לעניין התאורה במחסה/מרפסת/צלון - מצאתי מנורת לד דמויית פנס רוח, מתודלקת ב-4 בטריות AA. נותנת אור סביר, אמורה לעבוד שעות רבות על סט בטריות אחד. אני קניתי דרך האי-ביי, אבל אפשר לקנות אותן גם בארץ
http://e-led.shopy.co.il/products/80148
Printable View
לעניין התאורה במחסה/מרפסת/צלון - מצאתי מנורת לד דמויית פנס רוח, מתודלקת ב-4 בטריות AA. נותנת אור סביר, אמורה לעבוד שעות רבות על סט בטריות אחד. אני קניתי דרך האי-ביי, אבל אפשר לקנות אותן גם בארץ
http://e-led.shopy.co.il/products/80148
היום היתה הפעם הראשונה שבוצעה פריסת שטח כמעט מושלמת.זמן ההקמה של המחנה שכלל פריסת מחצלת ענק,בנית הציליה,פריסת המטבח,הרכבת שולחן מתפרק,הקמת הפינה הסעודית,והכנסת הריהוט - לא עלתה על 20 דקות.אך עם אימון נוסף ומעט שיכלולים שבדעתי לעשות ,יאפשרו פריסה מלאה תוך 15 דקות בלי בעיה.
גם הקיפול לא ארך יותר מ-20 דקות, אך כאן כבר זו בעיה לצמצם את זמן ההתקפלות זולתי אם אארגן נוהל שיגרתי ומסודר של השלבים הנכונים.
אני ממתין לתקציב של 2000 ש''ח שיאפשר לי לבנות את האוהל המושלם שיכלול גם חלונות שקופים בשלושה צדדים.המשקל של האוהל הזה יהיה 15 ק''ג ,שזה מאוד סביר ל-36 מ''ר של יריעה אטומה לגשם.כרגע אני מסתפק באוהל עשוי מיריעות שהיו תחת ידי,בהתאמות המתבקשות,אך בהחלט זה לא הפתרון שאני רואה בהמשך.
מיקום הרכב וכיוון חנייתו לפני הפריסה הוא עינין חשוב ביותר.השיקולים מאוד משתנים בהתאם לעונות השנה,כיווני הרוחות או הגשמים,והטמפרטורה ביום הפריסה.יהיו מקרים שתרצה שמש בתוך האוהל כשהטמפרטורה נמוכה- כמו היום,יהיו מקרים שהגשם או הרוח יכתיבו להציב בכיוונם את הקירות הסגורים,בימי קיץ לוהטים יהיה צורך בהרמת הקירות מעל הקרקע בכדי להבטיח זרימת אוויר והגדלת השטח המוצלל מעבר לשטח הגג.אני לומד את התורה הזו לאט לאט בכל מפגש חדש עם הקרקע עליה החלטתי להציב את הבית.
סך הכל היה מדהים לראות איך הכל מתקתק.
speaking of הומואים - זה שצילמת ולא פרסמת, זה חמור ביותר.ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
מה קרה, הלפ-טופ שלך כל כך איטי???
חיים, הבגהת הרכב ב5-7.5 סנטימטרים בערך לא תעשה לך בעיות עם הציליה? הרי שלוש פאות שלה מושפעות מעניין זה. זה בנוי בצורה שתאפשר התאמה פשוטה?
וזה נשמע מדהים. חבל שלא רואים...
עמודי הציליה מעוגנים על תושבות הנמצאות על הפגושים.הפגושים מקובעים תמיד לשילדה ולא למרכב,כך שגובה הבסיסים לא יישתנה עם שינוי גובה המרכב,מעבר לכך שגם שינויי גובה כאלה זעירים אינם משפיעים כלל על מבנה הציליה, והם זניחים.
