-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
אם יורשה לי... זה לא רעש , אלא צליל , וצליל הוא דבר ייחודי.
יורשה לך. יורשה בהחלט.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
-
השינוי קורה לנגד עיננו בשידור חי. יש היום יותר מ-20 דגמים חשמליים שנמכרים בישראל, ורק טסלה מכרו השנה יותר מכוניות חשמליות מאשר נמכרו מכוניות חשמליות בסך-הכל לפני שנתיים. ולי לפחות נדמה שאחוז מכובד מפרסומות הרכב גם בעיתונים המודפסים הן לרכבים סיניים חשמליים שלא היה לי מושג שקיימים בכלל. ובצבע סגול.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
דרור,
אני אחד מאלו שחושביםמשיש לנו נטייה לקפוץ על פתרונות לא מוכנים.
תראה פה מה כתבתי בדיונים על רכבים אוטונומים.
אבל במקרה הזה, של רכב חשמלי, הנושא של העיתוי נורא חשוב.
רכב שנקנה ב 2012-2015 ואפילו 2018, זה לא מה שיש היום.
בנוסף, אין ספק שגם התשתיות התקדמו.
בקיצור, המחקר שבקישור יכול לכל היותר להגיד מה היה לפני 3-5 שנים.
לא יודע כמה הוא רלוונטי להיום.
ודרך אגב, אני חושב שרכב 100% (טסלה), כרכב ראשון \ ראשי, הוא עדיין בעייתי.
נקודה נוספת, שמאוד בעייתית בישראל לעומת ארהב למשל, השחיקה בשווי הרכב.
את האמריקאים , שחיקה של למעלה מ3-5 שנים לא מעניינת.
אצלנו, המחיר של מצברים חלופיים, מסבך מאוד את הסחירות של הרכב.
-
אני לא נגד או בעד, אבל הנתון הזה מעניין.
אין לי ספק שמכונית חשמלית של 2021 טובה יותר מזו של 2018 שהיא עצמה מכונית טובה מזו של 2015.
ויש לי עוד פחות ספק שהתשתית של היום טובה יותר מזו של לפני 3 שנים ובטח מזו של לפני 6 שנים.
אז למה מספר לא קטן של משתמשים של מכונית חשמלית מ-2018 חוזרים ב-2021 למכונית בנזין למרות שחשמלית מודרנית תהיה טובה יותר (יותר טווח) והתשתית היום טובה יותר?....
ואכן, נושא סחירות/שמירת ערך אצלנו הוא קריטי.
כאן לא אמריקה. כאן אוטו אינו משול לזוג נעליים ישנות ולא זורקים אותו כשהוא מתיישן.
אבל כל עוד מחירי הסוללות עומדים על 6 ספרות, רכב חשמלי שמתקרב לסוף תקופת האחריות על הסוללה, ערכו למעשה יימחק. רוב משתמשי החשמליות אינם חסידי איכות סביבה מיליטנטים והם יעברו לרכב חשמלי רק מסיבות כלכליות גרידא - כי זה הרבה יותר זול בשוטף. אז כדאי להם מאוד-מאוד להוסיף את נתון הפחת הזה לחישוב הכדאיות. גם זה כסף.
וכמובן גם עמדת המדינה, נרקומנית של מיסים, שמתקיימת/חוגגת על מיסוי דלקים ולכן אין לה שום אינטרס אמיתי לקדם ולדחוף רכב חשמלי בטרם תמצא דרך למסות אותו או את עמדות הטעינה שלו לאותה רמה של מיסוי דלקים. מבחינת המדינה, כל עוד ק"מ נסיעה ברכב חשמלי עולה לצרכן פחות מאותו ק"מ נסיעה ברכב מונע ע"י דלק, אין לה שום אינטרס שנעבור לחשמל.
-
אם 20% מקוני המכוניות החשמליות חזרו למכוניות בערה פנימית (במחקר שמצוטט בקישור של דרור) - אז 80% המשיכו עם מכונית חשמלית שנייה? זה דרך לא פחות נכונה להציג את אותו נתון בדיוק.
