תגובה: לנדרובר דיפנדר החדש בארץ!
[QUOTE=רמי גלבוע;894956]ZIVO: בתיאוריה אתה צודק, המתלה עובד פחות טוב בהגבהה מירבית. אבל מה לעשות וגם ככה, עם גחון מוגבה ל-39 ס"מ, הגחון נמרח על הסלעים, עם בומבות קשות במרכז הגחון? יש שם איזה מנגנון אוטומטי שיכול להוסיף עוד כמה סנטימטרים, אבל אני לא יודע איך הוא עובד, ואם אמנם נכנס לפעולה. גם זה אוטומטי... זה לא דיפנדר TDI, ללא ספק.
/QUOTE]
רמי,
קודם כל, הערכתי על הדיון שאתה מנהל פה.
לענין ( ואני מוסיף גם את אסף בגלל ההערה הנחרצת פה על SUV 7 מקומות וכו')-
בשנים האחרונות היו לי טרופר בנזין, GV 2006 ארוכה, ועכשיו טרופר דיזל ארוך.
כל הרכבים האלו, עלו את המעלה הזה בלי הרבה דרמות ( ה GV, אפילו בחורף עם בוץ).
אף אחד מהרכבים האלו לא עובר את ה 23-25 ס"מ גחון , וה GV, אפילו עם גלגל קטן יותר.
מי שעולה את המעלה הזה רגוע, לא צריך 39 ס''מ מרווח גחון, והאמת, בודדים מבין הרכבים של האנשים פה באתר בורכו במרווח גבוה מ 25-27 ס"מ.
הבעיה העיקרית, שאני רואה בנהיגה שלכם, זה חוסר האחיזה, וזה הכריח אותך לנסוע בתנופות , ואז צריך מיגונים וגובה ( כי הרכב , וזה רכב כבד, שוקע הרבה בקפיצות כאלו).
יש פה שירשורים אין סופיים על דאסטרים, אתם נהגתם בדיוק אותו הדבר ( מהלך מתלים אפסי, ונהיגה מבוססת תנופות) אבל עם משקל כפול.
דרך אגב, בפעם האחרונה שעליתי, עלה איתי דיסקו 2, שנינו עלינו באפס גז, וברצף.
יש לי דיפרנציאל אחורי מוגבל החלקה ( אלוהים יודע אחרי 250K, כמה זה מוגבל) ואין לי שום נעילה נוספת.
שנינו עם צמיגי AT ועם הורדת לחץ מינימלית (28).
לא מתזזים על סלעים כאלו, זה רכב זה לא עז.
זה מעלה קלאסי לזחילה, ברגע שהגעתם לתנופות, הפסדתם.
בקיצור,אני מציע לחזור לפורפוציות לגבי המעלה הזה וגם לגבי הקביעות על העליונות של הרכב הזה לעומת רכבים אחרים.
כרגע, על סמך הסרטון הזה, משהו בסיסי לא עובד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני קורא את התגובות ותוהה לעצמי האם אנחנו כחובבי נהיגת שטח בכלל מצליחים להבין את האוטו הזה, או בכלל את עולם השטח של היום.
נראה לי שכולם חיכו ל״משיח״ הזה שאמור היה להיות הגשר בין העתיק והמודרני.
הרכב שההצהרות סביבו היו שזה הרכב שיאפשר מה שהישן נתן++ מודרניות ונוחות.
לדעתי אם היו מציגים אותו כדיסקו 6 לא היה דיון.
מסכים עם דורון.
הבעיה ב ״ה״ הידיעה פה הייתה חוסר תאום ציפיות ונסיון אווילי לקחת אותו לשטח קרבי ולשים אותו ראש בראש מול הישן.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כן, רק שאת תיאום הציפיות הגרוע עשו עבורנו לנדרובר בכבודם ובעצמם, כשבחרו להשיק אותו כדיפנדר.
אי אפשר להאשים אף אחד שמנסה להשוות ביניהם, חוץ מאת היצרן ואנשי השיווק שלו.
