תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
הכי טוב לקסוס ...
יואב - היו לי כמה לילות של חיפושים באינטרנט ובהתחלה כמו כל התחלה - קצת קשה אבל מתגברים
לא קשה ואפילו די קל להזמין היום חלקים - יש לי כמה ספקים וחלקם עם אפליקציה והזמנה בקליק
דרך אגב יש גם אפליקציה לחלקי טויוטה עם דיאגרמות מקטים וכו - 35 ש״ח ויש לך גישה לכל דגמי טויוטה - נקרא טויוטה פארטס דיאגרם (מתעצל להחליף שפה)
אני חושב שדווקא בגלל שמרבית הרכבים היום ״חכמים״ מהיושבים בהם רצוי וגם משתלם לקחת אחריות על כל הפן הטכנולוגי כולל סקאנר מנואלים טיפולים שוטפים שדרוגים ועוד - חלק מהתחביב
לא ממש רציתי להיכנס לנעליים של ״המכונאי״ אבל אחרי שפגשתי כמה ״מומחים״ בטויוטה מרכזי בחיפה ( מוסך של היבואן הרשמי ) הבנתי שאין ברירה וצריך לקחת אחריות על כל הארוע הזה ולנהל אותו...
בקיצור פתחתי חוג טויוטה בחניה ואשתי טוענת שהטויוטה היא הכי מפונקת במשפחה ולפעמים גם מקנאים בכמות תשומת הלב שהיא מקבלת...
בטיולים דרך אגב ה100 מפנק בטירוף
בריאות ואושר הכי חשובים בחיים ה100 מביא אושר - בריאות פחות...
2006 TLC 100 IL
נדב
הבחור הזה בטח טופל ע״י אחד המומחים שפגשתי... לא עלינו טפו טפו טפו
2006 TLC 100 IL
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
arnonmg
נדב
הבחור הזה בטח טופל ע״י אחד המומחים שפגשתי... לא עלינו טפו טפו טפו
2006 TLC 100 IL
חחחחחחחח
צור
אני שמח בשבילך ...
אין סוף לכמות המסלולים בארהב והטבע עצום שם
אני מעריך שלא עלה לך יותר מ 10,000 דולר ככה שאין לך מה לדאוג - אם משהו מתקלקל פשוט קונים אחר...
2006 TLC 100 IL
תודה ארנון. לפני שלוש שנים עלה קצת יותר מ10K. את האמת, גם היום הם נסחרים ביותר... אבל בהחלט נהנים ממנו. אני בטוח שאתה מכיר את IH8MUD
פורום משובח ומומלץ למרות שבענייני דיזל יש פורומים יותר ענייניים
2006 TLC 100 IL
נמחקה סדרה של תגובות לא רלוונטיות ושחורגות (בהרבה) מהמקובל באתר.
הטיעון שלי לגבי חוכמת ההמונים לא מתחכם. הוא אמיתי לגמרי ואני מאמין בו.
אני מאמין לכל אחד שכתב כאן את דעתו (בניקוי ההגזמות הפרועות והניפוחים הברורים שהם כנראה חלק בלתי נמנע מדיון כזה). לכל אחד יש את הנסיון האישי עם כלי רכב כאלו ואחרים, מחלקם הוא נהנה מאד ובחלקם נפל, והתודעה שלו נצרבת. לפעמים זה כלי רכב של חבר או מכר, לפעמים זה גם קשור לנסיון ושלב בחיים (אני אכלתי הכי הרבה קש מרכב כלשהו אי פעם דווקא מסמוראי שהיה הרכב הראשון שלי, בחודשיים שאחרי הקנייה. כי קניתי נבלה, כי לא ידעתי מהחיים שלי...). לא משנה איך - כל אחד מגבש עמדה. הוא מביע את העמדה הזאת בצורה הכי חזקה כל פעם שהוא בוחר איזה רכב לקנות.
איזו עמדה לקבל? את של יואב או של עמית? או שלי? אני כן מסתכל גם על הסיכום הכולל של כלל הדעות, כפי שבא לידי ביטוי במחיר השוק, ומוסיף אותו לנסיון האישי שלי, ובוחר לפי זה מה לקנות. במקרה של טנדר - בחרתי פעמיים בטויוטה.
הדעה האישית שלי, שנובעת מנסיון אישי (ידיים מתחת למכסה המנוע!) ומסיכום של כל המידע שאני קולט ברשת, דרך חברים, וכולי, היא שטויוטה אכן בונים כלי רכב באיכות כללית הטובה ביותר בעולם הרכב. לא בפער עצום - כלומר בהחלט יש עוד יצרנים עם איכות דומה - יפאניים לרוב - ולא בכל המקרים, יש דגמים שיש בהם נפילות. אבל באופן כללי, האיכות גבוהה מאד.
