תגובה: מדיניות היבוא של חלפי רכב - דיון חדש בעקבות כניסתו של הנוהל לתוקף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
צירפת גם צילום רשיון הרכב (אספנות) לו אתה רוצה את החלק ואישור מוסך מורשה שהחלק מתאים לרכב והוא מתחייב להרכיב לרכב הספציפי?
לא צירפתי אישור מוסך.
הגשתי את הבקשה באופן מקוון כאמור. בטופס אין שדה שמבקש אישור כזה. בטופס הישן (הלא-מקוון) נדרשת הצהרה שחלקים בטיחותיים יותקנו במוסך מורשה משרד התחבורה.
מיכל דלק הוא חלק בטיחותי?
האם קיים טופס אישור מוסך כנ"ל או שכותבים מסמך כזה בפריסטייל?
תודה
מומלץ לנעוץ את השרשור.
ועדיף ב -
"פורום רכב שטח 4X4 כללי"
ביחד עם - ' נעוץ: יבוא חלקים עצמאי- מוגש כשירות לציבור'
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
היי,
אני מעוניין לייבא מיכל דלק חדש לג'יפ האספנות שברשותי.
קראתי בעיון את השרשור ואת שני המסמכים.
אני מבין שבעיקרון, מוצר תעבורה שמיועד לרכב אספנות יכול להיות פטור מתקן, אך אני צריך לבקש רישיון ייבוא ממשרד התחבורה.
הגשתי בקשה לרישיון ייבוא באופן מקוון, לפני ביצוע ההזמנה. כמובן שאין ברשותי חשבונית, אך צירפתי לינק למוצר באמאזון, בשדה המתאים.
קיבלתי תשובה תוך כמה שעות (שאפו!), שחסרים מסמכים.
האם אני צריך קודם להזמין ורק אז להגיש בקשה לרישיון? מה אני עושה אם הבקשה לא תאושר?
אודה לתשובה מבעלי הניסיון.
הזמנתי באמזון גלובלשיפינג.
נחת אצלי בבית בלי אישור משרד התחבורה ובלי כלום. חבל שלא הזמנתי רוביקון אקספרס 4.5".
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
דברים שהשתיקה יפה להם [emoji56]
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
וואט ווז ווט - ווז וואט
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
שאלה של מתחילים: קראתי שיש לשלם מס קניה על חלקי רכב (בסכום של 75-500 דולר) של 39.2%. האם בנוסף לזה יש לשלם מע"מ ואם כן על איזה סכום - לפני או אחרי תוספת המס?
מעמ הוא המסמר האחרון שנועצים באזרח והוא כולל את כל התשלומים והמיסים ששילמת בחישוב לפניו.
יש כפל מס ואין כפל הנחות.
אגב, אנשים בטוחים שהמיסים שהם משלמים זה מכס אבל בפועל המכס הוא בשיעור הכי נמוך מבין מסי היבוא
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מעמ הוא המסמר האחרון שנועצים באזרח והוא כולל את כל התשלומים והמיסים ששילמת בחישוב לפניו.
יש כפל מס ואין כפל הנחות.
אגב, אנשים בטוחים שהמיסים שהם משלמים זה מכס אבל בפועל המכס הוא בשיעור הכי נמוך מבין מסי היבוא
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
כלומר: התשובה שיש להוסיף מס קניה ואח"כ על הכל מע"מ.
אם כך, לא ברור לי מדוע אומרים שחלקי טויוטה יקרים בארץ ועדיף לקנות בחו"ל.
כרגע נראה שיעלה לי יותר לקנות בחו"ל מהצעת מחיר שקיבלתי עבור אטמי דלתות.
כל פריט לגופו.
בדרך כלל על חלפים המחיר בארץ גבוה עשרות מונים על האלטרנטיבה
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
שאלה של מתחילים: קראתי שיש לשלם מס קניה על חלקי רכב (בסכום של 75-500 דולר) של 39.2%. האם בנוסף לזה יש לשלם מע"מ ואם כן על איזה סכום - לפני או אחרי תוספת המס?
כפי שנכתב קודם - המע"מ הוא על המחיר הכולל (כולל עלות משלוח ומיסים).
