תגובה: דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
גיא, אל תכעס עלי אבל העסק הזה להפוך דאסטר לרכב טיולים במדבר הזוי לגמרי.
הוא יכול לשמש פיתרון לטיול קליל בשבילים אבל רכב טיולים???? בחיית...
קח את המסלולים הכי מתויירים וקלאסיים שיש לנו במדבר, ותהיה אמיתי ורציני לגבי היכולת לעבור ללא נזק, משיכות ועיכובים.
נחל צין. יתקע על מדרגת הסלע הגדולה
דרך הבשמים, בספק אם יעבור את מעלה קצרה, בטוח יתרסק על מדרגת הנקרות.
נחל ערוד, פחחחחח לא ישאר פח מחובר.
פרצים עליון? הצחקת אותי.
מצוק העתקים, לא יעלה את מעלה עוזי.
אז מה נשאר?
לפי מה שראיתי בסרטונים הוא יעבור גם יעבור. יצריך יותר בניה, זמן ומחשבה, אבל יעבור.
וזה לחלוטין רכב טיולים רק טיולים במוד אחר. לא פחות מהנה.
אפשר להגיד שזה לא ג'יפ ואף אחד לא מתיימר להשוות אותו לאחד, אבל להגיד שאין לו מה לחפש בצירים הנ"ל זאת התנשאות נטו.
גילוי נאות,
לא נסעתי אפילו חצי מטר על הרכב ומתבסס על הסרטונים בלבד. (אה, וגם על רכבים נחותים בהרבה שראיתי במו עיני עושים את המסלולים שצוינו או מקומות מאתגרים אחרים).
זה מצחיק שבנאדם בא לשתף חוויה קצת פחות שגרתית (לי אישית זה מאוד מתחבר) וחברה מרגישים צורך להגן על הסמל בחנייה שלהם.
תופעה פסיכולוגית ידועה.
גראנד יקירי .. למה שאכעס ??
מצטער שלא זוכר את השם, אבל ... יש כל כך הרבה סעיפים לתשובה שאני יכול לרשום לך פה ...
למשל.
חוץ מהשלושה מסלולים שציינת יש איזה שביל אחד או שניים נוספים בארץ ... :)
או שכן .. אני מאמין שאפשר לטייל בחלק מהם ללא פגע ובלי להיות בחשש מתמיד מפני סלע רשע ...
או שאת מדרגת נקרות בפעם האחרונה שהייתי שם עם הטראנו, משכו אותי ... זה הופך את הטראנו אוטומטית לבדיחה ?
במוחרקה באחת הפעמים עם הדיסקו נכשלתי בעליה וכיננתי את עצמי למעלה ליד העץ .. זהו ? הדיסקו מיד הופך לבדיחה ?
אני לא זוכר מקרים שההיילקס נעצר .אמנם ... חחח אבל בטח היו, לפחות לפני הנעילה הקדמית ... או שלא ...
אבל יודע מה התשובה האמיתית ?
זה רכב טיולים .. יודע למה ? כי אני (ואחרים) מטיילים איתו ... זה אוטומטית. הופך אותו לרכב טיולים ... ;)
לכל רכב יש גבול .. אולי הגבול של האוטו שלך גבוה או רחוק יותר מהגבול של האוטו שלי .. אבל זה לא אומר שאי אפשר לטייל עם שלי או שלך :)
בכל מקרה ... אני מרגיש שמנסים לדחוף אותי לא מעט להגן על תואר או משהו .. אז לא אני לא לוקח את התפקיד, זה שרשור שנועד לתת מידע מגוף ראשון על האוטו הזה. כי לא היה פה שום מידע לפני זה .. וכי בא לי לשתף.
ולסיום, עם קריצה ... נרמז לי כבר מספר פעמים ... שמה שבאמת מציק לכם זה שהאוטו לא גיבור ולא עלה מליונים ... אז .. תאכלו את הלב :) חחח
אני אטייל עם האוטו ואהנה ממנו כמיטב יכולתי.
אתה מוזמן להזמין אותי לטייל .. אולי תגלה שהאוטו יפתיע אותך גם ...
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
מה נהיה? מרכבתו של אלוהים מתפרקת בעמידה?
בכל מקרה, זה אוטו סחיר!!!......ורובוסטי!!!
כמו שאומר חבר טוב שלי בכל פעם שנתקלים בטויוטה במצב מביך "במצבו AS-IS הוא מעל למחירון. הרבה מעל"
אז השוק אמר את דברו, לא?..... כוחות השוק הם שקובעים!!!!!!
