אני מניח שיש גיר אוטומטי שיכול לעשות את העבודה שאתם מבקשים אבל העלות שלו גבוהה מאד מהגיר שנקנה ?
Printable View
אני מניח שיש גיר אוטומטי שיכול לעשות את העבודה שאתם מבקשים אבל העלות שלו גבוהה מאד מהגיר שנקנה ?
עוד לא הבנתי למה כולכם כמעט מתעקשים על העלאת קבצי תמונות לשרת האתר ולהתחרקש עם כן ממשק נוח או לא , כשאפשר להשתמש באתרי אכסון-שיתוף תמונות ווידאו יעילים ונוחים בהרבה מהג'יפולוג. כמו פיקאסה או PHOTOBUCKET.
אם הולכים על גיר אלקטרוני ממוחשב עם 4 הילוכים אז סביר להניח שכן, אבל הוא צריך להיות בנוי ומשופר, ולא הגיר הסטנדרטי.
גם אז, שרידותו תהיה הרבה יותר נמוכה.
יש גירים סיקוונסיאליים שהם הכי טובים - גיר רגיל שבו ההילוכים מוחלפים ללא קלאצ'. ככל שהסל"ד גבוה יותר, כך ההחלפה חלקה יותר. בגיר כזה, צריך קלאצ' רק להילוך הראשון ליציאה מעמידה והתחלת נסיעה. כל השאר רץ בנגיעונת, בלי השהייה, מהיר יותר מגיר אוטומאטי.
ראיתי כזה בארה"ב והחלפתי בו הילוכים על הסטנד בתצוגה ב SEMA. פשוט לא להאמין איך הוא מחליף מהר ויעיל הילוכים, רק בנגיעה קטנה בידית.
הגיר שאני ראיתי אז היה של MENDEOLA, חמישה הילוכים עם קורונה יותר גדולה משל סרן. היא היתה בקוטר
של "11.5, שזה יותר מדנה 80....
הבעיה הקטנה היחידה איתו, היתה תג המחיר - $22,000......:rolleyes:
עד כמה שאני יודע, יש גם לרכבי ה WRC תיבות דוגבוקס,שהן בעיקרון אותו דבר. גם שם המחיר נע בין 60,000 ל 80,000 ש"ח, אם לא יותר.
זה אומר שגיר 400 שקונים אותו ב 3000ש"ח ומשפצים קומפלט בעוד 2500ש"ח, יכול להחזיק כמה מאות ק"מ עם מנועי סל"ד גבוה. גירים מקצועיים יותר הבנויים בארה"ב, יחזיקו קצת יותר, אבל לא ממש הרבה.
תשאל למה, אם באמריקה הTT כולם כמעט נוסעים עם גיר 400 וגלגלים גדולים? התשובה היא, ששם יש מנועי ביג בלוק עם סל"ד לא בשמיים ועם מומנט עצום של 90-100 קג"מ, שאז לא צריך יחס העברה נמוך מאד בסרן, כמו שנהוג אצלנו עם מנועי סל"ד גבוה, ואז אפשר להסתפק בשלושה הילוכים.
באופן זה, אתה יכול ליסוע עם TT בסל"ד סביר של המנוע, עם יחס העברה גבוה ועם גלגל גדול, ועדיין להגיע בהילוך שלישי(ישיר), למהירות סופית גבוהה מאד, אבל עם סל"ד נמוך יחסית בגיר. זה הסוד.
גיר 400 שיצטרך לעבוד רוב זמנו בסל"ד גבוה, גם אם יבנה אותו המומחה מס' 1 בעולם, לא יוכל לחיות הרבה זמן, יתחמם ולבסוף ישרף.
הנה כל התורה על רגל אחת.
מענין, לא??
האמת שזה מעניין מאד ולא רק בשביל התחרויות, אם כי בתחרויות זה הכי בולט וכל שינוי משמעותי מאד לרכב וכמובן יכול להכריע את הכף אם הצוות יגיע למיקום גבוה או לא.
ומה לגבי התאמות למנוע ? כלומר החיבור בין המנוע לגיר - זה בולט-און או שצריך מתאמים ? וכמובן, אם המנוע ממוחשב ומותאם לגיר ממוחשב ועכשיו אתה מחבר לו גיר לא ממוחשב?
אגב, אם הבעיה היא ביחסי ההעברה, אז למה לא להכניס עוד גורם באמצע ושהוא יבצע את ההפחתה, כמו טרנספר למשל... ?
