חוזר: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
הסדרה היחידה שמענינת היא 8208 ,שלושת השעונים הלבנים.הם אמנם שעונים אמריקאים עם קריאות בפרנהייט ובאינצ'ים אבל זה פחות בעייתי כי על כל שעון יהיה סימון ''נורמל''.
השאלה אם ניתן לרכוש את השעונים לפי הסט שבצילום או שניתן להזמין אותם גם כבודדים היות ואני זקוק למספר שעוני טמפ' אך לא זקוק לשעונים נוספים של לחץ שמן או וולטאז'.
המחירים ממש מפתיעים לטובה לעומת המשכנתא שהוצעה כאן בארץ.
אם אתה כבר קונה שעונים אז תקנה משהו טוב.
כנס לסמיט ותחפש לך בדיוק את מה שאתה רוצה.
אחרי שיהיו לך הדגמים והמספרים הקטלוגים אז תחפש באיביי או במקומות אחרים, למרות שהמחירים של סמיט די סבירים לדעתי. קניתי מהם המון דברים, כולל סט שעונים מקיף לסיקס. אני מאוד מרוצה.
האתר שלהם קצת מסובך אז קח לך כמה זמן להבין מי נגד מי שם. יש להם מאות אלפי מוצרים והמנוע חיפוש שלהם מסורבל אבל רק כך אפשר בסופו של דבר למצוא משהו.
אם תצטרך עזרה אשמח לעזור.
אני קניתי שעון דיגיטלי שלבקר עצמו אתה יכול לחבר מס' יוניטים במקביל (חום, לחץ וכו..) ובנוסף לחבר לו זמזם ולתכנת בבקר מה הגובה הערך שבו תרצה לקבל אזהרה.
עלות: 250 ש"ח לבקר(שעון) ועוד 250 ליוניט חום שחיברתי לראש מנוע, והוא נותן לי טמפ' מדוייקת על עשירית המעלה.
החיסרון היחיד הוא שאי אפשר לראות את כל הנתונים בו זמנית. אני משתמש בו כשעון חום ראש מנוע בלבד.
עידן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי idanw
אני קניתי שעון דיגיטלי שלבקר עצמו אתה יכול לחבר מס' יוניטים במקביל (חום, לחץ וכו..) ובנוסף לחבר לו זמזם ולתכנת בבקר מה הגובה הערך שבו תרצה לקבל אזהרה.
עלות: 250 ש"ח לבקר(שעון) ועוד 250 ליוניט חום שחיברתי לראש מנוע, והוא נותן לי טמפ' מדוייקת על עשירית המעלה.
החיסרון היחיד הוא שאי אפשר לראות את כל הנתונים בו זמנית. אני משתמש בו כשעון חום ראש מנוע בלבד.
עידן
עידן שלום,
את הבקר ויוניט החום,ניתן להשיג בקלות ב330 ש"ח,קצת חיפוש פה בפורום היה חוסך לך לא מעט כסף.
דרור הראל
האתר של סמיט מכיל ים של שעונים במחירים מאוד סבירים. הבעיה היא שהנתונים מופיעים גם כאן בפרנהייט ,אינצ'ים וגייג'ים.
עוד לא סיימתי לראות את כל המוצרים- היות ועיינתי רק ב-50 דפים ראשונים,אבל אני יודע מה אחפש בהמשך.
השעונים יהיו בעלי רקע לבן,אותיות שחורות ומחוגים אדומים - הכי קלסי שיש. הקוטר שלהם 52 מ''מ והם יושבים בשתי קבוצות של שלושה שעונים.
אם למישהו יש אתר ארופי דומה הוא יתן את התשובה היותר מדויקת.
אוקי, אם אתה יודע עכשיומה אתה רוצה וגם יש לך שמות של חברות, אפשר לחפש באיביי UK או באתרים אירופאיים.
חשוב מאוד החברה שמייצרת את השעונים, אתה קונה אותם פעם אחת וחבל להתבאס משעון לא טוב. לדוגמא, קניתי שעון מד סל"ד "מקורי" של הג'יפ וקניתי גם שעונים של חברה אחרת איכותית למדי. השעון מד סל"ד כבר חלוד בפאנל מתכת שמקיף את השעון ואילו השעונים מהחברה האיכותית יותר, ששכחתי מה השם שלה לצערי, במצב כמעט כמו חדש (בכל זאת סיקס פתוח ;) )
המחיר שאני הייתי מוכן לשלם היה עד 30 דולר לשעון. שזה די הרבה.
