-
חוזר: רכב ראלי 4x2 של ברוך טולידאנו
שלום לכולם
אתמול התחלנו להפוך את שבלונות הקרטון לאלומניום.
הרבה עבודה, המון שעות אבל משתלם.
יוצא מדהים (לנרות שהתמונות לא מפרגנות).
יש עדיין המון עבודה.
לכל אלו שיקפצו אז אל תדאגו זה לא ישאר כזה מבריק, וזה לא יסנוור.
לבקשת בעל הרכב הוזמנה חתיכה של ריפוד עור נמר כדי לכסות את האלומניום :):):):)
כמו כן יש תמונות של מוט המייצב האחורי החדש ושל ה AIR STOPBAMPS שמורכבים בשביל הסרן האחורי.
תהנו
-
8 קבצים מצורפים
סליחה אבל שכחתי את התמונות
-
4 קבצים מצורפים
-
אם בכיתבי תביעות עסקינן, אני מציע לערוך תביעה יצוגית בשל אפליה בוטה בחלוקת הכישרון..
הלוואי עלי רבע מהכישרון שזורם בסדנה הזאת.
ירוק מקינאה.
-
נראה אחלה...אבל מה עם לתת בגזזזזזזזזזזזזזזזזז:confused:
-
ברווווווווווווווווווווך
כל הכבוד !!!
-
8 קבצים מצורפים
בוקר טוב לכולם
מצרף תמונות של עוד לילה בסדנא.
יש לוח שעונים, יש סגירות ואלומיניום בכל המקומות, נשאר רק לחשמל את הכל ולהתקין תפסים לפתיחה מהירה.
כל חלקי האלומניום מתפרקים ע"י פתיחת ברגים (3-4) ותפסים כמו שיש בארגזי תחמושת מעץ.
ברצוני להודות לברוך על שנותן לי להתבטא בעבודה כמו שאני אוהב ולמרות שהדבר מעקב את התקדמות העבודה (עקב רצוני לפדנטיות) וכן על תרומתו הרבה מאוד בריתוכים וההשחזות המדהימות שנותנות גימור של מפעל ומראה מדהים.
תהנו.
רפי
נ.ב.
חנן - בקרוב מאודדדדדדדדדדדד.
-
2 קבצים מצורפים
עוד כמה
שימו לב בתמונת התקריב את איכות ההשחזה לאחר הריתוך. עבודה מדהימה של ברוך
-
יפה מאד מאד, באמת !
אבל ,,,השעונים קטנים מדיי, אלו לא שעונים שאפשר להפיק מהם מידע במהירות גבוהה ואם כבר שעונים כאלו קטנים אז שיהיו מול הנווט אבל גם אז הם יהיו קטנים מדיי. הנהג מסתכל רחוק וכשהוא מסיט את המבט לשעונים ,אישוניי העניים צריכים לעשות פוקוס. זה לוקח זמן וכשהשעונים קטנים צריך גם להתרכז ולהבין את המידע שהשעונים מספקים. במהירות גבוהה של רכב ראלי רייד עם הקפיצות וכל השאר אין סיכוי שהנהג יבין מה הוא רואה ואם הוא יבין זה אומר שהוא הוריד את העיניים מהדרך ליותר מדיי זמן.
-
היי חנן
אתה צודק בכל מה שאמרת אבל...
זה מה שבעל הדעה רצה :):):):)
בעכשיו ברצינות.
1. אם תשים לב השעונים נמצאים בקצה ה"דשבורד" כמעט צמודים לחלון הקדמי ומוטים קצת כלפי מעלה. מי שנוהג ברכב ומסתכל קדימה על הדרך רואה את השעונים ללא צורך בהסטת העיניים לשום כיוון.
2. כמו כן השעונים מספיק גדולים, 52מ"מ, ונראים טוב.
3. הנווט בדר"כ נמצא עם העיניים במפה או בספר הNOATS או במכשירי הניווט ולכן סביר יותר שהנהג יצפה בשעונים. (זו גם הסיבה שלרוב הנווטים מקיאים במרוצים - כי הם לא מסתכלים על הדרך).
4. כמה מהר כבר יסעו בארץ :):):)???!!!
5. אם נחליט או נמצא לנכון תמיד ניתן להוסיף עוד סט שעונים גם אצל הנווט.
בברכה
רפי
-
לגבי השעונים -
במידה והקריאה המדויקת לא עקרונית ,ולהבנתי זה במצב :
פטנט יפה שנתקלתי בו הוא לסובב אותם כך שבתחום פעולה תקין כל המחוגים מצביעים ימינה / שמאלה.
ברגע שאחד מהשעונים מחווה נתון חריג המחוג שלו בולט מהשורה .