ככל שאני מנתח את המבנה האופטימלי של הציליה אני מוצא יותר אפשרויות להתאמתה לשינויים במזג האוויר.הדבר שנראה חשוב ביותר ,הוא התאמתה לצל בימים חמים עם אפשרויות איוורור מירביות,לאחר מכן יש לתת תשובות למצבי גשם,כולל גשם חזק,והכי מסובך שהיא צריכה לתת מענה לרוחות חזקות,מבלי להינתק מהקרקע. שילוב של רוחות חזקות עם גשם שוטף ,הוא מבחן ממש רציני שדורש פתרונות מאוד יעילים בכדי להישאר יבשים ובתוך מחסה נעים.
לכל הצרות האלה יש להוסיף שהמבנה חייב להיות קל מאוד-עד 15 ק''ג,בעל נפח קטן,עד 60 ליטר- עקב איחסונו בתוך הרכב,(או בגגון),ומחירו חייב להסתיים בפחות מאלף דולר.וגם זה הרבה כסף - רצוי עד 3,000 ש''ח.
לכן יש להגדיר את המבנה הזה כאוהל ולא כציליה.אולי יש לתכנן שני דגמים שונים בחומרי הגלם אך לא בתיכנון ,שהאחד יהיה רק ציליה והמיועד רק לימים ללא גשם- כפי שיש לי היום, והשני יהיה אוהל המסוגל לתת מענה לכל מזג אוויר,כולל גשמים ורוחות חזקות.
אני לא רואה דרישה לאוהל כזה מסיבות רבות, ובינהן מיעוט מבוטל של אנשים נוהגים לצאת בימי סופה לטיולי שטח שעוד כוללים לינה בחוץ.הרי לא מדובר בטירונות ובימים כאלה עדיף לרובם להתכרבל בבית מתחת לשמיכת פוך.
לכן אנו חוזרים לנקודת המוצא והולכים על תיכנון של ציליה אולטימטיבית שתתן מענה סביר אם מזג האוויר השתנה לרעה.לא יותר מכך.
נראה לי שאגבש פתרון כזה בימים הקרובים.אם למישהו יש ענין ברכישת מוצר כזה ,ויש לו מוכנות להתנסות משותפת בבניתו של הפתרון הוא מוזמן בה''פ.
דיבורים כמו חול ואין מיה לאכול ,ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
חשבתי הופ חלף שבוע לפחות נתחיל את השבוע בתמונות ההומו ,
נאדה ,
גורנישט,
זילצ
כלוםםםםםםםם
אני מציע לאלתר קיום עצומה
בהמשך למאיר,אני חושב שהגיע הזמן לנקוט סנקציות נגד האדון חיים רכס,שכותב פה אינצקלופדיות רק שכח שגם בהן יש תמונות לפעמים.
אני מודיע בזאת,שאני מתחייב לא להשתתף יותר בכנסים של אגודת "אעלה בתמר" (עם הדיון הנצחי "למה האשכנזים דפקו אותנו"),בגלל מוצאי המשותף למוצא של המכונה חיים רכס (בטח עיברת מג'יבלי).את הארגז שחיים רכס נתן לי "בהקפה" אני לא לוקח יותר לטיולים,אם אראה בשט את האדון הנ"ל אני מתחייב לדרוך על התייל הממעיד שמקיף את האוהל שלו,ושלא יאיים עליי עם המקוצר שלו,נראה אותו פוגע בי בחושך.ואם ימשיך ככה,אני פונה לזהבה גלאון.
דרור הראל
תתנחמו בזה שאני לפחות מצלם את כל התהליכים ברכב,והם יעמדו לרשותכם במוקדם או במאוחר.תתחשבו שאני עוד מעט בן 70 וכל העינין האינטרנטי הזה לא בנוי לאלה שכבר חפרו לעצמם את 80 האחוזים של הקבר.
בעקבות ההחלטה ללכת על ציליה מעולה נגד שמש והנותנת מחסה סביר מגשם ורוח - לא סערות,הנה המפרט החדש בחצי מהמחיר שנקבתי בעבר.
1.לגג הציליה - יריעת שמשונית בהירה וקלה במידות 4.00/4.00 עם חיזוקי שפה ומחברי פי.וי.סי בהיקף ארבעת צידי הגג.
