-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
במקרה השוואתי היום משקלי רכבים: הזוי שרנו זואי קטנטנה ונטולת מנוע בעירה פנימית שוקלת יותר מפריוס פלאג אין הכוללת מנוע, ויותר מאיוניק גם נטולת מנוע.
וכבר צוין כאן משקלה של טנק וולבו 240, כ1250 קג...https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1e777e6a4e.jpg
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
-
מענייi מאוד. אני חייב לשאול, מה לגבי רכבים קלאסים ורכבי אספנות ברחבי העולם? נושא הסביבה חשוב ביותר ויש לפעול לגביו. אני מתאר לעצמי שגם הכוונה להפסקת התלות בנפט היא מטרה נוספת. אבל למי שמחזיק ברכב קלאסי (או ישן שנחשב לקלאסי לאו דווקא בגלל חשיבותו בעולם המוטורי, אלא בגלל רגש סנטימנטלי), האם למועדוני הרכב הקלאסי בעולם תהיה דרך לאפשר להם להמשיך לנסוע (המספר שלהם נמוך מאוד ביחס לכלל הרכבים בעולם וגם הנסועה שלהם)? או שנחנה אותם בסלון כפסל מוזיאוני לימים עברו?
-
הם מתכוונים שיפסיקו למכור רכב חדש עם מנוע שריפה פנימית.
אבל מה שקיים ונוסע ימשיך לנסוע.
הפרידה ממנועי שריפה פנימית היא הדרגתית.
ומה אצלנו?
אני מניח שמדינת ישראל כבר תדאג לייצר לזה פרשנות משלה כדי לדפוק את האזרחים כמה שיותר.
-
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
מנועי בעירה vs חשמל הם הצרות הכי הקטנות שלנו.
הרכבים האוטונומים יעיפו את נהגי העולם לכורסאות הנוסע שיהפכו להיות מפנקות ונוחות עם חיבור מהיר לאינטרנט.
הנהיגה תאסר (״זה מאוד מסוכן״, יגידו לנו) ופארקים מוטורים דוגמאת דיסנילנד ישגשגו.
לכן, זה בכלל לא משנה מה בתכלס יניע את הרכבים, כי לנהוג אנחנו לא תוכל (אלא בפארקים הייעודיים).
וחכו חכו איזה חוקים דרקונים, ביטוחים אגרות ושאר תקנות יחכו למי מאיתנו שירצה בסכ״ה לנהוג...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
קחו בחשבון שב2025 יהיה אסור למכור רכב חדש עם מנוע דיזל בישראל, וב2030 גם בנזין וגם היברידי לא.
זה מה שיהיה. תוך כמה שנים נגיע למצב בו מחצית המכוניות הן חשמליות..... כמו שהיה ב 1908.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
- בארץ נשענים מאוד על המסים מהדלק ובעלי השררה וחברות הנפט יהיו בבעיה, אז אני מניח שאנחנו נפגר אחרי שאר מדינות המערב. בסוף בסוף כנראה נכנע ללחץ אמריקאי - הערכה גסה שלי.
-ומה לגבי משאיות ורכבי עבודה שגוררים ונושאים משא ועוד למקומות מרוחקים? נכון להיום לפי מה שהבנתי למרות המומנט האדיר של המנוע החשמלי, הגרירה ועבודה בעומס זוללים את הסוללה.
אתן דוגמא: אני עובד בתשתיות ברכבת ואנחנו הרבה מאוד מתבקשים להגיע למקומות מאוד מרוחקים, ממש באמצע שום מקום והרכב עומד המון זמן לרוב בחום נוראי, וגם בגשם זלעפות - איפה נטעין?
ואן חשמלי שנוסע בעיר ומחלק סחורה זה עוד סבבה, נקי ואפשר להטעין אבל כל מה שציינתי קודם?
הרכב האוטונומי זה באמת עניין מבאס, גם סוג של סתירה פנימית. בן אדם לא רוצה לנהוג? שינהגו בשבילו? לא קוראים לזה תחבורה ציבורית?
חוקים דרקונים..... כנראה שניאלץ להילחם בהם... הרי הרוב המוחץ בכלל לא אוהב לנהוג.... ושוב מה לגבי רכבי עבודה?