קל לשים לב (גם בחושך ).
באמת יופי של עבודה.
שלומי
-
http://www.jeepolog.com/forums/attac...achmentid=9883
שלומי זה לא פטנט והוא לא חדש - אם תתחיל לשים לב, תראה שכמעט כל השעונים מתוכננים ככה שהמחט עומדת ניצב כשהמצב תקין. דוגמא מצויינת בתמונה מהשרשור הזה, בכל השעונים האלו הערך התקין נמצא במצב של מחט עומדת. לכן מספיקה סריקה מהירה, ומחוג שאינו ניצב ימשוך מיד את תשומת לב הנהג שאז יקדיש בחינה מעמיקה יותר.
אבל חנן צודק לדעתי (וממה שאני שומע מנהגים מנוסים, וגם מקריאה של גדולים מאיתנו בכל תחומי המירוצים): הנהג צריך לראות סל"ד, ונורות ביקורת ענקיות שאומרות לו שמשהו לא תקין, תוריד את העיניים מהדרך ותבדוק מה נהיה. וברכב שיש בו נווט, אין שום סיבה שהנהג יתעסק בשעונים, הנווט הוא זה שצריך בקצב קבוע להעביר סריקה על כל השעונים.
-
הייתי מקבע את השעונים של הנהג על הערכים הנורמליים, כך הוא יהיה רגוע ויתרכז בנהיגה ;-)
וברצינות, גם ברכבים סטנדרתיים שלנהג יש שעון חום מנוע אורגנלי של הרכב הייתי מנתק אותו, הנהג צריך להתרכז בנהיגה, שהנהג מתחיל להתעסק בשעונים פתאום הוא מדמיין דברים, נלחץ ומשגע גם את הנווט כל הזמן בשאלות אם הכל בסדר?
כך שגם הנהג לא מרוכז בנהיגה וגם הנווט לא מרוכז בניווט.
בלנדורבר שלי הדבר הראשון שהרכבתי היה שעון חום ראש מנוע עם זמזמם שמחריש אוזניים ברגע שהחום עולה, אני חושב שזה פתרון טוב מאוד ברכב תחרותי .
-
יותר חשוב, הרכב בעל יכולת נסיעה כבר חודש ועדיין לא יצא לנסיעת מבחן בשטח ? :shock:
זה סוג של טנטרה ?
-
נמרוד - נראה לי שפספסת את כוונתי .
בתמונה השעונים מותקנים כך שאמצע הסקאלה פונה למעלה .
אם תסובב אותם ב 90 מעלות כל המחטים יצרו ביחד קו פחות או יותר .
ב "פטנט" ------------ לעומת ברגיל ||||||||||||||||||
עכשיו איפה יותר קל לשים לב לקו אחד שזז ?
--------\-- ||||||||||\||
דבר נוסף - התקנה של כל השעונים עם הלמטה של השעון למטה (בדרך האסטתית) לא בהכרח גורמת שהערך שבו אתה מצפה שהשעון ימצא רוב הזמן פונה לאותו כיוון בכל השעונים .
בדוגמא כאן - מד הטעינה שאני מקווה שיצביע על 14 ישב (בעז"ה) על שעה 2 כל הזמן ,שם גם אמורים לשבת שאר המחוונים ?
דרך אגב - נתקלתי בסידור הזה בכלי שנהגו נדרש למשימה דומה מאוד לשל נהג מירוץ .
שלומי
-
וואו איזה מגילה ..
העיקר שיהיה לנהג נוח !
ברוך בהצלחה :-)
-
7 קבצים מצורפים
היי לכולם ושבוע טוב
עוד יום שלם בסדנא היום הניב תוצאות.
כל החשמל של לוח השעונים מוכן, כל חיווט המאווררים מוכן.
נשאר רק לחווט תאורה כאשר אדרש.
בשאיפה ששבוע הבא נתחיל להריץ את הרכב.
ולכל אלו שמדברים על השעונים.
עוד לא מצאתי באינטרנט תמונה של רכב מרוץ מכל סוג שהוא שבו השעונים נמצאים אצל הנווט.
כן יש תמונות של רכבים עם מערכות כפולות.
ולגבי פיוזים ורייליים, אם התקלה מצריכה התעסקות איתם בכל מקרה זה לא יתבצע במהלך נסיעה ולכן אין חשיבות למיקומם. הם רק חייבים להיות נגישים ולדעת מי שולט על מה.
קצת תמונות של חיווט לוח השעונים, כפתורי הפעלת המאווררים, בית הפיוזים (יידרש עוד אחד מתחתיו) והריליים של הרכב.
-
1 קבצים מצורפים
[QUOTE=רפאל]
ולכל אלו שמדברים על השעונים.
