תגובה: ייעוץ בבחירת אופנוע דו שימושי (נגמר בDR650)
חנן, יש דבר כזה שנקרא משקפים דו פוקליים.
אז נכון הם לא זולים, אבל עושים את העבודה.
אני בדרך כלל לא מנווט עם תכנת ניווט, אלא כמוך לפי השמש או מצפן.
הבעיה היא שאני לרוב נוסע ביער, צפוף שם יש עשרות שבלים.
כל עוד סתם משוטטים הכל בסדר.
אבל אם ממש רוצים להגיע לנקודה ספספית, אז או שמכירים את הדרך או שצריך תוכנת ניווט.
לשם כך אני מסמן מראש מסלול, ואז יחסית קל לעקוב אחריו.
בכל הצטלבות עוצרים ובודקים אם עדין על המסלול, ולאן ממשכים.
אם בטעות יצאת מהמסלול (קורא הרבה, יש הרבה שבלים לא מסומנים ביער) אתה חוזר אליו
למשהו שממש קשה לראות יש תוכנות בסגנון ספר מסלול.
אישית לא אוהב אותם כי ההרגשה היא כמו לנסוע עם וויז.
קניתי כמה פעמים מולטיפוקל. משהו לא מסתדר לי עם זה. אולי אני מראש לא מגדיר את הצרכים נכון אצל האופטמטריסט, אולי משהו בעייתי אצלי במיוחד.
יש לי זוג מולטיפוקל שביקשתי שמוקד אחד יהיה טוב בכ15ס"מ, לקריאה בסמארט ומוקד שני לעבודת מחשב. חוץ ממנו יש לי משקפיים לרחוק, והם מצוינים.
זה של המולטיפוקאל יצא לא משהו. לא עשו כמו שביקשתי והמוקד הקרוב הוא כ30ס"מ, ולראייה קרובה ממש, קריאה מהסמארט או עבודה על pcbים אני מוריד אותם.
אולי אני צריך בעל מקצוע קשוב יותר. אין לי מושג. בינתיים אני מבזבז על זה אלפי שקלים, לא רואה תוצאות, ועדיין מסתובב עם שלושה זוגות צמוד אליי, וגולש ללא משקפיים.
משקפי מולטיפוקל עושים לי בחילות נוראיות. מוני.
במחשב עם משקפיים לקרוב. בכללי ..עם משקפיים לרחוק. ובטלפון / טאבלט בלי משקפיים בכלל.
זה לא מתאים לכולם.
חנן - תחליף אופטיקאי .. כשהתלוננתי אחרי שבוע שלא מצליח להתרכל למולטיפוקל. לקחו אותם בחזרה והכינו לי משקפיים רגילים לפני המספר שלי
ללא עלות עבור המולטי שלא הצלחתי להתרגל אליהם.
וזאת אכן בעיה לראות דברים קטנים במפה של הטלפון כשאני נוהג עם המשקפיים של הרחוק.
הטלפון / וייז יוחלף בקרוב בטאבלט.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
דיברנו על לימוד מיוטיוב. אחד הטיפים שראיתי בסרטונים של Bret Tkacs, זה לא לנסוע בעליות בגז קבוע או מהירות קבועה, אלא לנצל כל מטר של אחיזה טובה להאצה, ובמטרים עם הדרדרת/בלאגנים לשייט ללא תאוצה, כדי למנוע מהגלגל האחורי להסתחרר ולהיזרק הצידה.
אני לא בטוח במאה אחוז שלא עשיתי את זה במידה מסוימת באופן טבעי גם קודם, אבל אני די בטוח שבחשיבה המודעת שלי דווקא כיוונתי למהירות קבועה או אפילו האצה כל הדרך.
זה נכון מן הסתם גם לירידות.
אז אתמול בעלייה לתל מלחה זה עבד לי מצוין (וגם בירידה). עליה שנראתה לי מדאיגה מבעוד מועד עברה בדיעבד בצורה מאוד מבוקרת וחלקה.
