בהחלט תענוג לעקוב !
אין כמו פעם ראשונה !
טום אתה יכול לפרט על סוגית הבוסטר ( המגבר בלם ) , המגבר לא עובד מספיק טוב או מה ?!
בכול מקרה בהצלחה , ותן איזה סרטון סקירה של הרכב מקרוב
Printable View
בהחלט תענוג לעקוב !
אין כמו פעם ראשונה !
טום אתה יכול לפרט על סוגית הבוסטר ( המגבר בלם ) , המגבר לא עובד מספיק טוב או מה ?!
בכול מקרה בהצלחה , ותן איזה סרטון סקירה של הרכב מקרוב
תודה רבה, התגובות נותנות דרייב להמשיך לפרסם וכמובן גם השאלות.
נעלה בהמשך עוד סרטונים כשהיו כרגע מתוכננת עוד נסיעה דומה בפעם הבאה נשקיע יותר בצילום.
אך במקביל נעשה צילום מעקב של בחורה בשם יפעת לוריה שמצלמת את הצוות ואת תהליך הבנייה בנוסף למצלמות 24/7 בשתי סדנאות היצור.
לגבי הבוסטר השתמשנו בבוסטר של הרכב הקודם ממנו לקחנו את החלקים, הוא של פיאט מסחרית, כל זה מתחבר למערכת ברקסים של AP RACING מלי להכנס למכניקה כבר מתוקף העובדה הזאת אפשר להבין למה משהו לא מתפקד כראוי,
מחר נתחיל להתעסק עם הרכב לאחר הבדיקה האחרונה ונדע יותר, בפועל יכולת הבלימה יורדת ולחיצת הדוושה אינה אפקטיבים, גם הדוושות עצמן אשר לקוחות מBMW לא מספקות את הסחורה, רגלית הקלאץ עשויה לפסטיק ומתעוותת בזמן הנהיגה עצמה.
ברכבי ראלי בעולם כבר נוסעים מזמן ללא מגבר בלם, הרכות שמספק מגבר הבלם אינה דרושה ומתאימה בעיקר להתניידות בעיר, בפועל, במהירויות ובקפיצות שחשים בתא הנוסעים מאוד קשה לתפעל דוושת ברקס רגישה בנוסף המערכת פחות אמינה.
גם ברכבי באחה לא משתמשים בבוסטרים מבוססי וואקום מהרבה סיבות שאת חלקן כבר העלת.
תלוי בקוטר הבוכנות ,אך לרוב המנופים של הדוושות נעים ביחס של 1 ל 6 או 7 ,ללא בוסטר.
אצלי למשל התקנתי גם שומר לחץ על מערכת הבלמים דבר המקנה לך כמעט אפס מהלך רגלית לפעולת עצירה מיידית -מומלץ.
דרור וטל תודה רבה וכל המחמאות בהחלט מגיעות לעמוס בעל המקצוע הלא ישראלי במובן הטוב של הביטוי : ), טל בהחלט מעניין, אנחנו מודעים לנושא מהלך הרגלית שצריך לגדול, לגבי שומר הלחץ אני לא מכיר את זה מרכבי ראלי, יכול להיות שהמון טמון בסגנון הנהיגה במרוצים הללו, במרוצי באחה השימוש בברקס שונה מבחינת סגנון הנהיגה ואופי המסלול בעוד בראלי אתה יכול למצוא את עצמך נכנס לרצף פניות, פניה רודפת פניה והרגליים "מתכדררות" על דוושת הברקס, פול גז ברקס חזק, פול גז ברקס חזק וכך אלאה ללא רצון לנעילת גלגלים.
בטרופי מספיק לעזוב את הגז ורק העברת המשקל כתוצאה מכך כבר נותנת מענה תקן אותי אם זה לא כך אצלך.
אשמח אם תוכל לפרט קצת על אופי הנהיגה עם המכניזם הזה.
נעילת גלגלים לא באה כלכך מהר ,בשל העובדה שאין בוסטר, צריך ללחוץ חזק בכדי לנעול גלגלים ובשונה משימוש בבוסטר הלחץ לינארי בהתאם ללחיצה-התוצאה היא רגש לאורך המהלך ,ופה זה משחק של ניסוי ותהייה או אימון של חוזק רגל (שמאל אני מאמין שאצלך) על מנוף שמתאים לך (שכאמור נע בסביבות ה 1 ל6 +).של קוטר בוכנות דוחפות שמתאימות לקוטר בוכנות בקליפר,ומפה נגזר מהלך הרגלית.