טוב, חברים, נראה לי שאנחנו מתכנסים לסוף הדיון...
אני מבקש להפריד לחלוטין את הדיון על ההרפתקה המיותרת במשלט, לבין טיבו של הדיפנדר החדש. ברוח זו ארשה לעצמי לצטט מפיסקת הסיכום שלי לכתבה על הדיפנדר - כדי להבהיר שאין באמת ויכוח גדול ביני לבין בועז, דרור או חברים אחרים בפורום.
אלו עיקרי הדברים מפסקת הסיכום:
"הדיפנדר החדש הוא רכב מדהים בעל יכולות כביש משובחות, משולבות ברמת עבירות קיצונית למדי. הוא לא מתאים למי שמחפש חלופה מסוקסת לדיפנדר הישן; המתכננים הבריטים ויתרו במודע על עכברי שטח נוסטלגיים עם להט בעיניים וגריז בציפורניים, טהרנים שוחרי טרקטורים. הבריטים גיבשו את יורש העצר עבור לקוחות מודרניים ועשירים, כאלה המחפשים את המילה האחרונה בתחום הטכנולוגי והאופנתי, ועבודת שטח פחות מעניינת אותם".
בהמשך כתבתי: ” במחירים אלה תקבלו רכב מענג ביותר לנסיעות כביש ארוכות, עם פוטנציאל אדיר לטיולי שטח שאינם מחפשים 'ראש בקיר'. חבילת היכולות של דיפנדר 2020 גבוהה פי כמה מזו של כל ג'יפ עירוני הנמכר במקומותינו; נוכל להשוות אותו ל-G -וואגון 'פרופשיונל' היקר להחריד ואינו מיובא לישראל. ג'יפ רוביקון יוכל לתת לדיפנדר בראש בעבירות אקסטרים אבל רמת העידון והשימושיות שלו, אינה מתקרבת לקרסולי הדיפנדר החדש."
לנדרובר דיפנדר החדש בארץ!
נו, ״קיצונית״ היא מילה קצת קיצונית לטעמי בסיכום. כל השאר נשמע יותר סביר.
לגבי ההשוואה ל G החדש באמת אין לי מושג... מעולם לא ראיתי אותו בשטח ובוודאי שבטח לא נהגתי בו.
בתקציב אני משוכנע שהם מתחרים. בסמל סטטוס עדיין כנראה שהסמל של המרצדס ימגנט יותר נשים לנהג [emoji849]
שבוע טוב!
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
בתקציב אני משוכנע שהם מתחרים.
G עולה פי 2 לפחות מהדיפנדר היקר ביותר.
בסמל סטטוס עדיין כנראה שהסמל של המרצדס ימגנט יותר נשים לנהג
בהתחשב באוטו שהפך לסמל של טעם רע, לצעצוע-סטטוס ולבן לווייתם הקבוע של אוליגרכים, מאפיונרים, ערסים כבדים, סוחרי נשק, סוחרי סמים וסוחרי נשים ושאר עיסוקים בעלי קונוטציה חיובית - אז כן. סוג מסוים של נשים באמת נמשכות לעולם הזה ובעיקר לכסף הגדול שנשפך ממנו. ללא ספק.
[emoji849]
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
...
פשש, דיון סוער שמסתיים בהסכמה (ולא בנעילת השרשור).. - הלו זה ג'יפולוג?
שאפו למעורבים ורמי בראשם.
אנשי לנדרובר גאונים, לא פחות.
אמנם פאדיחה קטנה במשלט 21, אבל 27 עמודים של דיון על הדיפנדר החדש,
אז כל עוד אתם יודעים להגות את שמו נכון - זה מצליח.
כי בנינו, למרבית הגולשים כאן סדרי העדיפויות בחיים הם כאלה שלא ירכשו דיפנדר חדש ב 500.0 אש"ח, ואותם בודדים שיש להם ורוצים ועדיין גולשים כאן, אין לי ספק שיתקשרו לחברת המזרח לתאם נסיעת מבחן.