גז קבוע גבוה יחסית כדי להיות עם מומנט זמין, וכל העלייה עבודה באחוזים משתנים של החלקות מצמד. שאלוהים יעזור לו. באיזה קצב אתם מפרקים מצמדים באנדורו הזה שלכם?
https://youtu.be/eCn25qMF2fs
מצרף גם דוגמא להדרכה על עלייה שהתפיסה הזו לא מופיעה בכלל:
https://youtu.be/HM7mDohvCZo
אני התרגלתי למוליפוקל ברגע.
לא הגדרתי לאופטיקאי מה בדיוק המרחקים לכל מצב ויצאו בסדר...
אבל יש גם דו מוקדיות, החלק התחתון שלהם בלבד ממוקד לקריאה ואז יכול להתאים לך לניווט/מכשיר
ורוב העדשה לראיה מרחוק.
אם אתה רוצה ניסויי ותהיה/טעייה פחות יקרים ואתה יודע מה המספר שלך... https://www.zennioptical.com/
אני מזמין מהם זוג ספייר
וגם משקפי עבודה/הגנה אופטיות אפילו מולטי פוקל
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8596ac443f.jpg
שבוע שעבר צללתי אחרי מליון שנה ופעם ראשונה מאז שאני מרכיב משקפיים.
לקחתי מה שהיה, הצלילה סבבה אבל היה קשה לקרוא אוויר ואת המחשב צלילה, מזדקנים...
עם הנסיון שיצטבר, הרכיבה הרציפה תשתפר ותשתמש פחות בקלאצ. קריאת השטח והתגובות יבואו ב"אינסטינקט"
יש שמתקינים שיפור שמבטל הקלאצ לחלוטין. אבל זה כבר סיפור אחר לגמרי.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
מההדרכות נראה שזה הפוך לחלוטין בעבירות קשה ממה שאתה רושם. לא לנגוע במצמד זה המצב הבסיסי שלי. ההדרכות מדברות על שימוש קיצוני במצמד עד כדי הדרכה שאין מצב שהמצמד משוחרר לגמרי או נעול לגמרי לכל אורך העלייה.
שחר, אני וזני חברים ותיקים.
דקה ו40, וזה מוטיב חוזר בכל סרטוני ההדרכה שלה. לשבת כל הזמן על נקודת ההצמדה במצמד, כמעט בלי לשנות את מצב המצערת.
https://youtu.be/ujQm2g-Q_mI
לגבי הריקלוס, נראה שאין על זה קנצנזוס, ואם היא נבחרה להיות הרבנית שלי, אז הנה פסק ההלכה שלה:
https://youtu.be/eAWsf1XO7rY
אחד הדברים שנשמעים לי הכי פוגעים בשימושיות עם הסידור הזה, זה היכולת לכבות מנוע בעליה שכשלה, ולהשתמש במצמד כבלם אחורי. זו פרקטיקה שימושית מאוד, בכל הרמות, נוחה וחוסכת נפילות.
חנן, תמחק את כל מה שאתה חושב על מצמד ברכב.
באופנוע שטח במצמד בנוי לעבודה קשה עם החלקה.
בדיוק בגלל זה הוא טבול בשמן, לקירור.
קשה מאוד לשרוף קלצ באופנוע, וגם אם אתה עושה את זה קל וזול להחליף אותו.
באופנוע שטח קלץ הוא לא פחות חשוב מהגז, ולעניות דעתי אולי יותר.
הגז מכתיב הוא כמות הכוח הזמינה , הקלץ מכתיב כמה ממנה אתה משתמש.
בשטח טכני אני כול הזמן על הקלץ בנקודת החיכוח.
הגז לא מאפשר לך משחקים עדינים עם כמות הכוח שאתה מעביר לאדמה, הקלץ כן.
אבל זה הרבה יותר מזה. הקלץ מאפשר לך להשתמש במומנט של גלגל התנופה.
וזה חשוב מאוד במצבים של איבוד אחיזה.
שלא לדבר על ווילי קפיצה מעל מכשולים ועוד.
אם תמשיך לחשוב על הקלץ כמשהו שנועד רק להעברת הילוכים אתה תתקשה מאוד להתקדם.
לגבי הרקלוס, באמת לא מבין בשביל מה צריך אותו...
עבודה נכונה עם הקלץ הרבה יותר חשובה מאפשר העצלנות שלא ללחץ על קלץ כאשר אתה עוצר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
.
