-
תגובה: Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
עברתי על הנוהל, קראתי את השרשורים ועכשיו מת להבין.
אם אני רוצה קפיצים של אולדמן אבל מעדיף בולמי פוקס משופרים וטובים יותר אני לא יכול להתקין אותם?
-
נכון אורי ואם הסדנה שמה לך בולמים על הפנים והם נוזלים ואתה רוצה משהו אחר לך תחפש... אתה בידים שלהם והם יכולים לקחת כל מחיר על קיט "מאושר".
בסוף בסיפור הזה יעלה לכולנו ביוקר, בכל דרך שנבחר להיפטר ממכת מצרים הזו.
-
אני איתך ועם דרור. מדינה אוכלת בניה. מישהו כאן עושה קופה על חשבוננו ושאף אחד לא יגיד אחרת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ori abr
אם אני רוצה קפיצים של אולדמן אבל מעדיף בולמי פוקס משופרים וטובים יותר אני לא יכול להתקין אותם?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
נכון אורי
אתה בידים שלהם והם יכולים לקחת כל מחיר על קיט "מאושר".
פוקסים לא מאושרים?
-
אם אני הבנתי נכון, אז אם יבואן לא אישר קיט מושלם הכולל קפיצים ובולמים אזי השילוב של מה שכתבתי לא חוקי אלא אם כן יבואן העביר תיק מוצר למשרד התחבורע ובו אישרו לו את השילוב הזה....תקנו אותי אם אני טועה
-
אלא אם כן הוא אישר ערכת קפיצים בלבד ללא בולמים וזה מה שרושמים. מחליפים קפיצים ומאותו רגע יש לך הערה ברשיון.
ואחרי יומיים תתקין בולמים אחרים - זה סהכ חלק חילוף.
אסף.
-
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אלא אם כן הוא אישר ערכת קפיצים בלבד ללא בולמים וזה מה שרושמים. מחליפים קפיצים ומאותו רגע יש לך הערה ברשיון.
ואחרי יומיים תתקין בולמים אחרים - זה סהכ חלק חילוף.
אסף.
זה כנראה לא יקרה ונאיבי לחלום על זה .
יש להניח שגם אף אחד מהיבואנים לא יטרח לאשר עבורנו רק ספיסרים. לא כי אי אפשר אלא שהתקנה מאפשרת להם לסחוט מאיתנו יותר
-
אסף, לפי מה שאתה אומר אם היבואן אישר רק ערכת קפיצים ללא בולמים ( לא ברור לי איך בדיוק הדבר אפשרי...) אזי זה אומר שהלקוח ( אני) אצטרך לקחת את הרכב למעבדה מוסמכת ולאשר אותו פרטני?
-
לא. למה? בולמים הם חלק חילוף. לא קשורים בהכרח להגבהה.
וגם אם יש לך ערכה מאושרת של קפיצים ובולמים, אף אחד לא כתב לך בהערה ברשיון איזה בולמים. תחליף ליותר טובים אחרי הרישום וזה לא מעניין אף אחד.
מי שמעניין אותו למצוא קושי - ימצא קושי. מי שמעניין אותו למצוא פתרונות ימצא פתרונות.
אסף.
-
לפי מה שאתה אומר אני אצטרך לקנות ערכה מלאה ואחרי זה לקנות בולמים יותר טובים....כלומר, עוד הוצאה דיי גדולה.
בקיצור הצבא לימד אותי לגנוב והמדינה מלמדת אותי להיות פושע :)
-
אחרי שיהיה כתוב לך ברשיון "מותקנת הגבהה 50 מ"מ" תוכל להחליף בולמים למה שבא לך.
מכאן תבין אתה מה צריך לבקש מהמתקין, שלרוב יחזיק יותר מסוג בולם אחד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
זה כנראה לא יקרה ונאיבי לחלום על זה .