בעיניין שומר הלחץ-זהו רכיב שעובד כשסתום אל חוזר על קו הבלמים ,ושומר על לחץ נמוך מאוד ,כמה PSI בודדים ,שגורמים לרפידות והצנרת להיות במצב "הכן" לכל פקודה של לחץ נוסף לבלימה,דבר שגורם לאי איבוד זמן ומהלך רגלית .
טל שלום,
הנסיעה שערכנו עם הרכב (של מורן ) עד עכשיו, נעשתה ללא בוסטר, היחס הוא 1/6 ואני חייב להגיד שזה בלתי נסבל!!! הרכב פשוט לא עוצר, וצריך ללחוץ ממש חזק כשרוצים לעצור. אם חושבים על נסיעה של 3-4 שעות ראלי אתה מתעייף מללחוץ על הדוושה ומה שקורה זה שאתה משתדל לא ללחוץ עליה ובולם את הרכב עם מנוע וקצת ברקס.
אם רוצים לנהוג מהר ולנצל את הבלמים משמעות היא לעצור את כמה שיותר קרוב לסיבוב.
שבוע שעבר הורכב הבוסטר ברכב ואני חייב לציין שאופי הנסיעה השתנה, ממש קל לעצור את הרכב, ולא צריך לחושב אם יעצור בזמן, פשוט לחוצים וזה עוצר.
כן צריך להתרגל וללמוד את עוצמת הלחיצה ( וזה נכון לכל דבר ברכב)
טל על איזה בעיית אמינות את מדבר שיש לבוסטר?
אופיר
עדכון מרתק .
תודה .
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני מדבר על כ 60 ס"מ אורך מנוף עם יחס של 1 ל 6 ויותר, מה אורך הפדל/מנוף אצלך ?
מהו קוטר משאבות הברקס יחסית לסך קוטר הבוכנות בקליפרים- משאבת ברקס עם קוטר יחסי גבוה מדי תדרוש יותר כח דחיפה לבלימה X ומצד שני מהלך רגלית קצר יותר.ולהיפך.
אני לא מדבר על אמינות אלא על תאימות .
מבחינת אמינות זה עובד כך כמעט בכל רכב בעולם-עובדה.
תודה למפרגנים,ההשוואה לפזו מבחינתי היא גם פרגון...ובהחלט מעוררת עיניין,מרות שמדובר על רכב שונה עם תקן שונה לחלוטין,
שימו לב לגלגלים שלהם 37 לעומת שלנו 33,ר האמנט הזה משנה את ל הפרופיות של הרכב. מעבר לכך יש בהחלט התמודדויות זהות-כונס בגג-מעניין שהם בחרו בכונס עם כניסה אחורית,
כפי שאנחנ בחנו בתחילת הדרך-בגלל שיקולים אסתטיים. נפסל בשל זרימת אוויר לא מספקת.
חלוקת קליפות-מכסה קדמי(אף) ,כונסי אוויר צידיים ,הם בחרו לנפח את הרב בסגנון מעט דומה לבחירה שלנו.
אפילו יש מספר "הייליטים "במכסה מנוע שהפתיעו אותי בדימיון לבחירה שאני עשית,
אבל מעבר לכך המשטחים שם שונים מהותית,אצלנו המכסה מנוע-אף והפנסים בעל מראה"רזה" ואתלטי, ואצלהם יותר מזכיר את שוורצנגר-כלומר מישהוא שניפח שרירים,
הזנב אחר לגמרי הוא יותר כמו של הצבק עצבני,הלוק הכולל שם לדעתי הוא מנסטרון על סטרואידים
אצלנו יש שילוב בין מכונית GT לרכב שטח יותר מאורך במופע
אנחנו ציטה הם אריה או טיגריס
בחצר של ג'ינג'י
https://www.youtube.com/watch?v=_mOK...ature=youtu.be
** לא עליתי על הצינורות
בהרבה מקרים מעצבים מתייחסים למחברים כהזדמנות
סוג של גישה אשר יוצרת מוצר לשלם יותר .