-
וכמובן גם עמדת המדינה, נרקומנית של מיסים, שמתקיימת/חוגגת על מיסוי דלקים ולכן אין לה שום אינטרס אמיתי לקדם ולדחוף רכב חשמלי בטרם תמצא דרך למסות אותו או את עמדות הטעינה שלו לאותה רמה של מיסוי דלקים. מבחינת המדינה, כל עוד ק"מ נסיעה ברכב חשמלי עולה לצרכן פחות מאותו ק"מ נסיעה ברכב מונע ע"י דלק, אין לה שום אינטרס שנעבור לחשמל.[/QUOTE
כמו שקרה עם הסולר וכמו שמנבאים שיקרה לגפמ אם יגיע למסה קריטית של משתמשים
נחיה ונראה
לגבי סוללות מתישנות אני מעריך שימצא פתרון כלשהו, שוב, כשנגיע למסה קריטית של רכבים חשמלים טהורים משומשים. אולי השבחת סוללה אה-לה-ישראבלוף ואז ייצוא למדינה מתפתחת כלשהי
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
-
נכון, אבל אחד הטיעונים הכי קולניים של מצדדי המעבר לחשמל היה ועודנו - אחרי שעברת לרכב חשמלי, כבר לא תחזור לרכב עם מנוע דלק. זה אמור להיות כל כך הרבה יותר טוב, זול בשוטף, מתקדם. אז לחזור אחורה?.... אותי הנתון הזה הפתיע.
כמה משתמשי סמאטרפון חוזרים לטלפון נוקיה של פעם?
כמה משתמשי מסך לד 60 אינץ' 4K חוזרים לטלויזיה של פעם בארגז מעץ?
לבנאדם אינטיליגנטי מוכרחה להיות סיבה טובה לצעד משמעותי כזה אחורה.
אני חושב שהנעה חשמלית היא העתיד והיא טובה יותר - כשהעסק יהיה בשל. מה שכיום הוא ממש לא.
דיברנו על זה לא מעט - כשסוללה תציג מימדים ומשקל קומקפטיים של מיכל דלק, טווח נסיעה אמיתי של מיכל דלק, טעינה מלאה שזמינה בפריסה של תחנות דלק ומהירה כמו מילוי מיכל דלק, עלות החלפת סוללה שסיימה את חייה תהיה דומה/זהה להחלפת מנוע מפירוק - אז לא תהיה שום סיבה הגיונית להמשיך להשתמש ברכב מונע בדלק.
כמשתמש, אני מצפה מהרכב החשמלי לאפשר לי את אותה רמת שימושיות שהתרגלתי ממכונית. מבחינתי, היתרונות של חשמל הם עלות תפעול ותחזוקה זולות משמעותית, ביצועים טובים יותר, איכות סביבה, פעולה שקטה וביטול התלות בנפט ובמדינות ציר הרשע שמפיקות אותו.
למדינת ישראל לעומת זאת, יש אינטרסים אחרים לחלוטין. בראשם, לשמר את רמת ההכנסות ממיסים. מיסים על מכוניות ומיסים על דלקים.
כל היתר לא מעניין למדינה אפילו את השערה הכי קטנה בצד האחורי של האשך השמאלי. מצידה שכולנו נחלה בסרטן ריאות, נתחרש ונגסוס בייסורים,העיקר שנמשיך לשלם 120% מס על מכוניות ו-400% מס על דלקים. אלה המספרים הנכונים אגב.
כל עוד לא הסתיים פיתוח המודל שיאפשר למדינה לא להפסיד הכנסות-מיסוי כתוצאה ממעבר כל צי הרכב בארץ לחשמל, המעבר הזה יתעכב וידשדש.
-
לטעמי רמת הביצועים של החשמליות הנוכחיות מתאימות נפלא כרכב שני וקטן בבית, לכל ההקפצות והנסיעות טווח קצר ובינוני.
ולא כרכב יחיד / ראשי בבית.
הבעיה שהחשמליות הקטנות לא מספיק זולות...המון כסף לרכב קטן ומוגבל טווח
Asaf-a
אסף.א
-
ברור שהיום רכב חשמלי אינו תחליף מלא ובכל המקרים לרכב ב"פ, אותי מפתיע יותר ש80% מהציבור באותו סקר דווקא כן ממשיכים עם רכב חשמלי. וזה בקליפורניה. בישראל גם אם 50% היו ממשיכים זה היה מפתיע לטובה.
אבל מה זה משנה - שנתיים, שלוש, חמש שנים לכל המאוחר - וברור לי שכלי התחבורה העיקרי של המשפחה שלי ושל רוב מי שסביבי יהיה חשמלי, בקטע טבעי לגמרי. וכמה שנים אחר כך בכלל לא נבין על מה היתה המהומה, מנוע הבנזין ישאר בזכרון הקרבורטור והפלטינות בזכרון של המבוגרים יותר ביננו. אני מניח שמיעוט קטן, שבפורום הזה אולי הוא רוב, וכולל אותי ואותך דרור, נתחזק ונתדלק רכבי תחביב גם עוד הרבה שנים קדימה בשביל הכיף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אם 20% מקוני המכוניות החשמליות חזרו למכוניות בערה פנימית (במחקר שמצוטט בקישור של דרור) - אז 80% המשיכו עם מכונית חשמלית שנייה? זה דרך לא פחות נכונה להציג את אותו נתון בדיוק.
