-
1 קבצים מצורפים
תגובה להודעה: באגי T1 של חנן גולומבק, פרויקט בתהליך
בינתיים הגיע בוכנת העזר של הקלאטש' או כמו שהאמריקאים קוראים לה SLAVE CILINDER .
בתמונה היא מותקנת במקומה עדיין לא מכוונת לזוית האופטימלית. הבוכנה הזאת מחליפה את הכבל שמושך את זרוע הקלאטש' במקור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
בינתיים הגיע בוכנת העזר של הקלאטש' או כמו שהאמריקאים קוראים לה SLAVE CILINDER .
בתמונה היא מותקנת במקומה עדיין לא מכוונת לזוית האופטימלית. הבוכנה הזאת מחליפה את הכבל שמושך את זרוע הקלאטש' במקור.
תבורך חנן על התעוזה הנחישות והיוזמה... אני מאחל לך רק ספונסר "מג'נון" באגים ותחרויות עם קצב של כמה שבועות עד הידוק הבורג האחרון!;)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
waseem
תבורך חנן על התעוזה הנחישות והיוזמה... אני מאחל לך רק ספונסר "מג'נון" באגים ותחרויות עם קצב של כמה שבועות עד הידוק הבורג האחרון!;)
אחלה, נו ? אין לך איזה ספונסר מג'נון בשבילי ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
אחלה, נו ? אין לך איזה ספונסר מג'נון בשבילי ?
חחחחחחחחח... חנן נראה לך אם היה לי ספונסר זמין הייתי זורק לך... בחייייייייים לא , הייתי חוטף אותו ומחזיק אותו במחסן שלי עד הגרוש האחרון:D. כי פרוייקט אכן יש לי כזה אחד בראש של חיפושית 4X4 אבל אני דוחה את זה כמה חודשים הלאה כי יש מה שיותר דחוף. ;)תנסה לחפש בלוח המודעות של העיתון אולי תמצא לך שם איזה ספונסר מובטל ואין לו מה לעשות בעודף הכסף שיש לו.
וסים
-
3 קבצים מצורפים
קצת התקדמות מהימים האחרונים...
קיר האש מוכן. ברובו עשוי מפלטה אלומיניום והחלק העליון פח מחורר שיאפשר לאוויר לזרום דרכו לראדיאטור שיהיה מאחוריו. היום התחלתי למקם את מיכל הדלק.
-
חנן, בפעם הבאה שאתה בונה קיר אש, תן עדיפות לשימוש בפלטה דקה של נירוסטה על פני אלומיניום.
אלומיניום הוא לא החומר המתאים לקיר אש, אפילו סתם פלטת פלדה דקה יותר טובה.
מוטי
-
נירוסטה :shock: מה אתה חושב שאני מליונר ?
אני יודע שכשאלומניום נדלק קשה מאד לכבות אותו אבל הוא לא נדלק כל כך מהר. וחוץ מזה זה מותר אז אני מעדיף חומר קל ולא מחליד שלא צריך לצבוע על פני ברזל / פלדה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי אלמגור
חנן, בפעם הבאה שאתה בונה קיר אש, תן עדיפות לשימוש בפלטה דקה של נירוסטה על פני אלומיניום.
אלומיניום הוא לא החומר המתאים לקיר אש, אפילו סתם פלטת פלדה דקה יותר טובה.
מוטי
-
אלומיניום גם נגזר מתי שפלדה מתעקמת.
כמה גדול ההפרש במחיר בין פלטת אלומיניום (אגב, באיזה סגסוגת השתמשת?) לפלטת נירוסטה?
מוטי
-
חוזק מבני הוא לא דרישה מקיר איש במקרה של חנן, שבו הוא בסך הכל צמוד למסבך צינורות מאד קשיח. גם נושא ההתלקחות לא רלוונטי, בטמפרטורה שבה מתכות מתחילות לבעור... אלוהים ישמור את הנהג שעדיין נמצא בסביבה, בלי שלהבות יגיעו אליו פיזית הוא כבר מזמן התאדה. לי לא ברורה הטענה של מוטי לגבי בחירת החומרים לקיר אש.
-
לא טענה, סתם תצפית אישית שלי אחרי שראיתי כמה מכוניות מירוץ אחרי תאונות קשות, פנלים מאלומיניום נקרעים כמו נייר.
לקיר הבודד שמפריד בין תא הנוסעים למיכל הדלק לא הייתי משתמש באלומיניום, והאמת היא שגם לא הייתי משתמש בפנל מחורר כדי להזרים אויר (בקושי) לרדיאטור אלא בונה קיר סגור וכונס נורמלי מעל הגג, אבל זה כבר עניין אחר.
את ההערה שלך לגבי המיקום של הפנל בצמוד למסבך צינורות מוצק אני מבין ומקבל, ושלא תבין אותי לא נכון - האוטו שלי כולו פנלים מאלומיניום, אבל את השניים שעוטפים את המיכל מכיוון תא הנוסעים אני אבנה מנירוסטה.
אגב, עוד זוג פנלים שאני בונה מנירוסטה הם אילו שהנהג והנוסע מניחים עליהם את הרגליים, והם יהיו מחוברים לצינורות מלמעלה.
מוטי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי אלמגור
את ההערה שלך לגבי המיקום של הפנל בצמוד למסבך צינורות מוצק אני מבין ומקבל, ושלא תבין אותי לא נכון - האוטו שלי כולו פנלים מאלומיניום, אבל את השניים שעוטפים את המיכל מכיוון תא הנוסעים אני אבנה מנירוסטה.
