-
תגובה: VW type 2 טרנספורטר קמפר (פרוייקט שיפוץ חדש מתחיל)
-
נמרוד יותר זול להמשיך לשפץ את האמיתי ולמסור אותו בסוף ליותם :D
אך לגו איפה הימים .... טוב חוזרים למציאות .
עידו
-
2 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 48763קובץ מצורף 48764
תמונה אחת מהקמפינג בצפון, ואחת מהמפגש (תצלום של גלעד ארצי, אין עליו, וגם פעם אחת רואים אותי - במקרה זה מכין ארוחת בריאות מושקעת לילדים)
אסף.
-
נמרוד,ניתן להשיג בארץ כזה דבר מלוגו?
יש לי כזה בבית אבל הוא פיצי וויצ'י :D.
-
כואב לי הגב.
הנסיעה לצפון בראש השנה היתה ארוכה. מאוד. יותר מ 3 שעות על מושב הנהג, כולל פקקים. שנים לא עשינו חופשה בצפון (אני לא סופר קמפינג במשק של אחותי), ופתאום נזכרתי שכנראה כל עם ישראל נוסע לכינרת או לגליל.
למרות שהנסיעה עברה כמעט בלי עניינים (12 בצהריים, יותר מ 30 מעלות בחוץ, והעליה לחד-נס (שפעם חיסלנו בה מנוע של סיטרואן C15) היתה טיפה יותר מדי אחרי כמעט 3 שעות נסיעה והיה חם לשמן למשך דקה או שתיים ), היא היתה ארוכה ומפרכת במובנים מסויימים.
כשהגענו לגדת הירדן, חנינו באחו מקסים על שפת המים, ומייד יצאתי ממושב הנהג בן ה33 (המושב, לא הנהג), המושב שאין בו ריפוד, לא ספוג ולא שיער סוסים- רק קפיצי ברזל שעושים מסז' קבוע ודי ייחודי בגב. זינקתי לפרוס את המחנה, לתקוע יתדות לציליה, להרים את הגג, לפתוח כיסאות ושולחן... בקיצור - חם ומזיע. וככה, בשביל להתקרר, נכנסתי ישר למים הקפואים של הירדן. לא טוב (מבחינת שרירי הגב). אבל לא נורא.
הדרך חזרה, גם משהו כמו 3 שעות על ההגה, פקקים, אבל כבר לא כל כך חם, ואז לפרוק את הציוד מהקמפר, עדיין לא משהו בשביל הגב, אבל באמת לא נורא.
ואחרי כל זה נכנסתי לרנו. זה גמר לי את הגב. המושב הרך הזה, התומך, עם ספוג ובלי ברזלים שעושים מסז'.... זה לא זה.
ועכשיו כואב לי הגב. אני חושב לפרק את הספוג מהמושב של הרנו. או לרפד מחדש את המושבים של הקמפר. נראה.
אסף.
-
-
יותר פשוט היית קושר שני מזרנים על הגג של הרנו ונוסע איתה עם מזגן , דלק של עבודה , עבירות של עבודה, ביטוח גרירה ורכב חליפי של הליסינג , והיית נראה כמו כל עם ישראל בצות ישי בואך צומת המוביל
חחחחח
-
ולמי שגם רוצה וידו אינה משגת קמפר אמיתי שגם נוסע, אפשר להסתפק בתחליף הבא:
http://www.1designperday.com/2011/05/18/the-vw-camper-you-alwayes-wanted/
:)
איתי
-
1 קבצים מצורפים
אני חייב לשתף אתכם בתמונה הבאה... נראה שהגברים במשפחה מאוד... אההם... מתרגשים... מלצאת לקמפינג...
קובץ מצורף 50933
אסף.
-
נו...
ותראה מי היחידה שמתעניינת ב...ריגוש.
-
7 קבצים מצורפים
שלא תחשבו שאני מתבטל מעבודה, אני רק מתבטל מלהעלות תמונות... וגם לקח לי זמן להירגע מהתמונה האחרונה...