כנ"ל, מופתע מהמספר הנמוך שחזרו, זה נראה יותר כמו שינוי סטאטיסטי ממגמה. תמיד יש מי שלא מתאים לו, לא נראה לו, מתגעגע לישן, ולא דווקא ברכבים, אנדרואיסטים חוזרים לאיפון, גולשי סקי חוזרים לסנובוארד, חוזרים מפוייקה לגריל...
אחד גילה שהוא 5 ק"מ רחוק מידי לסיבוב יומי של בית-עבודה-בית, שני היה לו שקע צמוד, בנתיים עבר דירה או עבודה ואין...
ותוסיף על זה שבאמת הטכנולוגיה של החשמליות באמת לא מושלמת עדיין.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
כמו שקרה עם הסולר וכמו שמנבאים שיקרה לגפמ אם יגיע למסה קריטית של משתמשים
להבדיל מהסולר והגפ"מ, כאן מדובר על משהו שונה. אף אחד לא כפה עליך לעבור לרכב דיזל או להתקין מערכת גז. זה היה לבחירתך.
אבל רכב חשמלי ייכפה עליך. אם תרצה או לא.
הכפייה לנטוש לאנחות את מנועי השריפה הפנימית תהיה "רכה" (היצע הולך ופוחת של מכוניות מונעות בדלקים, הטבות לרוכשי רכב חשמלי) או "קשה" (איסורים, הגבלות, מיסוי מוגדל באגרות וקנסות למיניהם, צמצום תחנות דלק, ועד איסור שימוש מוחלט).
כמקובל במדינת ישראל - המדינה תפציץ ביד רחבה בהגבלות אכזריות, אבל תתקמצן מאוד בהטבות.
השאלה הגדולה היא רק מודל המיסוי. איך למסות למוות את הרכב החשמלי והשימוש בו, כדי לשמר את רמת ההכנסות הגלומה במיסוי דלקים. זה הכל. וזה עניין טכני גרידא שאני משוכנע שהולך ומתגבש וכבר נמצא במגירות, מוכן להישלף לקראת עליית מספרן של מכוניות חשמליות לכדי מאסה קריטית.
-
הנושא של עמדות טעינה פחות משמעותי לדעתי כאשר מדובר על טווח של 450 קמ ומעלה, אני לדוגמה נוסע כ 500 קמ סטנדרטיים בשבוע, טסלה מודל 3 מגירסת לונג ריינג' תספיק לי בהחלט..
יש לי חבר פה בארץ שעבר לפני שנתיים בערך לחשמלי ואומר שהוא בחיים לא חוזר לרכב עם מנוע בנזין.
לגבי עמדות הטענה, יש כבר לא מעט בארץ ולדעתי הן מתרבות כל חודש שעובר ועכשיו עם כניסת טסלה ואיתה גדילה משמעותית בכמות החשמליות על הכביש - בכלל תהיה פריסה נרחבת.
-
אם אני לא טועה, טסלה היא כמו אייפון - צריכה עמדה ייעודית משלה שמתאימה רק לה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני מניח שמיעוט קטן, שבפורום הזה אולי הוא רוב, וכולל אותי ואותך דרור, נתחזק ונתדלק רכבי תחביב גם עוד הרבה שנים קדימה בשביל הכיף.
התכוונת לכתוב : נזקק ונתדלק...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אם אני לא טועה, טסלה היא כמו אייפון - צריכה עמדה ייעודית משלה שמתאימה רק לה?
לא נראה לי, היתה סקירה נדמה לי ב"אוטו'" והם עצרו בתחנת טעינה רגילה
-
אגב, אפשר כבר למצוא תוכניות להדפסה של שקע טעינה...
https://www.thingiverse.com/thing:4381270
מאפשר חניה בחניות "שמורות" לרכב חשמלי
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
התכוונת לכתוב : נזקק ונתדלק...
צריך לזקק את זה...
קובץ מצורף 133846
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
שים לב שזה לא אמיתי..רק בכאילו כדי שתוכל לחנות ולא יגידו לך כלום
-
בטוח שזה לא אמיתי ...?
