תגובה: מתחילים מחדש: צ'רוקי (XJ) ידני מודל '96 כרכב טיולים
דנה ראוייה לתגובה רצינית:
חלקו המרכזי של ההיליפט ממוקם מעל הפלטה של ה(אין) כננת ומאחורי לוחית הרישוי, והוא חף מבליטות, כך שעם ההיליפט או בלעדיו המצב עגום במידה דומה.
את שני הקצוות אפשר בקלות לעטוף בשכבת גומי יפה שתשכך פגיעה אפשרית במידה רבה, ובוודאי במידה שתהייה עדיפה על פגיעה בפגוש הברזל החשוף. על הדרך זה גם יגן על המנגנון של ההייליפט עצמו.
וכשאני אומר "אפשר בקלות", הכוונה היא שזה יקרה בקרוב, אפילו אם בשלב ראשון זה יהיה עם פנימית של משאית קשורה בגומיית מטען של אופנוע או משהו זמין אחר בסגנון ... ואז נוכל לחזור לדיון על הצבע ...
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
נושא אחסון היליפט בצ'רוקי עלה, אז אם אתה או בעל צ'רוקי אחר מחפשים מיקום מקורי להיליפט - לאו דווקא אידיאלי, אבל בטוח מקורי!
למה לא אידאלי ? מה החסרונות במיקום הזה ?
יש עוד תמונות ?
(נראה יפה ומינימליסטי, כמו שאני אוהב ...)
עם הייליפט, בלי הייליפט...
לדנה בשום מקרה אין סיכוי אם פוגע בה רכב כזה וכולכם יודעים את זה וכל ההתפלספות הזו מיותרת.
ואם בטיחות באמת היתה באמת חשובה כאן למישהו, אולי הייתם שמים לב לעובדה שברכב מוגבה מאוד עם גלגלים הרבה יותר גדולים מהמקוריים (במיוחד ברכב שנולד עם צמיגונים בקוטר 27-28 אינץ ועכשיו מתגלגל על 33' בריאים) ביצועי הבלמים מתחרבנים בלשון המעטה. מרחק העצירה גדל ולזה כבר יש משמעות קריטית. זה מה שקוראים פגיעה בבטיחות האקטיבית וזה חשוב יותר ודורש הרבה יותר תשומת לב מאשר הסוגיה אם יש שם הייליפט או אין הייליפט.
כמה מבין כל הצדיקים כאן שמגביהים ומגדילים גלגלים ומפזרים עצות לכל עבר, גם שיפר את מערכת הבלמים שלו?....
סעו לאט ובזהירות.
אני...
http://www.jeepolog.com/forums/conte...-בלמים-בסמוראי
ואני דווקא דיברתי על האסטתיקה...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
נראה לי שגלשתם קצת מהנושא.
דנה בינתיים תישאר ליד הורייה
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
דרור, אני מסכים איתך חלקית.
נכון שלהביא רכב שטח ישן, מיושן, מוגבה ומוגדל צמיגים לרמת בטיחות אקטיבית מקבילה לפרייבט מודרני זה נמצא איפשהו על הסקאלה שבין בלתי אפשרי לפרוייקט ענק, מוגזם, ולא חוקי בפני עצמו...
מצד שני, אם לדוגמא אפשר בקלות ובזול לעטוף את קצות ההיליפט בעטיפת גומי בריאה, מה שאולי יעשה הבדל משמעותי במצבים מסויימים, אז למה לא ? וההתפלספות/דיון פה מעלה גם אפשרויות כאלו. אני רואה את זה בחיוב, ושכל אחד ייקח מזה מה שמתאים לו ...
נמרוד, הפגוש האחורי יפהפה. אני לא בטוח אם יהיה יותר קל להתאים את הפגוש שלך למתקונים שאצלי או ההיפך, או לייצר פגוש חדש ברוח הדברים. אני עוד אתבשל על זה קצת ... למה כתבת שהמיקום לאו דווקא אידאלי ?
מתחילים מחדש: צ'רוקי (XJ) ידני מודל '96 כרכב טיולים
דרור,
בשביל הברקסים יש בדיקה פשוטה שכל אחד שעובר במכון טסטים נבחן פעם בשנה.
מי כמוך יודע שזו לא בהכרח אינדיקציה לאיכות, עע סופה מקורית..
אבל היא כן בודקת ערכי תקינות של יכולת הפעלת כוח בלימה נדרש ומחויב בטווח נתון של הרכב.
מכאן ועד לצאת בהכרזות על חוסר בלימה המרחק גדול, תרתי משמע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
מצד שני, אם לדוגמא אפשר בקלות ובזול לעטוף את קצות ההיליפט בעטיפת גומי בריאה, מה שאולי יעשה הבדל משמעותי במצבים מסויימים, אז למה לא ?