לגבי הקביעה שיש מס של 39.2% אני מציע לבדוק שוב:
באתר - https://shaarolami-query.customs.mof...B87iL8uLgPQ%21 חפש את הטבלה האחרונה / לפני אחרונה ששמה "מיסים מרוכזים". מציע להוריד כקובץ אקסל / CSV. תוכל למצוא שם לגבי כל סוג פריט את המיסים (סה"כ) לפי לות המוצר. מבדיקה מהירה אני רואה שלחלק גדול מאביזרי הרכב אין מס קניה ואילו שיש להם - המס הכולל הוא כ-32% (וזה כולל מע"מ).
הנה הקובץ העדכני (מהיום):
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
כפי שנכתב קודם - המע"מ הוא על המחיר הכולל (כולל עלות משלוח ומיסים).
לגבי הקביעה שיש מס של 39.2% אני מציע לבדוק שוב:
באתר -
https://shaarolami-query.customs.mof...B87iL8uLgPQ%21 חפש את הטבלה האחרונה / לפני אחרונה ששמה "מיסים מרוכזים". מציע להוריד כקובץ אקסל / CSV. תוכל למצוא שם לגבי כל סוג פריט את המיסים (סה"כ) לפי לות המוצר. מבדיקה מהירה אני רואה שלחלק גדול מאביזרי הרכב אין מס קניה ואילו שיש להם - המס הכולל הוא כ-32% (וזה כולל מע"מ).
הנה הקובץ העדכני (מהיום):
תודה ארז.
לא חושב שבקובץ הזה יש סיווג מתאים.
אני מצאתי כאן:
https://taxes.gov.il/customs/Persona...aragraphTitle6
כתוב: "חלקי חילוף לרכב בטווח מחירים זה מחוייבים בשיעור מס אחיד וכולל של 39.2%"
האם אתה מבין שזה כולל הכל (אין עוד מע"מ על זה)?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
אני לא משפטן אבל להבנתי כן, זה כבר כולל מע"מ (גם לפי הניסוח וגם לפי גובה המס המוזכר). אפשר לשאול איזה אביזר אתה מתכוון לייבא?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
אני לא משפטן אבל להבנתי כן, זה כבר כולל מע"מ (גם לפי הניסוח וגם לפי גובה המס המוזכר). אפשר לשאול איזה אביזר אתה מתכוון לייבא?
אני רוצה להחליף את האטם גומי של אחת הדלתות.
טוב, אז לשאלה הבאה. אני זוכר שהיו הרבה הודעות לגבי EMS.
האם לא לשלוח דרכם אפילו שהם הזולים מבין האופציות?
מצרף את האופציות (האופציה השנייה זה JP POST). מה עדיף?
DELIVERY FROM JAPAN
- <label class="input-radio" style="position: relative; display: inline-block; overflow: hidden; width: 20px; height: 20px; margin: -2px 0px 0px -2px; vertical-align: middle;"><input type="radio" name="delivery[3]" value="5" id="delivery_3_5" class="js-delivery input-radio__input" data-shipper="3" checked="" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-left: 0px; padding: 0px; position: absolute; top: -100px; left: -100px; pointer-events: none; opacity: 0;"></label>
<label for="delivery_3_5" class="delivery__list-block-cell" style="padding-right: 50px; box-sizing: border-box; max-width: 400px; -webkit-box-flex: 1; flex-grow: 1;">Express Mail Service (EMS)Shipping Time: 5...10 business daysExpress door-to-door delivery by air with tracking number.</label>US $19.62
Express Mail Service (EMS) - <label class="input-radio" style="position: relative; display: inline-block; overflow: hidden; width: 20px; height: 20px; margin: -2px 0px 0px -2px; vertical-align: middle;"><input type="radio" name="delivery[3]" value="12" id="delivery_3_12" class="js-delivery input-radio__input" data-shipper="3" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-left: 0px; padding: 0px; position: absolute; top: -100px; left: -100px; pointer-events: none; opacity: 0;"></label>
<label for="delivery_3_12" class="delivery__list-block-cell" style="padding-right: 50px; box-sizing: border-box; max-width: 400px; -webkit-box-flex: 1; flex-grow: 1;">AirmailShipping Time: 10...20 business daysExpedited delivery by air to your post office with tracking number.</label>US $30.15
Airmail - <label class="input-radio" style="position: relative; display: inline-block; overflow: hidden; width: 20px; height: 20px; margin: -2px 0px 0px -2px; vertical-align: middle;"><input type="radio" name="delivery[3]" value="10" id="delivery_3_10" class="js-delivery input-radio__input" data-shipper="3" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-left: 0px; padding: 0px; position: absolute; top: -100px; left: -100px; pointer-events: none; opacity: 0;"></label>
<label for="delivery_3_10" class="delivery__list-block-cell" style="padding-right: 50px; box-sizing: border-box; max-width: 400px; -webkit-box-flex: 1; flex-grow: 1;">FedEx EconomyShipping Time: 3...7 business daysExpress door-to-door delivery by air with tracking number.</label>US $46.89
FedEx Economy
מדיניות היבוא של חלפי רכב - דיון חדש בעקבות כניסתו של הנוהל לתוקף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
טוב, אז לשאלה הבאה. אני זוכר שהיו הרבה הודעות לגבי EMS.
