מישהו יודע את המידות של העין של הבולם בסמוראי?
ומצרף לכאן את הדגמים השונים של מונרו
Printable View
מישהו יודע את המידות של העין של הבולם בסמוראי?
ומצרף לכאן את הדגמים השונים של מונרו
איזה סדרה זו של בילשטיין? אחפש מידות.
ומה בערך המחירים?
עמרי , ערב טוב .
יש לי ניסיון מצויין עם בולמי מונרו דגם - מאגנום גז .
אלו בולמי שמן/גז רכים מאוד אך מחזיקים היטב את הרכב .
הבולמים מגיעים בצבע צהוב - צבע אותם עם ספריי של הביוקר ויחזיק .
ישנו ספריי איטלקי בשם - FARENE , ייבוא של אי.טי.אם . ממש מצויין .
אילן
התמונות שצילמת הן ללא בולמים?
ומה לגבי הבמפסטופים, מקוריים או עם הנמחה?
בסט efs שלי הבולמים הקדמיים ארוכים מדי מה שחייב אותי להנמיך במפסטופים ולהגביל את מהלך הסגירה (ככה מגיע הסט!!)
בנוסף, הבולמים שלהם לא משהו. מרגישים מאוד פשוטים ולא עושים את העבודה מי יודע מה...
אשמח גם להמלצה לבולמים ראויים. במיוחד קדמיים. סומך עליך על המידות שכתבת..... לפחות לסגירה לא רואה סיבה להבדל ואני מת להעיף את ההנמחה של הבמפסטופים.
מונרו מגנום היו לי לפני המון שנים והיו הבולמים הכי טובים שהיו לי עד היום. זה גם הבולם היחיד שהיה כתוב עליו 4*4...
בזמנו כשביררתי נאמר לי שכבר לא מייצרים אותם.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
קודם כל, חייב להגיד לכם שכיף לראות שכולם עדיין עוקבים אחרי השרשור ונכנסים כשיש עדכונים :)
יונתן, אני עם באמפסטופ מקורי קדימה ואחורה, התמונות צולמו ללא בולמים עם רכב לא מועמס.
למרות שהמונרו סנסטרק הקיימים שלי כבר ישנים, אני גם מחליף בעיקר כי הם לא מתאימים במידות לסגירה, אחרת הייתי שורד איתם עוד.
אם יש בעיות במידות תאשים את שגיא. אני הייתי על המלגזה והוא זחל.
אילן ויונתן - אנסה גם לבדוק על המגנום.
אני אישית מודד בלי באמפסטופ. זה המקרה הגרוע והלא בלתי סביר.
למה לא להשתמש בבולמי אולדמן?
אסף.
לשונית סוזוקי למעלה...
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
ובחזרה לבולמים..
המידות שאני צריך 30-48 ס"מ מקדימה ומאחורה, שהם 11.8-18.9 אינץ.
צמצמתי את רשימות הבולמים הארוכות של כל יצרן לזה:
KYB
אחורי KYB 344055 Excel-G Gas Shock
לינק
קידמי KYB 344076 Excel-G Gas Shock
לינק
הבעיה: ידידי פבל, טוען שהסדרה הזו של הטווין טיוב היא קשיחה יותר מהסדרה של Just a gas
-----------------------------------------------------------------------------
מונרו:
קדמי - אופציה 1: 5867 SENSA-TRAC® PASSENGER CAR SHOCK ABSORBERS
לינק
קדמי אופציה 2: 34954 Monroe Gas-Magnum Truck Shock Absorber
לינק
אחורי:34904 Monroe Gas-Magnum Truck Shock Absorber
לינק
הבעיה:
1. אין לי מושג איזה מהסדרות עדיפה ולאיזה משקלים הן מיועדות.
2. הבולם האחורי של מונרו היחיד שמתאים במידה מגביל את מהלך המתלה בפתיחה בכמעט אינץ.
-----------------------------------------------------------------------------
מישהו מכיר את הסדרות האלו? בעיקר של KYB, האם היא קשה משמעותית? האם תתאים לטנדר?
בדקת אמדה אקסטרים? התקנתי אצלי בקצר ואני דיי מבסוט
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
לא שמעתי עליהם מעולם...
