תגובה: פרויקט שיפוץ בלייזר 1983
עזבנו את הסיפור עם סטרטר שמסתובב (וגם מפסיק) ועכשיו הגיע הרגע לנסות ולהניע על אמת.
אזכיר רק כי במנוע הזה כל שנייה שהסטרטר מסתובב בלי שהמנוע נדלק היא קריטית, והצלחה של הנעה בניסיון הראשון יכולה לקבוע האם הקמשאפט והמרימים ילכו לפח או ישארו עם המנוע עוד שנים ארוכות.
בשביל לוודא שהמנוע באמת יניע, סיבבתי את גל הארכובה כך שהסימון של 0 מעלות יהיה על הבאלנסר.
למי ששכח, כך זה נראה.
http://www.jeepolog.com/forums/asset...2&d=1448703541
על מנת לוודא וידוא כפול אפילו הוצאתי את הפלאג של בוכנה מספר 1 והצצתי פנימה לראות שהבוכנה באמת נמצאת בנקודה מתה עליונה.
הכל מתאים, סיבבתי את גל הארכובה ל-15 מעלות לפני נמ"ע ואת הרוטור של המפלג כיוונתי ישירות על חוט ההצתה שמתחבר לבוכנה מספר 1.
הכל לפי הספר, הרכב צריך להניע בפעם הראשונה.
מיקמתי את הטלפון על מצב וידאו בעמדה עם נוף מתאים והנעתי את הרכב.
הסטרטר מסתובב, המנוע איתו, כלום... הרכב לא מניע
ניסיתי כמה פעמים נוספות כשאני מסובב את המפלג כמה מעלות קדימה ואחורה בכל פעם ומוסיף קצת דלק ישירות לתוך הלוע של הקרבוראטור.
הלחץ מתגבר, הרכב לא מניע, ברקע נשמעים בק פייר מדי פעם, ואני כבר מתחיל לחשב בראש כמה יעלה לי להביא קמשאפט חדש עם מרימים וכמה זמן יקח לי לבצע את ההחלפה...
ניסיון אחרון לפני שאני מרים ידיים והולך לאינטרנט לייעוץ, מוסיף עוד קצת דלק בקרבוראטור מסובב את המפלג סיבוב הגון ומנסה להניע.
הפעם יש תוצאה – המנוע עולה באש
את הצילומים של כל התהליך אפשר לראות בסרטון הקצר שמצורף
https://youtu.be/jg3Vxm0vMeA
וזה ילדים למה מחזיקים מטף co2 נגיש וגדול ליד איזור העבודה. דגש על co2
תיארת ששמת את בוכנה אחת בtdc ואת הרוטור של המפלג מול בוכנה אחת, אבל האם זה היה tdc של סוף דחיסה או של סוף פליטה.
הבקפיירים מרמזים שאולי פספסת ב360 מעלות.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מנסיון בתור ילד -מים עם דלק נותנים אפקט מדהים כשהאש צפה על המים ומטיילת לעוד אזורים
אין כמו לשפוך סיר מים לתוך סיר 50ל' מלא בשמן רותח.
עדיף CO2 כי אחרת יש לך אבקה על כל הדברים שלך. לא נעים
קצת נסחפתם עם האש הקטנה מהבק-פאייר...
למה לא הניע ולמה כ"כ חשוב שיניע מיד אחרת חייבים להחליף ..חצי מנוע?
לא קצת מוגזם?
ורק שתדע לך שמאוד מעצבן אותי לקרוא הכל בחלקים... יותר גרוע מלראות סידרת טלוויזיה .. פרק בכל שבוע. אני תמיד "אוסף" את כל הפרקים ורואה ברצף...:(
לא יכול לעמוד במתח - אז... יאללה. תגיד מה נגמר..
אני במתח פה, מפוסט לפוסט שלך.. ולא יכול לעזוב. כל פעם בודק אם פיספסתי עידכון (לפעמים המערכת של העידכונים לא עובדת טוב, באתר..)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
ברגע שאין פלוס פיקוד בסולנואיד אין פלוס לסטרטר
רק בקריאה חוזרת הבנתי את מה שכתבת, התשובה היא לא.
הסטרטר מקבל פלוס קבוע מהמצבר (כבל עבה - זרם גבוה) ופלוס נוסף (כבל דק - זרם נמוך) מהסווייטש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
וזה ילדים למה מחזיקים מטף co2 נגיש וגדול ליד איזור העבודה.
