אני משתמש רק בצנרת הידראולית..
אסף.
Printable View
אני משתמש רק בצנרת הידראולית..
אסף.
עברו כמה מאות קילומטרים. והכל יבש לחלוטין! אין הזעות והרטבות, התא מנוע יבש כמו הומור יפני.
בטיפול הבא עלינו לטובה אני אבדוק כמה שמן צבר המפריד שמן.
אסף.
ברגע של חולשה, הוזמן הפלא הבא....
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e6daa12bf5.jpg
אסף.
תתחדש.
מה הוא יודע לעשות?
אהבתי:
"No software installation,"
"
Update:
● Software Update ,please contact us for download site .
● Log Name: l2h5s9x8c0b3d
● Password: i8a0j3b6e2h9f8v
● Latest Software version: 20140310"
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
חיקוי די מוצלח ובחמישית המחיר של scangauge.
מציג ומקליט מהobd את נתוני הנסיעה - הדבר החשוב עבורי הוא נתוני צריכת דלק - אבל עוד הרבה נתונים אחרים שלפעמים מעניינים מישהו כמו מהירות ממוצעת, לחץ גדישה או טמפ' נוזל קירור... חוץ מחיסכון בדלק (נגיד...) הקלטה רצה של נתוני obd יכולה לעזור באיתור תקלות.
חוץ.מזה מציג ומוחק תקלות.
ועוד כל מיני...
בקיצור זה חוסך לי שיעבוד של הטלפון לtorque בימים הקשים של מעקב אחרי תקלות.
מחברים וזה עובד....
ויש חיבור usb להוריד הקלטות
אסף.
מעניין אילו נתונים ניתן לקרוא מהטרופר...
נשלח מהנייד
טוב לא צריך להגזים. כבר שנה כמעט ו25000 קמ הטנדר נוסע ולא עומד. סהכ בלאי רגיל, טיפולים שוטפים ותקלה אמיתית אחת..
אסף.
אני מרגיש שמדברים עלי.
ובכן, אני לא משתמש באטמי אזניים, שירתתי מספיק שנים בחיל השריון.
לגבי תקלות:
Seek and ye shall find
"אם תבקשו – תקבלו. אם תחפשו – תמצאו..."
(הבשורה על פי מתי, פרק7, פסוק 7)
אני עומד לסכם שנה ראשונה. בלי תקלות אמיתיות - רק לאחרונה העניין של הדלק שכנראה נפתר זמנית עם ניקיון יסודי.
בשורה התחתונה על בלאי מצטבר וטיפולים שוטפים - זה by far הרכב הכי יקר שהחזקתי. והיו לי גם צרפתיות וגם לנדרובר..... המספר עדיין נופל בתחום של 20,000 בשנה כולל הוצאות קבועות וללא דלק - ולשם כיוונתי מבחינת תקציב - אבל זה הרבה. בואו נאמר שאני מאמין שעל אף 'מפלצת מוצצת' לא הייתי מוציא יותר. אני גם לא רואה איזה חלקים יקרים במיוחד, בלאי חריג או תקלות מפתיעות.... ולא הוצאתי כסף על שיפורים (נגמר התקציב), אפילו לא החלפתי צמיגים (מחכה לראות מה יהיה בטסט). הכל סטנדרטי. זה כנראה יוקר המחייה...
אסף.
וזה בהתחשב בעבודה עצמית בחלק מהזמן, נכון? או שיום עבודה שלך ויום מוסך מתקזזים?
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
אני לא מחשב שעות עבודה שלי.. סופר רק חשבוניות על עבודה וחלקים.
אסף.
לכל רכב יש בלאי שפוגש את הבעלים הרלוונטי בנקודת הזמן של הצורך.
מהתיאורים שלך נראה שיש דברים שהגיעו עם הרכב, כלומר התחילו במשמרת הקודמת.
לזה הכוונה.
היסטוריית טיפולים מתייחסת למה שנעשה, לא למה שלא נעשה.
אני מכיר אנשים שמבחינתם אחזקה מלאה זה פילטרים ושמנים וזהו ומי שיקנה מהם את הרכב יחשוב שהרכב מטופל באדיקות.
זה לא שהם מזלזלים בבעיות אחרות, אלא שמבחינתם טיפול לפי הספר זה המינימום המתחייב, וכל השאר, ״אם זה לא עוצר את הרכב זה בסדר״.
(נמרוד, לא אתה).
זה מחדד מאד את זה שהיסטוריית טיפולים היא בסיס מינימלי ולא מירבי.
