תגובה: התקנת 2 מצברים ברכב עם מפצל טעינה מבוקר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirk
גליון מרץ? אתה בטוח?
גיליון 294
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני חושש שקצת עשית סלט :-)
1- בעקרון טעינה עם איסולטור תהיה תמיד הכי מהירה. אולי לא בריאה למצבר, אולי לא טעינה מלאה של המצבר, אבל זה תמיד יהיה הזרם החזק ביותר.
2- DC2DC , זה ביטוי לא נכון פה (איך שאתה משתמש). DC2DC מתאר כל, מעגל שיודע להמיר מתח DC אחד למתח DC שני. אתה בעצם מתכוון למטען DC2DC , שמיועד לסוג (ים) מצבר(ים) מסוים. זה אומר גם מתח טעינה, וגם פרופיל טעינה (דרך אגב, שאתה אומר שאפשר גם להטעין מ 240V, זה כבר AC2DC). לממיר DC2DC אין את התכונות האלו.
3- איסולטור משמש למיתוג של מתח המקור (מצבר ראשי \ אלטרנטור). מטען משמש לטעינת מצבר. זה שני דברים שונים. לפעמים, תלוי בסוג המטען, גם מטען DC2DC צריך איזה אביזר שימתג אותו (אתה לא רוצה לרוקן את המצבר הראשי מתי שאין טעינה), זה יכול להתבצע ע"י איסולטור (ועדיין תקבל את כל היתרונות של טעינה ממטען). מצד שני, אם החלטת לטעון בלי מטען, אז כנראה שתשתמש רק באיסולטור.
מקווה שעזרתי.
לא עשיתי סלט. פשוט סיכמתי את מה שנאמר בסרטונים. נראה לי שלא צפית בהם.
מוצרי ה dc-dc שמדברים עליהם בסרטונים הם מספר פונקציות במוצר אחד: אייסולטור, מטען ממצבר ראשי למשני ומטען מפנלים סולארים למצבר המשני.
אני מבין שהשם של המוצר מדבר רק על פונקציה אחת אבל הוא מכיל את כל הפונקציות. לכן עולה יותר.
לגבי טעינה דרך אייסולטר פשוט, כבר ראיתי וקראתי במספר מקומות שאכן הטעינה של המצבר המשני איטית מאד.
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא מסתדר לי עם המדידה בפועל.
מצבר הצרכנים שלי, שביום-יום שאינו טיול, מנותק לגמרי מצרכנים, ומחזיק במשך ימים שלמים מעל 12.7v, כלומר מלא לגמרי.
Slowly..
בסרטון מדובר על רכבים החל מ 2006. שלך ישן יותר כך שלא רלוונטי לך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
לגבי טעינה דרך אייסולטר פשוט, כבר ראיתי וקראתי במספר מקומות שאכן הטעינה של המצבר המשני איטית מאד.
א. תקנה אחד טוב עם הספק מתאים, טווח המחירים הוא בין עשרות שקלים למאות, ויש הבדל בביצועים.
ב. כבלים עבים..
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
א. תקנה אחד טוב עם הספק מתאים, טווח המחירים הוא בין עשרות שקלים למאות, ויש הבדל בביצועים.
ב. כבלים עבים..
Slowly..
אני חושב שראיתי סרטון של הבחור שאתה אוהב (הדרום אפריקאי שעבר לאוסטרליה) שמסביר מדוע אייסולטור טוען לאט (יום שלם).
השם של המוצר הוא מטען dc-dc ולא 'סתם' dc-dc. השם הזה מעיד על זה שהוא מטען לכל דבר עם כל פונקציות המטען החכם, רק הזנת המתח היא dc.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא מסתדר לי עם המדידה בפועל.
מצבר הצרכנים שלי, שביום-יום שאינו טיול, מנותק לגמרי מצרכנים, ומחזיק במשך ימים שלמים מעל 12.7v, כלומר מלא לגמרי.
Slowly..
דורון,
שים לב שההערה נאמרה על שני מצברים מסוג שונה.
עד כמה שאני זוכר, אתה עם שני מצברי עופרת "רגילים".
סתם בשביל הסקרנות, ביום יום, שהצרכנים מנותקים, מה קורה בין המצבר צרכנים למצבר הראשי?