בכל מקרה, החלפתי סוף סוף שמן גיר. לקח לי הרבה זמן כי חיפשתי שמן GL4, הלנדרובריסטים ביניכן מכירים את הנושא, ואני לא אאריך - אבל בתור מי שיכול להיות די אנאלי בעניין שמנים, העדפתי למצוא את השמן הנכון. GL4 בצמיגות שרציתי אין בארץ, ולכן עירבבתי שניים וחצי ליטר GL4 בצמיגות 90 עם ליטר של GL4 בצמיגות 75-80 של אופנועים:
קובץ מצורף 51987
החלפת שמן כמו תמיד היא הזדמנות לראות מה המצב. על פקק הריקון גיליתי שבבים, מאוד עדינים ולא רבים, וזה טוב, וגם ניסיתי לעשות מהם צילום אומנותי:
קובץ מצורף 51992
על השמן למעלה, צף לו קצף - לא משהו מדאיג אם לוקחים בחשבון שהשמן הזה בן די הרבה שנים, אבל בכל זאת משהו לבדוק אחרי כמה נסיעות, אם תהיה גם על השמן החדש קצת "קרמה" איכותית שלא אמורה להיות שם.
קובץ מצורף 51991
כמה מהלקחים ממסעות הקמפינג האחרונים נוגעים לcreature comforts, וגם כאן השקעתי מאמץ. קודם כל, וזו רק התחלה של משהו גדול יותר, פגעתי במרווח הגחון לטובת...
קובץ מצורף 51986
אחרי זה החלפתי את הברז הדולף באחר, שבא עם צינור "נשלף" (כלומר השתמשתי בחור של המשאבה שקיים בלוח העליון שליד הכיור) ויהיה אפשר להתקלח איתו מחוץ לחלון. את הברז הישן השארתי בשביל הצדק ההיסטורי
קובץ מצורף 51988
וגם הכנתי נקודת חשמל אחת "חמה" (כלומר מחוברת ישירות לחשמל חוף) אבל חיברתי לה פיוז חצי אוטומטי "מהיר ועצבני" של 15 אמפר. הבית הסטנדרטי של 3 גוויס נכנס בול במקום השקע ומד בטריה המקורי שהיה שם, ואיפשר לי לשתול באלגנטיות את החצי אוטומטי ב"בלנק" שליד השקע
קובץ מצורף 51989קובץ מצורף 51990
ועד שיגיעו הריפודים לכיסאות ועוד הפתעה שתהפוך את כל חווית הנהיגה למשהו אחר... זהו להפעם.
אסף.
-
4 קבצים מצורפים
ראיתם את מיכל הגז, עכשיו הגיע תור הכירה. אחרי שפירקתי אותה לחתיכות, התאמתי את הלחץ בווסת לעבודה עם LPG במקום פרופן "טהור" (ראיתי לפי התוית שלא צריך להחליף דיזות). הבעיה היתה הלוח העליון, שהיה די חלוד. ניקוי עם חומצה, ואז מדיח כלים, ואז דיסק מברשתקובץ מצורף 52281
ועל כל זה צבע המרייט ירוק קולמן (בתמונות הצבע עוד רטוב)
קובץ מצורף 52282
קובץ מצורף 52283
לפני שצבעתי, שלא יהיה ביזבוז זמן וצבע, בדקתי שהכירה עובדת, עם מערך ניסוי מורכב הכולל בלון אמגזית כתום, וסת 300 מיליבאר ומטף.
קובץ מצורף 52280
אחרי שהכל מורכב (ועוד יהיה צורך בשכבת צבע שניה, כי יצא לא אחיד מספיק), נשאר לבנות מסגרת "מזוודה" שהכירה תהיה חלק ממנה. הדבר המקורי שהיא היתה חלק ממנו ענק וכבד ומכוער.
אסף.
-
בואנ'ה ... ההוא הרים שם וואחד אוהל אה ? ;) הרגת אותי עם התמונה ...