כמובן שהיה מטף ליד הרכב, אפילו הוצאתי לו את הניצרה לפני הניסיון להניע והוא היה מוכן לעבודה.
השיקול היה, האם הכניס אבקה לתוך מנוע חדש שרק כרגע נבנה ולגרום לו נזק בוודאות, או לנסות ולכבות את האש מבלי לגרום לנזק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הבקפיירים מרמזים שאולי פספסת ב360 מעלות
זה בדיוק מה שקרה, פאדיחה של חוסר תשומת לב.
הרי גל הארכובה עושה 2 סיבובים על כל סיבוב 1 של המפלג.
פעם אחת הבוכנה עולה למעלה בדחיסה, אח"כ היא שוב עולה למעלה בפעימה של הפליטה.
על מנת לסדר את הסלט צריך לסובב את המפלג ב 180 מעלות או את גל הארכובה ב 360
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
למה כ"כ חשוב שיניע מיד אחרת חייבים להחליף ..חצי מנוע?
כתבתי את הסיבה כבר כמה פעמים, אבל בשביל שלא תסמכו רק עלי אני מצרף כאן מגוון קטן של כתבות על תהליך ה-break in של מנוע זה.
http://www.hotrod.com/how-to/engine/...reak-in-guide/
http://www.enginebuildermag.com/2011...-in-procedure/
וכמובן קישור לחיפוש בגוגל
https://www.google.co.il/?gfe_rd=cr&...appet+camshaft
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
ורק שתדע לך שמאוד מעצבן אותי לקרוא הכל בחלקים
אתה רוצה להתחיל איתי בפולנית ?!
כי אני כבר שנה יושב בחושך כשחם ובונה מנוע כדי שלכם יהיה משהו משעשע לקרא
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
rob
זה בדיוק מה שקרה, פאדיחה של חוסר תשומת לב.
נו?
אז בסוף הוא הניע?
אנחנו לא עומדים במתח....:rolleyes:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
rob
רק בקריאה חוזרת הבנתי את מה שכתבת, התשובה היא לא.
הסטרטר מקבל פלוס קבוע מהמצבר (כבל עבה - זרם גבוה) ופלוס נוסף (כבל דק - זרם נמוך) מהסווייטש.
הכבל העבה הוא הכניסה לממסר.
פיקוד מחובר מייצר גשר במימסר וסוגר מעגל שממשיך את הפלוס העבה להפעלת הסטרטר.
ברגע שהפיקוד מנותק הממסר מתנתק ולא עובר פלוס לסטרטר.
מה שקרה אצלך שהפיקוד לא ניתק את הממסר והמשיך להיות מגע - פלוס עבה העביר זרם ליציאת הפלוס העבה בממסר.
לא הבנתי איך מיקום הגוף משפיע על זה. הגוף נמצא בכל חלקי הרכב המתכתיים שמחוברים יחד...
העיקר שזה עובד....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
rob
אתה רוצה להתחיל איתי בפולנית ?!
כי אני כבר שנה יושב בחושך כשחם ובונה מנוע כדי שלכם יהיה משהו משעשע לקרא
חס וחלילה - זה לא שירשור של וויכוחים/דיונים... מאלף לקרוא.
טוב. אני שותק ומחכה.
אתן לאחרים לדבר:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
נו?
אז בסוף הוא הניע?
אנחנו לא עומדים במתח....:rolleyes:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
rob
כמו שאמרתי, קראתי כל מה שאתה כותב, בתשומת לב רבה ועכשיו חזרתי על הלינקים - מכל האמור, אפשר לחשוב שאם היינו מחליפים את ה- camshaft בחלק מפלסטיק, הוא היה פחות עדין.
ממש הנסיכה על העדשה - אני לא חושב שכל המוסכים ומכוני שיפוץ המנועים, מקדישים למנועים כזו תשומת לב ופינוק וליטוף וחנופה... ועדיין המנועים לא קורסים אחרי יומיים או הנעה או שתיים.
דבר שני, שכבר חשבתי עליו מזמן, מקריאת השירשור..
אז אני לא מבין (מבולבל כזה) - תוספים לשמן זה טוב או לא טוב?
מ"שחר האתר" מטיפים פה לא להוסיף כל מיני חומרים לשמן ושהשמן, כמות שהוא, מספק הכל.