יש להניח שגם אף אחד מהיבואנים לא יטרח לאשר עבורנו רק ספיסרים. לא כי אי אפשר אלא שהתקנה מאפשרת להם לסחוט מאיתנו יותר
סליחה אם נדע לדרוש את זה על סמך ההבנה שהתקנה אכן מאפשרת, אז היבואן יישר קו עם הדרישה. זה הכל עניין של צרכנות. אם נהיה צרכנים טיפשים אז כמובן שנשלם יותר, אבל מבחינה עקרונית התקנה כן מאפשרת לאשר קפיצים ללא קשר לבולמים, ואפילו הגבהה באמצעות ספייסרים, (ראה סעיף 5.3 במסמך ההתקנה).
אל תעשה סלט...יש תקנה, שמאפשרת ויש את הנושא הצרכני שתלוי בדרישת הצרכנים ובכוחם.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
חבר בעל סיקס שמעוניין להתקין קיט כשר (עד 50 מ"מ), הבין ממתקינים שונים שהתקן הוא על קפיצים ספירלים ואין כרגע תקן לקפיצי עלים. מה לעשות? לאיזה מספר לחייג במשרד התחבורה? :)
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yehuda75
חבר בעל סיקס שמעוניין להתקין קיט כשר (עד 50 מ"מ), הבין ממתקינים שונים שהתקן הוא על קפיצים ספירלים ואין כרגע תקן לקפיצי עלים. מה לעשות? לאיזה מספר לחייג במשרד התחבורה? :)
עוד שמועה חסרת בסיס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ori abr
אסף, לפי מה שאתה אומר אם היבואן אישר רק ערכת קפיצים ללא בולמים ( לא ברור לי איך בדיוק הדבר אפשרי...)
אפשרי בהחלט.
רבותי - לקרוא! לא עולה כסף.
קובץ מצורף 113792
-
נמרוד. זה לא שמועה זו מציאות. אתה רוצה לנסות בעצמך להתקשר למתקינים של קפיצי עלים?
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
-
התקנה מאפשרת את כל הסוגים. זה שהם עדיין לא אישרו קפיצים זה עניין אחר.
המידע שהתקנה היא רק לסלילים הוא מידע שגוי.
חשוב לדייק.
אסף.
-
דוגמא לקיט לסופה.
http://bds-suspension.com/product?kid=408H
קיט של קפיצי עלים BDS שני אינץ'.
אין לקיט הזה TUV. אבל יבואן שירצה יכול להביא את הקיט הזה --> קפיצים בלבד --> לבצע התקנת נסיון על סופה - עם בולמים מקוריים --> ביצוע הבדיקות הנדרשות כולל בדיקת יציבות במעבדה מוסמכת בארץ על רכב האבטיפוס --> קיבלנו קיט קפיצים 50 מ"מ לסופה M240 תוך שימוש בבולמים מקוריים.
את אותו תהליך עם אותם קפיצים + התושבת שצריך כדי להתאים לסיקס ניתן לבצע ולאשר כקיט לג'יפ CJ8.
וזו דוגמא בלבד. אין שום קושי לענות על הדרישה הזאת, השיקול היחיד הוא מסחרי - האם כדאי כלכלית? אפשר לעזור ליבואנים לקבל את ההחלטה הזאת על ידי התאגדות. קריא - מספר בעלי רכב דומה CJ, סופה, שישימו נניח 1000 שקלים כל אחד על החשבון - מה שיכסה את הוצאות התקינה. אני הראשון להרשם לקבוצה כזאת עבור CJ.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
דוגמא לקיט לסופה.
http://bds-suspension.com/product?kid=408H
קיט של קפיצי עלים BDS שני אינץ'.
אין לקיט הזה TUV. אבל יבואן שירצה יכול להביא את הקיט הזה --> קפיצים בלבד --> לבצע התקנת נסיון על סופה - עם בולמים מקוריים --> ביצוע הבדיקות הנדרשות כולל בדיקת יציבות במעבדה מוסמכת בארץ על רכב האבטיפוס --> קיבלנו קיט קפיצים 50 מ"מ לסופה M240 תוך שימוש בבולמים מקוריים.