מיכל הדלק שלי כבר עטוף במקור במעטפת פלדה כך שלא נראה לי שצריך עוד אחת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי אלמגור
אגב, עוד זוג פנלים שאני בונה מנירוסטה הם אילו שהנהג והנוסע מניחים עליהם את הרגליים, והם יהיו מחוברים לצינורות מלמעלה.מוטי
למה מנירוסטה ?
-
אני לא יודע אם שמת לב, אבל אם אני לא טועה שנינו משתמשים באותו מיכל דלק (שלי בקיבולת קטנה יותר) מתוצרת Fuel Safe.
זה דגם מסדרת אנדורו, נכון?
שלי ED108.
למה מנירוסטה?
כי נירוסטה תספק הגנה טובה יותר לרגליים מחדירת עצמים ותדאג שהרגליים יישארו בתוך האוטו אם הרצפה (שכולה מאלומיניום) תגזר מהאוטו בתאונה רצינית.
מוטי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי אלמגור
אני לא יודע אם שמת לב, אבל אם אני לא טועה שנינו משתמשים באותו מיכל דלק (שלי בקיבולת קטנה יותר) מתוצרת Fuel Safe.
זה דגם מסדרת אנדורו, נכון?
שלי ED108.
למה מנירוסטה?
כי נירוסטה תספק הגנה טובה יותר לרגליים מחדירת עצמים ותדאג שהרגליים יישארו בתוך האוטו אם הרצפה (שכולה מאלומיניום) תגזר מהאוטו בתאונה רצינית.
מוטי
נכון, המיכל שלי זה ה אנדורו 25 גלון.
בקשר לרצפה , התחתית של הרכב בנויה מיחידה אחת שעוברת מתחת לכל הבאגי. לנהג ולנווט ישנן פלטות קטנות נוספות שנמצאות מעל לצנרת השלדה.
-
שאלה למומחים בלבד ! מי שלא יודע בודאות את התשובה בבבקשה לא לענות, רק לקרוא את התשובות וללמוד.
לפני שאני מזמין את הציריות אני צריך לכוון את הזרועות האחוריות על ידי כיוון מיסב הקצה המסיבי שנמצא על כל אחת מהן, כך שהגלגלים האחוריים יהיו מקבילים לרכב, הכיוון הזה משפיע על אורך הציריות.
אז השאלה שלי היא איך עושים את זה בצורה נכונה ומקצועית ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
שאלה למומחים בלבד ! מי שלא יודע בודאות את התשובה בבבקשה לא לענות, רק לקרוא את התשובות וללמוד.
לפני שאני מזמין את הציריות אני צריך לכוון את הזרועות האחוריות על ידי כיוון מיסב הקצה המסיבי שנמצא על כל אחת מהן, כך שהגלגלים האחוריים יהיו מקבילים לרכב, הכיוון הזה משפיע על אורך הציריות.
אז השאלה שלי היא איך עושים את זה בצורה נכונה ומקצועית ?
חנן שלום
במכון כיוון פרונט אבל כזה עם מיכשור דיגיטלי וליזר.
עידו
-
1+ על התשובה של עידו, וכדאי שעל הדרך תכוון כבר את כל הרכב כדי לוודא שהכל באמת ישר ומקביל גם בציר הקדמי.
מוטי
-
חברים תודה אבל אני בטוח שיש שיטה "בייתית" יותר. על תשכחו שזה לא צריך להיות מדויק על המילימטר.
-
חנן
חבר שני ברזלי זווית 30 באורך של מטר לנאבות עם הברגים של הנאבות (2 ברגים)
פלס אותם לכיוון אחורי הרכב ומדוד את המרחק ביניהם פעם צמוד לנאבה ופעם בסוף שלהם
עד שיהיו מקבילים אחד לשני ואפשר גם שיהיו לכיוון הרכב ואז גם לבדוק מול השילדה ואז הם גם יהיו מקבילים לשילדה
מקווה שזה ברור אם לא אנסה למצוא תמונה או שרטוט
יוסי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sidewinder
חנן
חבר שני ברזלי זווית 30 באורך של מטר לנאבות עם הברגים של הנאבות (2 ברגים)
פלס אותם לכיוון אחורי הרכב ומדוד את המרחק ביניהם פעם צמוד לנאבה ופעם בסוף שלהם
עד שיהיו מקבילים אחד לשני ואפשר גם שיהיו לכיוון הרכב ואז גם לבדוק מול השילדה ואז הם גם יהיו מקבילים לשילדה
מקווה שזה ברור אם לא אנסה למצוא תמונה או שרטוט
יוסי
יוסי היי
זה דיי ברור אבל אני אשמח אם תמצא שרטוט. לא הבנתי את המשפט הזה "ואפשר גם שיהיו לכיוון הרכב ואז גם לבדוק מול השילדה ואז הם גם יהיו מקבילים לשילדה "
תודה.
-
חנן
יכול להיות מצב שהגלגלים יהיו מקבילים אחד לשני ולא לשילדה ונכון לעשות שיהיו מקבילים אחד לשני ולשילדה גם כן
וזו הכוונה של לכוון את ברזל הזווית לכיוון של חזית הרכב ואז אפשר למדוד את המרחקים בין
גלגל לגלגל וגם בין הגלגל לשילדה ואז אתה מקבל מקבליות בין הגלגלים והשילדה
ודבר נוסף אתה יכול לספור סיבובים בהברגות של המיסבי קצה תבריג עד הסוף וספור סיבובים
יוסי