אם תמשיך לחשוב על הקלץ כמשהו שנועד רק להעברת הילוכים אתה תתקשה מאוד להתקדם.
.
בדיוק בגלל זה הבאתי את הסרטונים האלה והסברתי מה אני לומד ומיישם עם תוצאות טובות. אתה נובח על העץ הלא נכון.
הנסיון שלי עם הdr600 דווקא הראה שהמצמד ממש לא אמין ברמה שאני מכיר ממכוניות. אולי לא נשרף בטווח הקצר מהתעללות (אבל עד לאופנוע הנוכחי מעולם לא התעללתי במצמד), אבל נגמר די מהר. זה אכן לא יקר או מורכב להחליף. עשיתי את זה 5-6 פעמים.
מצד שני, למיטב זכרוני היו בו 7 דיסקיות וב650 יש שמונה, אז אולי המצב השתפר.
מזכיר המלצתי לרדת מקדימה מגג״ש 16 ל 15, האופנוע רק יודה לך בשטח ובכביש זה זניח.
שיחקתי עם זה בזמנו עם ה600 , בכל טיול כשעוד הייתי רוכב על הכביש ובאופן קבוע כשירדתי סופית מהכביש, אבל זה היה משמעותי כשהקפדתי לא להחליק מצמד. כשאתה לא מחליק אז המהירות נקבעת באופן חד ערכי ע"י סל"ד המנוע.
עם הגישה החדשה הזו של להרבות בהחלקה אני לא סגור על המשמעות של זה. גם ככה אני מנסה מדי פעם לעלות עליות דווקא בשני ולא בראשון, למרות שהמהירות הרצויה לי מתאימה לראשון, והתוצאות לא רעות.
אני בתור אחד שהיה רוכב בינוני מחד, אבל מאוד התעניינתי בתחזוקה של האופנוע מאידך,הגעתי למסקנות מעט אחרות. וזה לא אומר שמה שנרשם כאן לא נכון, אלא שיש עוד צדדים לאמת.
א. dr650 הוא לא אופנוע אנדורו קל משקל ובעל מצערת עצבנית.
ב. הטחינה של הקלאץ מוסיפה המון טינופת לשמן מנוע. מי שרוכב ככה צריך לקחת בחשבון אינטרוולי החלפת שמן קצרים בהרבה, וכמובן שאי אפשר להמנע מהבלאי המואץ לעוד רכיבים ששוחים בטינופת הזאת. ספציפית בdr, זה בערך כל מה שזז.
ג. טכניקות שמשמשות רוכבים מקצועיים, כמו בכל ספורט, מתחשבות מעט מאוד בבלאי הצפוי לכלי. כמו בכל כלי תחרותי, המטרה היא לסיים את המירוץ, לא לשמור על האופנוע. אם הגיע לקו הסיום, בחתיכה אחת זה מספיק.
לכן,
אני תמיד אעדיף לוותר קצת בטכניקה לטובת שמירה על המכלולים. הארד אנדורו גם תמיד עניין אותי פחות. הטיול והטבע היו תמיד המטרה.
וחשוב לזכור שאני גם רושם מהפוזיציה של אחד שבשבתות היה מטייל וביום ראשון היה צריך לרכוב על האופנוע לעבודה.
גם אותי הטיול מעניין הרבה הרבה יותר מאנדורו, אבל בשביל לא להימנע מהרבה מהשבילים הנפוצים במדבר, אתה צריך להיות מוכן גם להתמודד עם מכשולים, בטח אם אתה לבד. אז אני כן משקיע זמן בלמידה ואימון עבור זה. אם יש טכניקה שמשפרת את הביצועים שלי בתמורה לבלאי גבוה יותר, אז למה לא?
לגבי הבלאי, אני פחות מודאג. האופנוע לא צפוי לעבור קילומטראז' גבוה לפני שאהיה זקן מדי לזה, ולהחליף שמן תכופות, אני מוכן. מתכוון להחליף כבר בשבוע הקרוב, כשהאופנוע עם 2800ק"מ, בסה"כ 1800ק"מ אחרי טיפול ההרצה.
בסוף גם אם כן יווצר בלאי משמעותי, אני לא מודאג מזה כמו בתקופה שהייתי סטודנט שאסף שקל לשקל. אני בפוזיציה פיננסית שונה.