בחיאת נדב, אני מחזיק ממך ג'יפאי רציני. אתה באמת הולך לעטוף את ההייליפט בגומי מזגנים "כדי למנוע פגיעה בהולך רגל" ועוד שואל אותי למה לא?.......
א. כי זה מכוער-טילים (אבל זה באמת רק הטעם שלי).
ב. כי במציאות זה שקול לכוסות רוח למת. זה לא ימנע שום נזק או פציעה או חו''ח מוות אם באמת תפגע במישהו. בטח בילד/ה קטן/ה.
האוטו שלך תוכנן אי שם בתחילת האייטיז. צ'רוקי XJ יצא לשוק כבר ב-84'.
סטנדרטים של בטיחות שמקובלים היום לא היו אז אפילו בחלומות הכי ורודים.
אם לא ההייליפט, אז מגן החזירים יהרוג את דנה.
ואם לא מגן החזירים, אז פגוש הפח המקורי יפוצץ לה את הצורה.
הרכבים שלנו לא בטיחותיים כי התכנון שלהם מיושן. זו עובדה ואין מה להתווכח.
למה נראה לך שבכל המכוניות המודרניות יש פגושי פלסטיק רכים וגמישים? למה כל מכסי המנוע המשתפלים?
רכב מודרני מתוכנן בצורה של איזורי ספיגה. עיצוב החרטום מתחשב בדרישה להפחית בחומרת הפגיעה בהולכי רגל.
וכאן לרכבי שטח יש בעיה בגלל החרטום הגבוה שפוגע בהולך הרגל ושובר לו את כל העצמות במקום לגלגל אותו למעלה, לכיוון השימשה הקדמית ולספוג במקומו את אנרגיית הפגיעה. תוסיף את המבנה המיושן ואת פגוש המתכת המקורי שלנו - אז עם הייליפט או ללא הייליפט, עם כננת או בלי, עם מגן חזירים או בלעדיו - זה כבר באמת לא משנה. הג'יפים שלנו לא רק מיושנים. הם גם מוגבהים ביחס למקור, הגלגלים גדולים מהמקור, אם לא שדרגנו את הבלמים הג'יפים האלה זקוקים למרחק עצירה הרבה יותר גדול. ההיגוי שלהם יותר מעורפל ופחות יציב ממה שהיה בסטנדרט.
הג'יפים שלנו משופרים ומשודרגים בהיבט עבירות ויכולות שטח. אבל הם משונמכים בהיבט הבטיחות אקטיבית - וזה מחייב אותנו לנהוג לאט ובזהירות, להיות עירניים ולקוות לטוב.
אז אתה בונה על חתיכת גומי שתעטוף את ההייליפט וזה מה שיגרום לך לישון טוב יותר בלילה? נו, שויין.....
הגומי על ההיליפט יעזור לדנה כמו הקסדה שתציל פועל בניין מבלוק שיפול עליו מקומה 20.
שניהם במקרה הטוב ימותו יותר יפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
דרור,
בשביל הברקסים יש בדיקה פשוטה שכל אחד שעובר במכון טסטים נבחן פעם בשנה.
מי כמוך יודע שזו לא בהכרח אינדיקציה לאיכות, עע סופה מקורית..
אבל היא כן בודקת ערכי תקינות של יכולת הפעלת כוח בלימה נדרש ומחויב בטווח נתון של הרכב.
מכאן ועד לצאת בהכרזות על חוסר בלימה המרחק גדול, תרתי משמע.
"חוסר בלימה"?
אני אמרתי שהאוטו לא יעצור?...
הבנת הנקרא, דורון.
אני אמרתי שמרחק העצירה יגדל. זו עובדה ואי אפשר לחלוק על זה.
ואתה יודע, מספיק שמרחק העצירה יגדל במטר אחד ואתה כבר בבעיה.
בדיקת בלמים על הגליל בטסט היא המינימום של המינימום. לא בעיה לעבור אותה גם עם גלגלים גדולים במידה אחת או שתיים או שלוש ואפילו עם בלמים שאינם תקינים פיקס. כמובן שאין לבדיקה הזו בפרט ולכל הטסט בכלל, שום קשר ואפילו לא קלוש, עם בטיחות. הטסט הוא עוד אחת מהסנקציות שהשלטון מפעיל כנגד אזרחיו בעלי הרכב. באיצטלה של "בטיחות" מטרתו לסחוט מהם עוד ועוד כספים ולהניע כלכלה גדולה שמפרנסת הרבה מאוד אנשים. אבל זה ויכוח אחר.