היו כמה שירשורים שהסבירו כמה התוספים (שמן הנחשים בהרבה מקרים - כולל ביקורת של "נוכלים" על כל מיני הדגמות של היצרנים - זכורה לי הדגמת החיכוך של לוקאס, שקטלו אותה לגמרי לפני כמה שנים) מזיקים ויוצרים משקעים וסותמים פילטרים ו(מאוד)ולא טובים למנוע..ו
ופה כל הזמן מדברים על תוספים כאלה ואחרים (לכל מיני חלקים) - אז...???
תוספים זה טוב או לא טוב?
אני חושב שתוספים ייעודיים לדבר ספציפי טובים. לא שיש לי הרבה נסיון אבל אל תשכח שROD כתב שאחרי כמה הנעות מחליפים את השמן והפילטרים. ככה שזה לא תוסף קבוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
ממש הנסיכה על העדשה - אני לא חושב שכל המוסכים ומכוני שיפוץ המנועים, מקדישים למנועים כזו תשומת לב ופינוק וליטוף וחנופה... ועדיין המנועים לא קורסים אחרי יומיים או הנעה או שתיים.
צודק אבל...
רוב המוסכים לא משפצים כאלה מנועים כאן בארץ, מדובר על מנועים מאוד ישנים שהשנה בדיוק מלאו להם 30 שנה, מנועי שברולט סמול בלוק משנת 87 כבר הרבה פחות עדינים. דבר נוסף שכדאי לשים לו לב הוא ההספק, כשמדובר על מנוע קרבי שהמטרה היא לסחוט ממנו כל סוס אפשרי אז כל טיפת בלאי בקמשאפט תיגרור ירידה בהספק. כשמדובר על מנוע סטנדרטי שהנהג רק רוצה לסיים את האוברול שנפל עליו כמה שיותר מהר ובזול, אין ברירה אלא לשלוח את המנוע למוסך ולקוות שהמוסכניק יעגל כמה שיותר פינות על מנת שהמחיר יהיה כמה שיותר נמוך.
בכל מקרה - פרוייקט מרתק ומרשים.
אין לי מספיק כובעים להסיר, על ההשקעה והירידה לפרטים וה...סבלנות.
כל הכבוד.
הסיפור עם הקמשאפטים ידוע כבר הרבה זמן. זה ממש לא בדיה ולא רק עבור המנועים האלו. זה נכון בעיקר למנועים עם קמשפטים מבוססי מרימים. בקמשאפטים עליונים הבעיה פחות חריפה וגם בקמשאפטים עם רולרים. זה מאוד רלוונטי גם למנועי סופה. ההרצה הראשונה מאוד חשובה לשחיקה הראשונה. יש המון דוגמאות ברשת של קמשפטים שהלכו כתוצאה מהרצה לקויה או בלי בכלל ואי שימוש בגריז מוליקוט על הלובות לפני. ערן תמשיך בשלך אתה צודק לדעתי. Better safe than sorry
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
אל תשכח שROD כתב שאחרי כמה הנעות מחליפים את השמן והפילטרים. ככה שזה לא תוסף קבוע.
אני לא מומחה בתוספי שמנים, אפילו לא קרוב לזה.
כאדם עם היגיון בריא אני אומר כמו שהעדר אומר "אם תוסף כלשהו מבטיח לי תצרוכת דלק נמוכה או מרווח טיפולים גדול למה שיצרן הרכב לא יכניס את זה כמאפיין קבוע לרכב שלו וכך ימכור יותר רכבים" זו דעתי על שמני הנחשים למיניהם, אבל כאן הסיפור שונה לחלוטין.
מתי בדיוק זה קרה? אני לא יודע, אבל בשלב כלשהו כאשר הופיעו הממירים הקטליטים התחילו להפחית בצורה הדרגתית את כמות התוסף בשמן שקוראים לו zddp, ההפחתה המשיכה ככל שדירוג השמן גבוה יותר וחדיש יותר. התוסף הזה, כמו שכבר נרשם למעלה נצמד אל המתכת ומונע חיכוך ברמה כזו ששמן מודרני לא יכול וכנראה גם לא צריך. מצד שני התוסף הזה נצמד גם אל הממיר הקטליטי וגורם לבלאי מואץ.
