לא יודע להתייחס למחשבה שלך אבל התמונה מטעה. בפועל פתח הכניסה לדוד מחובר עם צינור לחזית מאחורי הפנס. כך שהאוויר "נשאב" מחזית הרכב
Printable View
כיף לראות שהפרויקט חוזר לזוז. מאחל לך שיסתיים בקרוב כולנו נוכל לחזור לטייל בשקט
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
כל הכבוד נועם.
נעים לראות איים של שפיות בכל הטירוף הזה.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
נראה נהדר!!!
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
בחזית אחרת של ההתקדמות....
בחזית המנוע - בגדול, המנוע עבד כשהרכב הושבת, אז מה כן חדש? משאבת מים חדשה משופרת, בית תרמוסטט (הישן במצב קורוזיבי נוראי) הזמנתי מאוורר מכאני מאלומיניום שבדרך, גם רדיאטור אלומיניום 3 שורות מאמזון בדרך, קרבורטור עובר פירוק, ניקוי והרכבה מחדש עם סט שיפוץ.
חשמל - צמת חשמל חדשה מ PAINLESS מחכה במחסן כבר יותר זמן ממה שאני מוכן להודות. התחלתי לקרוא את חוברת ההתקנה שלהם.
ההתעסקות עם מערכת הקירור והלימוד של החשמל גרמה לי לפזול ולחשוב על לוח השעונים, מה אני רוצה וצריך שיכיל ואיך אני רוצה שייראה.
לוח שעונים:
בבדיקה חשמלית עושה רושם שהשעון המרכזי יודע לקבל מתח ולהפעיל את מד הדלק (יוניט מצוף למיכל דלק גם חדש) כמו גם את מד הטמפ' המקורי. החלטתי שלוח השעונים יכלול 4 שעונים (מלבד המרכזי): לחץ שמן, מד טעינה, מד סל"ד ומד טמפ' נוזל (בנוסף למקורי).
אני לא משמיש את מערכת החימום המקורית כך שאין לי צורך בכל המנופי תפעול שלה ומבחינת כפתורי\מנופי הפעלה אני נשאר עם מתג האורות המקורי, מתג המגבים ואני מעביר את מתג האורות הגבוהים מהרגל לפנל.
עוד בפנל אני רוצה שקעי כוח - שקע מצית ושקעי USB וזהו.
רדיו ושאר תוספות של מתגים זוהרים אם יהיו יותקנו על קונסולה מרכזית עתידית. אני סבור שכל האורות לד הזוהרים והמרצדים "מזהמים" את המראה הקלאסי של ה CJ אז הנטייה זה לשמור על לוח שעונים נקי.
את לוח השעונים אני חותך בלייזר מפח 1 מ"מ, עשיתי כמה סקיצות עם קונפיגורציות שונות של מיקום שעונים (לדוגמא):
קובץ מצורף 146963
קובץ מצורף 146964
2 סקיצות עלו לגמר והודפסו על נייר בקנה מידה 1:1 ועלו לג'יפ לבחינה:
קובץ מצורף 146965
המון ערך יש למוקאפ בקנה מידה, למדתי שמיקום השעונים מעל ההגה מוגבל יותר ממה שחשבתי והזזתי אותם בהתאם.
עוד למדתי שגלגל ההגה מסתיר שעונים במיקום מסוים שעדיף שלא יהיו שם. וגם שעונים מימין שחשבתי שפחות זמינים לעין דוקא יושבים טוב.
קובץ מצורף 146966
קובץ מצורף 146967
אחרי 2 איטרציות, דייקתי את הסקיצה והיום התכנון לביצוע הוא כזה:
קובץ מצורף 146968
יחסית נאמן למקור האמריקאי (שקעי הכוח יושבים ב FOOTPRINT של הרדיו המקורי). יש גם תוכנית לביצוע בטוב טעם גם של הפנל שעונים השחור.
בינתיים כבר הזמנתי שעונים. התפתתי למחירי הזנות של עלי אקספרס וקניתי ב 120 ש"ח סט 3 שעונים (כמובן שכל שעון הוא בפני עצמו):
קובץ מצורף 146969
גם כאן ישבתי על הרשת לא מעט לבחור שעונים לא מצועצעים שיתאימו לאופי ה CJ. שעון לחץ השמן התקדם לחשמלי במקום המכאני המסורבל המקורי.
גם אני בשיפוץ שעשיתי לסיקס שלי החלפתי את הדשבורד .
את הרדיו העלתי למעלה - קונסולה עליונה ביחד עם מכשיר הקשר , במרכז הלוח עשיתי חור מלבני עם פינות פנימה ועליו לוח נירוסטה שעליו שעון המהירות וסביבו ארבעה שעונים נוספים . הלוח הזה פריק באמצעות ארבעה ברגי אלן כיפה .
מתחת לדש מותקנת יחידת מיזוג רנגלר , ואם יש צורך להתעסק עם החשמל אין יותר צורך לזחול כמו תולעת מעל מפתן הדלת ולפני הכסא , פשוט יושב על המושב וכל החיווט מול העיניים .