2.לדפנות הציליה - רשת החותרים 60% בצבע שחור בשלושה צדדים שגובהם 2.00 מטר ובצד הרכב סגירת וילון בגובה 0.60 מטר. כל הדפנות ניתנות לחיבור בינהן לצורך סגירה טובה ,בנוסף לאפשרות הרכבה משופעת ב-45 מעלות לצורך הגדלת השטח המוצלל למידות 6.00/8.00 מטר.כל החיבורים לגג בחיבור מהיר קפיצי תוך הפרדה מוחלטת בין חלקי הציליה.
3.ארבעה עמודי פלדה מגולוונת - טלסקופיים בחתך 35/35 מ''מ ו-30/30 מ''מ שאורכם המכסימלי במצב סגור הינו 1.0 מטר .חיבור העמודים הינו לגג הציליה באמצעות חיבור מהיר וגומיות שמרלינג.
4.שלושה עוגנים לקרקע ( זוג לאחד העמודים ועוגן אחד לעמוד השני.) מצינור מגולוון בקוטר ''1 עם חיתוך אלכסוני להקלת החדירה ועם וו מרותך לצורך קשירת המותחן. 3 גומיות שמרלינג לכל עוגן מהווים את הקשר הגמיש לעמודי הציליה.
5.שני בסיסים מרותכים לפגוש הרכב מצינור ריבועי מגולוון 40/40 מ''מ.
משקל כל היריעות לא יעלה על 12 ק''ג והנפח פחות מ-50 ליטר.
המחיר לכל הנ''ל למי שעושה את ההזמנה יחד עם ההזמנה שלי לפי המפרט הנ''ל, ולפי התמונות העקרוניות של הציליה הישנה - -.1500 ש''ח.
אהההה ,
עכשיו עברת לשלב התרוצים האלמותיים ,
מה אתם רוצים ממני??<. אני כבר 80 אחוז בקבר ,
תייכף תגיד תרחמו עלי ,
חיים ,
העם דורש תמונות,
אפילו שמש אין ממך מרוב ציליות ,
מיילא הייתה צולה משהוא על המנגל , אז בטח היו סולחים לך .
מאיר, ממך הייתי מצפה למעט יותר פירגון על הכשלים המובנים שלי.אנחנו מרוחקים חמש דקות אחד מהשני. כל הצילומים אצלי יכולים להגיע אליך בכדי שתכניס אותם ,בכל ערב שתרצה כולל מחר.
במצבי האומלל אני מצפה ממך להגנה.
ההצעה שלי לאוהל סעודי עדיין בתוקף,ואני ממתין לראשונים בכדי לעשות ייצור סידרתי מינימלי.
לקראת הכניסה ה- 20,000 לשרשור אני מודיע בעקרון על מועד שטרם ידוע להשקת האלומיניום.זה ייערך כאשר אסיים את הפרויקטים הבאים.
1. אוהל סעודי מדוגם בקונפיגורציה סופית.
2.גמר נגיעות של פחחות והדבקת ויניל שחור-מט.
3.השלמת חיפויי אלומיניום - כולל גריל חדש.
4.השלמת נתב-מים,וילונות,תאורת פנים וחוץ,וגג דקורטיבי חדש.
5.צביעת שאסי ובודי תחתון בזפת.
מועד משוער אביב 08.
לצורך הגבהת הבודי מאחור ב-60 עד 70 מ''מ ,אני זקוק לשרטוט של הספייסרים שבדרך כלל עשויים מאוקולון.אני רוצה לייצר אותם מאלומיניום לפי השרטוט הנכון.
לפי חישובי כל ספייסר ישקול כ-3 ק''ג ,כך שעלות חומר הגלם צריכה להיות עד 150 שקל לשניהם. עבודת חריטה תעלה משהו דומה ואז אפשר לצאת מהעינין מ-300 שקל.
