חיובי ,חיובי ,חיובי
Printable View
חיובי ,חיובי ,חיובי
תיקון כמובן , אם = עם . לא יודע איך נכנסה לשם ה א .
אחלה , אחלה , אחלה http://www.jeepolog.com/images/smilies/wink.png .
מה שבטוח מבחינתי , שהציפיה לרגע הזה הופכת להיות קשה יותר ויותר ,,, הולך להיות שם מעניין ! מאד מעניין !
שחר .
אחיך החולה נפש השני מחדרה שבמקרה דוהר על GMC SIERRA עם צמיגים מצחיקים והרבה וויסקי בדם
גם הולך להיות בהשקה ולטפטף ריר של חתולה מיוחמת על השור הזועם בשחור מט
קבל ח"ח,
נ.ב. מה עם המאפרות? הורכבו?
אז ככה , העבודה כמובן נמשכת והעידכון הוא כזה :
עברתי בליטוש שוב על כל רצפת הרכב מבפנים לאחר שהצטברה עליה שכבה קלילה של חלודה
לאחר תיקוני הפח והריתוכים . ניקיתי היטב וצבעתי ביסוד - לצערי אין תמונות כי שכחתי את המצלמה
בבית ואני כאמור , עובד במוסך הפחחות של חבר . כאילו זה לא מספיק , אז אתמול עוד צילמתי וכשרציתי לעדכן בשרשור
גיליתי שהפעם שכחתי אותה אצלו .העייפות אוחחח העייפות .
לאחר מכן הגימור הוא בזפת קר . זה היה ביום ב ' השבוע .
אתמול , מצאתי את עצמי מלטש , מנקה ומגרד חלודה מבתי מאפרות והמאפרות עצמם , פנלים של ספי הדלתות
ותושבות המושב האחורי . ממש ריפוי בעיסוק , אתם קולטים ? לא יאומן ... באמת אפשר להריח את ההתחלה של הסוף .
משני צידי המושב האחורי בדפנות ישנם מסגרות למאפרות . אצלי הן לא היו כלל . עוד בתחילת השיפוץ השלמתי זוג מאפרות
ואת הבתים שלהם מבלייזר ששחטתי . אומנם חלודות ומסריחות , אבל אחרי טיפול יראו מצויין .
והיום , אוי היום ... התפוצצנו (שלושתינו) אני ושני העובדים על האוטו במשימת הליטוש . כל אחד חמוש במלטשת ועובד על קטע .
דלת הנהג הורדה לטובת כיוון צירים וצביעה בהמשך .
מחר , מתוכננת המשך עבודת הליטוש ולהתקדם כמה שיותר מהר לקראת השלב הבא .
שחר.
שחר כמו שזה ניראה התיפלץ חייב כיסוי רק בשביל לא להתלכך ממך :) יופי של עבודה רק תמשיך ותסיים כבררר !!!!!! רבאק אנשים מחכים לא נעים :)
שחר, אם כבר ציפוי, למה לא ללכת על מוצר יותר איכותי מזפת , למשל פוליאוריאה ושכמותו ? טיפה יותר יקר אבל שווה את ההשקעה.
שחר אני חייב להגיד לך שככל שאתה מעלה יותר תמונות - ככה אני שונא אותך יותר!! סתאאם :)
תשמע אני חייב להגיד לך שוב כמה אני מבסוט עליך, הפרוייקט נראה מעולה - אני יודע מה זה להסתובב עם ההרגשה שאסור לעגל פינות אף פעם בלי יוצא מן הכלל, אני שמח לחלוק איתך את אותה תכונה שבסופו של דבר מביאה לתוצאות הטובות ביותר.. אז בקיצור כל הכבוד, תמשיך כך!
בנוסף אם אתה מעוניין, אולי יהיו פה חבר'ה שיעניין אותם לשמוע קצת פרטים על המקום שבחרת לעשות בו את הפחחות וצבע...
(כמובן מה שכולם אומרים תמיד תקף גם פה - אם כבר רשמת ופיספסתי אז סליחה, בעצם לא סליחה!! אני לא יגלול חמשת אלפים דפים אחורה לראות אם רשמת משהו או לא :) )
שמע , זאת הערה / הארה במקום !
אכן מדובר באחד החומרים המתקדמים ביותר שקיימים . כל מה שניתן לבקש מחומר ! הוא מצטיין בבידוד , תנגודת גבוהה לחום ואש ,
חוסר רגישות ללחות , התנגדות לשחיקה ויציבות .
