חוזר: רכב ראלי 4x2 של ברוך טולידאנו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי six 4 life
יהיה מחדל לכסות את הדבר הזה במשהו.
מקסימום שבמקסימום איזשהי חזית צנועה לצורך פנסים.
את הרכב הזה לדעתי האישית צריך לשמור "נייקד", צביעת שלדה בצבע מיוחד, ואולי פה ושם איזה כנפונית.
מעבר לזה.. תענוג.
זה נכון, גם אני אוהב "יופי מכני" של מנועים ושילדות.
אבל יש שתי בעיות:
1. ניסית פעם לנהוג בראלי ברכב פתוח?.....
הנווט מתקשה לעבוד כמו שצריך, אבק ואבנים ובוץ ומים ניתזים פנימה על המכשירים, לעתים אפילו צריך משקפי אבק... זה לא תענוג גדול, וזה מוריד את המהירות הממוצעת.
תאמין לי, ניסיתי. לא קל בכלל. כל עוד אתה על מסלול מסומן היטב כמו באמריקה - מילא. אצלם גם התקנונים מחייבים אותך לנסוע ללא שמשה קדמית (!...) אבל בראלים אצלנו הניווט הוא אלמנט בעל משקל. צריך לפנק את הנווט בתנאי העבודה הכי טובים שאפשר. לא הייתי מגזים אם הייתי אומר שברכב ברמה כזו צריך גם מזגן...
2. לדעתי ברוך הולך על גדול עם הרכב הזה. כלומר - פודיום. הסבירות שהרכב הזה יביא הישגים אינה מהנמוכות... עם ההישגים מגיעים הספונסרים, וספונסרים צריכים "לוח מודעות" שיעמוד לרשותם, כלומר בודי שאפשר לצבוע, לצפות במדבקות וכו'. הבודי הזה צריך להיות יפה, אסטטי, מצטלם טוב.
זהו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
... אצלם גם התקנונים מחייבים אותך לנסוע ללא שמשה קדמית (!...)
שטויות, אגדה. גם שם וגם פה - סע עם או בלי חלון, שיקול שלך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
שטויות, אגדה. גם שם וגם פה - סע עם או בלי חלון, שיקול שלך.
אז למה הם כולם נוסעים בלי שמשה? זה מבחירה?
וזה כולל את כל הכלים הכמעט סדרתיים, האמרים, חיפושיות, ג'יפספיד וכו' וכו', שאחר כך רואים את הנהגים שלהם עם שכבת מייק-אפ עשויה חול ואבק בעובי אינץ' על הפרצוף?... תיכף תגיד לי שכמו בחתימה שלי, הם כולם בטוחים שחול זה טעים?... :roll:
שאלה טובה לדיון אחר. (אני יכול לחפש לך שרשור מרתק בנושא מRDC אם כל מיני דעות לכאן ולכאן של האמריקאים עצמם... בכל מקרה, זה בוודאות לא עניין של תקנונים, אלא בחירה, ורואים גם יוצאי דופן מדי פעם)
לנסוע ללא שימשה וללא חלונות צד בשטח, בראלי, במהירויות כאלה, זו חוויה מפוקפקת ביותר. קשה לי להאמין שהם עושים את זה מבחירה... בכל מקרה, עם קיר אש שעומד מאחורי הנהג והנווט כמו מיפרש-עצירה עצום מימדים, זה יהיה די מטופש לנסוע ללא שמשה קדמית ושמשות צד...
1 קבצים מצורפים
הנה ככה זה נראה בלי חלון קדמי...:-D :-D
חשבתם כמה מים צריך לקחת לווישרים בבאחה 1000 ?:roll:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
בכל מקרה, עם קיר אש שעומד מאחורי הנהג והנווט כמו מיפרש-עצירה עצום מימדים, זה יהיה די מטופש לנסוע ללא שמשה קדמית ושמשות צד...
אז זהו, שכאשר אין שימשה גם אין קיר ממש מאחור.
מה שיש בד"כ הוא הרדיאטור מיים הגדול שהאויר שעף דרך האין שימשה עובר דרכו.
אני החלטתי אתמול לשים את הרדיאטור מאחור, וכבר העמדתי אותו שם(תמונות מחר אי"ה), ואני חייב
לודא שהאויר שעובר מעל הגג ומהצדדים יעבור דרכו ושלא תיווצר לי שם טורבולנציה כלשהי שתגרום ליניקה
או לפחות תסתור את זרימת האויר מקדימה.
אני מעריך שעם כונס אויר נכון לא תהיה בעיה, אבל אם לא הייתי עם שימשה והייתי נותן לאויר לעבור דרך התא, לא היתה שום בעיית קירור.
אגב, הצבת הרדיאטור מאחור גוררת איתה הסרת גלגל הספייר ממקומו כפי שהוא מופיע בתמונות למעלה. עכשיו יהיו שני ספיירים תלויים מאחור, ממש אחרי הסרן האחורי כמקובל בבאחה, מה שישפר גם את חלוקת המשקל ויזיז עוד קצת משקל לאחור עם מנוף לא קטן מאחרי הסרן.