עוד לא מצאתי באינטרנט תמונה של רכב מרוץ מכל סוג שהוא שבו השעונים נמצאים אצל הנווט.
QUOTE]
אז תסתכל בתמונה הזאת... (מצטער אבל הרמת לי להנחתה...):lol:
ודרך אגב התמונה לקוחה מטרופיטראק של porter ולא סתם.
מול הנהג יש רק שעון אחד גדול (אני מעריך שזה סל"ד).
-
היי חנן
מצטער אבל אתה מוריד לוולה :):):):)
בתמונה הנ"ל מערכת השעונים נמצאת במרכז ולכן לשימוש הנהג או הנווט.
ברכב של ברוך אין אפשרות לבצע זאת.
אני רוצה תמונות של שעונים רק בצד הנווט.
בברכה
רפי
-
יחביבי רפי, רואים טוב מאד שלנהג יש רק שעון אחד מול הפנים , שאר השעונים נמצאים אמנם באמצע אבל פונים ומיועדים לנווט.
אני כמובן רק מביע את דעתי על איך צריך להתקין ולא מנסה לשכנע.
עבודת האלומניום נראית נהדר וגם החיווט כל הכבוד.
-
היי חנן
אני חושב כי לאור התפתחות השירשור אני רוצה להפריד אותו
ולכן פותח שירשור חדש בפורום הבונים.
בברכה
רפי
-
רפי , נראה לי שכל אחד פה כותב את העדפותיו האישיות, בתכלס כל נהג/ נווט קובע לעצמו מה הוא רוצה לראות, זה לא שנעשתה פה איזשהי טעות .
-
שלום לכולם.
רפי וברוך - קודם כל עבודה מדהימה, אני נכנס פעם בחודש בערך לראות את התקדמות הפרויקט וזה נראה מקצועי ברמות הגבוהות ביותר.
לגבי העצות שלי אני מסייג מראש - מדובר מנסיוני האישי בלבד (כשלוש שנים ניווט בשלושת הליגות בארץ, ראלי פרעונים אחד ושלושה רכבים שהייתי מעורב בתכנון מערכות השליטה והניווט שלהם).
בסופו של דבר כל אחד שבא לבנות לוח שליטה כזה בא מתוך ה'אני מאמין' שלו ושל בעל המאה (שכמו שהרכב הזה נראה הוא יותר בעל האלפייה ואין פה צודק וטועה למעט מבחן המציאות.
חלק גדול מהזמן בפרעונים בעקבות השבתת הרכב שלנו ביליתי בריגול תעשייתי ותחקור הנווטים וצוותי הסיוע של הרכבים המקצועיים. אחד מהם הוא הניסאן T1 שהשתתפה גם בכמה דקארים.
1) לגבי השעונים ברכבים אלה - הם מהווים אמצעי בקרה משני בלבד לנווט (לנהג אין יכולת וזמן לקרוא אותם במהירויות ובתוואי שהם נוסעים) ובלאו הכי יש שם הרבה שעונים שהמטרה שלהם היא יותר לטובת צוות הסיוע מאשר לנווט עצמו כמו טמפ' בולמים, טמפ' דיפרנציאלים טרנספר, וגיר וכו'.
מה שכן - כל השעונים ה'מסוכנים' כמו לחץ שמן, טמפ' שמן וטמפ' מים מגובים כולם על ידי נוריות אדומות בולטות וזמזם וכמובן ניתנים לכיול ואיפוס מתוך הקוקפיט. כל שעוני הנוזלים למיניהם מוזנים מחיישנים טבולים שיושבים בתחתית אגן הנוזלים למקרה שבו יש נזילה ואז החיישן בעצם עלול לקרוא את האוויר שבמיכל ולא את הנוזל.
2) לגבי נושא ההגנות - כל מעגל בלוח מוגן על ידי פיוז ייעודי כך שהנווט לא צריך אפילו לשחרר את הרתמות כדי להחליפו תוך כדי נסיעה.
באחד הרכבים שתכננתי את לוח השליטה שלו שמתי מעל הפנל הראשי לוח מתגים תוצרת Summit Racing שנותן פתרון חכם יותר מפיוז - כל מתג יודע 'לקפוץ' לבד ולהדליק נורה כשיש קצר. במקום להחליף פיוז אתה פשוט מאפס את המתג ומעלה אותו בחזרה כמו בשלטרים בלוח החשמל בבית. כמובן שיש כל מיני סוגי מתגים לפי האמפרז' המבוקש.
3) העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת בנושא לוח השליטה זה חיבור חוטי החשמל לצרכנים השונים בגב הפנל. במהירויות ובוויברציות שהרכב צריך לעמוד בו, כל חיבור חשמל שלא מהודק כהלכה יתפרק תוך זמן קצר (מנסיון מר).