יש לזה סיבות, והן קשורות להיסטוריה של המותג. מהרגע שטויוטה ביססה בשנות ה70 וה80 את מעמדה כיצרנית של כלי רכב אמינים ביותר, היא ביצרה אותו על ידי זה שנתנה ליצרנים אחרים להתחרות על חדשנות טכנולוגית, כשלרוב היא מאמצת טכנולוגיות חדשות באיחור ורק אחרי שבשלו, ובלשון פשוטה - נותנת לאחרים לאכול את מחלות הילדות ומצטרפת בשלב הנכון. בדרך כלל טויוטה (ויצרנים יפאנים איכותיים אחרים כמו סובארו) מפגרת במספר ההילוכים בתיבה, בהכנסת טכנולוגיות כמו טורבו, מסילה משותפת, ובהספקי מנוע... הילקס קיבל מנוע טורבו דיזל מספר שנים אחרי המתחרים. היילקס מקבל טרנספר בפיקוד חשמלי רק בשנת 2016 (!) בעוד שכמעט כל המתחרים עם כפתורים חשמליים כבר שנים.
מי שחובב רכב וטכנולוגיה מסתכל על זה כחסרון, ולכן התדמית האפורה - בצדק! כמעט תמיד כשמשווים רכב של טויוטה למתחרים הוא פחות מתקדם טכנולוגית ויותר שמרני בכל היבט של הנדסה ויצור. אבל בשיטה הזאת מוניטין האיכות רק מתחזק. פחות שינויים במפרט, יותר דגש על איכות ואחידות מכלולים, מאפשר גם למוסכים להיות פחות מקצועיים ועדיין לעשות עבודה סבירה - פחות דגמים ומכלולים ללמוד ולהכיר.
דווקא בתחום רכב השטח, שבו אמינות ועמידות ולא ביצועים הם ערכי יסוד פסיכולוגיים, זה עובד טוב. ההיילקס בכל שנתון מתקדם לאט יותר ממתחריו, יש לו הספק נמוך יותר (הספק גדול מוביל כמעט בהכרח ליותר בעיות אמינות), הוא עובר מתיבת הילוכים של ארבע לחמש לשש הילוכים בפיגור אחרי המתחרים, הוא האחרון לוותר על סרן קדמי חי, הוא נשאר עם טרנספר דביל בלי דיפרנציאל מרכזי גם היום, ועוד.
הדוגמא הברורה מאליה היא שלנדקרוזר הוא האחרון בקטגוריה שלו שעדיין עם סרן אחורי חי! מצד אחד פיגור טכנולוגי מדהים, שמעיב על ביצועי הכביש, שנים שהמתחרים כבר לא שם, מצד שני שקט תעשייתי מכיוון מכלול שלם - ויתרון לחובבי השטח. מי שמחפש SUV משפחתי בן 5 שנים לטיולי שטח - לנדקרוזר הוא אכן הבחירה הברורה מאליה.
אגב זה לא תמיד נכון, תחום יוצא מן הכלל שבו טויוטה דווקא הימרה על חדשנות טכנולוגית היה תחום הרכב ההיברידי, אבל באופן כללי טויוטה מייצר רכבים בתכנון שמרני וכזה שממעט לקחת סיכונים.
אז מה בא קודם? חכמת ההמונים או האיכות של טויוטה? לפי מה שאתה כותב, בגלל האיכות, נוצר העדר ולא להיפך.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
בואו נדבר רגע פרקטי, לא על מיתוסים, על עובדות.
איך "האמינות" הזאת תעזור לי כבעלים אם מחירי החלפים מטורפים כאלה ?
המחירים האלה הופכים את האחזקה ליקרה מאוד בהשוואה לאלטרנטיבות.
קונים יקר ומוכרים יקר -בסדר, אבל האחזקה רררוצחת.
ועוד משהו, לגבי חוכמת ההמונים, היא לא מדד לכלום בעיניי. כלום, גורנישט.
גם טבלת המכירות, לא מדד לכלום. רוב הציבור מבין במכוניות כמו שאני מבין בסאדו מזו, ו"הצעצועים" ברכבים החדשים מרשימים אותו יותר מהדברים המהותיים.
לפחות "תביא לי 1600 אוט'" הולך ונעלם...מגמת הטורבונים מבלבלת את כולם.
נמרוד,לפי חוכמת ההמונים יש אלוהים, ביבי הכי טוב לעם ופופ זו מוזיקה איכותית.
לפחות לגבי שניים מהם אני בטוח שאתה לא מסכים....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לביא
אז מה בא קודם? חכמת ההמונים או האיכות של טויוטה? לפי מה שאתה כותב, בגלל האיכות, נוצר העדר ולא להיפך.
האיכות באה קודם, ונוצר מעגל כזה שמאפשר לטויוטה לשמר את הפער.
מה לגבי "התנהגות ההמונים" ? בכביש, בחיי היומיום, בקבלת שירות?
אם הרוב מתנהגים כך אז זה כנראה בסדר.
"תביא לה כבר ת'שוקולד כוסאאמק מה היא ערביה?"
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שולץ האיום
בואו נדבר רגע פרקטי, לא על מיתוסים, על עובדות.