נחזור לעובדות - מדברים כאן על רכב מוגבה ולא במעט, על גלגלים גדולים מהמקוריים בלא פחות מ-6 אינץ', ומה שאתם מודאגים ממנו זה מיקום ההייליפט? ....
אם זה לא היה כל כך מצחיק זה היה עצוב. אני טוען שרכבי השטח שלנו הם לא בדיוק ידידותיים להולכי רגל כבר במצבם הסטנדרטי, כל שכן אחרי שדרוגים והגבהות וכננות וכל שאר הברזלים שהם עוטים סביב-סביב - וזה באנדרסטייטמנט. העובדה שההייליפט של נדב מורכב היכן שמורכב, אני לא רואה בזה שום בעיה. לא בגלל זה, ילד שיפתיע אותו ויקפוץ לו לכביש - עלול להיפגע ולמות.
לא רואה בעיה להשאיר (למרות שלדעתי עדיף לעגן רוחבית בתוך הרכב).
כן הייתי עוטף בכיסוי מקורי או לפחות מגן על החלקים הנעים מפני קורוזיה ובוץ.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ברור שהגומי לא יעזור בפגיעה במהירות גבוהה.
אבל רוב הפגיעות של הולכי רגל הן במהירות נמוכה (כי הולכי רגל לא מסתובבים בד"כ בכביש 6).
יודעים מה ? אפילו אין טעם לפתוח את הדיון על הסטטיסטיקות.
יש מקרים של פגיעת רכב בהולך רגל במהירות נמוכה, ממש במטר האחרון של הבלימה, ובמצבים האלו ההבדל בין לחטוף בראש פינה חשופה וחסונה של הייליפט, לבין אותה הפינה מרופדת בתוך פנימית בודדת או כפולה, יכול להיות ההבדל בין מכה לא נעימה לפגיעת ראש קשה או מוות.
כמו שהקסדה האמורה לא תציל את הפועל מבלוק מקומה 20, אבל היא כין יכולה להציל אותו מאיזמל שנופל מאותה הקומה ...
ומצד שני - מה אני כבר מפסיד ?
ממילא צריך לעטוף את המנגנון במשהו כדי שלא ייסתם מחול ויחליד מנתזי מים, מה אכפת לי שזה יהיה עשוי מפנימית משומשת שלא תעלה לי אגורה ?
מתחילים מחדש: צ'רוקי (XJ) ידני מודל '96 כרכב טיולים
דרור,
אתה לא יכול להתלונן בלי סוף על השלטון הבולשביקי שנכנס לך לנשמה , ואז כשנותנים לך מרווח תמרון (טווח תקינות בברקסים), להמשיך להתלונן.
מרחק בלימה שונה גם ברכב עמוס/ריק, כביש חם/קר.. ישן/מקורצף.. ואלו לפעמים ישפיעו יותר ממידה אחת-שתיים גדולות מהצמיג המקורי, שעומד בטווח החוקי הנדרש.
המחוקק נתן לך מרווח תמרון, תגיד תודה.
זה מה שאני כאזרח צריך, גושפנקה חוקית שהרכב עומד בדרישות החוק.
עכשיו, רוצה לפתוח דיון האם התבחינים בטסט שווים משהו?
אני חושב שזה דיון נפרד מזה של נדב.
כבר הוכח שגם טוארג/BMW עם 5 כוכבים הורג אנשים בדריסה.. לא צריך פגוש מתכת ולא הגבהה.
ונדב,
אישית אני חושב שההייליפט על הפגוש גם מכוער, וגם מגביר סיכון.
מספיק שאדם, לא צריך ילד, מקבל מהפינה שלו מכה בהליכה (גפ אם הרכב עומד..) וזה הרבה יותר כואב מהפגוש המקורי.
שלא להזכיר ילדים בטווח הגובה של 4-5 בעלי נטייה לתת נגיחה לעצמים כאלו כי הם לא סגורים על הגובה של עצמם..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
דרור,
אתה לא יכול להתלונן בלי סוף על השלטון הבולשביקי שנכנס לך לנשמה , ואז כשנותנים לך מרווח תמרון (טווח תקינות בברקסים), להמשיך להתלונן.
למה אתה אומר שהוא לא יכול להתלונן? בטח שהוא יכול! עובדה :rolleyes:
לגבי מרחק בלימה,
אמנם הרכב שלי נחשב מודרני ועם גלגלים מקוריים אבל...
יצא לי לנסוע ואפילו לא מעט ברכבים מיושנים עם צמיגים גדולים.
בכל הפעמים בהם "התיישבתי" על הברקס, הגלגלים ננעלו, ומכאן שהבעיה היא בחיכוך עם הכביש ולא במערכת הבלימה.