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
כלי התחבורה העיקרי של המשפחה שלי ושל רוב מי שסביבי יהיה חשמלי, בקטע טבעי לגמרי. וכמה שנים אחר כך בכלל לא נבין על מה היתה המהומה, מנוע הבנזין ישאר בזכרון הקרבורטור והפלטינות בזכרון של המבוגרים יותר ביננו. אני מניח שמיעוט קטן, שבפורום הזה אולי הוא רוב, וכולל אותי ואותך דרור, נתחזק ונתדלק רכבי תחביב גם עוד הרבה שנים קדימה בשביל הכיף.
הכל אחלה, בתנאי שזה יהיה מותר.
ועל זה אני מצביע כל הזמן - המעבר לחשמל יבוא בכפייה. השימוש ברכב ב"פ יוגבל ובהמשך גם ייאסר - בכפייה.
והכפייה תתחיל כשמכוניות חשמליות יהפכו למסה קריטית והמדינה תהיה סגורה על צורת המיסוי שלהן ותוודא שהיא מכניסה מספיק כסף.
-
היחיד שמדבר על הזמן על כפייה זה אתה, ברלי. זה מתחיל להטריד אותי. אני לא מתכוון להצביע בשבילך בבחירות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
למדינת ישראל לעומת זאת, יש אינטרסים אחרים לחלוטין. בראשם, לשמר את רמת ההכנסות ממיסים. מיסים על מכוניות ומיסים על דלקים.
כל היתר לא מעניין למדינה אפילו את השערה הכי קטנה בצד האחורי של האשך השמאלי. מצידה שכולנו נחלה בסרטן ריאות, נתחרש ונגסוס בייסורים,העיקר שנמשיך לשלם 120% מס על מכוניות ו-400% מס על דלקים. אלה המספרים הנכונים אגב.
כל עוד לא הסתיים פיתוח המודל שיאפשר למדינה לא להפסיד הכנסות-מיסוי כתוצאה ממעבר כל צי הרכב בארץ לחשמל, המעבר הזה יתעכב וידשדש.
אז מה שאתה אומר בעצם, שפיצוי המיסוי על הרכב יגיע מעלייה תשלומי מס הבריאות?
-
https://www.ynet.co.il/environment-s..._medium=social
מה שנקרא הפוך על הפוך.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
אז מה שאתה אומר בעצם, שפיצוי המיסוי על הרכב יגיע מעלייה תשלומי מס הבריאות?
פיצוי על ירידת ההכנסות מהמיסוי על דלק.
מאיפה יביאו את הכסף הזה? השד יודע. מיסוי על טעינה?.... מיסוי נוסף על המכוניות?... מיסוי על נסועה (קילומטרים?...), אגרות גודש?... מי יודע.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
נכון, אבל אחד הטיעונים הכי קולניים של מצדדי המעבר לחשמל היה ועודנו - אחרי שעברת לרכב חשמלי, כבר לא תחזור לרכב עם מנוע דלק. זה אמור להיות כל כך הרבה יותר טוב, זול בשוטף, מתקדם. אז לחזור אחורה?.... אותי הנתון הזה הפתיע.
כמה משתמשי סמאטרפון חוזרים לטלפון נוקיה של פעם?
כמה משתמשי מסך לד 60 אינץ' 4K חוזרים לטלויזיה של פעם בארגז מעץ?
יש לי שכן עם פלואנס חשמלית.
כשהיה חדש, הילל את הרכב, ומצמץ קלות כששאלתי האם הוא מפעיל מזגן בפקק..
ואז הרכב התבגר..
אחרי סט הסוללות הראשון וסוג של פיצוי/החלפה לסט חדש מקרטע, ברור לו שזה נהפך לרכב לסידורים טווח קרוב לבית עד שימות סופית.
עכשיו קיבלו את הרכב החדש לבית, בנזין 2021.
-
פלואנס חשמלית עוברת היום ידיים במחיר של שידה באיקאה
-
אם איני טועה, הייתה תקופה שהיבואן ניסה להוריד את כולן מהכביש, והיה מוכן לתת רכב בנזין במקום, הכל במטרה לצמצם משאבי שירות וחלפים
-
היבואן קנה אותם במחיר גבוה ממחיר השוק - 45000 שח אז - כדי לא להיאלץ לממש אחריות על סוללות מתיישנות. מי שלא מכר - למעשה ויתר על האחריות ו'קנה' את הסוללה (שעד אז היתה רכוש של בטרפלייס או משהו כזה)
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk