ארז יפה מאוד אהבתי .
יש פרט אחד שלפי ניסיוני לא יעבוד וזה כונס האויר מעל הגג עם תמשיך אותו קדימה ותוריד אותו למטה אז הוא יעבוד במתכונת כמו שהצגתה השמשה תסית את האויר ממנו
עידו
Printable View
ארז יפה מאוד אהבתי .
יש פרט אחד שלפי ניסיוני לא יעבוד וזה כונס האויר מעל הגג עם תמשיך אותו קדימה ותוריד אותו למטה אז הוא יעבוד במתכונת כמו שהצגתה השמשה תסית את האויר ממנו
עידו
נראה מעולה. עבודה ממש יפה. סגול הולם את הרכב הזה.
אם הבנתי נכון את השרטוט, האחורה סגור לגמרי והסף בקוקפיט כל כך גבוה, עולות שאלות תפעוליות.
בקוקפיט, לפחות, הייתי חושב על הפיכת המקטע מול הסף והקורה לדלת חד ציר, או מתרוממת קדימה ולמעלה, או נפתחת מלמטה למעלה בחצי גובה מול הקורה. גם ככה קורת הכלוב די מקשה על כניסה. מידות FIA המינימליות לפתח מוכרות לי, וראיתי עיצובים סגורים כאלה בפריז דקר, אבל תפעולית אני מבטיח לך שזה מאוד לא נוח לצוות ממוגן להשתחל דרך קבע בכניסה - יציאה, עם חלון מינימלי.
חסרה בעיני גם תוספת הצללה על הקורות הקדמיות לצד השמשה ולגג, שיכולה גם להסיט את האוויר המאובק מהצמיגים ולעצור קצת מנתזי החול\ בוץ \ מיים, אבל לתת לאוויר נקי יותר להכנס מהחלון. הצל הזה חשוב מאוד לנווט, זווית השמש על המכשירים משתנה בפניות ומקשה על הקריאות.
הסגירה המוחלטת מאחור עושה רושם בעיייתי משהו, צריך גישה מהירה לגלגלים ומצטברים חום ואוויר. הכל דרך רפפת הפינוי האחורית וצירים? לא יותר פשוט לפתוח את זה?
השאלות תמיד רלוונטיות :
תוספת המשקל - לא ממש ידוע אבל. בסונומה ז"ל בניתי מכסה מנוע מקרבון. המכסה נבנה בצורה מקצועית כולל כל קורות הקריסה וכו... משקל המכסה מנוע כולל התופסנים לחיבור המכסה לגוף היה 2.8 קילו.
בבניית מעטפת כמו של טנדר אין יתרון, זה בעצם אותו הדבר רק ללא סגירה מאחור.
כאשר יש לנו כוונות ורצון (לפעמים זה לא מספיק :) ) להגיע עם הרכב למורצים בחו"ל כמו הדקאר, קבינה סגורה = לאיכות נהיגה. אין בוץ, אבק, שומעים טוב וכו.... גם הסגירה מאחור מייצרת לנו מצב לשמירה על הציוד יותר טוב וכמובן אחד הדברים החשובים ושאי אפשר להתעלם ממנו, עוד מקום לספונסרים.
התהפכות - בהתהפכות יכול ללכת גם כל הרכב, ומה עם אתה מתהפך עם קינג סטנדרטי וכו.. ? החלקים שם לא בהכרך יותר זולים - "מיצובישי" אמרנו לא ?!
[QUOTE=tzurlis;251257]נראה מעולה. עבודה ממש יפה. סגול הולם את הרכב הזה.
אם הבנתי נכון את השרטוט, האחורה סגור לגמרי והסף בקוקפיט כל כך גבוה, עולות שאלות תפעוליות.
בקוקפיט, לפחות, הייתי חושב על הפיכת המקטע מול הסף והקורה לדלת חד ציר, או מתרוממת קדימה ולמעלה, או נפתחת מלמטה למעלה בחצי גובה מול הקורה. גם ככה קורת הכלוב די מקשה על כניסה. מידות FIA המינימליות לפתח מוכרות לי, וראיתי עיצובים סגורים כאלה בפריז דקר, אבל תפעולית אני מבטיח לך שזה מאוד לא נוח לצוות ממוגן להשתחל דרך קבע בכניסה - יציאה, עם חלון מינימלי.
זאת בדיוק הכוונה - דלת חלון אשר נפתח כלפי מעלה. אם הספקתם להכיר אותנו, אנחנו מנסים לחשוב על כל ההביטים.... ;)
מצאתי תמונה מצויינת של הטוארג מהפריז דאקאר שממחישה כמה מהדברים שנזכרו לפני כן -
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...dakar_2005.jpg
קודם כל הניקיון הכללי של הקוים - אין שום כונסים או בליטות מיותרות, הכל מוחלק ומחופה כולל פנסים מושטחים, ניקוז אויר באחורי הכנף הקדמית, שימוש בכונסי אויר מסוג NACA Duct איפה שצריכים אויר מהבחוץ והקו הכללי המשתפל לאחור.
שימו לב לפלסטיקים השחורים שממוקמים לפני הגלגלים הקדמיים.
החיפוי יורד לגובה המינימלי הפרקטי (מפה והלאה דברים מתחילים להשבר) ככל הנראה, ו"מסתיר" לרוח את הצמיג עד כמה שניתן.
אותו החלק השחור גם מכסה את כל הבלאגן המכאני במרכז הרכב ושמה פשוט נכנס יותר פנימה, שוב, כנראה כדי למנוע מפגש עם עב"מים.
צירפתי סקיצה זריזה על בסיס המודל שלכם לפרופיל אופציונלי.
אגב, מהמודל נראה כאילו הכונס המסיבי בגג פשוט מזרים את האויר לחלל הפתוח מאחורה שבו שוכן גם הרדיאטור ומוציא אותו החוצה.
האויר עצלן, אם לא יהיה תיעול שיכריח את האויר לזרום על הרדיאטור ולצאת מצידו השני, הדבר היחיד שיעזור ליכולת הקירור שלכם זה לשיר את התקווה.
שירטטתי בסקיצה גם תעלה עם הרדיאטור בתוכה בשתי הצבות שונות.
מוטי
הגאנטים סוף כל סוף בארץ.
הופתעתי לטובה כאשר ראיתי אותם. הם מסגסוגת אלומיניום טובה, לא יציקה, נראה מדהים.
הצמיגים BF 35X12.5X17 MX2 - כמובן לפי התקן של T1.3 הצמיגים בחסות המלאה של י.מ צמיגים
אשר מלווים אותנו כבר 4 שנים.
כמובן שנשמח שתבקרו אותם בפעם הבאה שתרצו לרכוש צמיגים או גאנטים - חשוב לתמוך באילה שתומכים בנו..
אז הם נמצאים מול קניון אילון בתחנת הדלק של דור אלון - תגידו שלירן או אייל שלחו אתכם.
לא היה לי זמן להגיב כמו שצריך כאן. ועדיין אין לי. אבל בינתיים - ארז, עבודה מקצועית, מדוקדקת, תענוג לראות את התוצאות ואת המיומנות. העיצוב מדליק - צריך עוד עבודה על הפרצוף של הרכב, לעניות דעתי. מה שכן לירן ואייל הם זוג קוסמים- מוצאים בעל מקצוע אחרי בעל מקצוע מעולים... זה בגלל שפשוט כיף לעבוד איתכם, חברים.
ומוטי - עצותיך טובות, נראה שקראת והבנת את החומר...;) במיוחד השרטוט האחרון והמיקום המומלץ של הרדיאטור. לירן, שים לב, המיקום הנוכחי טוב ונכון לרכב שיש זרימה דרכו, או לכל הפחות לתצורת טנדר עם קבינה בלבד. מהרגע שהחלטנו סופית שהרכב יקבל מרכב סגור ומלא, עם קיר אש אטום לכל הגובה, הרדיאטור ממוקם לא נכון. המיקום - ובעיקר הזוית - הסופיים שלו תלויים לחלוטין בתכנון החיפוי, ואם מיקום הרדיאטור יאלץ את העיצוב - זה לא יגמר טוב, ואני אחדד את דבריו של מוטי - מערכת הקירור תכשל. היא תעבוד בשלבי ההרצה והמרוצים הראשונים כל עוד העסק פתוח לכל הכיוונים כמו טנדר, ברגע שהרכב יסגר האויר יהיה חייב להיות מובל בצורה מאד מדויקת והרדיאטור לא במקום הנכון בשביל זה. כנ"ל כונס האוויר למנוע, והכונס הגדול לפני הגלגל האחורי - מה תפקידם בעצם?
חברים, תודה על המחמאות, זה מוסיף טעם לעבודה.
אני רוצה להתיחס להיבטים האוירודינמיים שהועלו על ידכם, אך לפני כן משהו כללי יותר:
באופן כללי אני עובד מעט בוואקום בהרבה נושאים שקשורים לרכב ואחד הדברים שחסרים לי היא מסגרת מסודרת של דיונים, החלפת דעות והסקת מסקנות אופרטיביות. בתהליך מסודר אפשר ללבן ולבחור כיווני התקדמות, לאתר ולפתור את מרב הבעיות וגם ליעל את תהליך הפיתוח. מנסיוני, זו בעיה שכיחה בתהליכי תכנון בהרבה מקומות. לכן אני מחליט החלטות בנושאים שבהם איני מקבל די פרמטרים ודרישות מן הלקוח והחלטות אלו משמשות כבסיס ליצירת מודעות להיבט זה או אחר של התכנון, לדיון ולפתרונות. מבחינתי המכונית, במצבה הנוכחי, משמשת כבסיס לדיון ונמצאת בתחילת תהליך שבו צריך לעבור על כל פרט, לנתח אותו ולהגיע להגדרת דרישות מחודדת ככל האפשר. מסיבה זו אני שמח על התגובות שמפנות את תשומת ליבי להיבטים שאיני מודע להם. שתי דוגמאות לכך, וכאן אני חוזר לנושא שמעורר את כולם -האוויר, האחת נסובה סביב זרימת האוויר לכונס מעל החלון וברור לי שהמצחיה יכולה להפריע, מצד שני יש בה יתרונות מבחינת צל ומבחינה ויזואלית. נושא אחר הוא הגיאומטריה בין הכונס, הרדיאטור ויציאת האוויר. ברור לי שצריך לנתח את הבעיה ולהגיע לפשרה או אופטימום בין הדרישות ההנדסיות לעיצוב. ובאופן כללי, מן הרגע שהוחלט לעצב את הרכב והקונספט התקבל, צריך לנסות ולשמור עליו בתהליכי קבלת החלטות גם על חשבון היבטים מקצועיים אחרים והכל במידה כמובן. מן ההיבט הזה אני רוצה להתיחס לדברי מוטי. ברור לי שהכיוונים עליהם אתה מצביע הם האידאל מבחינת אווירודינמיקה אבל הדוגמאות לכך, שמתכננים מכופפים את כל ההיבטים הצורניים של כלי רכב לטובת האספקט הזה מועטות הן. כמו בכל דבר, צריך למצוא את דרך האמצע ולשקול היטב את התרומה של שינוי זה או אחר לעומת המחיר הפונקציונאלי או ויזואלי שלו. אני בטוח שגם בדוגמה שהבאת, הטוארג 2, שדרך אגב, משמש לי מודל חיקוי מבחינת הפרטים והגישה הכוללנית, גם שם הדרישה העיקרית מן המעצבים היתה שכלי הרכב ידמה ככל האפשר לטוארג הרגיל וכל הפתרונות יאלצו להתאים את עצמם לכך.
ארז
ארז, אני אמנם יכול לדבר בשמי בלבד אבל אני מניח שרוב אם לא כל המגיבים האחרים בשרשור שותפים לדעתי והיא שהמודלים נראים נהדר וכל מילה שנאמרת בנושא זה או אחר באה מבחינתי כביקורת בונה בלבד :cool:.
המשפט המודגש הוא לעניות דעתי המקום בו ההשקפה שלך ושלי נפרדות -
לרכב מירוץ יש מטרה אחת בלבד והיא לנצח מירוצים.
מתכנני הרכב צריכים לעשות את כל מה שביכולתם במטרה להפוך את הרכב למהיר יותר, נקודה סוף.
היוצא מן הכלל הבודד הוא מחוייבות ליצרן או נותן חסות עיקרי שלהם יש זהות מוצר שהם חייבים לשמר בעיצוב, ואני מבטיח לך שגם המעצב של אותו הטוארג היה שמח ללכת עוד יותר רחוק ולהפתר מכל האלמנטים העיצוביים של VW שהוא חוייב להשתמש בהם.
אם אתה רוצה הוכחה זריזה למה שכרגע כתבתי תסתכל שוב באותה התמונה שצירפתי קודם על הכונסים שמתחת לפנסים הקדמיים - ניתן לראות בבירור שבערך 40% מתוכם אטומים בכלל, אבל ממש מאחרי הטוארג-מירוץ נוסע טוארג סטנדרטי ואתה רואה שהמעצב היה חייב להשתמש באלמנט שנראה כמו טוארג רגיל כדי לשמר את התדמית הכללית של VW טוארג.
לך כמעצב יש כאן יתרון אדיר - אתה לא מחוייב לשום מותג שהוא!
אתה יכול (ולדעתי צריך) לכופף את העיצוב ולייעל אותו ככל האפשר כדי להשיג את המטרה והיא, שוב, לנצח מירוצים.
מכוניות מירוץ לא אמורות להראות טוב למרות שיש כאלו שגם יוצאות יפות על הדרך, הן אמורות ליסוע הכי מהר שאפשר.
אם להשליך על אספקט אחר בתכנון מכונית מירוץ את אותו העקרון - האם יעלה על הדעת שמתכנן מיתלים יציב את הבולמים בזוית זו או אחרת כי "ככה הם נראים יותר טוב" גם אם זה פוגם ביעילות הפעולה שלהם?
בחיים לא!
המתכנן הזה היה מפוטר בלי לחשוב פעמיים.
כנ"ל בונה המנועים שהיה משתמש בסעפת "יותר יפה" אם זה בא על חשבון כוח מנוע.
יש הבדל תהומי בין עיצוב רכב לעיצוב רכב מירוץ.
זה State of mind שונה לגמרי.
ולסיכום פתרון מעשי -
אם חפצת בצל, במקום אותה המצחיה שהיא אסון אוירודינמי, עשה את מה שכל מכונית מירוץ בעולם עושה וכסה את החלק העליון של החלון הקדמי במדבקה של ספונסר - גם שטח פרסום בולט לעין וגם פתרון אפקטיבי ביותר למי שנוסע מול השמש.
מוטי
הי מוטי לפי זכרוני העיצוב של הטוארג בתמונה הוא לא העיצוב העדכני, בדגמים החדשים ניתן לראות שאותם "תוספים חיפוי" אינן, ואם איני טועה המטרה שלהם היא לפזר את המים בדרך יעילה יותר כדי שתמנע כמה שניתן את התזת המים מהשמשה בזמן מעבר מים במהירות.
נ.ב כונסי אוויר הממוקמים מתחת לפנסים לא סגורים אלה בנויים בצורה כזאת שתיעל את "לכידת אוויר" לעבר הברקסים,
אפשר לראות שאותם "פתחים" קיימים גם בעיצוב העדכני יותר.
תום, אני מודה ומתוודה שאני לא מעודכן בתחום מירוצי המדבריות ולכן לא היה לי מושג מאיזה שנתון הרכב.
ברור שהם לא סגורים לחלוטין, זה גם לא מה שכתבתי -זה גם המיקום של הכונסים שמקררים את הברקסים הקדמיים ברוב מכוניות המירוץ שאני מכיר, כמעט תמיד פנימי יותר מקו הגלגל ולכן אם תשים לב גם בתמונה שאני צירפתי החלק האטום בכונס הוא החיצוני.ציטוט:
ניתן לראות בבירור שבערך 40% מתוכם אטומים בכלל
התמונה שצירפת מבחינתי היא המשך ההוכחה לאותה הנקודה, בדגם החדש יותר הכונס עוצב כמו שהוא כנראה באמת הכי אופטימלי תוך כדי התעלמות מהעיצוב המקורי של הטוארג.
מוטי
אנחנו ממש לקראת הסוף של הבניה, ממש מחפשים בנרות מה ששכנו לבצע.
סיימנו היום את המתקן לגלגלי ספייר, יצא יפה מאוד.
הגאנטים יושבים על הרכב פיקס.
ביצענו עוד השלמות קטנות -בניית משולש חיזוק בין השילדה לעריסה של מיכל הדלק, סגירה של חורים בקיר אש לחגורת בטיחות ע"י בנייה של קופסאות, בבנייה של הקופסאות הנ"ל קיבלנו עזרה מנסר, אחד מהפחחים המוכשרים מהצוות של אוטוויק - תודה נסר.
לירן
סוף סוף רואים פה TT כמו ש TT צריך להראות :cool:. כל הכבוד .
עכשיו נשאר רק לתת לשעון לדבר ;)
היי לירן
עבודה יפה ומושקעת, שמח לראות את ה TT קורם עור וגידים.
שתי שאלות בקטנה.
1. הגלגלים לא גבוהים מדי ? - לא ירים את מרכז הכובד של הרכב ? בכל אופן כל גלגל כזה קרוב ל -40 ק"ג.
2. באחת התמונות (צילום תחתון של מיתקון הגלגלים) נראה כי בנית את המתקן פריק (עם ברגים) אך בכל אופן ריתכתם אליו את התוספת של הגלגל הבולט וכן ריתכתם זאת גם לשילדה, האם התמונה מטעה או שבטעות ?
המשיכו בעבודה היפה.
רפי
הגלגלים נמצאים גבוה יחסית כדי לאפשר לזרועות המוט המייצב לעבוד. הם כן היו יכולים להיות נמוכים בכמה ס"מ, אבל מרווח הבטחון הנוסף הוא תוצאה של תוספת בשלב שאחרי התכנון הממוחשב.
אנחנו התעקשנו כל הזמן על מיכל דלק לא צורני, במימדים וצורה של מיכל בטיחות סטנדרטי שיחליף את המיכל הבנוי בהקדם ובעלות סבירה. עקרונית הייתי יכול את אותו נפח דלק להכניס בצורה הרבה יותר אלגנטית במיכל עם פרופיל משולש שטוח יחסית ואז (יחד עם מיקום קדמי במקום אחורי של המוט המייצב) הגלגלים היו נמוכים יותר ב40+ ס"מ. אבל אלו החלטות שהתקבלו כבר. מיקום גלגלים רזרביים בגודל כזה הוא לא טריביאלי כמו שאתה כבר יודע רפי. אם להיות דוגרי, אני בתכנון בניתי על זה שהחברים ישתכנעו להסתפק בגלגל אחד שישב באלגנטיות מעל מיכל הדלק (אני עדיין חושב שזה נכון למרוצים בארץ, כולל חרמון אילת, במיוחד עבור הנהג הספציפי שהוא בעל רקורד פאנצ'רים במרוצים נקי למדי). אבל ההחלטה של לירן ואייל היא ללכת על בטוח - שני גלגלים.
כמובן שכל זה חוכמת הבדיעבד...
לגבי המתקון - שאני רואה בפעם הראשונה אגב, זה כבר תכנון וביצוע בשטח של אייל ולירן - אני רואה בשתי התמונות איך הוא מתפרק והקשתות שתומכות את הגלגל שליפות לטובת טיפולים/הוצאת מיכל הדלק, כאשר הצדדים נשארים מחוברים לשלדה.
היי נמרוד
ככל שאני מסתכל יותר ויותר אני קולט שלא תוכלו לפרק את המיתקון.
צינורות הרוחב מעל המיכל דלק אכן פריקים, אבל הצינור מחוץ לרכב (המכופף) מרותך לשילדה, אליו מרותך צינור ישר שמרותך לפרופיל מרובע/זווית שמרותך לשני הצינורות הפריקים.
לדעתי התמונה לא מטעה אותי, אבל אשמח להיתבדות.
שים לב לתמונה שצירפתי.
רפי
אני לא מצליח לראות מהתמונות מה קורה במתקן ספיירים, אבל אני יכול לומר שני דברים:
ראשית, כמו תמיד יופי של עבודה ויופי של התקדמות - תענוג לראות.
שנית, מיקום הספיירים יכול להיות בעייתי מבחינת מרכז הכובד של הרכב. יש מאחור גם מיכל דלק וגם שני ספיירים שהגובה שלהם מגיע לפי התמונות לגובה גג הרכב, וזה גבוה מאד.
במתלה קדמי בו שתי הזרועות יוצאות כמעט ממרכז הרכב ועם ציר גלגול נמוך כמו ברכב הזה, המיקום של מרכז הכובד יכול להיות קריטי.
מיקום המוט המייצב בודאי שאיננו יכול לשמש סיבה להעלאת מרכז הכובד ע"י הגבהה כזאת של הספיירים - תתאימו את מערכת היצוב למצב הרצוי ולא להיפך.
לעניות דעתי רצוי מאד לשקול שינוי יסודי במיקום לטובת הנמכה משמעותית של הספיירים.
היי ברוך,
דבר ראשון תודה :
אני חושב שהדבר החשוב ביותר כרגע זה לדאוג שברכב יסע.
בנסיעות המבחן נוכל לבדוק היטב את הבדל ההתנהגות של הרכב עם גלגל אחד 2 או בלי בכלל.
המתקון נבנה פחות או יותר לפי המיקום המתוכנן והמקורי ש ל מר מוהנדס. יכול להיות שההבדלים בין הכוונות הראשונות לתוצאה אכן קריטיים אבל נדע בקרוב את ההשפעה. כך או כך המתקון פריק ובר שינוי, לבטח יהיה עוד מספיק מה לשנות.
אני בטוח בנמרוד ידע לענות בצורה "הנדסית" לגבי הנושא.
המיקום של הגלגלים כמו של כל דבר אחר משפיע ישירות על מיקום מרכז הכובד. הוא בעייתי במובן זה, אבל פותר בעיות במובנים אחרים... תכנון רכב זה פשרה בין דרישות. המיקום הקיצוני אחורי מצד אחד מחוייב המציאות כדי להגיע לחלוקת משקל כללית מאוזנת (50-50), ומצד שני מגדיל את מומנט האינרציה, אבל זה אחת הבעיות היסודיות בתצורה הזאת של טרופי-טראק. והמיקום גם גבוה, אבל נובע מכך שבחרנו בצורה מסוימת של מיכל דלק שבפני עצמה אינה אופטימאלית. וכן הלאה וכן הלאה, אני יכול להמשיך עם שרשרת השיקולים וההחלטות.
את המוט המייצב לא נזיז עכשיו, השינוי אינו טריביאלי ובוודאי לא ברור שהוא מקבל עדיפות נמוכה יותר מאשר מיקום הגלגלים הרזרביים נמוך יותר. (אגב הרכב בתמונות עומד גבוה יותר מאשר המצב הסופי. הוא ירד למצב שבו מרכז הגלגל בגובה הצינור התחתון של השלדה).
מהרגע שבו ביצענו הקפאת תכנון, אנחנו בונים לפי תוכנית. מתקנים על הדרך מה שמחויב המציאות - והיו פה ושם פרטים כאלו - אבל נצמדים לתוכנית, הכי קרוב שאפשר. אין כאן משהו שמפתיע אותנו - אם תדפדף אחורה לדפים הראשונים, תראה את הרכב בתכנון עם תצורות שונות של גלגלים ספייר, שניים ושלושה, כולל התצורה שבסוף לירן בחר. טכנית הצורה המועדפת היא גלגל אחד מעל המיכל, אבל נלקחה בתור אופציה משנית שני גלגלים. השיקולים רבים ושונים, ואינם טכניים לגמרי. בתור דוגמא - עידו כהן יכול לצאת לחרמון אילת עם צמיג אחד. יש לו רכב סיוע מהיר מאד, עם צוות סופר מיומן שבאמת יוכל לעקוב אחריו ולהגיע תוך דקות לספק לו את הגלגל השני במידת הצורך (ראינו את זה לא פעם בעבר, במרוץ שעידו ניצח ב2007 ההענות המיידית של הצוות היתה המפתח לנצחון). לירן לעומת זאת בהחלטה מודעת רוצה שני גלגלים - למרות שהוא נהג שלא מרבה להרוס גלגלים. אבל צוות הסיוע פחות מיומן ואורגני.
בכל מקרה, אין שינויים באמצע הבנייה, בוודאי לא שינויים משמעותיים למתלים. לא בבית ספרי בכל אופן.
צריך להיות שם מיכל מרוצים תקני. יקר מדי כרגע. אבל הרכב מתוכנן עבור תא גדול (70 גלון) במידות סטנדרטיות שקיים על המדף, והוא עוד איכשהו סביר לקנייה מתישהו בעתיד. המיכל שבנינו זהה במידות. היינו יכולים לבנות מיכל צורני וזה היה הרבה, הרבה יותר מוצלח מכל בחינה... חוץ מהבטיחותית. כי ככה לפחות נשמרת האופציה להשקיע את כמה אלפי הדולרים הבאים במיכל הנכון. אני בעניין הזה לא הולך לוותר - ולירן יודע את זה :D
אתה מדבר על מיכל FIA נכון? כי אם מדובר על מיכל בתקן SCORE וכדומה, תקן אמריקאי, אז אין בעיה לבנות מיכל צורני, זה יהיה יקר אבל לא יקר כמו מיכל צורני FIA.
לפני כמה שנים, כשחשבתי שהאישורי ייבוא כבר בפתח, רציתי לייבא מיכלים. לא בתקן FIA אלא של SCORE כמדומני. אני לא זוכר את שם החברה אבל היה לה טופס הזמנה של מיכל בצורה שאתה רוצה.
אם היום זה נכון? אני לא יודע. בזמנו בדקתי את זה אבל מאחר ולפי התקנון המיכלים לא מאושרים אז לא המשכתי עם זה.
אתמול, יום חמישי הרכב עזב זמנית את מוסך אוטווויק, וחזר אל בטן לידתו - מפעל בלובשטיין להשלמת הריתוכים.
עצם הוצאת הרכב על גלגלים והעלתו על הנגרר היתה מרגשת משהו.
כמו כן בפעם הראשונה ראינו את הרכב על הגלגלים במימדים שונים, וקיבלנו מוסג ראשון לגבי גודלו של הרכב.
באופן אישי הייתי מרוצה בצורה יוצאת דופן מגודלו של הרכב וכמו כן זווית הראיה של הנהג להלן בגדול מלא ו 3D :p
היי לירן
ללקק את האצבעות איזה יופי איזה כייף, אני מכיר את ההרגשה כשהרכב מתגלגל בפעם הראשונה אכן הרגשה מיוחדת במינה.
דבר אחד שמשך את תשומת הלב שלי זה הפגיעות של מיכל הדלק שבולט מאחור, צריך להגן עליו היטב.
בהצלחה בהמשך.
אחלה פרויקט מחכים לראות אותכם בשטח .
אני דווקא התלהבתי מתמונה 3285 אפשר לראות ניגודים מאוד מענינים בתמונה הזואת
אני בטוח שבסיטואציה אחרת (לא בזמן הרחוק)תצלום של הבאגי כשברקע ניידת לא יסמל
על משהו טוב לצערנו!!!:confused:
אבל בנימה אופטימית יותר לירן תתחילו להוזיז תתח... מתחיל להיות משעמם בלי לרדוף אחריכם!
:D:D:D