-
תגובה: Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
כשהתקנת את הערכה לא ידעת שזה לא חוקי? אתה מופתע עכשיו לגלות שזה המצב?
אסף.
אסף סליחה? מי שם אותך כשומר חוק? לא אסף מעולם לא עברתי על החוק בשיפור הג'יפ שלי.
שהוא הולך לרישוי שנתי הוא ברמה הכי גבוהה שיש מצמיג ועד לוחית רישוי. מעולם לא כשל ברישוי משום סיבה.
היום בגלל שערכת ההגבהה שלי היא לא מאושרת איזה מכון תקנים אירופאי פתאום אני כן בבעיה, שלא אני גרמתי לה.
-
ובועז אתה באמת כנראה סתם כותב כדי לכתוב...
ברכב שלי פוקס, בילשטיין, רוביקון אקספרס ואחרים משובחים מאוד קבעו שמה שהם מייצרים זה בטיחותי. אני משקיע רק בטוב ביותר, אחרי שנים שסדנאות מקומיות מכרו לי זבל דרגה זין.
אני זוכר שעוד כתבתי כאן על קפיצי האייבך שהסדנה שמוזכרת כאן דחפה לבעלי קיה סורנטו, קיט שאייבך לא המציאו, נעשה בארץ והיה שוקע אצל כולם, זבל כבר אמרתי.
שלא נזכיר קיט אחר שקניתי מהם שלא ידעו להתאים קפיצים לבולמים, אחרי שנה הבולמים נזלו, בכל הרכבים שהם מכרו להם....
להעביר תקן במכון שוב מתקשר ל $$$ שמישהו משלם בשביל חותמת.
תקראו מה אומרים אצלנו על מכון התקנים שלנו ואיזה חסמים הוא שם על תחרות הוגנת ועל מי הוא באמת שומר.
לצערי כבר למדתי שהעם טיפש והעם משלם (את זה לא אני המצאתי)...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
אסף סליחה? מי שם אותך כשומר חוק? לא אסף מעולם לא עברתי על החוק בשיפור הג'יפ שלי.
שהוא הולך לרישוי שנתי הוא ברמה הכי גבוהה שיש מצמיג ועד לוחית רישוי. מעולם לא כשל ברישוי משום סיבה.
היום בגלל שערכת ההגבהה שלי היא לא מאושרת איזה מכון תקנים אירופאי פתאום אני כן בבעיה, שלא אני גרמתי לה.
אתה מיתמם ואתה יודע את זה.
אם עד היום לא שמו לב בטסט שהג׳יפ שלך מוגבה לא תהיה לך בעיה גם הלאה.
ואם שמו לב ובכל זאת עברת... כנ״ל.
אין לי שום בעיה עם מה שמותקן בכל ג׳יפ שהוא - קיט אירופאי אמריקאי אוסטרלי יפני או סיני. זה למשרד התחבורה שיש בעיה ותמיד היתה. עם כולם. היום יש להם בעיה רק עם מי שלא עבר תקינה שמקובלת עליהם. אל תשים אותי בצד של הרעים רק בגלל שאני מנסה לשקף את המציאות - אני אישית ניסיתי לגרום לזה שכל הגבהה בלי שינוי מבנה תהיה מקובלת. לא הצליח, מה לעשות. אז אכלנו אותה ורוב הג׳יפים המוגבהים יצטרכו להמשיך להסתדר כמו שהסתדרו עד היום.
וזה כולל אותך.
מבאס אבל זה המצב ולא. אני לא חושב שזה מצב טוב. אבל זה מה יש.
אגב... על בגצ עם בועז כדאי לחשוב טוב טוב. ראינו איך זה נגמר בפעם הקודמת (ולא בכלל בועז...).
אסף.
-
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
אני לגמרי איתך אסף.
גם לגבי הבגצ וגם בנוגע להיתממות של ידידנו שמגלגל עיניו כאילו הוא מופתע ממשהו
-
ואחרי זה אתם מתפלאים שיש קבוצות ווטסאפ חזקות עם תנועה והשפעה, לא כמו פה שכמה ותיקים מתווכחים ביניהם וזהו.