בתמונות אפשר לראות דוגמה למחבר מכסה המנוע כמקרה כזה
עופר ועמוס הם אלופים
http://img.tapatalk.com/d/14/04/30/yjurugen.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/04/30/5a4u2yba.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/04/30/asune2uj.jpg
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
מדהים ומרתק!!!
היום עשינו מאמץ לסיים גימור למכסה המנוע, לוחות הזמנים מחייבים אותנולהתקדם, ואנחנו מתחילים ל"הוריד" חלקים לתבניות, וכך מכסה המנוע מקבלליטוש עדין וצבע על מנת שיהיה ניתן לחלוץ ממנו תבנית, אח"כ נוציא מהתבניתחלק-מכסה שיקבל חיזוקים פנימיים ונקודות ממשק לתת השלדה,
עליה עמית עמל במקביל, נקודת המפגש היא סיפור בפני עצמו.
השלב הבא הבאת שני הצדדים לרמת גימור סבירה כמו המכסה הקדמי,על מנתשנוכל גם ממנה ל"גזור" תבניות וחלקים והתאמה וממשק לתת השלדה ,אלו הןהחלקים המרכזיים של הרכב, מהצדדים גם יווצרו דלתות ושם הממשק אינו פשוט-אטימהוצירים לדלתות ואופן הקפאת מיקומן במצב פתוח, אחר כך יבואו-גג+כונס,חזית ,כיסויאחורי וזנב, ודפנות גחון צידיות-כל אלו מעט משניים יותר ויכולים לבוא בשלב ג.
כפי שציינתי בפוסט הקודם מתחילים לראות פרטים, ובתמונות שתום העלהרואים את ה"קליפס" עם השקע שמחבר בינו לבי הקליפות, חיבורים ברכבי מרוץמעט שונים מרכב רגיל, בשל העובדה שהם נתיקים לחלוטין וצריכים להיכנס בזריזות ולהיותמהודקים בעוצמה, נקודות העיגון במכסה כזה הן מינימליות, על מנת לאפשר פירוק מהיר.הפרט מתייחס לקווי הרכב, ומעשיר את העיצוב.
https://www.youtube.com/watch?v=Q-HkOXfCo8M
שחרור מאמצים בהרעדה לשלדה ואפרייטים.
אשמח לעצות ודועת שונות לפתרון בעיה.
כאמור רכבת הכוח של הרכב הגיע מהרכב הקודם, מלפנים מורכב דפרנציאל אחורי של BMW מוגבל החלקה ומאחור גם אך של BMW סדרה 5, בכדי להתמודד עם העומסים נוהגים האירופאים דלי התקציב להשתמש בדפרנציאל אחורי מלפנים, למרות שלמעשה אינו תוכנן לנסיעה תמידית ברוורס נעשה בו שימוש בגלל גודלו ומכלוליו העמידים יותר לאומת דפרנציאל קדמי יעודי.
כרגע ישנה בעייה כאשר נוסעים עם הרכב בכל מהירות ישנה תחושה של ציר קדמי נעול גם במהירות איטית והתוצעה היא של תת היגוי טרמינלי.
בדקתי את הרכב ללא גל הניע קדמי וללא ציריה ותת ההיגוי נעלם ,ההגה חזר לתפקד.
הבעיה שבדקתי כאשר גם ציריה מפורקת וגם גל ההניעה וכך איני יכול לשלול בעיה בטרנספר, בראשון נבדוק שוב כאשר רק גל ההניעה מפורק כדי לשלול בעיה מהגיר.
הדפרנציאל פורק ולא נמצאה כל בעיה, אני מכיר מצב שדפרנציאל אחורי ננעל בבלימה בכדי לייצב את זנב הרכב העניין הוא שגם במהירות איטית ישנה אותה תחושה.
אשמח לעצה.
דיפרנציאל מרכזי נעול/תפוס .
אבדוק זאת בראשון אך התחושה חזקה מאוד מעבר לדפרנציאל מרכזי נעול, במקור הרכב נוסע כמעט נעול מרכזי תמיד,
ואם זאת מרכזי נעול בדרך כלל לא גורם לתת היגוי משמעותי , הגלגלים האחוריים מפרפרים כתוצעה מסיבוב הקדמיים.
ומעבר לזה כשהכל מחובר יש הגה של "ג'פאס", בלי גל הניע וציריה יש הגה של BMW... : (