כן,
נכתב מהנייד סליחה על השגיאות....
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
Printable View
אז שאלת אם זה סביר שאדם ינהג תחת השפעת ריטלין ?
ואוו ...
האם זה סביר שאדם ינהג תחת השפעת עייפות ? ( נשמע לי הרבה יותר מסוכן מריטלין )
האם זה סביר שאדם ינהג תחת השפעת עצבנות כי הוא רב עם אישתו / הבנק / הבוס / הבת המתבגרת שלו / המאהבת / .. כולם יחד .. ? ( נשמע לי הרבה יותר מסוכן )
אבל תכלס ... האמת היא ש ... יש איסור ! בחוק לנהוג תחת השפעת אלכועהול / חשיש / מריחואנה / בלה בלה
ולריטלין יש רק אזהרה ...
ולעיפות וגם לעצבים ... אין כלום ..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fc6a85dc4a.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fcb3df7cb9.jpg
אל תתעצבן, אני בסך הכול מנסה לומר שהדברים הם לא שחור ולבן, בדיוק כמו שציינת יש המון גורמים אחרים שיכולים לגרום לתאונה. זה שמצאו דבר אחד שאינו תקין לא אומר שהוא הגורם לתאונה. אני רואה הרבה מאוד נהגים שיוצאים לעקיפות מסוכנות בכבישים האלה ואני מניח שרובם דווקא לא תחת השפעת סמים.
לגבי ריטלין, ההגיון אומר שמי שיש לו הפרעת קשב כנראה עדיף שינהג על ריטלין, ובכל זאת יש אזהרה על הקופסה.
תראה עוד כמה דברים חוקיים לגמרי שכנראה מסכנים אותנו בכבישים:
https://www.clalit.co.il/he/your_hea...d_driving.aspx
לא עצבני בכלל. ;)
הרגע חזרתי מהבוץ.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5a0499473d.jpg
איך אפשר להיות עצבני עם כזה נוף ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא הבנתי אם התכוונת להציג את זה כטיעון תומך מקל לשימוש בגראס ונהיגה, אבל השורה התחתונה די ברורה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a59d7e1147.png
Slowly..
לא הבנת אותי מההתחלה.
במקרה הזה לא נורא. זה במילא סתם שרשור שפיכת מילים.
דורון, אין קשר בין הנהיגה תחת השפעת סמים לבין הטעות בשיקול הדעת ביציאה לעקיפה, ואם כן אז הוא מקרי בהחלט...
כל מי שיוצא לעקיפה מסוכנת זה בגלל שהוא תחת השפעת סמים?
כל מי שבהשפעת סמים יוצא לעקיפות מסוכנות?
אם תוכל להוכיח שהתשובה לשאלות הנ"ל הינה שלילית, אז ניתן יהיה לקבוע שיש קשר, אבל כל עוד זה לא הוכח בצורה זו, אז לא.
ואני לא מדבר על ההשפעות הכלליות של אלכוהול וסמים.
ואם כבר, נהיגה תחת עייפות לדעתי מסוכנת לא פחות.
נהיגה בפזיזות בחוסר שיקול דעת או בפראות, מסוכנת לא פחות.
נהיגה על ידי אנשים שבמקרה מחזיקים הגה ביד מבלי שבאמת יש להם איזושהו קשר לנהיגה, מסוכנת לא פחות.
נהיגה ללא שמץ של מושג בתפעול הרכב שעליו נוהגים, מסוכנת לא פחות. ועוד ועוד ועוד...
ואני לא בעד נהיגה תחת השפעת סמים ואלכוהול, (ומצד שני, גם לא נגד שימוש מתון באופן כללי, כל אחד שיעשה מה שבכיף שלו...).
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
א. כן,
סמים פוגעים בשיקול הדעת.
גם אלכוהול.