אין לי מושג לגבי עלויות , אבל אני מניח שהן כבדות . יש גם את נושא ההתזה והיישום של החומר .
מדובר בציוד יקר לטובת מטרה ספציפית זאת . בעל המקצוע צריך לדעת לעבוד עם החומר מבחינת מרכיבים (תרכובת החומר) .
לטובת היעוד הספציפי .
מתוך הכתבה :
כאשר מדובר בלחות, פוליאוריאה עולה על כל מוצר בשוק כיום. פוליאורטנים יכולים להיות רגישים ללחות רבה במשטח. כתוצאה, תהיה להם ריאקציה עם לחות אטמוספרית או לחות גבוהה שתיצור carbon dioxide gas ותגרום ליצירת קצף או חרירים (pinholing). בניגוד לזאת, פוליאוריאות אינן מושפעות מלחות. הריאקציה של מרכיב A ומרכיב B (פוליאמינים) עם פוליאוריאה כה מהירה עד כי תגובת הלחות אינה יכולה להתרחש. לכן, פוליאוריאות אינן רגישות ללחות ובדרך כלל אינן יוצרות בועות של carbon dioxide. זה יתרון באקלים או איזור עם לחות גבוהה או אגלי טל.
מסקנה :
בעולם של מודעות סביבתית גוברת, פוליאוריאה הוכיחה את עצמה כבחירה היעילה והכלכלית של ממשלות ועסקים עבור צרכיהם האלסטומריים והמבניים. שיפור בזמן שיקום, מידת קושי ועמידה בפני אש הינו עניין של יומיום. יש חידושים בתחום ההתזה העומד בדרישות לאמצעים טובים ויעילים יותר להתזת החומר במקום.
אני מצרף את הכתבה על החומר לידיעה כללית .
http://www.coating.co.il/polyurea.html
שחר .
שחר, לא כזה יקר.
ציפוי ארגז של טנדר עולה באיזור ה2000 ש"ח אצל בעל מקצוע.
ויש קיטים זהים לעבודה עצמאית בבית עם גלגלת. יש כאן באתר כמה שרשורים בנושא.
אני אחד כזה שהלך לבעל מקצוע, באיזור התעשיה של חיפה. אני לא יודע אם הם עדיין פעילים ועדיף כמובן להשאר ליד הרכב בזמן העבודה. התוצאות מצוינות עד היום (אני לא עם הרכב כבר שנה וחצי ויודע שגם הבעלים שאחריי מרוצה בסה"כ)
יש את עמרי2 שהלך לבעל מקצוע עם הסופה שלו ויצאה לו בובה של עבודה ובפחות מ2000 ש"ח.
ויש עוד אחד עם ויליס שעשה את העבודה לבד בבית עם גלגלת ועשה גם כן יופי של עבודה. כאמור, יש קיט ייעודי עם גלגלת לעבודה עצמית, זה לא שעשו קומבינה.
שווה בדיקה בשרשורי העבר.
הנה מה שאני הצלחתי למצוא תחת המילה פוליאוריאה - http://www.jeepolog.com/forums/showt...E5%F8%E9%E0%E4
שחר, לא כזה יקר.
ציפוי ארגז של טנדר עולה באיזור ה2000 ש"ח אצל בעל מקצוע.
ויש קיטים זהים לעבודה עצמאית בבית עם גלגלת. יש כאן באתר כמה שרשורים בנושא.
אני אחד כזה שהלך לבעל מקצוע, באיזור התעשיה של חיפה. אני לא יודע אם הם עדיין פעילים ועדיף כמובן להשאר ליד הרכב בזמן העבודה. התוצאות מצוינות עד היום (אני לא עם הרכב כבר שנה וחצי ויודע שגם הבעלים שאחריי מרוצה בסה"כ)
יש את עמרי2 שהלך לבעל מקצוע עם הסופה שלו ויצאה לו בובה של עבודה ובפחות מ2000 ש"ח.
ויש עוד אחד עם ויליס שעשה את העבודה לבד בבית עם גלגלת ועשה גם כן יופי של עבודה. כאמור, יש קיט ייעודי עם גלגלת לעבודה עצמית, זה לא שעשו קומבינה.
שווה בדיקה בשרשורי העבר.
הנה מה שאני הצלחתי למצוא תחת המילה פוליאוריאה - http://www.jeepolog.com/forums/showt...E5%F8%E9%E0%E4
באופן אירוני, מדובר בעבודה שנעשתה בדיוק לפני 4 שנים. יולי 2007.
OK , הפתעת אותי עם המחיר . אין ספק ששווה .