יש לי את רשימת השעונים המלאה כולל מקט''ים. הכל מהאתר של סמיט .שני הפאנלים ועוד שישה שעונים עולים כולם ביחד 301 $ ללא משלוח. בדיוק החבילה שרציתי, חוץ מהקריאות האמריקאיות במקום הארופיות. אני יכול לחיות עם זה. איך ממשיכים מכאן?????
אני אנסה לברר לך איך נשלח את זה לארץ. יש כל מיני אפשרויות, אולי תהיה חייב בירה למישהו ;-)
כשאתה בונה כלי, למרות כל הנסיון בעשרים השנים האחרונות עם 5 או 6 כלים שונים - אתה בכל זאת מועמד לשגיאות.
את מערכת פיצול המים משני המיכלים ביצעתי משילוב של מחברים מנחושת/פליז ופלסטיק.מסתבר שהמחברים מפלסטיק הם גם יקרים וגם מטפטפים בלי הכרה.כל הנסיונות למנוע נזילות עולים בתוהו,והן נמשכות.היום, אחרי שעתיים של עבודות פירוק והרכבה מחדש עם סרטי איטום חוזרים ונישנים ,אני מחליף את כולם במוצרי פליז.אל תיגעו במחברי פלסטיק גם אם תקבלו אותם בחינם.
היום הוספתי קו מים חדש המגיע לתא המנוע ,היות והיה לי קו פנוי ללא שימוש ,וניראה לי מגניב שיהיה ברז בתוך תא המנוע.בעבר זה שימש אותי לימים חמים במיוחד, ביונימוג כשהרדיאטור שלו רתח , וכך ציננתי אותו.
השולחן המתפרק שבניתי עם רגליים גבוהות מדי- לאחר השימוש בשבת ,קוצץ היום ב-20 ס''מ וכך גם יציבותו גדלה באופן משמעותי.
הרכבתי ווסת מתכוונן על הגזיה בפינת הקפה במקום הווסת הקבוע 0.3 ק''ג/סמ''ר. היום ניסיתי להפעיל אותו במצב של רוח ערה,ולאחר הרמת הלחץ קיבלתי ברנר עוצמתי שצחק לרוח עם להבה של כירה אלפינית כפול חמש. היופי בענין הוא הכיוונון באמצעות בורג פרפר שמאפשר עוצמות להבה מדהימות.
לטובת הציליה הוספתי למחסן 15 גומיות שמרלינג וכן שתי יתדות פלדה ופטיש שני ק''ג לטובת עיגון הסככה. מצאתי במלאי רשת צל שיש להתאים אותה לשימוש הרכב הזה , וצמצם את מידותיה ל-4.25/4.25 מ'. זו מידת הגג של הסככה.
כלקח משבת ,הוספתי מערכת של מפתחות אלן וקופסת ברגים שיש להשלים את המלאי שבה.חסרים לי מעט כלים יחודיים שאשלים בהמשך.
רשימת העבודות מצטמצמת ל- 80 אך בוודאי תיגדל בהמשך.
חיימקה,
אם לא תסתדר ותרצה שאני אזמין עבורך מסמיט אין בעיה
תעביר לי את רשימת המספרים הקטלוגים אני אזמין עבורך ,שזה יגיע תחזיר לי,
דמי תיווך זה קפה העוגות עלי,
אני רגיל להזמין משם עוד מימי שיפוץ המנוע שלי על ידי מר לראדו
מאיר, תודה . ניראה שאנצל את ההצעה שלך בימים הקרובים.
במספר שעונים אין המכירה כוללת את היוניט שלהם,האם הם נירכשים בנפרד מסמיט,והיכן מוצאים אותם??
היום יש בדעתי לעבור ברחבי ''הג'יפ'' (עם חלונות חשמל - אתם מבינים...) ולמצוא את ים יציאות החשמל שמסתובבות בכל פינה ,חופשיות מכל משימה ,ואולי להפוך אותן לשקעים לשימושים מזדמנים בהיקף הרכב,או פשוט לבטל אותן.
מצאתי במחסן צ'ימידאן מעולה באיכותו ובגודלו,ויש בדעתי להכניס בו את כל הציוד הרך הנחוץ לשינה בחוץ.הוא יכיל סדינים,שמיכות קיץ,מגבות,מעילים ,כפפות,כובע-כלב,לבנים,גרביים וכו'.כשהציוד הזה ברכב אין צורך בהכנות לטיול הכולל לילה.