התוצאה היא חוסר יכולת להעריך מצבים בצורה טובה, תגיד בגלל עודף בטחון שאלכוהול/סמים משרים, תגיד האטה בתגובות לא משנה כבר, בסוף, זה יכול בהחלט להיות מה שהוביל ליציאה לעקיפה שיש סבירות שללא השפעה, נהג נורמטיבי לא היה מבצע.
ב. אני לא צריך להוכיח כלום.
נקודת המוצע של החוק הוא שזו עבירה חד משמעית, כי זה פוגע בשיקול הדעת והתפקוד הכללי.
ולכן, מאותו הרגע שהוכח שהוא השתמש, המשטרה לא צריכה בכלל להוכיח האם זה כי הוא נהג חרא, או בגלל השפעת הסמים.
הוא יוצא רע בכל תרחיש.
לא יודע מה עדיף, להאשים את השפעת הסם על שיקול הדעת, או תרחיש בו הסם לא השפיע והוא במודע יצא לעקיפה הזו.
אם מישהו רוצה להתפלפל בנושא האם זה תרם או לא, זה תפקידו של הסנגור של הנהג הפוגע, אני בטח לא מסנגר על ההתנהלות שלו.
Slowly..
למה למה כאשר מדובר על חוק, לרבים וטובים קו המחשבה פשוט ניתק. לא מסוגלים לחשוב קצת מעבר...
דורון, לא שאלתי מה אומר החוק, זה אני יודע. וגם לגבי השפעות החומרים על התנהגות האדם באופן כללי, הסכמתי שקיימות.
שאלתי שתי שאלות פשוטות שהתחמקת מלענות עליהן.
אתה יודע מה?? מבלי לבדוק...אתה מסכים איתי שיש יותר כאלה שטועים בשיקול הדעת ביציאה לעקיפה, שאינם תחת השפעת סמים, מאשר כאלה שכן ביום יום??
טל.
טל, אתה מסכים שאותו אדם יהיה יותר מועד לטעות בשיקול דעת לגבי יציאה לעקיפה (למשל) כאשר הוא תחת השפעת סמים או אלכוהול, לעומת אותו אדם שאינו תחת השפעה ?
בדיוק השאלה שצריך לשאול. אני, עם קצת נסיון חיים.. לא בטוח מה התשובה. בטח לא מקבל כמובן מאליו את התשובות המקובלות. למשל אלכוהול, אני יודע שהוא מקצין ומחצין את האדם שנמצא שם בפנים ממילא...ז"א אם הוא פרחח לפני הוא יהיה עוד יותר פרחח אחרי, אם הוא אדם נורמטיבי שמקפיד לשמור על החוקים, הוא ישמור גם תחת השפעת האלכוהול. עדיין, התגובות שלו יהיו טובות פחות.
לגבי קבניס, וואלה אני יכול להגיד לך, ואני לא אתפלא אם התשובה לשאלתך תהיה ממש הפוכה ממה שנהוג לחשוב, שאדם תחת השפעת קנאביס הוא הרבה יותר רגוע, הרבה פחות עצבני ולחוץ, באופן כללי בכלל ועל ההגה בפרט, רוצה לומר, יש מצב ששיקול הדעת בנהיגה תחת השפעת הקנביס יהיה אפילו טוב יותר מאשר במצב רגיל.
ואני מתייחס לשיקול הדעת בקבלת ההחלטה, לא ביכולת התגובה ששם היא בוודאי יורדת.
תוסיף לזה שההשפעות אינן זהות על כל אדם, ולדעתי זה טפשי לנבא התנהגות אדם, כל אדם, תחת השפעת סמים או אלכוהול.
אז כתשובה לשאלה, נדב, אני לא חושב שהיא כזו פשוטה כמו שזה נדמה, לכן אני לא יכול שלהסכים ובטח לא באופן גורף.
טל.
אתה די בכיוון. תקרא את מה שאייל מ שלח. מדובר על סקירה של די הרבה מחקרים של השפעת קנביס ואלכוהול על נהיגה. מאוד קשה יהיה לסכם את זה למשפט או לכתוב תובנה אחת שמייצגת כי הם מתייחסים לכל מיני סוגי מחקרים וכו׳.
