פספסתי אותכם אבל לא נורא תהיה סיבה לפגישת מחזור של קואוצ'ריות ;)
Printable View
פספסתי אותכם אבל לא נורא תהיה סיבה לפגישת מחזור של קואוצ'ריות ;)
תמונות...
אסף.
איזה כייף לכם.
סחטיין עליכם ! נראה שעשיתם חיים.
אני יודע שהרכב ישן ומבחינה בטיחותית סביר להניח שרחוק שנות אור מהיום אבל יש בו בקונפיגורציה הנוכחית מושב אחורי עם חגורות שאפשר להושיב בו את הילדים? או שהם פשוט מסתובבים להם בחלל הרכב וכל אחד מוצא את פינתו הוא
יש ברכב 5 חגורות בטיחות. אמריקאי במקור, שם זה היה חובה וטוב שכך. הבעיה היא שבמושבים האחוריים חגורות 2 נקודות - יותר טוב מכלום אבל בכל זאת... לפחות שתיים מהשלוש אני אהפוך (לא יודע עוד בדיוק איך) ל3 נקודות.
אסף.
ועוד דבר... קצת מצחיק.
השפריצרים עובדים עם לחץ אוויר. ממלאים מים במיכל, ואז דוחסים אוויר עם ונטיל, בתחנת דלק איפה שממלאים אוויר בגלגלים.
די היה ברור לי שאין מה לנסות אפילו, אבל דיגדג לי... ותוך שניה יצאו הרבה מאוד מים מההגה... לפחות הרווחתי שטיפה של הרצפה.
אז אם למישהו יש במחסן משאבה חשמלית שמרכיבים על הצנרת (צינור כניסה - צינור יציאה) ואין לו מה לעשות איתה - אני אשמח לקנות במחיר סמלי..
אסף.
אסף,
ראשית, אתה יודע שיש לי פינה חמה בלב לנאצי-מוביל שלך, קבל ח"ח על השיפוץ והחזרה לחיים נורמאליים של הצורר הירוק. אני מקנא.
הכובע השני אותו אני חובש בחיי הוא Ambulance officer (המקבילה של מד"א לפארמדיק?).
הדבר היחיד שאני יכול להגיד לגבי חגורות ה-2 נקודות הוא: מלכודת מוות.
לפעמים אני חושב, שאולי עדיף לסוע בלי חגורות כלל מאשר לחגור חגורת 2 נקודות (אל תטעה, אני תומך נלהב של שימוש בחגורות בטיחות).
האמן לי, ראיתי פציעות של אנשים שעברו תאונה בעודם חגורים בחגורת 2 נקודות - לא מרנין בכלל. אצלינו ב- ST JOHN (המד"א הניו-זילנדי), קוראים להן "הגיליוטינה".
לטעמי, שים חגורת 3 נקודות או שאל תחגור בכלל.
היי אסף,
מזל טוב,הדבר שתמיד הכי אהבתי בדוייטשהמוביל היא תנוחת הנהיגה,לאימי היה כזה חדש מודל 79 ובצבא נהנתי למשך כמה חודשים עם טרנספורטר מודל 88 מהשקית--תנוחת הנהיגה היא מושלמת ואפשר לנהוג שעות מבלי להתעייף ומבלי לקבל כאבי גב.איך הרגשתה מבחינת תנוחת הנהיגה לאחר נסיעה ארוכה?
קוסמטיקה-השגתה כיסוי גלגל רזרבי וצלחות מקוריות?
דרור הראל
אפרופו נאצים, יצא הנאצי צפוף הפיגמנטים מהחור שלו :twisted: :twisted:, עוד לא תחבו אותך לכבשן? :twisted: :mrgreen:
אסף, עזוב אותך מטאסות... לך על הדבר האמיתי, ג'אנטים של פורשה, אין דבר יותר יפה מזה על נאצי-מוביל.
http://img684.imageshack.us/img684/2...heelpic018.jpg
http://img684.imageshack.us/img684/7...urbowheels.jpg
http://img684.imageshack.us/img684/6318/porsche104.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=fIYWa...layer_embedded
אני יוצא רק בלילות,חוץ מיזה אף אחד לא תוחב אותי לכבשן:
א.עוד לא יוצר בגודל המתאים.
ב.מבחינתם יהודי שחור=ערבי,ועם הערבים אין להם בעייה,הם בעיקר מפחדים מהם.
ג.אני דוהה עם השנים.
דרור הראל
קודם כל בעניינים הקוסמטיים - החישוקים היו מברזל וישארו מברזל, בלי שום טסות. צבע שחור (יותר נכון אפר כהה) זה המקסימום שאני מפרגן להם. יש לי עוד סט חישוקי 15X7 של מרצדס שייסעו למסעות ארוכים כשיהיו, עם צמיגים במידה נורמלית ופרופיל נורמלי. כיסוי גלגל? יש לי של לופטהנזה, מתאים לאווירה הכללית, אבל הורדתי אותו כי נאגר מאחוריו לכלוך. כשאני אסיים לחזק את המתקן של הגלגל, אני אחפש כיסוי ראוי.
