחר.
התקציב שלך 1500 ,
אם תיכנס לחנות עם מטווח ותבקש לנסות אקדחים, אבל לא תרכוש שם אקדח - יקחו ממך 50 ש"ח כניסה, 40 ש"ח על כל אקדח שאתה מנסה, 220-250 ש"ח על כל 100 כדור. כמה אתה חושב לירות מכל אקדח כדי להבין אם הוא מתאים לך ? מה בדיוק אתה רוצה לבדוק בירי חפשי במטווח ?
תחסוך את הכסף הזה, קנה אקדח פלסטיק נוח לנשיאה, תשקיע את הכסף בנרתיק נוח ובאימונים אחרי שיהיה לך אקדח.
שילד EZ הגיע ב 380 (9 קצר) לפני שיצא גם דגם 9*19
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
התקציב שלך 1500 ,
אם תיכנס לחנות עם מטווח ותבקש לנסות אקדחים, אבל לא תרכוש שם אקדח - יקחו ממך 50 ש"ח כניסה, 40 ש"ח על כל אקדח שאתה מנסה, 220-250 ש"ח על כל 100 כדור. כמה אתה חושב לירות מכל אקדח כדי להבין אם הוא מתאים לך ? מה בדיוק אתה רוצה לבדוק בירי חפשי במטווח ?
תחסוך את הכסף הזה, קנה אקדח פלסטיק נוח לנשיאה, תשקיע את הכסף בנרתיק נוח ובאימונים אחרי שיהיה לך אקדח.
שילד EZ הגיע ב 380 (9 קצר) לפני שיצא גם דגם 9*19
לא משעמם, בקיצור...
גם לא סיפור גדול, פחות מלהחליף סוללה לדייסון.
ביד2 יש EZ חדש ב 1000 ש"ח, אמנם 380 ולא 9*19 אבל לצורך נשיאה מוסלקת הייתי לוקח אותו בלי לחשוב פעמיים. מבקש מהמוכר שטר מכר חתום ע"י עו"ד , מצרף שטר וויתור למשטרה על שלך, טופס בקשה להחלפה שמורידים באתר, צילום ת.ז. - שולחים במייל לבט"פ ומקבלים תוך כמה ימים אישור וקוד לתשלום אגרה של 61 ש"ח. משלמים ומקבלים תוך שעה רשיון למייל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לדעתי, למשתמש הממוצע מינוס, שזה99% בערך מבעלי הרשיונות, לדעתי אין מה להתחבט ככ בתת-דגמים אלא מה שנוח להם לנשיאה על הגוף (אחרת זה ישאר בבית), ובכף היד בירי בקצב שלהם.
כן ללכת לנסות כמה דגמים, אבל מיותר להתחבט על דקויות מחוץ למעטפת שימוש, עולות הרבה כסף, וסקסיות בתודעה לחשוב שיש לי כזה.
כאן אנחנו תמימי דעים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
כאן אנחנו תמימי דעים.
גם אני רוצה להיות תמים דעה אבל המתמטיקה לא מאפשרת לי :rolleyes:
איך המשתמש הממוצע מינוס הוא 99% מבעלי הרשיונות?!
אני יודע, כיף איתי במסיבות...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
גם אני רוצה להיות תמים דעה אבל המתמטיקה לא מאפשרת לי :rolleyes:
איך המשתמש הממוצע מינוס הוא 99% מבעלי הרשיונות?!
אני יודע, כיף איתי במסיבות...
אפשר לייצר די בקלות סט מספרים שיעמוד בטענה הזו. ממוצע זה לא חציון.
גם אני שוס הורס במסיבות.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
בשרשור שכותרתו אקדח,
לא ממליץ לבוא ולהרוס מסיבות ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Juv
אפשר לייצר די בקלות סט מספרים שיעמוד בטענה הזו. ממוצע זה לא חציון.
גם אני שוס הורס במסיבות.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
האמת שצודק, אבל לא זו היתה כוונת המשורר :cool:
בפועל אצל בעלי הרשיונות, אין סט מספרים כזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
האמת שצודק, אבל לא זו היתה כוונת המשורר :cool:
בפועל אצל בעלי הרשיונות, אין סט מספרים כזה.
חכמולוג..
כמה מכלל בעלי הרשיון בארץ עברו הכשרה מעל למינימום של לירות 50 כדור פעם בכמה שנים?
כמה עברו אימוני כשירות תקופתיים לשמור על משהו מאותה התנסות כייפית חד-פעמית של ירי מעבר לאימון סטנדרטי?
כשאני מגיע לחידוש רשיון/אימון, אחד הדברים הכי חשובים ומסוכנים הוא לא לקבל כדור מאותם אנשים שבאים לירות ויש להם מעט מאד מיומנות, וזה רוב מוחלט של מי שאני רואה סביבי במטווחים האלו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
חכמולוג..
כמה מכלל בעלי הרשיון בארץ עברו הכשרה מעל למינימום של לירות 50 כדור פעם בכמה שנים?
כמה עברו אימוני כשירות תקופתיים לשמור על משהו מאותה התנסות כייפית חד-פעמית של ירי מעבר לאימון סטנדרטי?
כשאני מגיע לחידוש רשיון/אימון, אחד הדברים הכי חשובים ומסוכנים הוא לא לקבל כדור מאותם אנשים שבאים לירות ויש להם מעט מאד מיומנות, וזה רוב מוחלט של מי שאני רואה סביבי במטווחים האלו.
אני אכן חכמולוג (וגם הורס מסיבות), אבל זה לא קשור כלל לטקסט שהבאת.
קרא שוב בעיון עם הדגשים הנכונים את ההודעות האחרונות.
(ואם תעשה את זה באמת, תגלה שאני לא חולק עליך בשום מקום)