האם לא לשלוח דרכם אפילו שהם הזולים מבין האופציות?
אני אמנע מהם ככל האפשר.
דרשו ממני מס עננים על טיפול מכס במוצר שאין לגביו מכס, למרות שהיה אישור חד-משמעי כתוב של המכס שאין דרישת תשלום.
בהתחלה אמרו שזה שחרור מהמכס.
המכס טען שהוא לא צד כי זה פטור ממס, וסיפק אישור רשמי, וגם ידע להזהיר אותי שכדאי שאתכונן לדרישת תשלום של EMS בכל זאת, כלומר הם מכירים את ההתנהלות הזו.
אז EMS שינו תירוץ והתעקשו שהגבייה היא על הבדיקה שלהם שאין מכס..
לא עניין אותם שלא ביקשתי את סיועם בעניין כי מראש עלות המוצר הרבה מתחת לסף המס ואין בכלל סיבה לבדוק אותו (הרי הם יודעים בכל שלב מה סך הקנייה והמשלוח).
יותר מזה,
במשלוח בems אתה שורף יום שלם בהתרוצצויות בדלפקי בית הדואר והמכס (לי זה היה בתלאביב),
והחוצפנים עוד דורשים, בין כל מסי השקר שלהם, גם עמילות, למרות שאת כל התיזוזים אתה עושה😠
ישנם עשרות חלקים ומוצרים לרכב שלא הזמנתי רק בגלל שלחלק מחנויות האונליין באנגליה שיטת המשלוח היחידה היא בems.
לעתים מצאתי את אותו החלק במחיר כפול במקום אחר, והעדפתי לקנות שם.
בואו נעשה סדר קצת עם המשלחים-
כל משלח למעט הדואר מפעיל עמילי מכס.
אם השולח לא שלח בתצורה שכל התשלומים שולמו מראש על ידי השולח ( DDP) - שזה רוב המוחלט של המשלוחים שמגיעים ללקוחות פרטיים אז יבקשו מהלקוח כמינימום דמי טיפול על ידי עמיל המכס.
כן, גם אם המוצר תחת רף המיסוי.
זה הנוהג בין כל המשלחים בארץ למעט הדואר.
נדמה לי שמבין כל חברות השילוח , EMS הם הזולים ביותר בעמלות אבל גם השרות שלהם פחות נח ונגיש לשרות לקוחות... בכל זאת הם מיוצגים על ידי הדואר.
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
בועז,
במקרה שלי המוכר טוען וכך מופיע, שהמשלוח לא היה דרכם.
לא ברור איפה בדרך נותב אליהם.
בסוף, זה תת-שיאות, תרתי משמע, של הדואר.
סתם עוד נתון להרחיב את הדעת, חברת געש נותנת להרבה חברות מוכרות את שרותי עמילות המכס.
גם ל EMS וגם ליושופס.
שתי חברות שילוח שנעזרות באותו עמיל וכל אחת מהן נמצאת בקצה אחר של הסקאלה מבחינת חווית הלקוח...
http://www.gaash-customs.co.il/index...emid=8&lang=he
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
הצלחתם לבלבל.
אני מבין שבכל משלוח יהיה סכום כסף נוסף (לא ברור כמה) עבור עמילות מכס (למה??).
אז האם יש עדיפות לשלוח באמצעות JAPAN POST שאני מניח יגיע בסופו של דבר לדואר ישראל במקום באמצעות EMS ?