את אותו תהליך עם אותם קפיצים + התושבת שצריך כדי להתאים לסיקס ניתן לבצע ולאשר כקיט לג'יפ CJ8.
וזו דוגמא בלבד. אין שום קושי לענות על הדרישה הזאת, השיקול היחיד הוא מסחרי - האם כדאי כלכלית? אפשר לעזור ליבואנים לקבל את ההחלטה הזאת על ידי התאגדות. קריא - מספר בעלי רכב דומה CJ, סופה, שישימו נניח 1000 שקלים כל אחד על החשבון - מה שיכסה את הוצאות התקינה. אני הראשון להרשם לקבוצה כזאת עבור CJ.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
מה זה בדיוק "בולמים מקוריים" בסופה?
הרי תע"ר היו מרכיבים על הג'יפ את מה שהיה להם על המדף.
במרוצת השנים היו להם הרבה דגמי בולמים "מקוריים" - היו גבריאל לבנים, והיו בילשטין צהובים עם כיסוי תכלת. אלה כמובן לא יעברו בגלל הצבע ה"משופר" שלהם. והיו גם כל מיני בולמים שחורים עלומי שם שזה כנראה מה שמשרד התחבורע הכי אוהב ורוצה.
הדבר היחיד שמשותף לכל ה"מקוריים" האלה היה האורך שלהם. קצר ומוגבל.
ומה זה "בולמים מקוריים" בסיקס? ומה בסבן? הרי ג'יפ כמו שלך נניח, יוצר לפני שחלק נכבד מהבוחנים הגיחו לאוויר העולם מהכושלאמאשלהם. הם יודעים איזה מק"ט של בולם היה שם? לפי מה הם קובעים? גם לפי העין?................
לגבי סטים של קפיצים. אני לא מכיר קפיצי עלים לסופה או סיקס עם TUV. אולי כדאי לחפש בגרמניה, מולדת ה-TUV, למרות ש-Jeepים CJ ו-YJ מאוד נדירים שם.
מה שיש בשוק שלנו אלה רק קיטים אמריקאיים או מייצור מקומי. סט מקומי טוב יכול לעלות 4-5K. קפיצים בלבד.
הקיט האמריקאי הכי טוב בשוק (רוביקון) שכולל עוד כל מיני חלקים מרקיע הרבה-הרבה מעבר לעשיריה. ומה יעשה מי שהתקין באיזה 15K לפני שנתיים-שלוש?... יזרוק לפח? יילך למאכער. שעון החול של הגרייס מתקתק במהירות.
אני לא מתקטנן בשביל הויכוח ולא שואל שאלות קיטבג. כי לאט לאט אנחנו מפנימים ששום דבר לא פשוט כאן. שים לב שאפילו אתה כבר מתחיל לקבל את הרעיון שאתה הולך לרכוש בהמון כסף ארבעה קפיצים חדשים רק בשביל לקבל את האישור, ומה שמסתמן זה שכולם ייאלצו להכניס יד עמוק לכיס ולרכוש קיטים חדשים עם אישור שכמובן יעלו הרבה יותר - ה"גרייס" של שנה נועד לאפשר לך לאסוף שקל לשקל לכבוד קפיצים חדשים.... זה הכל. והנה לך השורה התחתונה. וזה בדיוק מה שטענתי מלכתחילה.
ואז תבואו ותגידו לי שיבואנים לא היו מעורבים בתקנות החדשות האלה?..... שמשרד התחבורע לא עשה יד אחת עם גורמים אינטרסנטיים על מנת לעשוק את הציבור עם חותמת רשמית וחוקית?... זה שם את הפרשות של רוה"מ בכיס הקטן. בחיי.