השולחן המתפרק שבניתי ,לאחר קיצור הרגליים ב-20 ס''מ ,מקבל צ'אנס נוסף לפני שאני שולח אותו להתכה בסין. אני צריך 5 דקות להרכבה ו-5 לפירוק, וזה כנראה הרבה זמן מכדי שאפשר להשתמש בו בחניה קצרה.עוד לא מצאתי פתרון טוב באמת שלא תופס נפח גדול.
כנראה שאצטרך לחשוב על מערכת מגופים מסודרת לחלוקת המים בין המיכלים השונים והניתובים השונים. כרגע יש בלגן גדול של צינורות וברזים שרך בוגר תואר שני יכול לנווט בינהם.לפני החלפת הברזים והמחברים מפלסטיק יש בדעתי לבנות מערכת ניתוב מסודרת על קיר אלומינום עם תרשים הסטה של המים ,כך שכל אחד יוכל להבין מה לעשות בים הצינורות.
ככל שאני יותר מסתובב בין הרגליים של הכלי ,ומתקדם בביצוע העבודות מתגלות לי יותר עבודות מאלה שהצלחתי כבר לבצע.כך אני מגיע למסקנה - שההצלחה בביצוע מבטיחה את כישלון המשימה.
לסיכומו של יום.
ביקרתי אצל יצרן סככות במטרה לבדוק מחירים - וחטפתי שוק.גג שמשונית 40 - הכי דקה בשטח 16 מ''ר ועוד שתי סגירות בשטח זהה - סה''כ 32 מ''ר נתבקשתי לשלם 1700 ש''ח בלי מ.ע.מ.
חזרתי למפעל שדדתי מהטרקטורון את הכיסוי שלו שעשוי מחומר מעולה וקל, שמתי על הטרקטורון שמשונית כבדה שיש לי משילוט ישן וכבר פתרתי את בעית הגג.שתי רשתות צל 70% נגזרו יפה מרשת גדולה שכבר נקרעה ,וקיבלתי את הקירות צד.
מחר אקנה בעמיר מחברי פלסטיק ליריעות צל ואקיף את השוליים כל חצי מטר במחבר.
כל הסיפור יעלה 30 שקל למחברים עבור סככה ברוחב 3.0 מטר ובאורך 3.5 מטר. הכי יפה בעינין שהגג הינו בצבע הרכב והקירות בצבע ירוק שנטמע יפה בשטח.עכשו יש כבר בית גם בגשם.
הספקתי לקבע את ה-GPS בפינה השמאלית צמוד לחלון,שכאילו נוצרה במיוחד בשבילו. את החשמל הכנסתי לתא החשמל מלמטה לאחר שפירקתי זמנית את סבכת המאוורר - ושם יהיה גם השקע שלו.ככה לא יראה כלום מבחוץ והכל נקי.
מיקמתי את התחמושת - מנה שניה - במגירה האמצעית מאחור כך שהמשקל הגדול מאזן את המגירה. עוד לא מצאתי מקום נח לנשק ובינתיים הוא מונח חופשי על המיטה מאחור וזמין מיידית ביד ימין. יתכן וזה מקומו הנכון.
בין כסא הנוסע לבליטת הגיר יש רווח מתאים ביותר לנעיצת משקפת ,כך שהיא זמינה באם מזדמנת להקת ציפורים או ציפור מענינת בודדת.
התלבטתי הרבה זמן היכן למקם נכון את חפירה הכרחית.סובבתי את הרכב עשר פעמים ,שכבתי למטה ועשיתי אין ספור ניסויי מיקום- אבל הכלי הזה מסורבל ובשמחה הייתי נפטר ממנו, אך זה לא אחראי. לבסוף החלטתי למקם אותו על הגלגל הרזרבי מאחור במצב אנכי. אני אייצר אומגה מתאימה שתנצל את ברגי המנשא לעיגון האת חפירה.עוד אין לי אומים מתאימים אך מחר נחפש כאלה.
היות והשיפורים נעשים תוך ייצור החלקים הנדרשים,ההתקדמות ממש איטית,במיוחד שהעבודה נעשית לבד ויש מצבים שמחייבים זוג,כך שהאילתורים עולים ביותר זמן. אך כמו שחזיתי ,העינין ייגמר בסוף 2008.