אני לא רואה נתוני פתיחה סגירה באתר שלהם, והאמת שהדבר האחרון שאני רוצה זה להכיר עוד יצרן.
אני הולך לבחור בין האופציות שנתתי וזהו. באמת שאני לא מעוניין להתעסק עם זה יותר.
איזה בלאגן יש לכל היצרנים עם הבולמים, אי אפשר להבין כלום ואין מספיק נתונים כדי להבין איזה דגם מתאים לאיזה רכב. וכמובן שבכל המחשבונים הרכב שלי בכלל לא מופיע.
יאללה, הוזמנו KYB .
תודה לעוזרים, אעדכן אחרי הרכבה ונסיעת מבחן.
זה המחיר של רכב ייחודי...
שמעתי גם אני על הבולם שמוטי הזכיר, זה לא מחייב אבל שלך זה יהיה טוב אבל אתה יכול חדבר עם היבואן ולנסות להבין אם יש לו משהו שיכול לספק אותך.
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
אחרי שאמזון עשו קצת בעיות בשילוח, ו-2 החבילות חזרו לשולח, קיבלתי את הבולמים.
KYB 344055 Excel-G Gas Shockלקדימה.
פתוח: 48.79 ס"מ
סגור: 29.79 ס"מ.
KYB 344076 Excel-G Gas Shock לאחורה
פתוח: 49.5 ס"מ
סגור: 29.48 ס"מ.
סה"כ כל הסט, 4 בולמים, עד הבית עלה 674 ש"ח.
הסט אפ החדש של העלים והבולמים מאפשר מהלך של 18 ס"מ ,7 אינצ.
קובץ מצורף 122683
קובץ מצורף 122682
בשבוע שעבר עשיתי גיחה חד יומית לצפון הרמה.
אחרי החלפת העלים לסט של אולדמן כשעוד הייתי עם הבולמם הישנים של מונרו, נראה היה שהאוטו מעט רך ונעים יותר לנסיעה.
עכשיו, אחרי ההחלפה לסט החדש של KYB, מרגיש מעט קשה.
קובץ מצורף 122684 קובץ מצורף 122686
המבחן האמיתי יהיה בטיול שטח טכני רציני, בעיקר מעניין אותי איך הסט מרגיש עם 200 ק"ג של ציוד לשלושה ימים וכיצד הטנדר מתנהג עם מהלך מתלה גדול משמעותית.
עד הטיול הבא, רק עוד כמה חודשים.
מבטיח לעדכן.
קובץ מצורף 122685
הרכבת אותה בעצמך?
והמחיר ואו,פשוט גרושים.
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
את הבולמים והעלים? כן...
מדהים,אשמח לשמוע חוות דעת על הטיול שלך.
מיותר לציין שהטנדר כולו מעורר השראה.
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
אחרי הטיול אפרט יותר על המתלים.
תודה על המחמאות :)
סיכום מתלים – אולדמן ובולמי KYB
אחרי טיול באזור נחל צין אני יכול לנסות ולסכם את הסטאפ החדש של המתלים.
ההרגשה הכללית היא שאין הרבה הבדל מהעלים המקוריים הישנים והעייפים שהיו על הטנדר לפני השינוי. השינוי מורגש בעיקר בעלייה עם הצלבות או קטע טכני בו המתלים נפתחים ומורגש שיפור ביכולת של הטנדר לייצר אחיזה, אבל גם כאן לא משהו משמעותי. גם בכביש לא מסתמן שינוי גדול ועדיין כל באמפ קטן שובר את הגב. החלפתי את הנדנדות הארוכות לנדנדות המקוריות, וגם מכאן לא תבוא הישועה בהתנהגות של ההיגוי או הבלימה.
לגבי השאלה האם אני ממליץ על המעבר לאולדמן אז התשובה שלי היא שזה לא שדרוג אלה החלפה. נראה שלרוב האנשים שמחפשים להגביה את הסמוראי הסט הזה לא יהיה רלוונטי, מי שצריך גם ככה להחליף את המתלים ורוצה להשאר באזור היכולות והנתונים של העלים המקוריים יוכל לקבל קצת יותר מהסט הזה של אולדמן. אולי הצפייה שלי הייתה גדולה מידי בעיקר כי שמעתי הרבה שטוענים שהשיפור יהיה משמעותי עד כדי רכב אחר לחלוטין, ובפועל השינוי בקושי מורגש.