סתם נקודות למחשבה. אולי יש לכם תשובות :)
-
מבחינת המדינה תהיה רגוע, ימצא המנגנון להשלמת ההכנסות, למשל להתבסס הקילומטרז השנתי בין טסט לטסט ומחיר לכל קמ שנוסף.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
-
זה פשוט. כשלא ימכרו מכוניות עם מנוע באירופה - לא יהיה מה למכור בארץ. מזל שיש תקינה אמריקאית. וגם היא מפגרת אחרי האירופאים ב5 שנים. מה שיישאר לנו זה רכבים בתקינה סינית? גם הם חשמליים. בקיצור אין על מה להילחם.
משאיות? מרצדס הכריזה בשבוע שעבר על האקטרוס החשמלית לטווחים ארוכים שתהיה זמינה ב 2024 ותצטרף לאקטרוס ההיברידית שתהיה בשנה הבאה, וכמה שנים אחריה צפויה הגירסה המימנית. לשם הולך שוק המשאיות האירופאי.
אסף.
-
מעניין.
אולי דווקא מבחינת שטח זה יהיה יתרון כי הרכבים "נקיים" יותר. זה מתקשר גם לסגירה הגורפת של שטחים ע"י הרט"ג....
מה לגבי טנדרים בארץ? שנים מוכרים אותם אך ורק בגרסאות הדיזל, כמעט בקנאות. ברחבי העולם קיימות גרסאות בנזין ואפילו גז (טנדרי GM).
עכשיו שדיזל נהיה כמו צרעת מבחינת הסביבה והרשויות, איך זה יהיה? אין שום גרסה חשמלית באופק חוץ מהענקים האמריקאיים - פורד F150 חשמלי, ריביאן, GMC HUMMER....
-
https://www.motortrend.com/news/tesl...all-block-v-8/
זהו. נגמר הסיפור.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
זה היה צפוי, ועדיין , מה יותר כיף מלשמוע את אידית פיאף על תקליטי ויניל שרוטים ,ירושה מסבתא מאמצע המאה שעברה ? אז לשמור, לא לזרוק , גם אם זה לא טרנדי, הנוסטלגיות שלנו חזקה יותר.
-
בואו נגיע קודם כל ל 2015.
בקצב הזה זה לא הכי וודאי.
-
נניח ובשנים הקרובות יצליחו להגדיל את טווח הנסיעה משמעותית,
בואו נזרוק מספר: 600 ק"מ אמיתיים.
ונניח שבמקביל המגמה של הצקה והטרדת בעלי רכבים מזהמים תגבר (והיא תגבר)
עד רמת איסור נסיעה פה ושם ובעיקר שם,
והדרך היחידה להמשיך לטייל בשטח תהיה ברכב חשמלי.
מה הסיכוי לדעתכם שיאפשרו פה הסבת מנוע בערה למנוע חשמלי? כמו
בארה"ב.
יכול להיות נחמד טרופר עם מנוע חשמלי!!
שואל ברצינות. אני יודע שאני תמים אבל בכל זאת.
נ.ב. אני למשל אהיה מוכן לשלם הרבה תמורת האפשרות להמשיך לטייל בטבע עם המשפחה.
-
ההגיון שלי אומר שכמו שאיפשרו לבעלי רכבים מזהמים ל"תקן" את הזיהום עם אמצעים מודרניים להורדת זיהום, להלן הdpf המושמץ, וכך להוריד בינתיים את המגבלה על כניסה לערים, כך יתכן שיאפשרו גם את הדרכים הבאות שיגיעו.
אם זה יהיה פרקטי, או משתלם? אם ההגיון של מי שמחליט יתכתב עם ההגיון שלי? ימים יגידו. בוודאי יהיו כאן אחרים ש"יודעים"כבר היום לומר שזה לא יקרה.
-
תמים אתה.
אמריקה אתה רוצה? סע לאמריקה.
כאן דיקטטורה בהתהוות. השב"כ עוקב אחריך, שוטרים קוטפים אנשים ברחוב ועוצרים אותם בבתיהם כי הביעו דעה, מתקטננים איתך כאן על כל מיני אותיות קטנות בצמיגים.... אז מנוע הם ירשו לך להחליף?..... מנוע?.................
יצמחו לי שערות על כף היד כשירשו כאן להסב רכב שהגיע מהיצרן עם מנוע X, למנוע Y.
בטח ממנוע בנזין/דיזל לחשמלי.