חגורות 2 נקודות - אכן, בעיה קשה. בינתיים הקטנה יושבת במושב בטיחות של תינוקות ורתומה בו היטב, אבל הגדול, עם הבוסטר, רתום ב2 נקודות בלבד, ואני יודע שזה רע. יש לי מן תוספת כזו (שקניתי בניוזילנד) שמתלבשת על החגורת 2 נקודות והופכת אותה לרתמת 4 נקודות. הבעיה היא שצריך בשבילה נקודת עיגון אחורית, ואין. פירקתי כבר את כל התקרה והדיפונים בשביל למצוא נקודות עיגון - ולא מצאתי משהו טוב.
כנראה אני אהפוך את החגורה הימנית ל3 נקודות, עם הנקודה העליונה מתחת לחלון - יש שם חיבור מקורי של חגורה. הגובה יתאים רק לילד בלי בוסטר... וזה יוצר דילמה כי החוק מחייב בוסטר (שאמור להגביה את הילד לגובה של מבוגר). חשבתי גם לייצר תמיכה עליונה, אבל אין לאן חוץ מלעשות חור עובר באחת מהקורות של הבודי.
בקיצור - בעיה, ואני עדיין לא יודע מה יהיה הפתרון. בינתיים כאשר אני נוסע רק עם ילד אחד, הוא יושב מלפנים.
אסף.
אסף - לדעתי החוק מחייב בוסטר ובכלל חגורות מאחור רק משנה מסוימת שממנה היה חובה להתקין חגורות במושב אחורי ברכב.
אני מניח שהרכב שלך ישן יותר כך שלא נראה לי שהחוק תופס לגביו - שווה בדיקה.
גלעד
חגורות שמים בגלל חוקי ניוטון לא בגלל חוקי המדינה .
שתדפוק ברקס חרום (אפילו בלי לפגוע באף רכב אחר) אתה לא רוצה לראות ילד עף לכיוון הדשבורד .
אצלי בחיפושית 74 מותקנות 2 חגורות עם מנגנון למושבים הקידמיים ובנתיים שתיים ללא מנגנון מאחורה, בהמשך יתקנו חגורות אוטו' גם מאחור .
המשאבה הראשית שדי היה ברור לי שנוזלת, באמת נזלה. הורדתי אותה היום ו...מפלס נוזל הבלמים בתוך הבוסטר הוא קצת פחות מחצי הגובה...
פירוק המשאבה די פשוט, אבל צריך להיזהר. שני צינורות שהולכים קדימה ואחורה, שני אומים שתופסים את המשאבה למגבר, צינור ממיכל נוזל הבלמים העליון למיכל הכפול (יש קטע במערכת הזאת - מיכל המילוי נמצא בתא הנהג, אפשר להוסיף נוזל בנסיעה... והמיכל הכפול נמצא על המשאבה. ביניהם יש צינור פלסטיק). לא לשכוח קודם להזיז את הצינור של החימום שמפריע למשוך את המשאבה אחורה! כשהמשאבה על השולחן, שולפים בכוח את המיכל הכפול - חשוב לשלוף קודם את הצד האחורי ואחר כך את הקדמי, אחרת המיכל יישבר.
והחדשות הטובות הן שלא שברתי אף מיכל, ואפילו הגומיות בתוכן ננעץ המיכל הכפול, תקינות גמישות ו"חיות".
הבעיה היתה בצינור הפלסטיק שבין שני המיכלים שלא יצא. נאלצתי לחתוך אותו, ואני אלך לחפש צינור חליפי.
עוד בעיה - איך מוציאים את הנוזל מהבוסטר? בהנחה שהוא לא הולך לשיפוץ (הוא מחזיק ואקום טוב מאוד בינתיים). נראה שגם אותו צריך לפרק - ובזה כבר יש עוד סיכונים של צינור ואקום שעלול לא לזוז, וגרמושקה של השטנגה שבאה מהדוושה לתוך הבוסטר ועלולה להתפרק, בכל זאת, בגילה....
לא זוכר אם כבר כתבתי, אבל בניתי לוח ראשי מדליק לחשמל "בית", כולל הדפסה על אלומיניום. תמונות כשהמערכת תהיה גמורה.
ובזמן שחיכיתי שכל נוזל הבלמים ינזל ויצא, סידרתי פטנט נחמד לרדיו ולצרכנים שסביבו (שקעי הטענה והמסך של המצלמת רוורס) - מתברר שבדגם האמריקאי יש זמזם שמתריע על דלת פתוחה + מפתח בסוויץ'. בבית הממסרים שהוא חלק מבית הפיוזים יש באחד מהמקומות מקום לזמזם, ולשם נכנס חוט אחד שממתג 12 וולט כשמכניסים מפתח לסוויץ', וחוט שני שממתג גוף כשהדלת פתוחה.