אל תיקח אותי ברצינות.
סתם היה לי יום קשה בעבודה והחלטתי לעצבן קצת אנשים ולהעלות את הרייטינג של האתר.:cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
אל תיקח אותי ברצינות.
סתם היה לי יום קשה בעבודה והחלטתי לעצבן קצת אנשים ולהעלות את הרייטינג של האתר.:cool:
בכיף ;)
אני מבסוט מהשרשור סתם כי האש מתרכזת לא בלנדרובר (-;
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אני מבסוט מהשרשור סתם כי האש מתרכזת לא בלנדרובר (-;
אני מבסוט מזה שאנשי הג'יפ נלחצים מהדאסטר באותה מידה שהם נילחצים מהל'ר :)
בתור איש ג'יפ אני יכול להגיד לך שהם לא נלחצים מהדאסטר,אנשי ג'יפ נלחצים רק מתחנות דלק,מהנדסי ג'יפ היו מודעים לעובדה שהעיניים של הנהג אמורות להיות 90% מהזמן על מחוג הדלק וזו הסיבה שייצרו אותם עבירים כלכך,בכדי שהנהג לא יקדיש תשומת לב לדרך.
זה רק אני או שעוד מישהו מתחיל להריח אגדת "סובארוטנדר2"?
היינו 4 ימים בנגב בחג.
במסלולים שאני די בטוח שהדאסטר היה עובר בלי בעיה אם היו משקיעים בבחירת נתיב ובונים ב-2-3 נקודות שרכב נמוך ורך צריך.
אבל,
ברגע קטן של ירידה לערוץ רדוד, כזה שלא חושבים עליו בכלל, היה בור פודרה בערך בגודל גלגל של ג'יפון, הסרן החי פגש את הבולדר במרכז הקוליס, והפינה של הפגוש את הקרקע.
מה היה קורה לדאסטר?
אז נכון, זה נקודתי, אבל זו הפואנטה- כמה פספוסים כאלו הוא יכול לסבול?
פספוסים קטנים שרכב שטח בגודל מלא, לא חייב עם סרנים חיים, יכול לסבול בלי להתרגש.
לא קונה את כל השטויות לגבי חריש וכו', גימיק וזהו, אולי שרטו קצת קרקע רכה בשביל הגימיק.
אמרתם שהוא התאמץ מאד בנקודות בהם ברכב אחר נדרש היה LOW, אז מאיפה מגיע השטות של חריש?
אז מצאתם את הגבול של הרכב.
גם טרקטור רגיל, ללא תחום נמוך בגיר, לא מסוגל לחרוש קרקע, אז בטח-ובטח לא רכב רך בלי תחום נמוך.
תסתכלו החוצה מהחלון ותנסו לראות כמה סובארוטנדר אגדיים שטחנו שטח, ובעצמם נטחנו בעצם שרדו את השנים, וכמה רכבי שטח מלאים מאותם שנים כן שרדו.
ממה שעולה כאן, זה רכב עם המון יכולת ביחס לג'יפונים האחרים, ולמסלולי יום-יומיים עצמאיים (שכל הציוד שצריך נכנס ברכב ) ברמת קושי קל עם נקודות בינוניות, הוא כנראה נותן תמורה טובה מאד למחיר, ולדעתי רק ככה צריך למדוד אותו, ולא להתחיל לאנוס אותו למסלולים בהם ידוע מראש שיש מכשול בעייתי לרכב כזה.
דורון ..
אני לא אנסה לשכנע אותך בכלום .. אבל מסקרנות ...
אם האוטו שלי היה נוחת לתוך הקוליס .. מה היה קורה ?
היה מתישב על המגן גחון ... ואז ?
זה כבר קרה ..
מה היה קורה אם קינג היה נוחת לתוך הקוליס ?
אותו דבר כנראה ...
אתה מודד את הדאסטר עם משקפת של היילקס נעול פעמיים מוגבה ומשודרג ...
כבר רשמתי שזה לא נכון.
אני עדיין חושב שזה לא נכון.
אתה צריך למדוד דאסטר במשקפת של דאסטר. זהו.
יטייל איפה שיכול ולא יטייל איפה שלא יכול
דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
הפוך, לגמרי הפוך.
אני מודד אותו דרך השיקוף שלך כג׳יפון מול ג׳יפונים, ולא ביחס לרכב נעול כפול, גבוה עם גלגלים גדולים.
וככזה, אני חושב שזו לא השוואה נכונה מול רכבים כאלו, כי הוא לא מיועד מראש לקטגוריה הזו.