דווקא האתר הזה שיכל להיות מוביל דעה, הסמן הקיצון, מורה הדרך, בוחר לתת במה לקשקשנים (אני בינהם) שמחליטים שמכאן לא עושים או יצא כלום.
ברור שנמצא פתרונות כמו שתמיד עשינו, רק חבל שהם לא יבואו מכאן ובפומבי.
הם יבואו מהקבוצות, מפה לאוזן בשיטות הידועות שמתאימות במקומותינו.
-
אז אני איתך. מה אתה מציע?
מה דרכי הפעולה שעולות בקבוצות הוואטסאפ כדי שלא סתם נקשקש?
לא שאלה קנטרנית. אמיתי.
אני מה שניסיתי ניסיתי. לא הצלחתי. מה אתה מציע?
אסף.
-
כתבתי אסף.
הכלי היחידי העומד בפני האזרח במדינת ישראל כאשר יש עוול שילטוני הוא בג"ץ. בפירוש יש כאן מקרה כזה.
לבג"ץ טוב צריך עו"ד תותח, מה לעשות גם הצדק הוא מוטה יכולת העוסקים בדבר.
-
אל תחכה אילן שמישהו יעשה בשבילך את העבודה.
זה לא יקרה כנראה.
אם מישהו יגש כרגע לבגצ זה שוב בעלי אינטרסים שכרגע רואים עצמם נפגעים.
הם לא ייצגו את האינטרס של הנהגים מן הסתם.
רק אתה והקבוצה שאתה מרגיש שאתה מייצג תוכלו לעשות משהו.
אם באמת יש קייס אני משוכנע שיימצא העורך דין שישמח לקחת תיק כזה.
הייתי ממליץ לך לשוחח עם ברוך טולדנו ולבדוק אם יש בכלל בסיס.
מכאן אפשר יהיה להציג מתווה ולגייס קהל למאבק.
דבר ראשון תניח יסודות בלי קיצורי דרך
-
מה הקשר בין ברוך טולדנו שכבודו במקומו מונח להתנהלות בבג"ץ ומאבק נגד השלטון? באותה מידה אתה יכול לקחת עורך דין מסחרי או עורך דין לענייני צוואות. יסלח לי ברוך אם טעיתי.
-
בועז אם יש תביעה מתגבשת של נפגעים אז צריך לשקול אם יש מקום להוסיף גם אותנו, בעלי הג'יפים הישנים שנפגעים.
כמו שכתב קודמי, לבג"ץ צריך תותח שיודע והיה שם. מעטים עורכי הדין האלה. אולי ברנרד יודע לחבר למי שצריך ואם הוא חבר כאן עדיף.
בנוסף לעשות לבד אני יודע, השאלה שוב אם אנחנו עושים משהו מכאן?
-
שלב ראשון צריך מעבר לתחושות בטן .
צריך מישהו שידע לנתח משפטית את הנוהל ולהצביע אם יש בכלל על מה לתבוע. הוא גם לא חייב להיות התובע בסוף אלא בעל מקצוע שינתח ויכוון.
אני לא רואה אף אחד מחברי האתר שהם עורכי דין שהתנדב למשימה אז או שתנדב אותם או שתמצא מישהו מהענף שיהיה מוכן לכל הפחות לתת כיוון ראשוני.
זה יכול להיות לדעתי כמעט כל עורך דין בשלב הזה.
לגבי שילוב כוחות עם אחרים:
1. אינני יודע אם הם יגשו בסוף.
2. אינני בטוח שהאינטרסים שלהם זהים.
3. אחרי שנבדק שיש עילה ושיאיו ניגוד ענינים איתם אפשר אולי לשקול להצטרף אם הם יהיו מעונינים.
-
וואלה נסחפתם.
רק אני נעלם מכאן לכמה ימים בחו"ל, וכבר אתם בכיוונים הזויים.