יש גם מקום פנוי ובלי חיווט על יד, בבית הממסרים המקורי של האוטו. אז חיברתי חוטים לתוך בית הממסר הפנוי- לקחתי את המתח מהמפתח, ועוד חוט לגוף בתור פיקוד. חיברתי חוט בתוך בית הפיוזים למתח מהמצבר, אחרי פיוז, לכניסה של הממסר, וחוט נוסף שהולך לכיוון הרדיו מהיציאה של הממסר. על יד הרדיו שמתי עוד בית ממסר - שפשוט קיצרתי את כל הרגליים שלו יחד בתור "מפצל", והוא מקבל מתח מהממסר הקודם. ומשם חיבור מתח לרדיו ולשאר. עכשיו לא צריך סוויץ' פתוח כדי לשמוע רדיו. והסבר למי שלא מכיר מכוניות מ"פעם" - במכוניות פעם היה קויל, סליל הצתה, שמקבל מתח לא מהמחשב אלא מהסוויץ'. ואם הוא מקבל מתח אבל לא עובד, הוא נשרף. ואם עומדים עם סוויץ' פתוח כדי לשמוע רדיו, זה מה שקורה. אז לי זה לא יקרה.
אסף.
אני לא יודע איך בדיוק נראה הבוסטר , אבל אם הכנסה של צינור מתכת קטן אפשרית , אז פיסטולט בלי כד צבע יעזור לך, פשוט שהבוסטר יהיה הכד, ואת הנוזל תשפריץ לתוך איזה כלי .
המזרק היה "ברירת המחדל" שלי, מראש, ועם המזרק שבעזרתו אני דוחף את האוויר החוצה מהמערכת, הפעם ינקתי מהבוסטר נוזל בלמים בכמות שמילאה פחית של מלפפונים חמוצים.
כל זה היה במוצאי שבת, בדיוק בזמן כדי לנסוע עם הקמפר ביום ראשון בבוקר דרומה.
מועדון די גדול של רכבי שטח-אספנות מכל מיני סוגים שבו אני חבר, מזמין אותי מספר פעמים בשנה לאירועי המועדון, שבדרך כלל משלבים טיולים בשטח ביום ובלילה עם הרצאות מעניינות והפעלות משעשעות נוספות, ביניהן קמפינג. למרבה הצער הנהלת המועדון לא מרשה לי לפרסם תמונות שמצלמים שם, אולי בגלל שהם לא רוצים שיראו שכל החברים לובשים בגדים דומים, או את הצבע המגעיל שבו הם צובעים את רכבי האספנות שלהם, או מסיבות אחרות, אז תסלחו לי. בכל מקרה, כיוון שהפעם לא היה קמפינג מתוכנן, אלא רק טיולים ליליים, וסידורי הלינה הרגילים הם לא ברמה שאני אוהב, החלטתי לנסוע עם הקמפר. החניתי אותו באחת הסככות המוצלות בהן רכבי המועדון מאוחסנים, והקמפר שלי היה הרכב הכי חדש בסככה! כך יכולתי לישון בו בנוחות בין הפעילויות, עם וילונות סגורים, כשהחברים האחרים נאלצו לישון באוטו שלהם, או באוהלים חסרי דפנות על מיטות בלי קפיצים. היה שווה לבוא עם הקמפר, והוא זכה להרבה כבוד.
בדרך חזרה הביתה, ברכב אני ועוד שלושה חברים, שמתי לב לתופעה שכבר קרתה כמה פעמים - המנוע מתחיל לגמגם במאמץ, הטמפרטורה עולה, וחסר כוח. תמיד חשדתי בהצתה, אבל לא הצלחתי לשים את האצבע על הבעיה. הפעם היה לי רעיון, וכשעצרתי לתדלק בדקתי - ואכן. מכסה המפלג, מוצמד לגוף המפלג עם שני "עלים" קפיציים. הם כנראה חלשים, והמכסה טיפה זז. משהו שקשה מאוד להבחין בו אם לא מחפשים. שיחקתי איתו קצת, והבעיה נפתרה. בהמשך הנסיעה המנוע עבד חזק, נסענו מהר, בלי גמגומים וטמפרטורת השמן לא עלתה יותר מדי. אני אכופף את ה"עלים" כדי להצמיד את המכסה למקומו כהלכה.
חוץ מזה הגיעה היום בדואר חבילה עם שני החלקים האחרונים לתצרף של מערכת הקירור - הפחים שמתחת למנוע. אחד מהם חשוב יותר - זה מה שמתחת לתרמוסטט, ולמעשה שומר על אזור התרמוסטט חם יחסית.
אסף.
קיבלתי הצעה מקונה רציני, מציעים לי 3000 ש"ח.
הם אומרים ש"הגיע הזמן להעיף את הרכב הישן".
מציעים לי לגרוט.
לרגע כמעט וגרטתי. את המכתב. אבל החלטתי לשמור אותו. שאני אוכל לומר שהיה לי קונה רציני.
אסף.