נשארה בעית ההרכבה מחוסר כלי כיווץ לספירליים,שנראה איך להתגבר עליה בהמשך.
חיים,
לפרוק והרכבה של הקפיץ ללא מכווץ קפיצים אפשר להכניס ג'ק שמן בין הסרן לשלדה במצב שהשלדה על בוקים גבוהים ע"מ לאפשר פתיחת מתלה מעבר לאורך הקפיץ. יתכן שצריך גם לנתק מוט מייצב.
לגבי ספייסרים, תנסה ליצור קשר עם אורי החרט 03-5371887, הוא ייצר בזמנו ספייסרים לדיסקו ואולי נשארו לו כמה חתיכות או שתבדוק במוסכים המטפלים בלנדרוברים בטח זרוקים להם כאלו.
חיים,
אני החלפתי אצלי את כל ארבעת הקפיצים בלי מכווץ.
ניתקתי את המוטות המייצבים ואת החיבור התחתון של הבולמים.
הרכב היה באויר ולסרנים היה המון מקום לרדת.
אין שום סיבה שלא תוכל לבצע את זה אצלך בחצר.
שוכנעתי. תודה על הייעוץ.
רגע תן לי להבין , הבעיה היא בצילום עצמו ( דהיינו מצלמה? )
בהעלאת התמונות למחשב?
או בהעלאת התמונות לאתר?
אם באחרון...ובהנחה שאתה יודע לשלוח Eמייל אני ובעצם כל אחד פה כמעט יכול לעזור לך.
הבעיה נפתרה היום. אמיר היה במפעל ,צילם ולקח איתו את כל ההיסטוריה המצולמת.
האחריות לנושא כבר לא עלי. אתם יכולים לבטל את החוזה שעל ראשי.
והרי קיצור תולדות ההומו ששינה את מינו , ועכשיו הוא בחור מסוקס ומלא פטנטים...
המשך הסיפור
המשך הטיול:
הציליה :
אני התרשמתי ממנה , והזמנתי לי אחת , שתתאים לדיפנדר.
מה שמתאים לי זה שיש גג נגד גשם , וגם קירות נגד שמש ורוח ...
אמיר.
המשך הציליה:
צילייה ושיפורים
התמונות שצילמתי היום :
המשך תמונות:
המשך
אני מרגיש מקופח , נראה שיש אמיר אחר שלקח לי את התפקיד :twisted:
אבל התמונות, יא חביבי , נראה גן עדן
אמיר , תודה.
מאמיר לאמיר : אני בסך הכל המשכתי את המשימה שהתחלתי ממזמן :)
כבר הרבה זמן דחיתי את הביקור אצל רכס - היה נחמד מאוד ...
ובאותה הזדמנות , חיים - אם אתה צריך עזרה בטיפול הראשון לבד ברכב - תקרא לי , אני זמין ...
ותרוקן את ההודעות שלך - אי אפשר לשלוח לך הודעה פרטית !
:)
אמיר.
בביקור של אמיר למדתי הרבה דברים על הכלים האלה.בוודאי שאתייעץ איתו גם בהמשך.בבדיקה של אמיר הסתבר שהקופלונג של הדרייבשאפט מחייב החלפה שמחירה 300 שקל.לי זה נראה ממש מוגזם לשלם סכום כזה על חתיכת גומי מחורר.מישהו ניסה לייצר כזה בעצמו?? האם מישהו יודע אם זה גומי מיוחד?? לי הוא ניראה סתם גוש של גומי.יתכן וניתן לייצר אותו מאלומיניום עם חורים גדולים מאוד לברגים ולהכניס במרווח צינורות גומי להשלמת הקוטר. כך מקבלים מערכת חזקה בהרבה עם רכות של גומי שניתן להחלפה בחצי גרוש.
עקב חוסר תעסוקה אני אתחיל מחר את סוף השבוע ,ואקדם מספר דברים על הג'יפ. (נראה לי מוגזם לקרוא לו ג'יפ עם כל הריפודים המפנקים שבו.)