למנועים הישנים התוסף הזה הכרחי במיוחד בשלב הראשון של חיי המנוע, ההמלצה מעבר לים היא להמשיך ולהוסיף את התוסף הזה עם כל החלפת שמנים. אני לא שמעתי עליו עד שהתחלתי בשיפוץ של המנוע ולפני השיפוץ נסעתי כמה שנים וכמה החלפות שמנים מבלי להשתמש בתוסף כזה או אחר.
ההחלפה של השמן אחרי 20 דקות מרגע הפעלת המנוע, נועדה לנקות את חלקיקי המתכת שנוצרים עם ההנעה הראשונה ולא בשביל לנקז את התוסף.
ונמשיך בסיפור
אחרי שהמנוע התלקח, חזרתי למחשב והתחלתי לחפש סיבה.
זה לא לקח לי הרבה זמן לגלות שהרשת עמוסה בסיפורים שבמקרה הטוב נגמרים בכמה בק פייר ובמקרים הפחות טובים ברכבים שרופים וכוויות ברמה כזו או אחרת. כולם עשו את אותה הטעות שלי וכיוונו את המפלג לפי נקודה מתה עליונה של פעימת הפליטה ולא הדחיסה.
נרגש מהגילוי האידיוטי
חזרתי לרכב למרות שהשעה הייתה מאוחרת ורוב השכנים כבר היו בדרך למיטה, הייתי חייב לוודא אחרי שנה של עבודה – האם המנוע הזה מניע?
לאורך כל השנה האחרונה הדהד לי המשפט שאמר לי הבעלים של הסדנא שחרטה את הבלוק "אם אני מבצע את מה שאתה מבקש הבלוק הזה ישמש כמשקולת לנייר" אבל אני התעקשתי והוא לא שכח לזרוק "בכל הארבעים שנה שאני חורט ומשחיז מנועים מעולם לא עשיתי עבודה כזו" ומה אני מבין? הרי בסך הכל קראתי כמה ספרים. מעולם לא בניתי מנוע! מעולם אפילו לא ראיתי מנוע פתוח...
חזרתי לרכב וניסיתי לסובב את גלגל התנופה כך שהמנוע יחזור לנקודה מתה עליונה ואני אוכל לבדוק האם אני בפעימת הפליטה או הדחיסה.
זה התחיל עם בוקסה וידית כוח, גל הארכובה הסתובב אולי מעלה אחת והפסיק, הבורג שמחזיק את הבאלנסר התחיל להתהדק בתוך גל הארכובה – זה לא סימן טוב!
אם אני ממשיך ומסובב את המנוע מהבורג אני גוזר אותו בוודאות.
עברתי לגלגל התנופה, לקחתי מברג גדול וניסיתי לסובב שן אחרי שן, הגלגל בקושי הסתובב – המנוע תקוע.
טוב, אולי תקוע זה לא התיאור הכי טוב, הרי רק לפני כמה שעות הוא הסתובב ועלה באש.
קצת חושבים עם עצמי והגעתי למסקנה שהקומפרסיה הגבוהה עושה לי חיים קשים. הוצאתי את כל הפלאגים ונשכבתי מתחת לרכב שוב. שוב לקחתי מברג ושוב ניסיתי לסובב את גלגל התנופה. הפעם לשם שינוי הוא הסתובב, בקושי, לאט, שן אחרי שן, אבל הסתובב.
ככה שכבתי מתחת לרכב איזה חצי שנה לפחות, או ככה לפחות זה הרגיש. כל כמה דקות אני יוצא ממצב השכיבה שלי ובודק על הבאלנסר כמה קרוב אני לנמ"ע. עוד חודשיים עברו ואני עדיין מסובב ובודק, מסובב ובודק. לבסוף קצת לפני האביב המנוע הגיע לנקודה המיוחלת.
הצצתי לתוך צילינדר מספר אחת והבוכנה נמצאת ללא ספק בראש המהלך, הרמתי את המכסה של המפלג והרוטור מצביע בגאווה על צילינדר מספר 6, בדיוק מול הצילינדר עליו הוא אמור להצביע.
קובץ מצורף 108062
שמח על הגילוי, שלפתי את המפלג והחזרתי אותו כאשר הרוטור מצביע לכיוון הנכון. את המשך הסיפור תוכלו לראות בסרטון המצורף
https://youtu.be/6mWUS000OZ0
https://youtu.be/6mWUS000OZ0
אתה חצי שנה מסובב את המנוע?
למה?
ויש שם איזה רצועה שמחליקה או שאני מדמיין?