כמו כן לטעמי עובי פח של 1 מ''מ דק מידי וייצור עיוותים - מינימום 1.5 .
את הפנל המרכזי חתכתי בהתחלה בעובי 1 מ''מ ומייד כאשר חיברתי שעונים הבנתי שטעיתי - כל הלוח התעוות ולכן הזמנתי של 2 מ''מ .
אם אתה מאיזור המרכז מוזמן להגיע ולקבל רעיונות ותובנות .
אני מכפר סבא/פתח תקוה .
אילן - 050-5249686
לוקח את ההערה על עובי הפח תודה! איך עובד המזגן מהרנגלר? איך היחידה הפנימית נראית? איך ואיפה היא מתחברת?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
עבודה יפה! הירידה לפרטים והתהליך האיטי שמראה המון מחשבה.
סחטיין על ההשקעה במוקאפ.
מצטרף להמלצה לעבות ל2ממ ומציע אולי כיפוף בתחתית.
הייתי חושב אולי על מקום לפלאפון או טאבלט ניווט.
..וחושב פעם נוספת האם מערכת סאונד נכון שתהייה בין המושבים..לדעתי מבחינת חיווטים ונוחות נכון יותר שתהייה על הדש.
יש כל מיני עיצובי רטרו או וינטאג'.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
תודה!
ודאי שיש כיפוף בתחתית כמו במקור אגב.
לגבי טלפון וטאבלט האמת שחשבתי על זה והפיתרון הכי פשוט זה להרכיב כזה:
קובץ מצורף 146983
במקום אחד מברגי העיגון של הדש.
לגבי סאונד, גם הרדיו עצמו וגם הרמקולים לא יהיו בדש.
הרדיו מתוכנן להיות בקונסולה, זה גם נראה לי יותר נוח. הקונסולה שבעבר תכננתי אבל אני צריך לתת לה תוקף מחדש נראית ככה:
קובץ מצורף 146984
קובץ מצורף 146985
לגבי מקום הרמקולים יש כל מני רעיונות.
שיקול הולכת החוטים נראה לי זניח אבל יכול להיות שאדבדה.
האמת שרמקולים תופסים גם נפח, ולא רק שטח פנים, על אחת כמה וכמה אם תרצה לתת להם תיבת תהודה. כמה רמקולים? יהיה גם מגבר?
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
לגבי מגבר, לא חשבתי על זה לעומק...לא בתכנון כרגע.
לגבי רמקולים בין 2 ל 4. אפשרויות מיקום נעות בין אזור קיר האש מתחת ללוח שעונים, ליחידת רמקולים בהמשך לידית הילוכים, לדפנות באזור רגלי הנוסעים. אפשרות נוספת נפוצה היא גשר רמקולים על הקשת צמוד לגג.
קובץ מצורף 147000 קובץ מצורף 147001
יש אפשרות גם לרמקולים מעולם היאכטות וה SBS, אלו רמקולים מוגני אבק\מים שאפשר לתלות אותם מהכלוב נומר בחלק האחורי של הרכב. יש כאן מקדם עארסיות מסוים אני מודע לזה אבל זה פתרון איכותי ופשוט למדי.
קובץ מצורף 147002 קובץ מצורף 147003
לי היו כמו בתמונה הראשונה גם בסיקס וגם בסופה וזה עשה אחלה של עבודה.
באחורה בסיקס/ סופה היו 2 תיבות עץ פשוטות עם 9×6 בצידי הרכב ליד הרגלים של הנוסעים + סאב שטוח ומוגבר לספסל הרוחבי שלהם. היה נהדר, גם ב110 קמש שומעים טוב ואיכותי למרות הרוח.
אם תרצה, התיבות עדיין אצלי עם רמקולים סבירים מינוס, מוזמן לקחת אותם שאחזור ממיל
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
מהניסיון שלי,בגיפ פתוח.
חובה מגבר.. בכביש המהיר עם רעשי הרוח אין ל"רדיודיסקים" מספיק כח להזיז את הרמקולים בווליום הגבוה כדי להתגבר על רעשי הרקע... בטח כשמדובר ב6×9.
גם מגבר קטן אמור לעשות עבודה עדיפה על המערכת.
עריכה:
לגבי מיקומים.
הייתי מנסה למקם כמה שיותר בגובה האוזניים.
עדיף סט קומפוננט 5.25" איכותיים על הדש בקצוות ימין/שמאל מאשר 6.5" במרכז למטה.
סימנתי אופ למיקומיםשלדעתי יהיה אופטימליות מבחינת האזנה למוזיקה.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
קובץ מצורף 147005
אצלי מותקנים זוג רמקולים של סירות / RZR מתוצרת BOSS - נמצאים מצידי המושב האמצעי על התקרה .
רדיודיסק פיוניר ללא מגבר - שומעים מצויין גם במהירות גבוהה עם ברזנט פתוח וללא דלתות .
אילן