בג"צ?.... מה בג"צ?.... משעמם לכם? יש לכם זמן וכסף פנוי?... תשקיעו אותו באפיק רווחי ובטוח - מאכער כלשהו, או בפירוק והרכבה ושוב פירוק והרכבה וחוזר חלילה, פעם בשנה לפני הטסט, של קיט מתלים באיכות לא מי יודע כמה - אבל תקני - אצל אחד היבואנים המורשים שמשרד התחבורע רוצה ביקרם.
אם אתם מחפשים את הצדק שלנו בבג"צ של מדינת ישראל, נשאר לי רק לרחם עלינו.
----------------------------------
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אתה הזוי...
זה תשלום לד פעמי במקום התשלומים שאתה משלם לאחרים כל שנה.
חוסכים לך תשלומי מעכרים ואתה מתלונן?
על הדרך אתה מקבל פטור מפחד מנידות משרד התחבורה.
ואתה עוד בוכה שמצבך הורע.
מאוד ישראלי מצידך
הזוי?
אתה באמת חושב שהשורה ברשיון "רכב מוגבה ב-50 מ"מ לפי תקנה 2303" תציל אותך מהורדה מהכביש ע"י בוחני הניידות בכבישים?.... כפי שההערה הנ"ל לא מבטיחה לך מעבר טסט, כך גם הם ימשיכו להוריד, אם לא על ה"הגבהה" אז על דברים אחרים. כמו שהם בעצמם אומרים תמיד כשהם נתקלים ברכב נטול ליקויים כלשהם שרק מעצבן אותם יותר - "בסוף אני אמצא משהו".
התקנות הן עניין סגור וגמור. שיטת המאכערים בתכל'ס היא רשמית. אנחנו יכולים לצעוק עד מחרתיים. אבל זו מדינת ישראל. ככה היא עובדת, והגבהות של ג'יפים זה העניין הכי איזוטרי והכי לא חשוב מבין כל שלל העוולות שהמדינה הזו מעוללת לאזרחיה. בהגבהות אתם מתעסקים?... מוטב שתוודאו מה קורה עם ההורים שלכם בבתי האבות, אם מחליפים להם שם את הטיטול לפחות פעם ביום ואם המכות שהם חוטפים שם הן במינון "נסבל" שלא יהרוג אותם. ויותר עדיף - שתחשבו פעם ופעמיים וארבע פעמים לפני שאתם מעניקים למדינה הזו את הילדים שלכם לשלוש שנים. אני רציני. כי מי יודע באיזו קומבינה פוליטית יבזבזו להם את החיים באיזה מבצע צבאי שמלכתחילה אף אחד לא באמת התכוון לנצח בו חס וחלילה וכמובן - איך ישקרו לכם ואיך ימרחו אתכם אחר כך.
-
דרור פעם הבאה שניפגש, בירה / ויסקי עליי, מגיע לך, אני צועק וצועק וכולם אומרים לי שאני איש שלילי.
-
אתם שניכם שליליים .. אבל באופן חיובי.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
דרור פעם הבאה שניפגש, בירה / ויסקי עליי, מגיע לך, אני צועק וצועק וכולם אומרים לי שאני איש שלילי.
זה כי יש אנטגוניזם כלפי מי שאומר את האמת הלא נעימה בפרצוף.
זה משהו שמאפיין חברות וסיטואציות לא שוויוניות. כאשר מי שמתלונן או חושף את אי הצדק הוא "קוטר" ו"בכיין" בעיני אלה שכבר הסתדרו או בעמדת כוח במערכת, או שאחראים לאי הצדק.
בנסוף, זה מזכיר לי גם את חוק גודווין שמתייחס לאלה שמכניסים בסופו של כל ויכוח את היטלר והנאצים ואז זהו סימן מובהק שהפסידו בויכוח. ראה את נשיא טורקיה ארדואן כדוגמה עדכנית מהימים האחרונים. כך גם כאן "בכיין", "קוטר" ו"פולני", אלה התשובות האוטומטיות מהמותן של מי שאין לו תשובה לעניין.