1. הגיר הזה הוא של GM וכל הגירים של GM הם BOLT ON למנועי GM.
2. זה גיר ידני ללא מחשב וללא אלקטרוניקה - פשוט חמור גרם שהידית אומרת לו מה ומתי לעשות.
3. צמת המחשב של ה LS הזה היא צמת אפטרמרקט בה מנוטרל כל קשר למחשב גיר.
4.אפשר להכניס יחידת הפחתה(בעצם ההיפך מהפחתה...), אבל זה אומר הרבה מקום נוסף, קיצור גל הינע וכו'.
5. כשאתה מכניס טרנספר, אתה צריך להפוך אותו, על מנת שציר הכניסה הרגיל יהפוך להיות ציר היציאה, וזאת מכיוון שאתה רוצה ההיפך מהפחתה, וזה כבר משהו קאסטום מייד ולא רצוי להתעסק עם זה ברכב מירוצים, להבדיל מרכב עבירות, שם יש כר נרחב יותר למשחקים כאלה(ראה למשל החרגול, שהיו כמה אפליקציות מוזרות כאלו).
נתחיל בזה שהעלות של הגיר לא זולה בכלל וגם הגיר אוטומט שהיה ברכב (מיוחד מארה"ב) עלה לא זול בכלל!
כשבנינו את הרכב רציתי גיר רגיל חוץ מאמינות גבוה יש לו עוד כמה יתרונות בנהיגת שטח ברכב מירוץ.
נכון שבאוטומט החיים הרבה יותר קלים אבל...
יש לנו כמתחרי צוות"עידן הגז" בעיה אנחנו רכב שממומן ע"י חברה(אנרגז) ולכן אם הרכב עומד בכמה תחרויות על
בעיית גיר חיבים לפתור את הבעיה על מנת לסים תחרויות.
הוצא סכום כסף לא קטן על גירים אוטומטים והם לא עמדו במבחן כמו שברוך הסביר.
הפתרון המיידי היה להחליף כרגע לגיר רגיל כמו שכתבתי לא חיים קלים אבל אמינות מעל הכול !!!
בקשר לתוספת המשקל שברוך כתב (40 קילו) לא מדויק אם לוקחים בחשבון צנרת שמן+שני רדיאטורים לקירור+
שני מאוררים+תוספת השמן לקולרים שהיו בגיר האוטומט.
אין ספק שעשינו צעד לא קל אבל אם זה אומר קודם כל לסיים כל תחרות ולעמוד על הפודיום זה שווה!!!
אז חסל מסמרים וחסל פרסות נופלות....
שיהיה בהצלחה!
ברוך, שלחתי לך ה"פ עם כמה שאלות כדי לא להסיט את הדיון.
שאלה נוספת -
לגבי המעבר לגיר הידני, אני מניח שהתאמת רגלית קלאצ' היא עניין של מה בכך אבל בכל זאת - האם יש רגלית ספציפית שאיתה תעבדו שעדיפה למירוצים?
לא, אין רגלית מיוחדת.
דודי לקח רגלית קלאצ' רגילה(של משאבות, לא של כבל) והתאים אותה למקום ולמיקום הקיים.
לשם כך היה צריך לחתוך חלק מדוושת הברקס ולהתאים גם אותה, אבל זה באמת דברים קטנים ושוליים - עבודות מסגרות והתאמות.
אתה יכול להעלות כל שאלה כאן, אין סיבה שזה יהיה בה.פ.:rolleyes:
טוב, אז הנה -
אמרת 0
". כשאתה מכניס טרנספר, אתה צריך להפוך אותו, על מנת שציר הכניסה הרגיל יהפוך להיות ציר היציאה, וזאת מכיוון שאתה רוצה ההיפך מהפחתה, וזה כבר משהו קאסטום מייד ולא רצוי להתעסק עם זה ברכב מירוצים, להבדיל מרכב עבירות, שם יש כר נרחב יותר למשחקים כאלה(ראה למשל החרגול, שהיו כמה אפליקציות מוזרות כאלו)."