הם כן מתייחסים ספציפית לעניין העקיפה ואומרים שבמחקרים ניסויים משתתפים תחת השפעת קנביס נהגו לאט יותר, שמרו על מרחק גדול יותר מהרכב שלפניהם ויצאו לפחות עקיפות מאשר כשלא היו על קנביס. לגבי אלכוהול הממצא הפוך.
אם בכל זאת רוצים שורה תחתונה אז הכי מסוכן זה קנביס ואלכוהול ביחד - ההשפעה היא לא רק אדטיבית אלא אפילו סינרגטית.
נדב? דורון?
לפי מה שמר דביבון אומר כאן, עניין השפעת הסמים בתאונה הנ"ל לא רק שהינו מקרה, אלא אף סותר את מה שנהוג לחשוב.
זה מה שניסיתי לטעון. לפעמים אנשים שבויים בסוג של קונספציות מוחלטות ולכן קופצים למסקנות שאינן מבוססות על עובדות.
טל.
קראתי וציטטתי לך את השורה התחתונה של מחברי המחקר.
יחזור כבודו ויתעמק במה שהשקיעו לענות לו..
מר דביבון תמצט יפה מהמאמר שההשפעה היא אישית למקרה נבחן, וכותב המאמר ציין את השורה התחתונה שאומרת בצורה ברורה ״לא נוהגים כשאתה תחת השפעת קנביס״.
המשמעות של ״השפעה אינדיבידואלית״ היא שיש בוודאות השפעה, שעוצמתה תלויה באוסף משתנים כמו משקל גוף, פיזיולוגיה נוירולוגית אישית, טריגר פסיכיאטרי סמוי, סביבה חברתית ועוד ועוד)-כל זה כתוב גם במאמר, אין כאן שום דבר חדש.
המחוקק החליט (בצדק לדעתי) שבשיקול הציבורי הכולל אסור לצרוך חומרים מסויימים ולנהוג.
אני לא שבוי בשום קונספציה, אני משקיע בלקרוא את מה שכתוב במאמרים כדי להבין כמה חזקה השורה התחתונה ומגבש דיעה עצמית.
Slowly..
מעולם לא צרכתי קנאביס או כל סם אחר, אבל יצא לי להיות בחברתם של כאלו שכן צרכו, בזמן שצרכו. ראיתי מה שראיתי ואני ממש לא מעוניין שמי שצרך קנאביס יעלה אח"כ לנהוג. שיקול דעת מהתחת.
מיסכת...
למה אתה הולך על השורה התחתונה כאשר ישנה התייחסות ספיציפית לעניין שיקול הדעת וקבלת ההחלטה בנוגע לביצוע העקיפה??
אני מסכים לגבי האיסור הגורף שקבע המחוקק, אבל אתה לא רואה כאן סתירה בין הדעה הרווחת לבין תוצאות הניסוי??
אתה יודע כמה כאלה ישנם שגם אני ממש לא מעוניין שיעלו לנהוג וזה מבלי לצרוך דבר?!
ומה לגבי אלה הנוטלים תרופות? חזקות ככל שיהיו, ובמקבצים גדולים ככל שיהיו?
ומה לגבי אלה הנוהגים תחת השפעת "עייפות?
(אני ממש, אבל ממש מעדיף נהג תחת השפעת קנאביס, מאשר נהג עייף ורדום ברכב שבא ממולי...בחיי!!)
אם זה היה מצב הנהג בפראדו, אני משוכנע שאף אחד לא היה פוסל וקוטל אותו בהינף יד, כמו שעושים מיד כאשר שומעים שהוא היה תחת השפעת קנאביס. כאן בדיוק נכנסות דעות קדומות וקונספציות מוטעות.
ההתרשמות האישית שלך היא רק התרשמות אישית ואינה יכולה לשמש בסיס לקביעות רציניות.
לדעתי..
טל.