Slowly..
אני לא רוצה ללכת לשם אבל בכל זאת- גם הבעלים הקודם לא הזניח, לשיטתו הוא טיפל ולא חסך שקל ותיקן כל דבר שצריך מייד כשהמכונאי אמר שצריך. אני בדיוק אותו דבר רק המכונאי לא אותו מכונאי. ונסתפק בזה...
מה שכן - גם דברים שטיפלתי בהם כעת, יהיו בפעם הבאה בעיה של הבעלים הבא - בושינגים, בולג'וינטים וכו'. בלאי.
אסף.
אני חושב שהשאלה שעוברת אצל הרוב המכריע בראש היא- מה הרציונל בקניית טויוטה.
מעבר לסקס אפיל שהוא מחזיק אני שואל בלי להתריס: למה דווקא טויוטה?
הרכבים שלהם הם מפלצת מוצצת. אתה אומר את זה בפה מלא וביושר ראוי לציון.
מה שווה בהם את הכסף?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
MTBF
זה מגלם בתוכו הרבה מאד.
תוסיף מפרט שבנוי לשטח והנה מתכון שעובד.
באחד מערוצי ה-overland ביוטיוב התייחס גורו טיולים דרום אפריקאי (לא הטרחן המוכר..), למה טויוטה מובילה באפריקה ובאוסטרליה.
לדבריו, זה גם איכות ופשטות אבל גם תפוצה.
התפוצה של טויוטה באזורים נידחים גבוהה ביחס ליצרני רכב אחרים.
מה שאומר שמי שגר באזורים קשיי קיום האלו בוחר ברכבים שגם יודעים לעבוד וגם יש איפה לתקן אותם.
זה משהו שחוזר בנימוקים של לא מעט טיילים חוצי מדינות.
בפרקטיקה כל העולם רואה טויוטה בחורים הכי נידחים של העולם, והתדמית מגדלת את עצמה.
Slowly..
באמת בועז?
ברור שהמניה, לא משנה תטפל או לא, המקסימום במכירה זה אולי שהמוכר "יירד" למחיר המחירון, זה השיקול המרכזי ושמעתי אותו לא פעם מבעלי הרכבים.
לאחרונה עוד חבר קנה לנדקרוזר 2008 במחיר מחירון,רכב שראה ימים טובים יותר, וראה הרבה שטח! על הנייר יד ראשונה אבל רכב חבוט מכל הכיוונים, 380k ק"מ שכבר החליף מנוע אצל הבעלים הראשונים, ציריות דופקות בפניות וכו'.... לך תבין את העולם...
אם בכל מבחני השטח (טנדרים) ההילקס לוקח מקום ראשון, אז ברור שזאת תהיה ההעדפה.
לגבי הלנדקרוזר, המצב רק יחמיר. אין מה לעשות, הוא טוב בפער מהפג'רו (זצ"ל) ודומיו, ודיסקברי 3 ומעלה זה כבר רכב שלא הרבה אנשים יכניסו לשטח.
א. איזה סקס אפיל? יש לו סקס אפיל של מדיח כלים, והוא מהנה לנהיגה באופן דומה.
ב. זה אוטו שנת 2008, נוסע טוב, מוצק ומהודק, לא מקרקש ולא דופק - ולא מפתיע באיזה תקלת קראנק שבור באמצע כביש 6. זה מה שהופך אותו ל'אוטו טוב'.
ג. ולהחזיק רכב שטח - כל רכב שטח מאותו טיפוס ובאותו פרופיל שימוש (נוסע הרבה בכביש ונוסע הרבה בשטח) - ככה זה עולה. (אל תשוו לSUV ישן בעשור שלא עושים לו מקיף ונוסעים בו 6000 קמ בשנה. )
אסף.
[עריכה: זה נכתב לפני שראיתי את ההודעה האחרונה של אסף, אבל השאלות עדיין במקומן..]
וואוו, זה המון.. זה הרבה יותר ממה שאני מוציא על הצ'רוקי והויטארה ביחד - והיו לי סרן קדמי וטראנספר בצ'רוקי, צירייה בויטארה..
אבל למען ההגינות, והשוואת תפוחים לתפוחים:
אני מניח שזה כולל ביטוח מקיף, שאי אפשר לעשות לרכבים ישנים כמו שלי. אם תוציא את המקיף מהמשוואה ותשאיר רק צד ג', כמה יישאר כאן ?
3 טיפולים ? מה הקילומטראז' השנתי שלך ?