אחרי שנכנסתי פנימה וראיתי אותה מקרוב במפגש האחרון , אני חייב להודות , התאהבתי בה .
פחות מהצבע בו צבעת את הכירה . ירוק ? אתה בטוח שזה מביא תיאבון מלראות את זה ? :confused:
ולגבי הצילום של השבבים על הפקק .... אין מה להגיד - אלוף ! אין הרבה כנראה שמסוגלים עליך עם מצלמה .
שחר .
-
תודה,
והירוק הוא ירוק קולמן. הצבע המקורי של הכירות של קולמן.
(ואם אתה רעניין של קמפרים, יש כאן מודעה של מישהו שמוכר סאברבן ישן, בסגנון של הבלייזר שלך. אמנם הוא די חלוד ולא מעט רקוב, אבל קטן עליך)
אסף.
-
עזוב, תהיה רציני.
אם אתה בעניין של קמפרים.... אז למה לא חדש?
http://www.autoblog.com/2011/11/12/v...pe-via-brazil/
-
36 קבצים מצורפים
השבת הוקדשה למושבים הקדמיים. הזמנתי ספוג של TMI לריפוד מחדש של המושבים הקדמיים. הגיע, ביחד עם שיפטר של EMPI. שימו לב - שני המותגים האלו יחד עם העובדה שהזמנתי אותם מ CIP, מסמלים את ההתדרדרות שלי לחלקים באיכות בינונית... אבל נעבור גם את המשבר הנוכחי, לפחות לא יכאב הגב וההילוכים יעברו כמו שצריך.
לעבודה.
התחלתי במושב הנהג. פירוק מהמסילות שלו, ולשים לב ללשונית שמגבילה את התנועה שלו קדימה - צריך להרים אותה כדי שהמושב יצא מהמסילה עד הסוף
קובץ מצורף 53339
כשהמושב על השולחן, פותחים את שני ברגי האלן - המחברים את הבסיס לגב.
קובץ מצורף 53340קובץ מצורף 53341קובץ מצורף 53342קובץ מצורף 53343
כשהמושב מפורק לשני חלקים, אפשר להתחיל, ואני מתחיל עם פירוק הגב. הוויניל מחובר למסגרת עם מין שפיצים כאלו מפח שמכופפים לתוך עצמם. האתגר לא פשוט - לפתוח אותם בלי לקרוע את הויניל ובלי לשבור אותם. אני מוכן לרמוז שבהמשך היום, עם יותר ויותר שפיצים מהסוג הזה פתוחים, הרביתי יותר ויותר לחשוב על המילה "טטנוס".
קובץ מצורף 53344קובץ מצורף 53345קובץ מצורף 53346קובץ מצורף 53347קובץ מצורף 53348
אחרי פתיחת החיבורים התחתונים, מקלפים בזהירות את הוויניל מהמושב. בזהירות - שלא ייקרע.
זה הזמן להוציא את השאריות של הריפוד - השאריות של ה"שיער סוסים", בעצם בלי מרכאות, כי זה באמת שער סוסים (היום משתמשים בקליפות קוקוס או בספוג). על השער, היתה שכבה עליונה של ריפוד, שכבר נקרע לחלוטין מהקפיצים. כן, ישבתי על ברזל.
קובץ מצורף 53349קובץ מצורף 53350קובץ מצורף 53351
כשהכל נקי משאריות, מתגלה התמונה הקשה. הגב הזה גמור. יותר מדי שברים וסדקים. השיפוץ כרגע הוא בבחינת עזרה ראשונה בלבד, ואני מתחיל לחפש גב חדש. סרגל פח מחורר וניטים מתקנים את השברים הרציניים, אבל זה לא זה.
קובץ מצורף 53352קובץ מצורף 53366
ההרכבה לא קלה, עכשיו יש לספוג נפח שקודם לא היה, וקשה להלביש את הויניל חזרה בלי לקרוע אותו. לאט ובזהירות, ובסוף הכל בא על מקומו.