סה"כ לא ניתקלתי בשרשורי עבר בנושא הנ"ל חידשת לי , תודה .
שחר.
מה התכנון לגבי הסגירת פיבר? אתה לא מוריד אותה לצורך הפחחות וצבע? מה לגבי החלפת הגומיות ששם?
אני שואל כי אצלי יש פיצוץ בדיוק בחיבור בין הקליפות ואחד המכשולים, שעומדים לפני הפרוייקט צבע שלי, הוא מציאת גומיות מתאימות לצורך החלפה לאחר הפחחות וצבע..
תגיד אמיר, הפוליאוריה יוכל לשמש גם כרצפת רכב חשופה? או שמא כחומר גימור קשוח יותר..? ייעודו לשבת מתחת לחומר בידוד ועליו רצפת רכב כגון שטיח או PVC?
ירין , המצב של הבודי אצלי זה באמת משהו מיוחד . הבודי נקי לגמרי . ז"א במקומות שהיית מצפה למצוא חלודה , היא לא קיימת כלל .
ואני מציין את זה בהפתעה ולחיוב כי זה לא ברור מאליו , במיוחד לאור ההזנחה שחווה ומצבו בעת הקנייה .
עד עתה , ליטשנו כמעט את כל הבודי כולל גג . מלבד מכה קלה בכנף צד שמאל בחלקה הקדמי מעל הוינקר , אין שום מכות ותיקוני פח .
רק במקומות בודדים נתקלנו במעט חומר פחחים . הרכב כולו היה עם שכבת יסוד ועליון לבן .
אין , ואני לא מוצא סיבה לנכון לפרק את הגג כשזה המצב הכללי שנחשף כפי שתיארתי . אילו המצב היה אחר והייתי חושף חלודות , תיקונים ושות ' ...
כן . הייתי מפרק את הגג .
לגבי הגומיות ... אכן מכשול רציני . אם מדובר במקוריות ,,, קשה עד בלתי ניתן להשגה כאן בארץ בכלל , כיוון שהן יעודיות אך ורק לרכב הזה .
אני בטוח שישנם מספיק מקומות בארץ בהם אפשר יהיה לקנות גומיות שיהוו תחליף מצויין ולהתאים אותן למטרה הזאת .
אם אין דליפה / קרע / סדקים / יובש והאטימה טובה - אני לא מוצא לנכון לטפל בהן . (לא הבנתי אם אצלך קיימת) .
שחר .
היי! לא הצבת לזה סיווג בטחוני! דורש משפט חוזר כאן ועכשיו! (מזל שזה בית חולים ולא קבורה צ'צ'נית - יא דון קורלאונה :P)
(בכלל, גם אם אני יהיה עם רגל בקבר אני אהיה בהשקה, גם אם זה אומר שאני צריך להפוך אחות
מוסמכת לכלבת מזחלת שתסחוב את המיטה עד לאתר ההשקה :P)
אחרי השיופים שעשית על האוטו ואחרי כל העבודה הקשה והמלחמות עם הברגים/אומים/חלקי מתכת לא מזוהים אחרים
אני משער שהאגרוף השני שלך זה כבר התעללות בגופה, :P למרות שגם אני לא פראייר (יוצא מג"ב, וגם העבודה במזגנים ושבירת
הקירות גם עשתה לי מה שהעבודה על הבלייזר עשתה לך מבחינה פיזית :P), אבל בא נגיד שאתה והבלייזר שלך הם האחרונים
שהייתי רוצה להתקל בהם בסמטה חשוכה :P (כבר הצעתי לך לעבוד אצלי כגובה חובות :P)
לגבי העייפות, אחי, לפחות אתה לא מתחיל את היום שלך ב5 - 6 בבוקר ומסיים אותו במקרה הטוב ב9 בערב,
במקרה הלא טוב אתה מגיע ל2 לפנות בוקר ביממה שלמחרת :P לפחות אחי אתה בורא כאן משהו, אני ס"ה מפוצץ
ומפיל קירות בידים (עם פטישון/פטיש 7.5 קילו) ומתקין מזגנים.אתה כאן עושה דברים שהייתי מת לעשות על הרכב שלי
וכולי מצדיע לך על העובודה המדהימה ועל היוזמה וההתמדה! לך הכי מגיע בעולם להגיע לרגע הזה!
פרטי הניקל נראים מעולה ואף יותר ממעולה,
(אגב, בגלל הריר אני אקח איתי לבית חולים צינור ניקוז של מזגן שהצינורית לא תיסתם מירוב הריר :P)