באופנועי אינדורו תחרותיים מחליפים שמן כול מספר מסוים של שעות.
למעשה כל הטיפולים הם לפי שעות לא לפי מרחק.
מה שמאוד הגיוני בהתחשב במה שהם עוברים.
לדוגמא באופנוע שלי החלפת שמן היא כל 15 שעות.
נשמע ממש קצר, אבל למעשה זה ממש לא.
בכמות הפעמים שאני נוסע יוצא שאני מחליף שמן כל מספר חודשים.
בכל השנים שאני רוכב אף פעם לא נשרף לי הקלץ או אפילו התחיל להחליק.
אפילו בספר כתוב על החלפה יזומה רק אחרי 150 שעות.
אז ה DR הוא לא אופנוע אינדורו אמיתי אבל הוא די קרוב.
מצד שני אתה לא בא אליו בדרישות כמו אופנוע אינדורו אמיתי.
עם החלפות יותר תכופות של השמן אני מניח שלא תתקל בשום בעיה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
לגבי הרקלוס, באמת לא מבין בשביל מה צריך אותו...
עבודה נכונה עם הקלץ הרבה יותר חשובה מאפשר העצלנות שלא ללחץ על קלץ כאשר אתה עוצר.
אני רוכב עם רקלוס (מצמד אוטומטי) כבר הרבה שנים, ואופי הרכיבה שלי הוא מאוד טכני.
בגדול זה משחרר אותך להתמקד במצערת בלבד, מאוד מאוד נוח ופחות מעייף לרוכב (הבשל :)), בעיקר בעליות טכניות איטיות וארוכות.
גם בירידות הוא מונע הדממת מנוע עקב נעילת גלגל אחורי לא רצונית.
בערך כמו לרכב על אופנוע חשמלי, עד כדי שעדיין צריך להחליף הילוכים.
רקלוס מתאים לאופנועים עם מומנט בסל"ד נמוך, כלומר מרובעי פעימות או דו"פים גדולי נפח.
יש לי גם ידית מצמד ואני מיישם טכניקות אחיזה או זינוק מהמקום עם מצמד ידני כשצריך.
עיקר הטענות (הנכונות) נגד הרקלוס הן:
- הוא מקטין את מיומנות השימוש במצמד הידני.
- אם המנוע כבה בעליה תלולה, האופנוע מתדרדר אחורה.
- אם המצבר נגמר לא ניתן להניע בדחיפה או דרדור.
הכל נכון אבל מבחינתי זה תשלום קטן עבור היתרונות שלו.
חנן בפרופיל השימוש שלך, לדעתי רקלוס (במידה וקיים לDR) ייתן דיוידנדים עצומים של נוחות ושליטה בקטעים טכניים.
אבל אם אתה נשאר עם המצמד המקורי, על תחשוש לXXX אותו, בשביל זה הוא שם.
ב 2016 קניתי wr 450 למטרת טיולים של קצב גבוה , אני מסוגל אבל קשה לי לרכב לאט , אני מודה.
מאחר ואני מתגורר צמוד ללונה פארק הגדול בארץ לסינגלים ואינדורו , מהר מאוד מצאתי את עצמי מצטרף באל כורחי לחברה הצעירים שרק מחפשים את העליה הכי אתגרית עם הקירות הכי הזויים שיש. אני עם כבל מצמד מכאני ולא הידראולי , גמרתי על אצבעות ויד שמאל מהר מאוד, הרבה פעמים מצאתי את עצמי באי יכולת לתפקד עם היד. רכשתי ריקלוס ובנוסף ידית בלם אחורי שנמצאת מתחת ובצמוד לידית המצמד, מה אומר? החיים דבש. אין בעיית מומנט מתפרץ, בכל זאת סינגל ארבע פעימות 450 וגם מנוף בלם אחורי ידני שעוזר מאוד בכל סיטואציה . כיום מטייל חמישים אחוז טיולים בשבילים ובחמישים הנותרים סינגלים לא אתגריים במיוחד. מחליף שמן ופילטר כל 1000 קמ.
לפי דעתי אין ריקלוס ל די אר 650, אז אני לא תורם הרבה לשיח.