תגובה: זהירות! יבוא חלקים עצמאי
בדיוק!
ככה גם אני הבנתי את זה וכשאמרתי את זה לבחור בפד איקס הוא החל לגמגם ממש אם שמת לב ואז שלח אותי להיא מהמכס...
בגלל שיש לי הרגשה שעליתי על משהו מאוד משמעותי אני רוצה פה עורך דין. קודם כל בשביל להבין אם אני באמת צודק ותפסתי אותם עם המכנסיים למטה.
אולי אפילו יש פה סיכוי לעורך דין של תביעות יצוגיות לתבוע כספים שנגבו שלא כחוק. אולי
בועז, אתה צריך לנצל את המומנטום ולהצביע על פעולות אופרטיביות שאנחנו כקבוצה יכולים לעשות, כגון שליחת מכתבים, מיילים, טלפונים לאנשי מפתח, משרדים, הנהלות, רשויות. כל הכבוד על הפעילות, אבל כרגע אתה משאיר את כולנו על הספסל וזה מרגיש לי קצת כמו החמצה...
טל.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
טל, זה עסק למקצוענים לא ללחץ קבוצתי.
העסק כרגע נראה כך-
פדאיקס ( ויושופס) נתלים בסעיף בצו היבוא החופשי שלמיטב הבנתי לא מבקש או מחייב אותם לעצור את החבילות שלנו עם חלפי התעבורה.
לשם כך אני מנסה ליצר תקשורת עם המכס שיתנו פרשנות לצו.
אם היה עורך דין או עמיל מכס מכוחותינו שהיה מסיע בידי זה היה מאוד עוזר.
לאחר שתתקבל פרשנות המכס ( יש בחורה בשם איריס סעדון שאחראית על התחום) נוכל לדעת אם הבעיה היא שהמשלחים מזמברים אותנו או שמשרד התחבורה התרשל ולא סגר פינות.
עם הפרשנות של המכס יהיה מה וממי לדרוש.
מקצוענים יכולים לזהות היכן העיוות או איפה צריך לתקוף, אבל גם המקצוענים הטובים ביותר לא יכולים להוות משקל לחץ על מוסדות גופים או רשויות. זאת צריכה להיות פעולה משותפת. גם מקצוענים וגם לחץ קבוצתי.
בהצלחה לנו...
אפרופו, ראית את ההצעה לעזרה של שמיל??
שגר לו מה שצריך, נראה לי רציני הבחור..
טל.
4
Sent from my SM-G925F using Tapatalk
זההמשפט שעליו הם נתלים:
ולמעט מוצרי תעבורה לכלי רכב המוגדרים בצו מוצרי תעבורה;
והנה טיוטת הצו, אותו צו מוצרי תעבורה, (ולא, זה לא אותו נוהל חצי אפוי ולא רציני של משרד התחבורה) שמגדיר במדוייק על מה צריך אישור ואיזה, ועל מה לא צריך... וראה זה פלא על חלקם של הפריטים כתוב "למעט בייבוא אישי":
https://www.google.co.il/url?sa=t&rc...hIKRuA&cad=rja
אסף.
בועז, אם כבר יש גישה לאנשים הרלוונטיים, אולי אפשר לנסות להוסיף סעיף של פטור מצורך באישורים עבור חלקי חילוף מקוריים ?
תמונת המצב כנראה היא (לפי משרד התחבורה) שבשל בירוקרטיה במשרד הכלכלה לא עודכן עדיין צו היבוא החופשי של מוצרי התעבורה עא"פ שמשרד התחבורה לטענתם ביקש את העידכון כבר לפני כמעט שנה....
בכל מקרה, כפי שכבר סיפרתי לפני, במשרד התחבורה יש עם מי לדבר ולפחות השיחות לעניין לחלוטין.
ברגעים אלו מתקיימת פגישה אצל מנהל האגף ועם ימיני ושם טוב.
המטרה שמהפגישה יצא נוהל זמני קצר שפוטר את המכס מלעכב מה שאינו חלפי בטיחות.
אני ממתין לעדכון מה נסגר בפגישה ואז נראה גם מה תהיה היעילות והמהירות של הוצאת הנוהל המחייב שיעקוף זמנית את צו היבוא החופשי ויהיה דומה לנוהל 20 המוכר ואף מקל יותר.
בועז
תותח!
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yehuda75
תותח!
+100
טוב, אני יכול לעדכן שיש פרטנרים במשרד התחבורה.