הם יקימו וועדות של "מומחים". כל מיני "אינג'ינרים" מעלי קורי-עכביש ותרחים-עבשים ממשרד התחבורע, שיקפצו על רגליהם האחוריות בסירוב עיקש והיסטרי - כי זה יצריך מהם אשכרה לעבוד. הם יתחילו להתווכח איתך על איך להגביל את קיבולת הסוללות ואיך להפחית את ההספקים ואת הביצועים, מחשש ל"פגיעה בבטיחות" - שאכפת להם ממנה בדיוק כמו שאכפת להם מהקורונה וכמו שהם מצייתים להנחיות שלהם עצמם.....
טכנית? מנוע חשמלי כזה (דגש על כזה) במקום המנועים שלנו - זה יכול להיות מדהים. לא פחות.
אבל רק בתנאי שתשתיות הטעינה יהיו זמינות ומהירות.
-
דילמה קשה,
האם להפעיל מהגנרטור בשטח את הקריוקי בערב או להטעין את הרכב?
אני מניח שהקריוקי עדיין יהיה יותר חשוב.
-
רוב הסיכויים שאתה צודק דרור.
אבל אם פתאום יקרה נס והבני כלבים בעמדות הכוח יקבלו
שיחה מאראלה והיא תבשר להם שהם זכו בלב, אז יכול להיות סופר
מגניב לראות SUVים ישנים מסתובבים במדבר בשקט בשקט.
והאמינות של מנוע חשמלי!
תחנת טעינה בצומת ציחור ועוד אחת בשיזפון ו... זהו.
-
תזהרו במה שאתם מבקשים, שניה אחרי שיאשרו אופציה כזו היא תהפוך לתנאי, רוצה רכב אספנות? בבקשה או מנוע חשמלי הוא ניוד על גרר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שעיר בגב"ב
רוב הסיכויים שאתה צודק דרור.
אבל אם פתאום יקרה נס והבני כלבים בעמדות הכוח יקבלו
שיחה מאראלה והיא תבשר להם שהם זכו בלב, אז יכול להיות סופר
מגניב לראות SUVים ישנים מסתובבים במדבר בשקט בשקט.
והאמינות של מנוע חשמלי!
תחנת טעינה בצומת ציחור ועוד אחת בשיזפון ו... זהו.
נסים קורים רק באגדות.
ופקידוני מדינת ישראל המנוולים ידחו כל לב שיושתל להם.....
לעניין תחנות טעינה.... הנושא הזה קריטי ורק מי שהתנסה ברכב חשמלי ובקצב המבהיל בו כל אבזר חשמלי ברכב מרוקן לו את המיץ מהסוללה.... יודע שחרדת הטווח זה בעיה אמיתית. כי הצהרות היצרנים לגבי טווח הנסיעה האפשרי הן הונאה בדיוק כמו נתוני צריכת דלק רשמיים. בפועל הרכב לא מתקרב לזה אפילו. במקרה של חשמלית? אורות, מוסיקה, מזגן, מאותתים, מסכים למיניהם.... שיוט בקצב סביר ולא 80 קמ"ש, פה ושם לחיצה כדי לעקוף או לעלות בבעלייה?.... הסוללה מתאיידת בקצב פסיכי. יצאת מהבית אחרי הטענה מלאה והמחשב מצהיר שיש לך 400 ק"מ טווח, נסעת 100 ק"מ, ולהפתעתך נשארו לך רק 100........ כי המזגן היה על 16 במקום על 26. כי נסעת 120 ולא 80. כי עקפת. כי התענגת על המוסיקה מהמערכת, כי הוייז עבד על המסך, כי היה לילה והדלקת אורות. כי וכי וכי.... עכשיו לך תעשה חישובים אם תוכל לחזור.... כשכל העמדות שבתיאוריה נמצאות בדרך לא תקינות, או כבר לא קיימות, או נעקרו/הושחתו/חובלו/נשרפו, או סתם תפוסות, או או, או, או.......
אתה רוצה עמדות הטענה תקינות ופעילות בכל מקום אפשרי. נגיד - בכל תחנת תדלוק קיימת, צריכה להיות עמדות הטענה כמספר משאבות הדלק. אחרת לא עשית כלום ומכוניות חשמליות ייתקעו בלי סוף עם סוללות מרוקנות.