כשהכל מורכב מחדש, עם הספוג הטרי, לא רואים את הזוועה שמתחת, אבל היא שם. אם מישהו נתקל במושב של טרנספורטר, שישים לי אותו בבגז' בלי שאני שם לב...
עוברים לחלק התחתון. כאן המצב הרבה יותר טוב, גם אין כל כך הרבה חלודה. הפירוק מתחיל במסילות, ואחרי זה לחיצה של הריפוד מהמסגרת החוצה, סביב סביב. גם כאן אני מגלה שבר אחד, אבל לא נורא.
קובץ מצורף 53358קובץ מצורף 53354קובץ מצורף 53355קובץ מצורף 53357קובץ מצורף 53359קובץ מצורף 53360קובץ מצורף 53361
הרכבה מחדש לפי הסדר - ספוג, ריפוד עליון, וויניל. גם כאן כדי להרכיב חזרה למקום המאבק קשה, וצריך לכווץ את הקפיצים עם כל משקל הגוף כדי להחזיר את הסרגל קרטון שבהיקף של הויניל למקומו.
קובץ מצורף 53362קובץ מצורף 53356קובץ מצורף 53364
בהרכבה מחדש של המסילות, מרכיבים גם את המנגנון של השכבת המשענת, וזה הזמן לשמן או לגרז בגריז ליתיום גם את המסילות וגם את ה"ציפור" שאין דרך להגיע אליה כשהכיסא מורכב. נראה לא רע, נכון? אבל אנחנו יודעים מה מסתתר מתחת לריפוד.
קובץ מצורף 53365קובץ מצורף 53367
מושב הנוסע(ת) יותר פשוט כי אין לו מנגנון, אך מתחתיו יש עדות למה שנשאר (או לא נשאר) מהריפוד
קובץ מצורף 53368קובץ מצורף 53369קובץ מצורף 53370
הכל מחובר עם השפיצים האלו, מתוצרת "טטנוס ובניו". המושב הזה פחות חלוד, וספריי ממיר חלודה עושה ממנו אפילו "במצב די טוב". בינתיים, כדי לפרק את הריפוד צריך להוציא את משענת הראש, שהמוטות שלה עשויים אלומיניום שתקוע כבר הרבה שנים בתוך צינורות פח. לשם כך אני משתמש במאריך של ראצ'ט 1/2, מהסט אימפקט. רק אחרי זה אפשר להשלים את הסרת הריפוד.
קובץ מצורף 53370קובץ מצורף 53371קובץ מצורף 53372קובץ מצורף 53373קובץ מצורף 53374
בזמן שהצבע התייבש, 5 דקות עבודה והחלפתי את השיפטר. כל מי שנהג אי פעם בטרסנפורטר מכיר את תחושת הבחישה בפודינג. ואיפה הרוורס? בקיצור - נמאס לי מזה, וקניתי שיפטר חדש. לא ג'ין ברג ואפילו לא סקאט - אבל גם הEMPI יעשה את העבודה...
ואם סביון לא ידאג לי לג'יפ מגניב למפגש המדברי בלילה הכי ארוך וקר בשנה - אז תוכלו לראות את כל זה בעיניים...
אסף.
-
אם אתה צריך לנקות חלקים בחול אז יש לי מערכת שקניתי לאחרונה לבית מלאכה. אתה מוזמן לבקר ולהשתמש. רק תביא חול ים יבש.
-
תודה מיכה.
ניקוי בחול של הקפיצים היה משאיר מהם כלום. העובי המקורי לא גדול גם ככה.
ניקוי בחומצה וצבע ממיר חלודע עשו עבודה יותר עדינה.
אסף.
-
לא בטוח. אני לא מדבר איתך על ציוד שיאכל את הברזל. הוא לא כזה חזק. כולה 150PSI כשהוא דחוס לגמרי.