בלי לעשות כאן אאוטינג ולהגיד שמות, אני אגלה לכולם שאלה שמגנים כאן על התקנות בחירוף נפש, הם אלה שלא נוסעים בג'יפים שלהם ביומיום. אלה שהג'יפים שלהם בתהליך בנייה שאין לו תאריך סיום/יעד כי הכיף שלהם זה הבניה המתמשכת ולא הנסיעה (לגיטימי, הלוואי עלי, אני מפרגן להם), או כאלה שהג'יפ שלהם מושבת/מוקפא תקופות ארוכות, והם נוסעים בפרייבט-ליסינג מהעבודה ואז בכל מקרה לא יודעים איך זה להיעצר עם רכב 4X4 ע"י ניידת בטיחות, איך זה לקבל הורדה מהכביש וכו'. הם לא בפוזיציה של להיות בעל ג'יפ בחיים האמיתיים, מאיפה הם מבינים מה קורה בכלל.
---------------------------------------------------------------------------------------------
אפשר לצעוק כאן "בג"צ" וכו', אבל האמת היא שאין לנו הרבה מה לעשות - זה תהליך שמתגלגל כבר הרבה זמן, עוד מלפני התקופה שרק אני צעקתי כאן שהולך לקרות משהו לא טוב והסתכלו עלי כמו על משוגע תורן וכרגיל אמרו שאני מתבכיין. והתהליך הזה מלווה ע"י בעלי אינטרס כלכלי שדוחפים את הדברים האלה ומקדמים אותם, ואנחנו על הזין שלהם. כי לא צריך להיות בוגר גן ילדים כדי להבין שהרישום ברשיון של קיט מתלים ספציפי, כולל מק"טים של קפיצים ובולמים מסויימים, נועד להבטיח שתקנה אותו רק כאן, ביוקר, אצל המתקין המקורב לצלחת, ולא תביא אותו מחו"ל נניח, ברבע העלות, ותתקין בעצמך רחמנא ליצלן.
זו רק דוגמה אחת קטנה וזה מסריח. אבל זה כשר וחוקי ועכשיו לך תתמודד.
המערכת רעה וחזקה מאיתנו ולא נותר לנו אלא להמשיך להיות עבריינים ולחיות תחת הרדאר ביתר שאת. כי ככה זה כאן.
אז קח הרבה אוויר ותמשיך. לפי מה שאתה מתאר נכנסת עד היום לטסט בעצמך בלי בעיות, אבל כנראה שמעכשיו תצטרך להתחיל להיעזר במאכערים או לכל הפחות במוסכניק מקושר. שזה אגב חוקי לגמרי באופן עקרוני. אני חי ככה, משחק את משחק השחיתות הזה, כמעט 30 שנה, התרגלתי.
אבל אם אתה עובר טסט ככה כבר תקופה, אז שום דבר לא ישתנה בעצם. יעלה רק עוד קצת כסף למאכער על מנת "לרשום את ההגבהה ברישיון" וזהו. זה תמיד היה מושחת, זה ימשיך להיות מושחת ביתר שאת. תחי מדינת ישראל.
ורק אל תשכח דבר אחד - הכל כאן זה רק דיון. הוצאת קיטור ותו לא.
-
אתה גם נותן מתישהו אמת נעימה או נבואות אופטימיות על משהו?
בתכלס אתה אומר שהיה גרוע וימשיך להיות גרוע אבל הדיון במהותו אם זה סופו של הענף או כפי שכינת זו ״ג׳יפוקליפסה״.
התקנות החדשות במהותם אמורות לתת מענה ולפתור בעיה למשופרים קלות.
אני חושב שנוכל להסכים שיהיו לא מעט רכבים שביומיום הם לא מרגישים נרדפים בכביש הציבורי ושמחר הנוהל פותח להם הזדמנות.