אתה מתלונן על כך שבארץ משתמשים ביחס העברה נמוך בסרנים בשביל לפצות על היעדר מומנט בסל"ד סביר. ואני שאלתי למה לא לדחוף טרנספר שיעשה את העבודה ולהעלות את יחס ההעברה בסרנים לכזה שעדיין יניע את הגלגלים הגדולים אבל יהיה גבוה מהמצב הנוכחי. אני חושב שפיספסתי אותך בתשובה שלך כי אני לא רוצה להפוך כלום, אני אומר שההפחתה תיעשה באלמנט קודם לסרן ואז גם יהיה מומנט, וגם טורים נמוכים יותר. אני חושב שתוך כדי כתיבת הדברים אני מקבל סחרחורת.
אופציה נוספת שאני מניח שחשבתם עליה והתבטלה ואשמח לדעת מאיזו סיבה - לשחק עם המנוע עצמו, גל זיזים אחר, מערכת הזרקה משודרגת, משהו שיביא את הקג"מ לסל"ד נמוך יותר. אם כבר השקעתם במנוע, למה בכזה שנותן ביצועים רק בטורים גבוהים ?
ושוב, אם זה מסיט את הדיון, אני יכול לחפף את זה. כי בתכלס, אלה שאלות של ROOKIE
טוב, אז לא הבנת כלום עד עכשיו :rolleyes:
המצב לפני - מנוע עם מומנט שמגיע בסל"ד מאד גבוה/גיר 3 הילוכים בלי אוברדרייב/יחס העברה נמוך בסרן בכדי להניע גלגל גדול ולהתגבר על חוסר המומנט למטה/מה שנותן סל"ד מאד גבוה של הגיר = נפילה בגיר.
המצב אחרי (3 אופציות לדוגמא)-
א. גיר עם 5-6 הילוכים, אשר יאפשר מיצוי מומנט בסל"ד נמוך וגם מהירות סופית גבוהה/יחס העברה נמוך בסרן.
ב. מעבר למנוע מומנטי(כמו ביג בלוק)/מעבר ליחסי העברה גבוהים כמו למשל 4.10/השארת הגיר 3 הילוכים במקומו.
זה מאפשר מומנט למטה וגם מהירות סופית גבוהה(בגלל יחס ההעברה) + סל"ד סביר בגיר בהילוך שלישי.
ג. מה שאתה דיברת - להשאיר מנוע לא מומנטי/להשאיר יחס העברה נמוך בסרן(כמו למשל 5.13)/להישאר עם גיר שלושה הילוכים בלי אוברדרייב/להוסיף יחידה כמו טרנספר, שלא תתן הפחתה אלא להיפך, תיצור אוברדרייב חיצוני.
בכדי לעשות את זה, אתה לא צריך טרנספר בצורתו הרגילה(שיתן הפחתה) אלא טרנספר הפוך(ציר הכניסה יהפוך לציר היציאה ולהיפך), אשר יתן לך אוברדרייב.
אתה הבנת את זה, ברוך??
ובקיצור - אם הבנת ספר לחבריך, אם לא, ספר לי :rolleyes:
הבנתי, תודה!
אם הייתם מתחילים מחדש - ב' היה עדיף על א' ? או שעדיין א' זה הכי זול ?
כנראה שאתה לא עוקב מספיק אחרי השירשור לא אם הייתם מתחילים מחדש אנחנו מתחילים מחדש פשוט מחכים לפיבר מאמריקה ונשארים בצורה א והיא בכלל לא
זולה היא פשוט יותר אמינה מנוע "סטנדרטי" וגיר רגיל חזק שרגיל בסטנדרט לכוחות סוס כאלה גבוהים ובודי יפה. הולך להיות אחלה כלי....
נ.ב- נזכרתי עוד שני בולמי קינג 3.5 אינץ בדרך מחו"ל לשיפור החבילה
עוקב עוקב, תהיתי אודות הבחירות, זה הכל. עכשיו שאתה מסביר גם את נושא שיקולי האמינות, זה עוד יותר ברור.
עלו והצליחו.
היום ביצענו נסיעת מבחן הגיר מתפקד מעולה והרכב חבל"ז קבלו סירטון קצר ובהמשך נhttp://www.youtube.com/watch?v=IfJ0oxf-W-Yעלה עוד סירטון
ועוד אחד בקטנה!http://www.youtube.com/watch?v=LctqKnWQ6Dw&feature=BF&list=ULDE 7JEMbdizY&index=4
תודה למר טולידאנו על הצילומים
קובץ מצורף 38574
תמונות - עדיין לא מסתדר עם העלאת התמונות,
זה מה שיצא בינתיים.