כי המתקפלת שווה לתחת בהשוואה לאחת אמיתית.
נכון שהיא עוזרת בקטנות. אבל היא לא משתווה לאת חפירה גדולה עם מוט גדול שמשמש כמנוף להרמת כמות יותר גדולה ובקלות.
המתקפלת, מתקפלת, נתקעת , ההברגה משתבשת וכד'. זה לא משהו לנסיעות לבד וחילוצים עצמיים באמצע שומקום.
אין תחליף לאת חפירה אמיתית בעת צרה.המיקום שנקבע לה סביר למרות שהוא ניראה כמו פוזה של קרבי ,אבל אין מה לעשות עם צורה גאומטרית כל כך מסורבלת,כי להכניס אותה לרכב זו ממש צרה.
היום ומחר יירדו גשמים שיישטפו את אבק הנגב במקומי.לפחות מבחוץ.זה נותן לי זמן להכין חיפוי אלומיניום על הדלת האחורית במקום הפלסטיק שהעפתי.אני משאיר בחיפוי פתחים מקבילים לאלה שבדלת בכדי להכניס בחלל שלה אוצרות קטנים וחייוניים כגון ,מיכל גז לטובת פינת הקפה, גפרורים,שקיות קפה רזרביות,וכו'. העיקר לנצל כל חלל למטרה יעילה של איחסוני חירום ולאפשר הנעת הכלי לטיול ללא כל הכנה מוקדמת.
בנית הגג הכפול מתקרבת עקב זמן פנוי בתוך בית המלאכה.אין שום ספק שהוא יישב על מרזב ההיקף ויהיה קל מאוד. להערכתי כל החיפוי ישקול עד 20 ק''ג והוא כמעט לא יוסיף כלום לגרר עקב עוביו שלא יעלה על 6 מ''מ.
אחרי התלבטות לא קטנה ,ניראה שאפרק בכל זאת את הווישר האחורי עקב שמישות זניחה לעומת ביטול של מערכת חשמלית נוספת.כבר פרקתי אותו פעם וכניראה אעשה זאת שנית.
היום אתחיל לעבוד על המערכת החדשה לניתוב המים.זה מה שאמרתי בתחילת הדרך שהשיפצור יצטרך לעבור מספר סיבובים ולהשתכלל בכל אחד מהם,וכאן אתה רואה כיצד מה שנעשה לפני חודש בלבד מתחלף בסיבוב שני למערכת חדשה ונוחה יותר.
רכס, כשראיתי את בלוני הגז בדלת האחורית רציתי לשאול ושכחתי, אז אשאל עכשיו - אין לך חשש מפגיעה בהם ? מספיק שאיזה אהבל לא ישמור מרחק בכביש ויפגוש את הדלת האחורית שלך... הזמנה לפיצוץ, לא ? הם חשופים ולא מוגנים בחיפוי ייעודי... :roll:
חיים היקר
קראתי את השרשור
לא מבין אף מילה אבל נהנה ומתענג על הסיפור
אין רבים שיכולים לכתוב את מחלתם כך ברבים ועוד לזכות לתמיכה והערכה כמוך.
שלא תחלים לעולם...
כיף ותודה
יוסי פ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
רכס, כשראיתי את בלוני הגז בדלת האחורית רציתי לשאול ושכחתי, אז אשאל עכשיו - אין לך חשש מפגיעה בהם ? מספיק שאיזה אהבל לא ישמור מרחק בכביש ויפגוש את הדלת האחורית שלך... הזמנה לפיצוץ, לא ? הם חשופים ולא מוגנים בחיפוי ייעודי... :roll:
מיקום לא טוב של מיכל דלק בפורד פינטו - http://www.motherjones.com/news/feat.../09/dowie.html
נראה לי שאם רכב מספיק גדול כדי להגיע לדלת אחורית של דיסקו יתנגש בחיים מאחורה . כמה CC גז לא יהיו הבעיה שלו ...
הם יהיו בעיה מול התביעה כשהכל יתפוצץ במקום פשוט להמעך...
תוסיף להנ"ל את התחמושת שמתוכננת להיות ברכב ותקבל מופע זיקוקים שלא מבייש את מיטב החתונות במיגזר הערבי....
עדיין חושב שזה השרשור הכי אחי....
------------ " THE "A---TEAM-----------