האיסולטור עובד כרגיל (כלומר מתחבר שהסוויטץ' פתוח)? או שיש לך גם שם איזה מנגנון שמבדיל בין שיגרה לטיול?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
אני חושב שראיתי סרטון של הבחור שאתה אוהב (הדרום אפריקאי שעבר לאוסטרליה) שמסביר מדוע אייסולטור טוען לאט (יום שלם).
אני עם אייסוליטור PAC200, ובסוף יום נסיעה בטיול, אחרי לילה עמידה בו המקרר+צרכנים הביאו את המצבר לערכים של 12.1-12.3v, המתח מצבר מלא לגמרי.
אם זה נחשב לאט, אז זה מספיק מהיר.
Slowly..
התקנת 2 מצברים ברכב עם מפצל טעינה מבוקר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
דורון,
שים לב שההערה נאמרה על שני מצברים מסוג שונה.
עד כמה שאני זוכר, אתה עם שני מצברי עופרת "רגילים".
סתם בשביל הסקרנות, ביום יום, שהצרכנים מנותקים, מה קורה בין המצבר צרכנים למצבר הראשי?
האיסולטור עובד כרגיל (כלומר מתחבר שהסוויטץ' פתוח)? או שיש לך גם שם איזה מנגנון שמבדיל בין שיגרה לטיול?
ההתייחסות התרחבה להבדלים בסוגים אבל גם בגדלים ומצב.
ביום יום שניהם נטענים במקביל.
כתבתי על זה, שבאותה תקופת זמן החלפתי כבר מצבר הנעה אחד, בעוד שהמצבר צרכנים עדיין בועט, ומחזיק מתח 12.8 ימים שלמים בלי לרדת.
בינתיים אתם רק מחזקים לי שהפתרון הפשוט והזול עובד ולא צריך משהו אחר.
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אני עם אייסוליטור PAC200, ובסוף יום נסיעה בטיול, אחרי לילה עמידה בו המקרר+צרכנים הביאו את המצבר לערכים של 12.1-12.3v, המתח מצבר מלא לגמרי.
אם זה נחשב לאט, אז זה מספיק מהיר.
Slowly..
אתה עם מצבר ראשי ומשני מאותה טכנולוגיה .
לכן זה בסדר.
אני מניח שמכיוון שהרכב שלך ישן (אין שליטה ממוחשבת של האלטרנטור) ומכיוון שהמצברים מאותה טכנולוגיה זה עובד בסדר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
אתה עם מצבר ראשי ומשני מאותה טכנולוגיה .
לכן זה בסדר.
אני מניח שמכיוון שהרכב שלך ישן (אין שליטה ממוחשבת של האלטרנטור) ומכיוון שהמצברים מאותה טכנולוגיה זה עובד בסדר.
כשהלכתי ללמוד מה צריך בשביל להתקין מצבר שני לא חיפשתי מידע ספציפי לרכב שלי, אלא להבין את התהליך.
לא ראיתי בשומקום דטרמיניסטיות כמו כאן.
להיפך.
בנוסף, מפנה אותך לחפש ברשת את הכתבה שהזכרתי.
גם היא לא מתייחסת להבדלים הנ״ל, והאוסטרלים בעלי נסיון בתחום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
סיימתי לקרוא כתבה בת כמה עמודים בירחון 4x4Australia, של לפני חדשיים.
תכלית הכתבה היא איך לבנות ולתחזק מצברים ברכבי שטח לטיולים.
צר לי לבשר שהאוסטרלים לא התייחסו להבדלים בסוגי המצברים, ולא לשנתוני הרכבים או סוג האלטרנטור.
Slowly..
גליון 294
ברמה אמפירית אני בטוח שיש הבדל וטעימה עם מערכת ייעודית אכן תאפשר טעינה מיטבית.
אני גם מסיק ממה שאני קורא ומהנסיון האישי ושל חברים, שהדלתא בתוצאה לא מצדיקה מערכת מעבר לפשוטה ביותר.
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
כשהלכתי ללמוד מה צריך בשביל להתקין מצבר שני לא חיפשתי מידע ספציפי לרכב שלי, אלא להבין את התהליך.
להיפך.
גליון 294
אני גם מסיק ממה שאני קורא ומהנסיון האישי ושל חברים, שהדלתא בתוצאה לא מצדיקה מערכת מעבר לפשוטה ביותר.
Slowly..
לא יכול להתווכח עם זה שבשביל צורת השימוש שלנו לא צריך יותר ממערכת פשוטה.