די, נמאס לי. האתר הזה הפך להיות סיוט של החיים.
לא מעלה יותר תמונות ולא מתעסק עם זה יותר.
מר דוד, הבמה שלך - תעלה אתה את התמונות ותעזוב אותי מהצרה הזאת.
מדהים איך אנשים אינטליגנטים לוקחים זהב והופכים אותו לח'....
אתר כל כך נעים ונוח, כל כך ידידותי ומהיר, הפך לגועל נפש מרוכז.
יאללה, עוד סרטון אחד(בתקוה שיעלה) וביי ביי.
http://www.youtube.com/watch?v=MHL7wJ1m-v0
הבעיה שלך ברוך, שאתה מתעסק עם סרטונים, במקום עם תאורים.
ספר איך הגיר ? מתחילים ב - 2 ? 3-4 מטורפים ?
מדהים, לא ?
מה שבטוח, בגלל הגיר לא תעמדו יותר.
רצה שמועה שכשפותרים לTT את בעיות הגיר הוא נותן בראש ליוני לוי....
לא ככה גל? :-)
היי גל!
קודם כל תודה על העזרה בבחירת הגיר!
הגיר מדהים מתחילים בשני ותוך שניות אתה ברביעי ב-145 קמ"ש פשוט מטורף צריך רק להתרגל לעובדה ששלוש וארבע לא
על אוטו קו הפרדה אבל אין ספק שעשינו בחירה טובה.
שאלות טכניות-כמה זמן אתה נוסע עם הגיר? האם הוא נקנה בעבר כחדש או משומש? וכל כמה זמן אתה מחליך מצמד(בערך)?
וחוץ מזה נתראה בראלי הבא ואיך אומר מישהו שאני מכיר...רק השעון ידבר!!!
מר חבובי, קצת צניעות לא היתה מזיקה.....:rolleyes:
בינתיים, ולמרות שכאשר הרכב נוסע הוא נוסע מעולה, אכלנו קש עם הגירים הקודמים, והגיר הנוכחי עדיין לא נבחן במירוץ, כלומר אי אפשר לדעת אם ההתקנה עברה בשלום, ואם הקלאצ' יתפקד כמו שצריך, וכו'.
אצל גל הכל כבר עובד ומשופשף, וגם יש לו 4X4, חוץ מזה שהוא כבר הוכיח שהוא חזק בתמונת הקטגוריה T1.
מעבר לכך, לכיש הוא גם המגרש הביתי שלו, וגם שטח שטוח שמתאים ל4X4 הרבה יותר מאשר ל 4X2.
אני אישית אשמח מאד אם המירוץ הזה רק יעבור בשלום וללא תקלות, כאשר בעוד שניים שלושה מירוצים, הכל יעבוד ויתפקד כמו שעון,
בעצם, אשמח מאד אם הכלי ידבר טוב בחוצה ישראל ויעמוד בתחרות צמודה עם גל, רז, ועידו.
עד אז, הכל בהרצה מבחינתי, ויש רק לקוות שעשינו עבודה טובה.
ברוך, סחתיין.
הצלחת להכניס סרטון.
עוד קצת ותצליח גם להכניס תמונות.
אסף.
אין לי שום כוונה לנסות.
יש לי תכונה מחורבנת כזאת, שכאשר אני מוחק מההארד דיסק שלי משהו, או מישהו, זה סופי.
ואת המתכונת המזעזעת של האתר הנוכחי, מחקתי.
דרך אגב, זה לא בושה להודות בטעות או בכשלון; ואני לא מתכוון כאן לכשלון שלי, כן?
זה עוד פחות בושה לקום ולעשות מעשה, דהיינו לתקן את מה שחירבנתם.
ועוד דרך אגב - לא קיבלתם אחריות לשנה על הגירסא ה"מתקדמת" הזאת שדחפו לכם?:rolleyes:?
עצם העובדה ששדדו מכם את כל הסמיילים, למעט שני צילייגרים חיוורים כאלה, מהווה עילת תביעה מבוססת.
אם תצטרכו עו"ד חסר רחמים עם פה ג'ורה שיתבע את המוציא לאור של התוכנה המפורצצת הזאת, אני אשמח לקרוע אותו בשבילכם(ובשביל כולנו, כמובן)....
עכשיו רק צריך למצוא את העו"ד הזה... ;)