כל היתר שיכולים להשכיב חצי מיליון על דיפנדר חדש לא קוראים את ג'יפולוג.
ככה הוא צריך להיות:
עם גומי אמיתי (כאן על 33).
אין לי ספק שבמצב כזה עם הפחתת אויר התוצאה הייתה שונה מאד גם אם המערכות נראות בוסר.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...837bd5fc1a.jpg
לגבי צמיגים - סקוט בריידי, בעל אתר אוברלנד רציני מאוד, טוען שהבריטים בדקו את האוטו גם עם צמיגי 34-35 אינץ', וזה עבד מצוין. נראה לי קצת צפוף מתחת לכנפיים, אבל אולי כן. בכל מקרה, זה לא רלוונטי לישראל
1 קבצים מצורפים
קבלו נא צילום זוגי במשלט, אותו עלינו ב-2012 בקלות יחסית עם דיסקו 4 וה TDI הפרטי שלי. לא מוכר!... קובץ מצורף 129575
להבנתי הוא מתאים ל33 בלי שינויים (ה4 צריך ספייסר המתלים).
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
שאפו לכולם על הדיון הענייני ברובו, ומבחינתי שאפו פרטי לרמי על הכניסה האמיצה והעניינית לתוכו.
עדיין, אני מנסה להבין איך להתמודד עם הפער הברור שבין מילותיו של רמי שהרכב היה על מצב "סלעים" ובין האבחנה החד-משמעית שלי ושל כל מי שהסתכל על הסרטון שהדיפרנציאלים לא היו נעולים. מבחינתי מילותיו של רמי נלקחות כאקסיומה, וכך גם הדיפ'ים הפתוחים.
אני מקווה שבימים הקרובים נצליח להתכנס לפתרון של הדבר הזה, כשדרור יקבל את הרכב.
כתבתי כבר, בניגוד לרבים וטובים כאן, אני חושב שנתוני הפתיחה של הרכב הזה (לשטח, כביש לא מעניין אותי) הם בין הטובים ביותר שקיימים היום באולם התצוגה. תוספת של נעילה קדמית והחלפת הפלסטיקה למתכתית וגבוהה יותר, היו מביאים אותו לפודיום.
אני חושב שנכתב כאן שנעילת הדיפרנציאלים נשלטת עי הרכב גם במצב סלעים.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
כן, ראיתי. אבל ראיתי גם מקורות שטוענים שמצב סלעים נועל אותם בצורה חד-ערכית.
הורדתי את המנואל לנהג לרכב הזה. לא מצאתי תשובה ברורה.
אני בטוח שבמצב זחילת סלעים הדיפרנציאלים היו נעולים כפי שכולם כולל רמי ציינו, אבל כנראה(וכאן אני משער) שמעל סל"ד מסויים שהוא בטוח לא נתון "זחילה" המחשב "נתן הוראה" לפתוח אותם, וגם המכוון שבכל התקדמות של כמה מטרים קדימה בלם/עצר את הרכב לא תרמה כלום, לדעתי. יכול להיות שכיול/התאמת הנתונים/עדכון בצורה אחרת תפתור את זה...
עוד 3-4 שנים כשהרכב הזה ימכר בכ-100 אש״ח וזה יהיה רלוונטי לשטח נדע את כל התשובות.
נשארתי מסוקרן רק לגבי המצלמות האלו.
איך בונים קיט כזה אפטר מרקט?
מבחינתי אפשר לשים מסך 27 על החלון בשטח ולנסוע
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מבחינתי אפשר לשים מסך 27 על החלון בשטח ולנסוע
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
עזוב אותך. שים כזה על החלון בבית עם צילום מהשטח. לא קופצים, אין אבק יש מיזוג ואתה גם מסודר במקרה של הפסקת חשמל.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
חשבתי על סימולטור. בחניה [emoji23]
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94