אם כבר הלכתם על הסט הזה, שווה אולי לנסות אותו עם סט בולמים אחר, בנסיעה הקצרה שהספקתי לעשות עם המונרו לפני שהחלפתי ל KYB החדשים זה הרגיש קצת יותר נוח. אולי הסט בולמים של אולדמן יהיה אפילו נוח יותר.
בנושא אחר, לקראת סוף הטיול לצין התחילו לי רעידות שהגיעו מכיוון ידית הטרנספר. הרעידות הורגשו רק ב50-60 קמ"ש. מהר מאוד גילינו שיש חופש בפלאנג' שיוצא לציר המרכזי לכיוון הגיר. בהתחלה חשבנו שהמיסב עומד לסיים את חיו. לרגע היה דיבור על גרר אך כיוון שהייתי צריך להגיע לאילת ישר אחרי הטיול וכמה ימים לאחר מכן לתל אביב הוחלט לתת צ'אנס למיסב. הנסיעה עברה בלי בעיות מיוחדות מלבד אותן רעידות ב50 קמ"ש, כנראה שסמוראי לא עוצר כל כך מהר. כשהגעתי הבייתה והורדתי את הטרנספר גיליתי שהשיניים של הפלאנג' שחוקות והאום של הפאלנג' היה קצת משוחרר. הרגשתי קצת פספוס שלא חקרנו יותר לעומק את הבעיה בשטח, כי הרי היינו מגלים את האום המשוחרר מהר מאוד וחיזוק האום היה מפחית משמעותית את הרעידות. גם סימון טיפקס היה יכול לעזור כדי לאתר את התקלה. הפלאנג' ומחזירי השמן הוחלפו והבעיה נפתרה.
למה אני מספר את כל זה, בזמן ששכבתי מתחת לאוטו והיה דיבור על גרר, ניסיתי להיזכר בכל התקלות שהיו לי בשלוש השנים.
אז הנה סיכום תקלות מאז חזרת הטנדר לחיים, 3 שנים, 20,000 ק"מ:
1. תושבת טרנספר: טיול ראשון, שבועיים אחרי הטסט הראשון, עליות לרמת הגולן, המנוע רותח ואחת התושבות נקרעת.
סיבה: חלק זול מאיכות נמוכה – אל תקנו מההודי!
תיקון: החלפה במקום לתושבת משומשת ספייר שהייתה לי, ולאחר מכן לתושבות מקוריות.
2. קרבורטור מציף: טיול ראשון, שבועיים אחרי הטסט הראשון, עליות לרמת הגולן, המנוע רותח התושבות של הטרנספר נקרעת וכמעט כל עצירה הקרבורטור מציף עד כדי נזילת דלק הקייס של הפילטר.
סיבה: חוסר נסיון, כיוון לא נכון של המצוף במהלך השיפוץ.
תיקון: איכשהו משכתי עם זה עד הבית שם נמצאה הסיבה והמצוף כוון מחדש.
3. אטם של סעפת הפליטה פרץ, טיול ראשון.
סיבה: הצנרת שבניתי לאגזוז לא ישבה מספיק נינוח והיו לחצים, בנוסף המשטחים לא היו מיושרים.
תיקון: קיצור והתאמת הצנרת, החלפת האטם.
4. טיול שני, כבל ספידומטר קרוע. נסיעת לילה למדבר, הספידומטר מתחיל להשתגע ואחרי כמה דקות הכבל נקרע. על הדרך גם הראש של הכבל עשה קצר ושרף את המד דלק בדשבורד..
סיבה: זבל הודי.
תיקון: הותקן כבל מקורי.
5. החלפת מיסב צרייה אחורית.
סיבה: לא ברורה, חלקים מקוריים ואיכותיים. אולי התקנה לא נכונה.
תיקון: הוחלף באמצעים ביתיים.
6. החלפת תושבת גיר אחורית.
סיבה: כבר לא זוכר אם זה זבל הודי או שלא הוחלפה בשיפוץ.
תיקון: הוחלפה.
7. צלב תפוס בדרייבשאפט המרכזי. התקלה היחידה שגרמה לטנדר לעצור. למזלי זה קרה ביציאה מהחנייה והיה לי דרריבשאפ ספייר במחסן.