אבל לא מסכים (גם בלי להבין יותר מדי) שעבור סוגי מצברים כמו ליתיום לא צריך מטען חכם. ואז אם כבר אתה צריך מטען חכם, רוצה בקר לטעינה מהשמש וגם אייסולטור אז כבר תקנה מוצר שעושה הכל באמינות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ההתייחסות התרחבה להבדלים בסוגים אבל גם בגדלים ומצב.
ביום יום שניהם נטענים במקביל.
כתבתי על זה, שבאותה תקופת זמן החלפתי כבר מצבר הנעה אחד, בעוד שהמצבר צרכנים עדיין בועט, ומחזיק מתח 12.8 ימים שלמים בלי לרדת.
בינתיים אתם רק מחזקים לי שהפתרון הפשוט והזול עובד ולא צריך משהו אחר.
Slowly..
בחיית דורון, אם אתה כבר מצטט את מה שכתבתי, לפחות תענה על השאלות , ברור :-)
שאלתי -"האיסולטור עובד כרגיל (כלומר מתחבר שהסוויטץ' פתוח)? או שיש לך גם שם איזה מנגנון שמבדיל בין שיגרה לטיול?"
אז אני מבין, שהמצבר צרכנים שלך נמצא כל הזמן (כל פעם שאתה מניע) תחת טעינה.
ואם נחזור לשאלה הקודמת - שני המצברים מאותו הסוג? , והתשובה על זה היא כן.
וזה מחזיר אותנו לתחילת הדיון -
האם נכון \ כדאי , להשתמש במצבר עופרת כמצבר צרכנים?
לדעתי זו שאלה לגיטמית, ובכלל, עם המספרים שאתה מדווח, זה כנראה גם האפשרות הכי כדאית (כלכלית).
אבל, מהרגע שמישהו החליט לשקול מצבר צרכנים מבוסס טכנולוגיה אחרת, עם כל הכבוד למה שיש לך, ולניסיון המצטבר שלך, זה לא רלוונטי להודאות האחרונות (שכולן מניחות מצבר צרכנים מסוג אחר).
כל השוואה או הקשה, מהמערכת שלך, היא שגויה ומטעה.
ושאף אחד לא יטעה, מצד אחד אני לא חושב שהמספרים של דורון מייצגים, אבל מצד שני, שאני בחנתי קניית מצבר צרכנים יעודי, כלכלית זה לא השתלם.
אם לא היה נופל לי מצבר ליתיום ליד
:), כנראה שגם אני עד היום הייתי עם מחבר את הצרכנים למצבר עופרת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
להיפך.
גליון 294
Slowly..
אני לא הצלחתי למצא את הכתבה שהזכרת, אשמח אם תוכל להפנות אותנו אליה, האמת שלא סיפקת שום פרסום מקצועי או דעה של גורם מקצועי למעט דעתך האישית או "לחבר שלי זה עובד טוב" .
ושאתה אומר שהאוסטרלים מבינים בתחום אתה מתכוון ל:
Andrew SPW
Roonie Dahl
Graham Cahill
Shaun whale
Luke sutton
Sam Eilies
Jase Andrews
Justin Montesalvo
?
כי כל הרישמה הזו של אוסטרלים "מבינים בתחום" הם עם מטענים dc2dc
ואגב, אפשר להתווכח כל הסקת המסקנות שלך, אני הגעתי למסקנה אחרת. וזה מה שיפה פה, לכל אחד כל פי צרכיו הבנתו ויכולתו מתאים פתרון אחר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
אבל לא מסכים (גם בלי להבין יותר מדי) שעבור סוגי מצברים כמו ליתיום לא צריך מטען חכם. ואז אם כבר אתה צריך מטען חכם, רוצה בקר לטעינה מהשמש וגם אייסולטור אז כבר תקנה מוצר שעושה הכל באמינות.
לא דיברנו על ליתיום.. דיברנו על מצבר פריקה מול מצבר עופרת רגיל או קומבינציה מעורבת.
בשביל טעינה סולרית צריך רק בקר על הפאנל..
זו השיטה שאני עובד בה כמה שנים.
פשוט ועובד.
ברור שאפשר להשקיע במערכת ייעודית וחכמה, ואם הלכת לכיוון של מצבר ליתיום או מארז מאולתר, אז זה גם הכרח.
אני לא מצליח להשתכנע שזה נותן משהו שאי אפשר לקבל מרכיבים פשוטים יותר במחיר נמוך משמעותית.