היוצא מן הכלל היה סופה ממוגנת.
אני עדיין מתרגש מהצמיגים.
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
נדב, השרשור RR שלך מתחיל להידמות יותר ויותר לשירשורי חיים רכס (דיסקו-הילד ההומו וכו׳)
כדאי להפסיק לדון בדנה ובחווית הפגיעה שלה מההייליפט.
[emoji12]
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
דרור,
מרחק בלימה שונה גם ברכב עמוס/ריק, כביש חם/קר.. ישן/מקורצף.. ואלו לפעמים ישפיעו יותר ממידה אחת-שתיים גדולות מהצמיג המקורי, שעומד בטווח החוקי הנדרש.
המחוקק נתן לך מרווח תמרון, תגיד תודה.
זה מה שאני כאזרח צריך, גושפנקה חוקית שהרכב עומד בדרישות החוק.
עכשיו, רוצה לפתוח דיון האם התבחינים בטסט שווים משהו?
מה קשר השלטון למחט ומה קשר החוק לתחת? זה אתה שנתת את הטסט כדוגמה לבדיקת בלמים ראויה ואני אמרתי את דעתי על האווילות של הטסטים וכדי שלא נתפזר הזכרתי שזה עניין דיון אחר לחלוטין.
מדברים כאן על למנוע פגיעה בהולך רגל על ידי ההייליפט שמתנוסס לראווה על הפגוש הקדמי.
נדב סבור שהייליפט מלפנים זה ממש יפה ואם ילפף אותו בפנימית ישנה או בספוג מזגנים עד שייראה כמו מומיה מצרית, זה מה שימנע פציעה חמורה של ילדים במהירות נמוכה.
אתה סבור (כמוני) שהייליפט על הפגוש זה ממש מכוער.
טעמנו ודעתנו על אסתטיקה של רכבי שטח לא נחשבים בכלל. כי זה האוטו של נדב והוא בטוח שזה כן יפה ולכן זה מה שיהיה.
אני רק אומר שלפני שהוא מתחיל ללפף את האוטו שלו בפנימיות שייקח בחשבון שהגבהת האוטו באיזה 6 אינץ' + הגדלת צמיגים ב-6 אינץ' (!... שלהבדיל מהעמסת האוטו בארבעה אנשים שזה חוקי, להגדיל צמיגים ב-6 אינץ' זה לא כל כך חוקי אבל זה באמת לא העסק שלי) מאריכה מאוד את מרחקי העצירה. והבעיה אינה כל כך במהירויות נמוכות אלא דווקא בגבוהות.
ונהגתי בחיי על מספיק רכבי שטח שהוסבו לגלגלים גדולים - מי יותר ומי פחות. ובמסגרת החירוב הכללי מקצה לקצה של כל מאפייני ההתנהגות של הרכב, אחד הדברים היותר מפחידים זה הירידה הדרסטית בביצועי הבלמים - וכן, זה מתבטא במרחקי עצירה גדולים יותר. זה קצת יותר קריטי מליפוף ההייליפט בספוגים וגומיות.
אתה יכול לחשוב ואפילו לצעוק שאני מדבר שטויות ושצמיגים גדולים משמעותית מהמקוריים לא פוגעים בביצועי הבלמים. זכותך. העובדות מראות אחרת.
סליחה - לכל כלל יש יוצא מין הכלל - כנראה שרק בטויוטה האגדית הבלמים המקוריים המופלאים בכלל לא מתרגשים גם מצמיג 52 אינץ' ועוצרים בדיוק אותו דבר. הרי זה ברור לכולנו שבסוף נגיע לזה....
אבל עדיין בכל רכב אחר יש בעיה. ולכן לדעתי בלבד, לפני שנדב מכלה את זמנו בליפוף ההייליפט - שייקח בחשבון שאם הוא כל כך מוטרד מפגיעה בילדים שקופצים לכביש, מוטב שייתן את הדעת על עוד מגבלות בטיחותיות שיש לאינטראקציה בין רכב שטח משופר מאוד לבין הולכי רגל. הרבה לפני ההייליפט.
ואם כבר - על פי החוק בישראל גם אם הרכב חנה לתומו והילדה המסכנה נתקלה בו, נפלה ונחבלה - האירוע נחשב לתאונת דרכים לכל דבר ועניין והביטוח של הרכב יצטרך לשלם. צפו לבלגנים מצד כל מיני בוחנים למיניהם ושאלות למה האוטו גבוה ולמה הגלגלים ככה והפגוש ככה - בזמן שהאוטו אפילו לא זז ממקומו.