הוא לחלוטין לא פותר את הבעיה לכלים שבעליהם כיוונו יותר גבוה אבל היי, גם קודם לא היה להם פתרון.
אתה מעיד על עצמך שכבר 30 שנה אתה מרגיש כמו איילה באחו, לא?
אתה גם מחר תישאר לצערי איילה. ימשיכו לרצות לצוד אותך כי תמיד שנאו פה גיפים אמיתיים...
מפה כל השאר זה עניין של השקפת חיים.
אופטימי יסתכל על חצי הכוס המלאה ופסימי על הריקה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בלי לעשות כאן אאוטינג ולהגיד שמות, אני אגלה לכולם שאלה שמגנים כאן על התקנות בחירוף נפש, הם אלה שלא נוסעים בג'יפים שלהם ביומיום. אלה שהג'יפים שלהם בתהליך בנייה שאין לו תאריך סיום/יעד כי הכיף שלהם זה הבניה המתמשכת ולא הנסיעה (לגיטימי, הלוואי עלי, אני מפרגן להם), או כאלה שהג'יפ שלהם מושבת/מוקפא תקופות ארוכות, והם נוסעים בפרייבט-ליסינג מהעבודה ואז בכל מקרה לא יודעים איך זה להיעצר עם רכב 4X4 ע"י ניידת בטיחות, איך זה לקבל הורדה מהכביש וכו'. הם לא בפוזיציה של להיות בעל ג'יפ בחיים האמיתיים, מאיפה הם מבינים מה קורה בכלל.
דרור חבר, תעשה אאוטינג ותגיד שמות. מיהם אותם אלו שמגנים בחירוף נפש על התקנות? (ורצוי שטענתך שהם "מגנים בחרוף נפש על התקנות" תהיה מבוססת. אחרת זה סתם לכלוך) פשוט, מהמשך הפסקה, מישהו עלול לחשוד אפילו... בי.
באותה נשימה - התבקשתם כבר - אם יש האשמה קונקרטית בשחיתות - לגבי פקיד או חברה מסחרית - נא לציין את השמות, או לחלופין לפנות למשטרה או למבקר המדינה או לכל הפחות ליעקב ברנרד.... סתם ככה לזרוק פה בפורום רפש, מהווה פגיעה מהותית באיכות הפורום הזה.
ועוד שאלה: האם מי ש"לא מספיק ג'יפאי" דעתו לא לגיטימית? אין כאן - או בכלל - הרבה אנשים שהם יותר "ג'יפאים" ממך דרור. בקילומטראז' עם ג'יפ אמיתי בכביש ובשטח, בנסיון, בכמות ההורדות מהכביש, בהכל. אבל האם זה הופך את הדעה שלך לאמת אבסולוטית?
-
הפעם אני מתקשה לראות את שיטת המאכרים עובדת .
הרשויות צריכות לבצע מהלך קטן שאומר את הדבר הבא ...
נניח שמאכר העביר רכב לא תקין טסט .
לאחר מכן הרכב נתפס בביקורת משטרתית \ תעבורה ונמצא לקוי .
המשטרה תבחן מי חתם על הטופס של הבחינה(טסט ) ותוודא שפרנסתו והמכון יפגע.
עכשיו תראו לי את בוחן הטסטים או המכון שיספק את האישור .
-
עזוב רכבים...
אני אראה לך בנינים שבנויים לא לפי התקן ואושרו בשיטת המעכרים...
מה אתה ילד?
-
סוף סוף השרשור הזה רציני.
דרור אכן מתאר את הדרך שהמדינה מתנהלת ואיך דופקים אותנו בכל דבר. אתם לא מבינים כמה אתם משלמים יותר על כל דבר וכמה אפשר לחסוך בתחכום ותיחמון. יש דוגמאות אין ספור.
אני עדיין מאמין שיש שופטים בישראל והם הדרך היחידה לתקן חלק מהעוולות, בשביל זה צריך עו"ד תותח שמוכן ללכת לבג"ץ.