-
תגובה: פרויקט T1 - Sparco תום בריל
היי תום,
למצוא פתרונות יקרים זה לא חכמה...:)
אגב, הלינק שצירפת מדבר על 1000 פאונד, לא יורו..
שלפתי לך לינק אחד מהספריה שלי.... דגם המוטורספורט יענה על הצרכים שלך מעל ומעבר.
המחיר הנקוב באתר הוא 600 פאונד.
http://www.etbinstruments.com/Digida...e_Overview.htm
יש עוד דגמים ויצרנים בספריה...
דבר איתי אם תרצה עוד מידע ואפשרויות.
בנושא השעונים מכני/ חשמלי - מנסיוני, החשמלי עדיף. כדאי להשקיע מעט בחיווט מצופה סיליקון.
שעונים מכניים דורשים כניסה של צנרת שמן ומים עד ללוח השעונים... עוד פתח לצרות.
נתי
-
צגים דיגיטליים ניתנים לתכנות ,אפשר לקבוע איזה נתון יופיע איפה ובאיזה גודל על גבי הצג.
כמו כן ניתן לקבוע באיזה ערך של נתון מסויים תדלק נורת אזהרה בצג,הנורות הללו מיועדות להתפס לך גם בזווית העיין ולהעיר את תשומת לבך,ופה נכנסת הפרקטיות של העניין,למשל,אם קבעת שב 105 מעלות צלסיוס תדלק מנורת אזהרה רק אז תוכל לצאת מריכוז נהיגה/ניווט ולהעיף מבט בשעונים ולעקוב אחריהם...
אני חושב שאני יכול להגיד שלאחר יישור קו עם הרכב ולמידת נתוני החיווי שלו אפשר להתייחס לארבע נורות אזהרה (מתוכנתות לערכים מסוימים)כאל חיווי של יש/אין בעיה ברכב .כל שאר השעונים חשובים רק לאחר מכן....
מצד שני שעונים "מכניים" (במקביל לדיגיטליים או לא) טובים יותר לקליטת המידע שהם מייצגים במשך זמן המבט החטוף עליהם.היינו,מבט של חצי שנייה במחט שעון מכני תספק יותר מידע של GO NO GO מאשר אותו זמן בנסיון לפענח את הספרות הדיגיטליות לאותה מטרה.
ושוב, לדעתי צריך לתת את הדעת בתכנון לנורות האזהרה.
-
סיפור בנושא עיבוד מידע בתנאים קשים (אמיתי או לא) הגיע אליי מהרפרטואר של השייטת.
מסתבר (לא מידיעה אישית) שבחלק מהכלים שלהם יש מספר לא קטן של שעונים שמציג להם נתונים בזמן תנועה בים.
כחלק מההכשרה שלהם הם לומדים את הנתונים האופטימאלים של כל מכוון ועוקבים אחריו במהלך התנועה.
מיותר לציין כי הנ״ל לא קל.
לקח זמן עד שהגיע האינטיליגנט שהחליט לסובב את השעונים כך שבמצב עבודה תקין כל המכוונים יצביעו למעלה ללא תלות בנראות המכשיר והכיתוב שעליו (חלקם הותקנו באופסט של 45 מעלות ו-90 מעלות לשכניהם באותו פאנל תצוגה).
הרעיון, כמו שאתם מבינים, רק כאשר מחוג חורג ממקומו ביחס לחבריו ולא מתוח בדום מתמקדים בו ובוחנים את הנתון שלו.
חשיבה יפה קצת מחוץ לקופסה של כולנו.
-
6 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 90001
קובץ מצורף 90000
קובץ מצורף 89999קובץ מצורף 90002
קובץ מצורף 90003קובץ מצורף 90004
תודה רבה לנמרוד ועידו לוריה אשר בקרו אותנו בסדנה יחד עם חברי צוות מפורמולה בן גוריון, בפעם הבאה אני מקווה שזה יהיה על קפה וליד רכב נוסע.
לגבי הדש בורד כמו שנמרוד המליץ בהחלט ינתן דגש על הכפלת מידע לנווט ולנהג, לגבי צגים דיגיטאלים הפעם איני לוקח צ'אנסים כיוון שבפג'רו T2 הקודמת וגם ברייזר איתו אני מתחרה התקנו צגים דיגיטאלים, מעולם לא הצלחנו לראות בזה משהו בזמן מרוץ, סלח לי נתי, בפג'רו היה אחד בדיוק כמו שהעלת.
וישנה פה התייחסות מעבר לנושא המכני אלה מהותי, מספיק שאתה מוריד את הגז שלא לצורך בגלל ניסיון להבין מה מוצג בשעון הדיגיטאלי.
יש צורך במידע שיכול לעבור בחצי שניה, GO NO GO, כמו שטל כתב, אהבתי!, 2 שניות במהירות 140 קמ"ש במרוץ הם 36 מטר שהרכב נוסע בלי נהג, זה המון ולכן עיקר המידע יתבסס על שעונים מכניים, אגב נתי אתקן אותך לגבי הובלת שמן או מים לשעון עצמו, זה היה קיים בימים שעוד לא נולדתי.
המידע העיקרי יתבסס על נורות התראה.
-
עדכונים ?
מצעמם ;) שבת שלום .