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirk
אני לא הצלחתי למצא את הכתבה שהזכרת, אשמח אם תוכל להפנות אותנו אליה, האמת שלא סיפקת שום פרסום מקצועי או דעה של גורם מקצועי למעט דעתך האישית או "לחבר שלי זה עובד טוב" .
ושאתה אומר שהאוסטרלים מבינים בתחום אתה מתכוון ל:
Andrew SPW
Roonie Dahl
Graham Cahill
Shaun whale
Luke sutton
Sam Eilies
Jase Andrews
Justin Montesalvo
?
כי כל הרישמה הזו של אוסטרלים "מבינים בתחום" הם עם מטענים dc2dc
ואגב, אפשר להתווכח כל הסקת המסקנות שלך, אני הגעתי למסקנה אחרת. וזה מה שיפה פה, לכל אחד כל פי צרכיו הבנתו ויכולתו מתאים פתרון אחר.
נתתי לך את מספר הגיליון, זה שלא מצאת אותו.. זה לא מוריד מאמינות ההפניה למרות הרמיזה. לא לעניין.
וכן, חלק מהחבורה שהזכרת מחייכת בכתבה למרות שאני ציינתי אוסטרלים ככלל, אבל זורם איתך.
רוני דאל ואנדרו לא משתתפים בעיתון הזה להזכירך.
אני מממש לא מרגיש צורך לתת לך אסמכתאות ברמה אקדמית משפטית.
חברי הפורום הנוספים יכולים לכתוב בעצמם, או שלא.. ההמלצה שלהם שילמה בענק מבחינתי.
לא פסלתי לרגע את מה שכתבת, אני מעיד ממקור ראשון שאפשר אחרת בעלות נמוכה משמעותית.
העלתי בשרשור קישור לדיונים ענפים באתרים אחרים, אתה יכול לקרוא ולהחליט בעצמך.
כמו שציינת בצדק, זה מה שיפה בעניין, מותר לך להוציא כמה שבא לך כדי להשיג תוצאה די זהה.
Slowly..
דורון,
בא רגע נעזוב מה אומרים האוסטרלים. לטובת הדורות הבאים ומי שיחפש מידע, האם אנחנו מסכימים ש:
1- אם משתמשים בשני מצברים זהים (עופרת רגילה, או AGM אם הרכב הגיע עם AGM), כל השאלה היא איך ממתגים את המצבר צרכנים (אפשר להסתדר בלי מטען יעודי). ברוב המקרים, תצורה כזו תהיה מבוססת איסולטור.
2- אם משתמשים עם שני מצברים לא זהים, אחד עופרת מקורי להתנעה ואחד AGM לצרכנים, כנראה שאפשר להסתדר רק עם איסולטור, אבל -
זה נוגד את הפתרון בי"ס של כל היצרנים שבמפורש ממליצים מטען יעודי (במקרה כזה) (ושכל אחד יעשה את החושבים שלו).
3- כל שימוש, במצבר "יותר מתוחכם" כמו ג'ל או ליתיום למיניהם, מחייב שימוש במטען יעודי.
לפחות עבור המסכנים שלא מצליחים לעקוב, אפשר להסכים על הסיכום ביניים הזה?
מבחינתי לא הייתה שום מחלוקת על החלוקה שסיכמת, לחלק מהאופציות בכלל לא התייחסתי.
למרות ש-PW כבר ציין שהוא מחבר מצבר ג׳ל אופטימה במקביל למצבר רגיל וזה עובד לו יפה לא מעט שנים.
גם בתוך ההסכמה הזו יש יותר מאפשרות אחת.
לדעתי ומניסיוני עם מצברי עופרת לא חייבים מצברים זהים, לא ביצרן, לא בקיבול ולא בגיל.
אפשר מצד אחד מפריד מצברים (איסולטור) במחיר שפוי ביוצר, ואפשר מערכות יקרות בהרבה וכאן זה נתון לבחירה על מה את רוצה להוציא כסף כשהתוצאה זהה בתכלס.
Slowly..
חשוב גם להדגיש שכשמדברים כאן על מפריד / מפצל טעינה מדברים על שני מוצרים שונים בתכלית, אחד הוא מנסר שיכול להיות גם מפסק מצברים, מפוקד אוטומטית או על ידי מתג. השני הוא מפצל מבוסס דיודות. ולמה חשוב להדגיש את זה? כי לטובת הראשון, כל ממסר בזרם מתאים יהיה טוב. לא צריך מוצר ממותג.
אסף.