סיבה: במהלך השיפוץ לא היה חופש בצלבים והם עברו איזון. ככל הנראה הצלב היה יבש לחלוטין מבפנים.
תיקון: הוחלפו הצלבים והחלפתי חזרה לדרייבשאפט הראשון.
מלבד התקלות, הוחלפה מערכת המתלים ורדיאטור הקירור. אך אלו לא תקלות. אלו בעיקר משימות שהחלטתי לדחות משיקולי תקציב לשלב מאוחר יותר.
היו גם לא מעט ברגים שהשתחררו אך התגלו בזמן בבדיקות שגרתיות או אובססיביות לרדוף אחרי כל צליל או תקתוק חדש. אגב זה אחד הלקחים, הייתה לי הפריבילגיה לנסוע בסמוראי עם 0 רעשים וקרקושים, בכל פעם ששמעתי רעש הכי קטן, חפרתי עד שמצאתי את מקור הבעיה.
חוזקו למומנט המתאים פלטת יובולט, אום של המיסב צרייה הקדמית, ברגים של דרייבשאפט אחורי.
כמו שאתם רואים הטנדרון דרש תשומת לב, אך עם זאת מרגיש יחסית סביר לרכב שפורק עד רמת הבורג בלי יותר מידי נסיון מקדים.
מקווה שלא פספכתי אף תקלה, עד כאן עדכונים, חג שמח !
קובץ מצורף 123818קובץ מצורף 123819קובץ מצורף 123820קובץ מצורף 123821קובץ מצורף 123822
נראה שעשיתם את המסלול של גבי צין וגבי שיש. ממש מקווה ששטפת טוב את האוטו מלמטה, ואם לא עכשיו זה הזמן. המים שם מאוד מליחים ותוך ימים בודדים הרכב מקבל ציפוי ג'ינג'י מכוער של כל מה שבא איתם במגע.
לגבי אולדמן, אני חושד שהבולמים שלך תורמים משמעותית לחוסר הנוחות.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
עבר שטיפה. משהו השתנה במסלול זה. בעבר היו שלוליות עמוקות וגדולות להרבה זמן. עכשיו גם אחרי גשמים וזרימה יפה מהנביעות לא חוצים מעברים עמוקים.
לגבי הבולמים, יכול מאוד להיות שאתה צודק.
עשינו אותו בקטנה לכבוד החג עם כניסה מהמצלעות-ובאנו כדי לגלות משפחה עם ילדים משתכשכים במים בהנאה. הסברנו להם שאלה מים שיכולים לעכל מתכת והם טענו שאנחנו מסתלבטים. עינים להם ולא יראו, אף להם ולא יריחו. הסמוראי מדהים. טנדר עבודה קטן וחמוד. אני חושב שאולי אני רואה אותו לפעמים לא רחוק מהבית שלי- אזור רמת גן.
תודה!
ככה זה מים ממפעל הטקסטיל :)
אני לא מתכוון להכנס לדיון על המים שם ומה ההרכב שלהם, כי באמת שאין לי שמץ. אני בהחלט לא הייתי נכנס לשם.
אבל העובדה שהם גורמים לרכב להפוך לג'ינג'י לא אומרת כלום.
המים בים המלח הרסניים הרבה יותר למתכת, ולשם באים אנשים לרחוץ מכל העולם....
הפתעת השנה. בחור מפולין שבונה רפילקות 1:10 של רכבים, יצר העתק לפרויקט הטנדר. עבודה משוגעת וירידה לפרטים הכי קטנים.
הוא העתיק כל מחזיר אור, כיפוך בפח או בפגוש, ידיות הארגז ועוד, והכל בעבודת יד!
שנה הוא ישב מול התמונות של הטנדר ולא אמר מילה, השבוע הוא שלח לי את התמונות.
קובץ מצורף 125896 קובץ מצורף 125898 קובץ מצורף 125897 קובץ מצורף 125905 קובץ מצורף 125904 קובץ מצורף 125903 קובץ מצורף 125902 קובץ מצורף 125901 קובץ מצורף 125900 קובץ מצורף 125899 קובץ מצורף 125910 קובץ מצורף 125909קובץ מצורף 125908 קובץ מצורף 125907 קובץ מצורף 125906