איך "האמינות" הזאת תעזור לי כבעלים אם מחירי החלפים מטורפים כאלה ?
המחירים האלה הופכים את האחזקה ליקרה מאוד בהשוואה לאלטרנטיבות.
קונים יקר ומוכרים יקר -בסדר, אבל האחזקה רררוצחת.
מי אמר שמחירי החלפים מטורפים? עמית1?
הניסיון שלי עם שני היילקסים מדורות שונים, היא שמחירי החלפים לא שונים מהותית מאשר בג'יפ. יש בחירה בין מקורי (שלא תמיד יקר במיוחד) ויש תחליפיים בכל רמה ומחיר שתרצה, ויש כמובן שפע באינטרנט.
* ברור שאני לא הולך למוסכי יבואן, לא בטויוטה ולא בשום רכב אחר...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
נמרוד,לפי חוכמת ההמונים יש אלוהים, ביבי הכי טוב לעם ופופ זו מוזיקה איכותית.
לפחות לגבי שניים מהם אני בטוח שאתה לא מסכים....
תבדיל בין המקרים האלו לבין המקרים שבהם ההמונים צריכים לשלם כסף גדול מהכיס. שזה, בגדול, רכב ובית.
אז אני מתעקש.
לפי חוכמת ההמונים דיפנדר 110 שקול לטויוטה 75. אותו מחיר.
סופה 95 שקול להיילקס 95.
תסביר בבקשה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מי אמר שמחירי החלפים מטורפים? עמית1?
הניסיון שלי עם שני היילקסים מדורות שונים, היא שמחירי החלפים לא שונים מהותית מאשר בג'יפ. יש בחירה בין מקורי (שלא תמיד יקר במיוחד) ויש תחליפיים בכל רמה ומחיר שתרצה, ויש כמובן שפע באינטרנט.
* ברור שאני לא הולך למוסכי יבואן, לא בטויוטה ולא בשום רכב אחר...
מי אמר?..........
לך תממן תחזוקת לנדקרוזר. לא, לא מוכרחים 100 נדיר. בכל טיול מגיעים לי חברה עם קרוזרים. הם מאוד מרוצים מהאוטו, אבל מתארים מציאות הזויה בכל מה שקשור לעלויות תחזוקה. במה שהם מוציאים בשנה על תחזוקת מרכבתו של אלוהים, אפשר להחזיק אוטו אחר שנתיים-שלוש. ויש תקלות. כמו אצל כולם. אולי קצת פחות, אבל כל תקלה עולה פי 3.
מי אמר מזרקים?
מי אמר משולשים?
מי אמר בולג'וינטים פעם בשנה בפראדו 90?.... טרנספרים? דיפרנציאלים? הקרוזר לא חף מבעיות ותקלות. כמו כל רכב אחר. רק הרבה יותר יקר לתקן אותו. ובכל זאת השוק שלו רותח. אנשים הולכים מכות על הזכות לרכוש נבלה עם מאות אלפי ק"מ בתחת ב-30K מעל למחירון. "חוכמת המונים"? למה זה נראה כמו היסטריה?..... כולנו יודעים שטויוטה קונים ביוקר וגם מוכרים אחר כך ביוקר. יחסי. אז זה בסדר לכאורה, וגם כל אחד והסטנדרטים שלו ל"יקר".
לי התפרן, נראה שצריך להיות איש עשיר בשביל להחזיק טויוטה 4X4. ליתר דיוק, כל טויוטה 4X4 שאינה היילקס אפריקאי מלפני 20 שנה.
אבל שוב - מה אני מבין לעומת אותם המונים? אני עוד לא ראיתי את האור ולכן אין לי טויוטה.
ואין לי טויוטה לא רק כי הן נורא יקרות, אלא כי לטעמי האישי, בגלל אותה "שמרנות", טויוטה מייצרת מכוניות שההמונים בטוחים שהן אמינות קצת יותר מהשאר - אבל גם תמיד נוסעות פחות טוב ותמיד מבאסות לנהיגה - ואת זה אני יודע מנסיוני ולא צריך את דעת ההמון.
הם באמת שקולים, לגמרי.
כי מול מוניטין האמינות של טויוטה מול דיפנדר, לדיפנדר יש יתרונות מובהקים - קודם כל ארבע דלתות, ושנית, זמינות חלפים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מי אמר?..........
לך תממן תחזוקת לנדקרוזר. לא, לא מוכרחים 100 נדיר.
מזרקים?
משולשים?
בולג'וינטים פעם בשנה בפראדו 90?....
כמו עמית, או ברנרד, זרקת מילים.
מה המחירים האמיתיים? אצל ג'ריס, לא במוסך המרכזי של היבואן... ומה הסיכוי שאני אזדקק לחלפים האלו? אתה לא יודע, גם אני לא בדיוק. אני מעריך שהוא נמוך יותר מאשר באלרנטיבה מבית מיצובישי/ניסאן/איסוזו, ולכן בחרתי במה שבחרתי.