בכל מקרה, זה לא היה ספציפית לכיסאות, פשוט רכשתי את המכשיר לאחרונה מל.כ ואני מוכן לתרום את חלקי השיפוץ :-)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
כשהכל נקי משאריות, מתגלה התמונה הקשה. הגב הזה גמור. יותר מדי שברים וסדקים. השיפוץ כרגע הוא בבחינת עזרה ראשונה בלבד, ואני מתחיל לחפש גב חדש. סרגל פח מחורר וניטים מתקנים את השברים הרציניים, אבל זה לא זה.
באמת הגיע הזמן לרתכת CO2, היית מתקן את הגב בכלום זמן... :)
-
יש רתכות של צ'בורה חד פזיות למכירה פז ארק.
משומשות כמובן
-
אתה מתפרץ לדלת פתוחה... כבר יש עיסקה "בתנור"... מה לעשות "נפלה" הזדמנות לרתכת..
אסף.
-
12 קבצים מצורפים
הזמן רץ, והמדבקות על החלון מתחלפות עם העונות, מבשרות שנה חדשה, עונה חדשה.
עוד בדיקת חורף (ושוב תודה לצוות "דרך השטח בשרון" ). לכבוד זה החלפתי תפוחים, את השניים האחרונים שעוד לא החלפתי. אבל יותר חשוב - עודד הבוחן, על הליפט, גילה שאכן יש בריחה מהפלאנג'ים של ה 180 מעלות באגזוז, בשני הצדדים. האטמים שקניתי בזמנו התחילו להישרף בקצוות, וזו התוצאה.
אז השתמשתי במישחה של אגזוזנים (תודה, מיכה! ), פירקתי את שני ה U-turn של האגזוז, אטמתי היטב את הפלאנג'ים והרכבתי חזרה. והכל בסדר - אפשר לנסוע לדרום, לחניון הלילה המדברי. בדרך עוד שמעתי צפצופים מהברגים של האגזוז שמתיישבים במקום ומשתתקים לאט לאט. בכביש שש תאונה. שעה בפקק. מילא תאונה - היא קרתה בסוף עליה ארוכה מאוד - אי אפשר להתחשב? יש כאן אנשים עם הילוכים ידניים וקלאץ' של מכונית מסחרית...
בכל מקרה הנסיעה דרומה עברה בנעימים, האוויר קר ואפשר ללחוץ. תוך כדי הנסיעה אני מתחיל לשמוע רעש חדש-ישן, ומתחת למנוע אני מגלה ש... מרוב משחקי האגזוז, בורחים עכשיו גזים מהחיבור של הסעפת לראש. זה רע. כלומר - אני יודע שכל המשקל של האגזוז פחות או יותר יושב על ארבעה ברגים בכל צד, שמוברגים לתוך האלומיניום הזקן של הראשים. אני גם יודע שלפחות שניים מהברגים מוברגים לתוך חורים במצב לא משהו, וכבר הוחלפו עם אילתורים. וזה שבורחים משם גזים - אומר שמשהו השתחרר, ואני מקווה שהמשמעות היא רק הידוק קטן, ולא שאין הברגות. לא בא לי להוריד מנוע שוב. אולי אם יהיה צורך - זה יוכל להיגמר בקינסרטים או הליקוילים, שנוכל להתקין על ליפט. אבל ממש לא בא לי להתחיל להתעסק עם זה.
בכל מקרה, הלילה בדרום היה קר, אבל לא מדי, ולמחרת מסלול שבילים לא מאתגר, טיול רגוע. הפרנציפ בעליות הארוכות והמדורדרות הוא לשמור על מומנטום באמצע הילוך שני או סוף הראשון, מה שדרוש בשביל לא לקפוץ ולאבד אחיזה - אנחנו נוטים לשכוח את הכלל של הג'יפים של פעם - לאט ככל שאפשר, מהר ככל שחייבים.
הורדתי מעט אוויר מהגלגלים האחוריים בשביל האחיזה, ובגדול אני יכול לומר שהמתלים של פולקסווגן הם אכן מהנוחים ביותר שיש לנסיעה בשבילי המדבר. גם על ההדורים וגם על האבנים הקטנות והחריצים בשביל - כמעט ולא הזדעזענו בתוך הקמפר, ולא שמענו את כלי המטבח מיטלטלים בארון.