בסופו של דבר, אתה יכול לראות שצורות כלי הרכב שם הן פונקציונאליות טהורות עם נגיעות של סגנון - הפונקציות הדרושות מכתיבות את המבנה והצורה ופתאום אתה יכול לראות איך הרכב וצורתו מתכנסים לכיוון הצורות שאתה רואה כל הזמן במירוצי המדבר שם. מענין.
4 קבצים מצורפים
היום סיימתי את מנשא גלגלי הספייר מאחור. בהתחלה רציתי להכין 3 מקומות אבל זה נראה קצת בומבסטי, אז ויתרתי. גם ככה יש לשני הגלגלים האלה(100ק"ג ביחד!) מנוף גדול והמון תוספת לחץ על המתלה האחורי, כמו שצריך ברכב 4x2.
בתכל'ס, אפשר לומר שבמיקום הספיירים נכנעתי, ובמקום להשאיר את הרכב קצר כמו שאני אוהב וכפי שרציתי, יצא סטייל אמריקאי לגמרי.
התמונות מחורבנות מכיוון שכנראה לא אלמד לעולם איך לצלם בתוך הסדנא וגם אין מרחק מספיק
בגלל הקירות....., אבל אני מקווה שניתן יהיה לראות מהן משהו.
כשאוציא אותו שוב לפיפי בחוץ :mrgreen: , אצלם תמונות ברמה אחרת.
4 קבצים מצורפים
לדעתי זה יצא יפה מאוד.
יותר יפה ויותר מרשים ממה שהיה ממקודם.
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
לדעתי זה יצא יפה מאוד.
בסגירת מהלך בסרן האחורי זה לא נוגע בקרקע? מהתמונות עושה רושם שזה יחסית נמוך.
בניתי את זה הכי נמוך שיכולתי - החלק התחתון של הגלגל עומד 61 ס"מ מעל הקרקע כאשר סגירת המתלה המירבית תהיה עד 40 ס"מ.
כלומר, עודף של 21 ס"מ לכל מיני בורות וג'ורות בדרך. מאכסימום יחטוף איזה בומבה. הוא בנוי חזק, אתה יכול לסמוך עלי בענין זה.
נראה טוב ופונקציונלי, מה בנוגע לאמצעי הרמה ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
בניתי את זה הכי נמוך שיכולתי - החלק התחתון של הגלגל עומד 61 ס"מ מעל הקרקע כאשר סגירת המתלה המירבית תהיה עד 40 ס"מ.
כלומר, עודף של 21 ס"מ לכל מיני בורות וג'ורות בדרך. מאכסימום יחטוף איזה בומבה. הוא בנוי חזק, אתה יכול לסמוך עלי בענין זה.
אני סומך עליך :-)
בכל מקרה, לדעתי זה נראה שיגעון. הרבה יותר ....יותר.
אגב, למרות שזה לא קשור לשירשור, בשיעור האחרון במסגרת קורס הבוחני רכב הגיע דוקטור או פרופסור לצמיגים והיגוי מהטכניון. נתן את ההרצאה שהיה שווה בשבילה לשלם עבור כל הקורס. הרצאה על ההיגוי פשוט מדהימה. הוא הסביר כל פרט ופרט הכי קטן+איך למדוד ולכוון. אולי במסגרת העמותת ראלי רייד כדאי לכם להזמין אותו להרצאה דומה לכל מי שמעוניין לבנות רכבים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן גולומבק
נראה טוב ופונקציונלי, מה בנוגע לאמצעי הרמה ?
קל מאד להוציא ולגלגל את הגלגלים החוצה.
ההעמסה גם קלה יחסית בגלל שהמנשא נמוך, אבל זה בכל זאת 48 ק"ג.
שני אנשים מרימים בקלי קלות, והריתום יהיה עם רצועות ראצ'ט רחבות חובקות.
גאון שלי :mrgreen: התכוונתי מה עם אמצעי הרמה לרכב ...או בלשון העם ג'ק ומיקומו.
התכוונת גאון של אמא....
היי ליפט רגיל לא מספיק?
בוכנות הידראוליות/פניאומאטיות נראה לי מסובך וכבד מידי, וגם יקר.
עוד משהו שישב על משאבת ההגה - חסרים לנו דברים שמתקלקלים במירוצים?
טוב שיש הייליפט, אבל הכי טוב זה ג'ק 1 טון, הכי קטן, הכי קל ומהיר לתפעול .
3 קבצים מצורפים
בשביל הרקורד ובשביל התקנון, הנה כמה תמונות ממיכל הדלק ביצור עצמי, לפני שסוגרים אותו ומרתכים לו את המכסה עם פיית המילוי והפתחים לחזרה ולשסתום אל חוזר