תמדוד אותו ישירות מול הקטגוריה הנכונה, ואישית לאורך זמן בעמידות מול האתגרים שאתה מעמיד בפניו.
אני מקווה שאתה בעצמך לא מאמין שרכב רך ללא תחום נמוך לא סובל בנקודות האלו, ושזה לא גובה מחיר כלשהו.
מה היה קורה אם הוא היה נכנס לבור?
איפה שהסרן פגש את הבולדר, יש סיכוי לא רע שהיית מעקם משולש קדמי..
להכניס רכבים לקטגוריות זו לא חוכמה גדולה, כאשר מכניסים גם שטח לקטגוריות פתאום גבולות קטגוריות הרכבים מתחילים להיטשטש .
דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
אם אתה מתחיל להשוות אבסולוטית, אז כל הגיפונים חסרי הילוך כוח יהיו נחותים ביכולת שטח..
אבל לא כולם רוצים/צריכים (ההיפך?..) רכב שטח בגודל מלא.
ואז, זה לא נכון להשוות בתוך הקטגוריה?
אתה לא מצפה מרכב רך לשאת חצי++ טון ציוד בשטח ולא להתפרק כמו שתצפה מטנדר או רכב שטח גדול.
כאשר אתה שואל שאלה, "דאסטר...טוב או רע לשטח"? אתה צריך למדוד את הרכב מול השטח. לא מול גיפונים אחרים ולא מול מפלצות עבירות.
אם מדובר בשטח סלעי כמו למשל הנגב המרכזי/דרומי, לעניות דעתי כבר ניתנה כאן תשובה: הדאסטר מתקשה מאוד/אונס וכו'. אם מדובר על שדות הלס של הנגב המערבי, סביר להניח שהדאסטר מתאים כרכב טיולים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הפוך, לגמרי הפוך.
אני מודד אותו דרך השיקוף שלך כג׳יפון מול ג׳יפונים, ולא ביחס לרכב נעול כפול, גבוה עם גלגלים גדולים.
וככזה, אני חושב שזו לא השוואה נכונה מול רכבים כאלו, כי הוא לא מיועד מראש לקטגוריה הזו.
תמדוד אותו ישירות מול הקטגוריה הנכונה, ואישית לאורך זמן בעמידות מול האתגרים שאתה מעמיד בפניו.
אני מקווה שאתה בעצמך לא מאמין שרכב רך ללא תחום נמוך לא סובל בנקודות האלו, ושזה לא גובה מחיר כלשהו.
מה היה קורה אם הוא היה נכנס לבור?
איפה שהסרן פגש את הבולדר, יש סיכוי לא רע שהיית מעקם משולש קדמי..
למעשה יצא לי ליפול לבור שהיה מכוסה בשיח .. לא ראיתי ופתאום בום.
התישב ...
רוורס .. קצת חחחחחקקקקקק על הברזלים ויצא.
אין נזק.
נבדק במכון כיוון פרונט.
האוטו עמיד יותר ממה שאתה חושב.
ובנתיים יותר ממה שאני מאכיל אותו.
אני לא מנסה לבחון את האוטו או המהנדסים הצרפתיים/יפניים/רומנים .. אני מנסה להנות ממשהו שהוא פחות מקינג .. ויותר מראב4 ..
תפסיקו לחפש השואות ומדידות ... צאו לטייל.
גיא תיזהר...כבר יצא לי לעשות תיקון לרדיאטור של דאסטר בטיול סוכות האחרון בגלל שקיבל נגיחה מלמטה מאיזה סלע. וזה חרא-ברה לפרק החוצה את הרדיאטור באוטו הזה...
מצד שני הוא היה בלי מיגון גחון ויכול להיות שעם מיגון גחון איכותי, זה לא היה מגיע למצב הזה.
בכל אופן, תבדוק מידי פעם את הקורה הרוחבית מקדימה שלא התרוממה ולוחצת על הרדיאטור.
טל.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
גיא תיזהר...כבר יצא לי לעשות תיקון לרדיאטור של דאסטר בטיול סוכות האחרון בגלל שקיבל נגיחה מלמטה מאיזה סלע. וזה חרא-ברה לפרק החוצה את הרדיאטור באוטו הזה...
מצד שני הוא היה בלי מיגון גחון ויכול להיות שעם מיגון גחון איכותי, זה לא היה מגיע למצב הזה.
בכל אופן, תבדוק מידי פעם את הקורה הרוחבית מקדימה שלא התרוממה ולוחצת על הרדיאטור.
טל.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אבדוק, תודה :)
שים מגן !!