אני לא רוצה לכתוב הכול בפורום פומבי אבל לאחר הדיון אצל מנהל האגף התקיימה שיחת ועידה בין מהנדס ראשי של משרד התחבורה (שם טוב), לבין פקיד המכס של פד איקס משה לניאדו ואנוכי.
נעזרנו במשה מפד איקס להבין כיצד הוא מנתח את צו היבוא החופשי ומה מגביל אותו לשחרר מה שאינו מוצרי תעבורה.
הסבר רקע:
כעיקרון משרד התחבורה במדיניותו החדשה טוען לסידור הבא:
70 סיווגי מכס (שנופלים תחת הגדרת בטיחות) יידרשו לאישורים בהתאם לטבלאות שבמסמך מדיניות משרד התחבורה.
כל יתר עשרים ומשהו אלף הסיווגים ישתחררו אוטומטית ללא שום התערבות של פקיד כזה או אחר - לגמרי אוטומטית.
ביום ראשון ננסה לעשות שיחת ועידה של משרד התחבורה עם המכס (ביוזמת משרד התחבורה) על מנת להבין כיצד המכס מפרש את המצב והיכן הבעיות שדורשות תיקון על מנת שהמכס ובאמצעותו גם המשלחים ישחררו כמעט את כל פרטי התחבורה ללא התערבות.
במידה והמכס יפרשו את הנושא כמו שמשרד התחבורה התכוון אז משרד התחבורה יבקש את המכס להוציא הבהרה לחברות השילוח ולעמילי המכס.
במידה והמכס יתמוך בעמדת המשלחים הוא יתבקש להמליץ אל השינוי הנדרש על מנת שמשרד התחבורה יפעל לתיקון המצב והסרת החסמים.
אני שוב חייב לומר בהתפעלות שאני מקבל שיתוף פעולה יוצא דופן ממשרד התחבורה (משה ימיני ומהנדס יעקב שם טוב).
הלוואי וכל בירוקרטיה שהייתי נתקל בה הייתה מטופלת באותה הנחישות והרצון לסיע.
מבחינתי שאפו להם.
המשך בתחילת שבוע הבא...
שאפו בועז, מרשים ביותר :cool:
כל הכבוד בועז! תודה...
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
יפה...שמח לשמוע שיש עם לדבר...
ונראה שכבר מתבהרת המטרה - משרד הכלכלה והמכס.
קודם כל בועז - יישר כח.
יש במשרד התחבורה בסהכ אנשים טובים. כמו שכתבתי בדיון אחר - חלקם אני מכיר, חלקם מכיר טוב.
במשך השנים המשרד ניסה והצליח כמדיניות לחסום כל מיני דברים מתוך אמונה שכך צריך כדי למנוע הפקרות. ומרגע שהשר החליט על הסרת חסמים, והדרג המקצועי מויצמן ודרומה פתחו את הראש (ומדובר בכמה חבר׳ה צעירים יחסית לחבורת הרשעים שהיתה שם לפני יותר מעשור) - הם באמת מתכוונים לפתוח את השוק.
לצערנו במשרד האוצר שסופר כסף שנכנס ממסים נראה שלא אוהבים את זה. וכאן אני חושב שיש בעיה. גם משרד הכלכלה ואנשיו, כך נראה, מלאי מוטיבציה לספק עבודה למכון התקנים. גם כאן יש בעיה.
ובסוף כולם צריכים להיות באותו ראש. כמו שכתבתי את מסמך המדיניות הזה הציגו עם מצגת מרשימה לפני כמה שנים. אבל זה לא עבר כי במשרדים האחרים נראה לי שלא מעוניינים שזה יעבור.
אני מחזיק לכולנו אצבעות שהמוטיבציה המחודשת שבועז במו ידיו דוחף לאנשי משרד התחבורה תתפשט גם למכס. הלוואי.
אסף.
בועז. זה מדהים!. אבל אישית אני לא אופטימי. אני אפילו חושב שיהיה הרבה יותר רע. יש פה פגיעה באינטרס ואינני מבין איך מי שמגן על האינטרס ישנה אותו לרעתו.
הלוואי בועז שתצליח.
אסף יתכן ובאמת יש שם רצון לשינוי, אבל שקוראים את התקנות רואים בדיוק היכן שהוספו חסמים ואיך. כל עוד לא ישונו התקנות משרד האוצר והמכס לא חייבים כלום לאזרח.