-
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
דרור, אם אתה מחפש לתקן את העולם זה רק יעלה לך בבריאות והעולם ישאר עקום ואתה תהיה חולה.
אם אתה רוצה להישאר יבש בין הטיפות אתה יכול. עכשיו אפילו קצת יותר מקודם
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה זה בדיוק "בולמים מקוריים" בסופה?
הרי תע"ר היו מרכיבים על הג'יפ את מה שהיה להם על המדף.
אסף כתב פה שמזל שברנרד לא בוחן במכון רישוי... אז מזל שאתה לא זה שצריך ליישם את התקנות החדשות.... אתה רק מחפש איך לסבך דברים שאתה, frankly, לא מבין בהם.
אתה מבין בג'יפים, בנהיגה, בטיולים, בוויסקי ובשר טוב ועוד לא מעט דברים. אבל כל אלו לא קשורים לדיון בכלל. מדובר כאן על מנגנונים של רישוי, הנדסה, ורגולציה, תקנים וניירות. אני לא רוצה להשוויץ, אבל בתור אחד שעוסק בדברים האלו יום יום ברמות רגולציה לעין ערוך יותר מסובכות, הכמה דפים האלו של רגולציה שקופים מבחינתי כמו ספר ילדים. לשמחתנו מי שנדרש ליישם את התקנות - היבואנים - חיים את העולם הזה.
בחזרה לעניין:
---------------------------------------------------------------------------
"בולמים מקוריים או תחליפיים התואמים הנדסית לבולמים המקוריים" (זו לשון התקנה) יש לקרוא כך: "מה שקיים על הרכב".
יבואן יכול לאשר קיט של קפיצים בלבד, שעושה שימוש "בבולמים מקוריים". המתקין לא נדרש לגעת בבולמים במקרה כזה. הנחת יסוד היא שהרכב, מכיוון שעד היום לא הוגבה (כי עד היום לא הייתה תקנה שאפשרה את זה) הוא עם בולמים מקוריים (או תחליפיים תואמים הנדסית...). אף אחד לא נדרש להוכיח שהבולם מקורי או בכלל מה זה בולם מקורי.
המתקין יכול לשווק יחד עם קיט הקפיצים כל בולם "תואם הנדסית" או להשאיר אותך עם הבולמים הנוכחיים שלך. עכשיו, ליבואנים מן הסתם כדאי להעביר תקינה קיטים שכוללים בולמים שלהם, מסיבות מסחריות, וזה סותר את האינטרס שלנו כצרכנים לקיטים שכוללים קפיצים בלבד ותאפשר לנו לבחור בולם של ספק אחר. אבל התקנות של משרד הרישוי, כאמור, מאפשרות הכל.
---------------------------------------------------------------------------
בנושא הספציפי של Jeep עם קפיצי עלים הנפוצים בישראל - CJ8 וסופה: הם בעצם יכולים לעשות שימוש באותם קפיצים בדיוק. עבור CJ נדרש בסך הכל להוסיף תושבות קפיצים קדמיות לקיט. יבואן חכם - למשל יבואן BDS - אאוטבק נדמה לי? יכול להביא את סט קפיצי 2 אינץ' שקישרתי עליו למעלה, להעביר אותו בדיקות מעבדה על שני רכבי אבטיפוס - סופה וCJ - ולהחזיק מלאי אחיד של קפיצי 50 מ"מ. הוא ימכור עשרות סטים ובמהלך הזמן גם מאות סטים כאלו. לא חסרים כאלו שישמחו לקפיצים טובים שמתאימים בדיוק ל31, בלי התאמות ובלי טררם.
אני אישית אצטרך סט כזה לCJ שלי, שמן הסתם קפיציו גמורים, ואני מוכן לשים דמי רצינות של 1000 שקלים כמקדמה שתשמש את היבואן עבור בדיקות המעבדה. לא צריך יותר מעשרה כמוני כדי להפגין מספיק רצינות ולהפוך את זה לכדאי.