מה שאני ממליץ (לפי סדר ההתקנה) זה בדיל, שרינק ומעל הכל דבק חם. את כל הצמות יש לעטוף בלפלף ולאזוק טוב-טוב למסגרת הלוח כך שלא יוכלו להתחכך בשום דבר בזמן שהרכב קופץ ומשתולל. אם יש חוטים שעוברים דרך לוח מתכת כלשהו להוסיף גרומט סביב החור על מנת למנוע את החיכוך והפגיעה בחוט.
לצערי, בישראל עדיין מנווטים טופוגרפית ולא לפי סיפור דרך. גם אם הרכב הוא 'גרזן' ונוסע 200 קמ"ש בסיבובים, חוט מזופת אחד שמתנתק ואין לך הזנה ל-GPS או למחשב הניווט ואתה לא יכול ליסוע מטר, לצערי אני מדבר מהנסיון האישי שלי ושל עוד כמה נווטים. לכן אני ממליץ בחום להשקיע בנושא החיווט של אביזרי הניווט לא פחות מאשר בשאר מכלולי הרכב (לא שנראה שזה לא מה שאתה עושה בלאו הכי).
רפי, בהצלחה.
אורי גרוס.
054-4919039
-
8 קבצים מצורפים
תגובה להודעה: רכב ראלי 4x2 של ברוך טולידאנו
בוקר טוב לכולם
ישנם קצת עיכובים בהוצאת הרכב לנסיעה (לא תלוי בנו) אז בינתיים ממשיכים בהתאמת הרכב לתקן.
הרכב קיבל יחידות תאורה אחוריות הכוללות איתות, חניה ואור בלם.
כמו כן הותקנה יחידות תאורת בלימה ופנסי ערפל בגובה עליון של הרכב (כנדרש ע"פ התקן).
הותקנו גם כונסי אוויר לאיוורור תא הנוסעים ומגבים חדשים כדי שנוכל לראות את הדרך.
כמו כן ברוך החליט לשנות את גאומטריית המתלים.
מצורפות תמונות להנאתכם.
בברכה
רפי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רפאל
כמו כן ברוך החליט לשנות את גאומטריית המתלים.
רפי
טוב, רפי לא פירט - מסתבר שלמעשה לא צריך בכלל בולמים וקפיצים כאלה מתוחכמים!
פשוט ריתכתי מוטות בין המשולשים העליונים לשילדה מקדימה ובין הסרן לשילדה מאחור, והרכב
עומד ממש יפה ואפילו נוסע מצויין במסלול ליד הסדנא.
נשאר עוד לראות איך הוא יתפקד בשטח ממש קשה אבל אני משוכנע שיעבוד היטב.
אם מישהו מעונין בבולמים/קפיצים שישלח הודעה בפרטי או יטלפן.
אנחנו מקווים שהרכב בתצורה החדשה יתן פייט טוב בליגה.
-
רגע... הורדת את המגדלורים שהיו לך ? אילו בולמים שמת במקום ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
אילו בולמים שמת במקום ?
מסתבר שכאשר יש לך צמיגים גדולים עם הרבה גומי וכאשר אתה מחבר את המתלים לשילדה עם צינור פלדה מאד גמישה, לא צריך בולמים!!
תתפלא כמה הרכב יציב ועובד חלק ויפה בתצורה הזאת.
-
אני לא מבין, הפכתה את הרכב למלגזה עם צמיגים רכים??
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
טוב, רפי לא פירט - מסתבר שלמעשה לא צריך בכלל בולמים וקפיצים כאלה מתוחכמים!
פשוט ריתכתי מוטות בין המשולשים העליונים לשילדה מקדימה ובין הסרן לשילדה מאחור, והרכב
עומד ממש יפה ואפילו נוסע מצויין במסלול ליד הסדנא.
נשאר עוד לראות איך הוא יתפקד בשטח ממש קשה אבל אני משוכנע שיעבוד היטב.
אם מישהו מעונין בבולמים/קפיצים שישלח הודעה בפרטי או יטלפן.
אנחנו מקווים שהרכב בתצורה החדשה יתן פייט טוב בליגה.
אפשר רק להניח, שברוך מסתלבט עלינו והבולמים פורקו באופן זמני, אולי לכיול נוסף או משהו בסגנון.
אי אפשר לקחת אמירה כזאת ברצינות.
קובי
-
היי קובי
כנראה שאתה לא מספיק מכיר את ברוך.
אם יש משהו שהוא לא מסתלבט עליו זה המכוניות/מפלצות שלו.
בברכה
רפי