-
1 קבצים מצורפים
בנתיים מתקדמים בהמון מישורים, אני פחות מעוניין להכנס לפרטים שלהם על דפי הפורום מכיוון שאלה הם סודות סודות בעלי ערך תחרותי, מי שחפץ מוזמן לראות את הרכב ולחפש אותם : ), אנחנו לקראת סיום לפני מעבר הרכב לקארבון סופי, התקדמות משמעותית בנושא החיוות, צנרות ופטנטים לשיפור שרידות שלברגים ומכלולים, בנתיים התחלתי לבנות דש בורד כתבנית לקארבוןקובץ מצורף 90511
-
בקיצור אתה בונה רכב לזירה העולמית ולא לגיגית שלנו
-
הכוונה בהחלט להתחרות בחול בשנה הבאה
-
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14...4647115fbe.jpg
שקע תקע לצמות החשמל מאסף קציר, מיועדות לניתוק הצמות כאשר מפרקים את הדש בורד, מיקומם מיועד להיות בין קיר האש לתא הקוקפיט
-
המחבר הזה הוא יופי של דבר (D38999) ועומד בתקינה צבאית, אבל צריך לדעת איך
לאטום את הצמות אחרי הלחיצה עם רכיבים מתאימים (backshell ו boot) ובתהליך נכון.
אחרת כל המחיר (שהוא לא זול בכלל) וההשקעה ירדו לטמיון בשלולית הראשונה.
-
-
-
יפה מאד!
אני רק עכשיו שם לב שיש בפרונט השפעות של פולאריס RZR... זה בכוונה?
ואני אקדים את כל משוגעי ג'יפולוג - טנדר הJ20 הזה ראוי להרבה יותר מאשר מעמד ליציקות קרבון !!! הוא למכירה?
-
אמת נמרוד, בשלב פיתוח החזית אחת ההשראות היתה rzr , אבל ניתן לעמוס להגיב..
הגלדיאטור מאחור הוא של עופר הבעלים של סדנת הקרבון, אני חושב שיש לגביו תוכניות שיפוץ אך אברר לך.
-
-
מזל טוב (-:
נשלח מה iPad שלי ע"י Tapatalk
-
-
-
1 קבצים מצורפים
תודה רבה אך המטרה הראשית היא קבלת הומולוגציה ואישור fia ראשמי, הכיוון הוא להיות סדנת sol raid ישראלית אשר תומכת במספר רכבים בעוד מספר שנים.
בהמשך למחברים של החשמל אני מצרף תמונה של מקווץ כמו שידידי ציין למעלה בשירשור.
קובץ מצורף 90862
-
קרימפ זה מצויין. איך אתה אוטם את הקונקטור מהצד של הצמה?
יש גם בקשל וגם בוט? מה עם הצמה עצמה? זה כבל רב גידי
או מספר כבלים שעטופים יחד עם מבודד?
אם חסר ידע בנושא הייתי פונה למישהו שמבין בתהליך עצמו.
כמו שציינתי קודם, טיפה חוסר נסיון וזה לא יהיה אטום.
-
בקשלים יש להם. והיימן החשמלאי קיבל הדרכה לגבי השאר כולל חומרים בידודים וחוטים..
אסף.
-
-
-
מברוק על המספר שלדה.
אתם גם מלחימים את הפינים בנוסף ללחיצה?
ועוד שאלה למי שזה עיסוקו ,יש איזושהי הגבלה או מניעה בהרצת חוטי חשמל רכב בצמה אחת במקביל מבחינת השראות של תדרים והפרעות שיכולים להיווצר בין המוליכים,או שאין דברים כאלה במתחים האלה?
-
אם לא מדובר בסיגנלים רגישים - אין שום מגבלה. כשיש סיגנל "פרימדונה" כמו אות וידאו או משהו בתדר גבוה ומתח ביחד באותה רתמה - זה מותר אבל דורש התייחסות.
לגבי הפינים - באופן כללי חיבור הוא או בלחיצה או בהלחמה. גם וגם קיים רק בסוג מאוד מסויים של חיבורי חוט לחוט (ואז הם מלאים בדיל שדורש חימום לאחר הלחיצה). בסוג הזה של המחברים - לחיצה בלבד. לפי התקנים לא מלחימים ברכב. גם לא בכלי טייס.
אסף.
-
2 קבצים מצורפים
-
תום אני רואה שאת הריתוכים על הצנרת נירוסטה דור ועמית מעבירים ג'ל פסיבציה אבל אני ממליץ בחום לזנוח את העניין ולשלוח בסופו של התהליך את הצנרת לטיפול באלקטרו פוליש .
עידו
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
תום אני רואה שאת הריתוכים על הצנרת נירוסטה דור ועמית מעבירים ג'ל פסיבציה אבל אני ממליץ בחום לזנוח את העניין ולשלוח בסופו של התהליך את הצנרת לטיפול באלקטרו פוליש .
עידו
לא שזה יזיק, אבל במתקני מזון לא עושים את זה אם אין הכרח ספציפי, אז ברכב?
-
כן בצנרת כזו שעובדת קר / חם עם נוזל קירור ותופעות נוספות ( קוויטציה , קורוזיה גלוונית וכו' ) תנסה להוריד את מספר הכשלים למינימום , ולא מחוץ הצינור אני חושש , אלא מתוך הצינור שם קשה עד בלתי אפשרי לעשות פסיבציה עם ג'ל , רק אלקטרו פוליש יעשה את העבודה .
בנוסף אני ממליץ על ריתוך עם גז גיבוי בתוך הצינור בזמן הריתוך , בכדי להימנע מנפילת חומר מילוי פנימה מה שמגביר את תופעת הקוויטציה .
ולא שאני מזלזל בתעשיית המזון אבל שם התנאים אחרים לגמרי מה גם ששם זה תהליך נפוץ .
חלקי פלב"ם שלא עברו תהליך כזה הערך המוסף של הפלב"ם צונח כמעת לאפס ולפעמים אפילו מחמיר את המצב .
עידו
-