-
גם אני מוכן לשלם מקדמה כזו לcj שלי. אפשר להתחיל בהיתארגנות. אולי גם ללכת למשרד התחבורה ביחד.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
-
מה הקשר למשרד התחבורה??! משרד הרישוי ביזר את האחריות לגמרי. לא רוצים לראות ולא לשמוע אותנו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני לא מתקטנן בשביל הויכוח ולא שואל שאלות קיטבג. כי לאט לאט אנחנו מפנימים ששום דבר לא פשוט כאן. שים לב שאפילו אתה כבר מתחיל לקבל את הרעיון שאתה הולך לרכוש בהמון כסף ארבעה קפיצים חדשים רק בשביל לקבל את האישור, ומה שמסתמן זה שכולם ייאלצו להכניס יד עמוק לכיס ולרכוש קיטים חדשים עם אישור שכמובן יעלו הרבה יותר - ה"גרייס" של שנה נועד לאפשר לך לאסוף שקל לשקל לכבוד קפיצים חדשים.... זה הכל. והנה לך השורה התחתונה. וזה בדיוק מה שטענתי מלכתחילה.
ואז תבואו ותגידו לי שיבואנים לא היו מעורבים בתקנות החדשות האלה?..... שמשרד התחבורע לא עשה יד אחת עם גורמים אינטרסנטיים על מנת לעשוק את הציבור עם חותמת רשמית וחוקית?... זה שם את הפרשות של רוה"מ בכיס הקטן. בחיי.
לא מפריע לך שמעמד הבייניים משלם כ 90% מהמיסוי הישיר בישראל .. זה צודק ? זה פרוגרסיבי ? זה שוויוני ?
-
קפיצי עלים לסיקס, אני למדתי בדרך הקשה...
אין אפילו קיט אחד שמתאים ל CJ8 או סופה. הרכבים שלנו כבדים באופן משמעותי מהסבן או ה YJ הקלילים. כל מי שרכש קיט BDS הוסיף עלים, עירגל וחלקם גם נוסעים עם בולם עם קפיץ של מונרו על מנת להוסיף התנגדות קפיץ.
הקיט ב 12 אלף של רוביקון לא מחזיק CJ8 ארוך - אלא עם כן ביצעו לא שינויים (קרי - קפיץ אחורי תוצרת הבית), ואז מה הקשר לקיט בכלל...
כל מי שהולך בכיוון של BDS ולא בעליו של סבן או YJ, הולך בדרך ארוכה של תוספות כאלה או אחרות לקפיץ...וזה לא נגמר בעלות הראשונה של הקיט.
לגבי התאמת קפיצים של YJ לסיקס:
שתי אופציות:
1. תושבות מוארכות מקדימה (סדנת MORE מייצרת אותן) והחלפת הסקידפלייט הקידמיים על מנת שהחלוקה תהיה ברוחב 2 וחצי אינץ לעומת 2 אינץ במקור. כמו כן התאמת יובולט עם כיפוף צד על מנת שיישב היטב על הסרן - לאור שינוי מיקומי החורים של הסקידפלייט.
2. נדנדות כמו בסט של רוביקון, 2 אינץ בחיבור לתושבת בשילדה ו 2 וחצי בחיבור לקפיצים.
אני מבין שכל יצרני הקפיצים (חמילבסקי וכאלה) לא יוכלו לאשר קפיצים... מצחיק כי הם מייצרים לכלים כבדים (משאיות, רכבי צבא) בכמויות...
*אסף - אתה פונה להיגיון ואפילו משכנע לפעמים, אבל המציאות במכונים שונה לגמרי ואין עם מי לדבר. אני חוזר - לא הכניסו אותי למכון אחד כי המרכב יושב על תושבות גומי (ללא הגבהה חלילה) בטענה שהמרכב צריך לשבת על השלדה באופן ישיר. ובמכון שני לא הסכימו להכניס אותי בטענה שאסורה התקנה של בולמים משופרים. אז תקנות לחוד ומציאות לחוד...