ובמוצ"ש שוב הביתה, הפעם כבר ממש קר בחוץ, ואת הילדים אני מכסה בשמיכת פליס, שלא יקפאו. אין חימום, כזכור. אבל הקור נותן לי לשמור על מהירות קבועה של 110 ואפילו טיפה יותר ב6, מה שהיה מחמם את המנוע בכל הזדמנות אחרת. ואולי הוא לא מתחמם כי כבר לא בורחים גזים מהאגזוז?
ככה או ככה, בטיול הזה הקמפר שלנו היה גיבור אמיתי. הלוך וחזור, ובשטח, וגם מקום לישון, לקרוא ולשחק. איזה כיף.
אסף.
קובץ מצורף 54110קובץ מצורף 54120קובץ מצורף 54119קובץ מצורף 54118קובץ מצורף 54117קובץ מצורף 54116קובץ מצורף 54115קובץ מצורף 54114קובץ מצורף 54113קובץ מצורף 54112קובץ מצורף 54111קובץ מצורף 54121
-
4 קבצים מצורפים
ברשותך אני מוסיף משלי...
האמת, הופתעתי! אמנם גם אצלי ה4X4 לא היה זמין ;) אבל הקמפר הזה עם כל הזוויות הבעיתיות שלו
באמת יצא גיבור.
איתי
-
איזה יופי אסף,גיבור אמיתי הקמפר שלך
-
[QUOTE=asafk;425297].
אז השתמשתי במישחה של אגזוזנים (תודה, מיכה! ).
/QUOTE]
:rolleyes: ??????????????????????
-
חנן, לקח לך זמן...
(ציפיתי שזה יבוא יותר מהר)
אסף.
-
חנן יש לך מה לספר לנו :p
עידו
-
תגובה: תגובה להודעה: VW type 2 טרנספורטר קמפר (פרוייקט שיפוץ חדש מתחיל)
למדתי היום באופן קצת יותר מדוייק על כל האופציות המקוריות שהיו ברכב כשהיה חדש (היו לי קודם פערי מידע)
אסף.
227 |
Detachable headrests for all seats in cabin (with M161 only) |
- |
213 2 000 001 |
|
235 |
Seats in passager compartment with mountings for headrest |
221-244
|
213 2 300 001 |
|
246 |
Windshield free from import-duty for USA (with M089 only) |
- |
|
|
508 |
With vent wing in passenger compartment opposite sliding door |
221-244
|
|
211 2 300 000 |
508 |
With vent wing in sliding door and in all windows in the opposite side panel |
221-244
|
212 2 000 001 |
217 2 300 000 |
508 |
Sliding window in the side panel opposite the sliding door |
271,274
|
212 2 000 001 |
|
508 |
With vent wing in the Double Cab door and in the opposite side panel |
265-268
|
212 2 000 001 |
|
D51 |
Collection of M-codes: M 032, M047, M094, M103, M121, M507, M511, M513 (1970) |
231
|
|
|
|
032 |
Lockable filler cap for fuel tank |
211-274
|
|
|
|
|
047 |
Back up light |
211-268
|
|
211 2 300 000 |
|
|
094 |
Lockable engine lid |
- |
|
|
|
|
103 |
Heavy duty shock absorbers for bad roads |
211-274
|
|
|
|
|
121 |
Fresh air fan in cab, electrical |
211-274
|
|
|
|
|
507 |
Vent wings in cab doors |
211-235,261-274
|
|
|
|
|
511 |
Padded instrument panel (LHD only) |
211-271
|
|
|
|
|
513 |
Protection runner for transmission |
211-274
|
|
|
|
D51 |
Specifications for the USA (1976) |
-
תגובה: תגובה להודעה: VW type 2 טרנספורטר קמפר (פרוייקט שיפוץ חדש מתחיל)