-
נוהל H-01-2016 (שנמצא בכתבה בכותרת של השרשור הארוך הזה) מפרט בדיוק מה צריך יצרן או יבואן לעשות כדי לאשר כזה קיט.
המתלם, למשל, יכול לעשות את זה עם קפיצי רוביקון אקספרס מק"ט RE1430.
רוביקון משווקים אותם כ2.5 אינץ' עבור YJ, אבל זה לא רלוונטי - זה שם שיווקי. אם היבואן הישראלי יביא קפיצים כאלו, ויבצע בדיוק את מה שכתוב בנוהל H-01-2016, שכולל בדיקה של הגובה האמיתית שהקפיצים נותנים על רכב אבטיפוס שהוא סופה ארוכה כבדה, מן הסתם המעבדה המוסמכת תמדוד כנדרש בנוהל שהם נותנים פחות מ50 מ"מ. החלקים הנוספים יתווספו לקיט, שניתן לאישור הן עבור סופה והן עבור CJ (כאשר לCJ נדרש שימוש בשאקל שונה או בתוספת קפיץ קדמית שונה). הנוהל מאפשר זאת - קיט יכול להתאים ליותר מדגם רכב אחד.
אאוטבק יכולים לעשות אותו דבר בדיוק עם קפיץ BDS - אולי קפיץ ה4 אינץ' כשיורכב על סופת האבטיפוס הכבדה משמעותית מYJ יתן הגבהה בתחום הטעות (+-10מ"מ) של 50 מ"מ? ואם לא קפיץ ה2 אינץ' בוודאי מתאים.
כאמור, הנוהל הזה, הוא אלטרנטיבה ליבוא של ערכות בעלות אישור TUV, והוא פשוט תפור עבור הנושא, ומאפשר הכשרה של קפיצים אמריקאים מיובאים כאלו, שיגביהו בפועל את סופת וCJ האבטיפוס ב-50 מ"מ.
כל מה שצריך זה שאחד או יותר מהיבואנים ירים את הכפפה, ואני כותב שוב - אני הראשון לשלם דמי רצינות/מקדמה לנושא הזה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yehuda75
אני מבין שכל יצרני הקפיצים (חמילבסקי וכאלה) לא יוכלו לאשר קפיצים... מצחיק כי הם מייצרים לכלים כבדים (משאיות, רכבי צבא) בכמויות...
בוא תסביר מאיפה אתה מבין את זה?
אני מבין שהם בהחלט יכולים לאשר על פי הנוהל קפיצים שהם מייצרים. אם זה יותר או פחות כדאי מיבוא של קפיץ מותג אמריקאי, אני לא יודע.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yehuda75
.
הנוהל החדש מתייחס לקפיצי הגבהה, לא מוצר תואם מקורי שדינו ככל חלף תחליפי, אל תחפשו קיטבגים וצוללות בוואדי.
מה גם שהצבא והמשטרה הם רשות רישוי לעצמם ואינם כפופים לרשות הרישוי הציבורית שכולנו כפופים לנהליה.
-
ומה עם כל אלו שרכשו את הג׳יפ כבר מוגבה? עבר כמה ידיים ואלוהים יודע מה מותקן שם?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Oyogev
ומה עם כל אלו שרכשו את הג׳יפ כבר מוגבה? עבר כמה ידיים ואלוהים יודע מה מותקן שם?
Sent from my iPhone using Tapatalk
אז שיתיעצו עם אלוהים שיודע מה הרכיבים שמותקנים עם דגש על הקפיצים, ויבקשו מהיבואן שיפנה אותם לסדנא שהוא עובד איתה.
אולי יהיו מוכנים לבדוק ולאשר תמורת תשלום.